Angel of Wassenaer

augustus 8, 2008

Op de boerderie

Geplaatst onder: Angel, Zomer, Vakantie, Maj en familie, Aiki — Maj @ 10:11 pm

Op de ‘Boerderie’ van F & F valt er heel wat te werken.   

De tuin is zo groot dat een tuinman best welkom is.

En wat de denken van de brug, die over de sloot naar het weiland voert? 

Op dat weiland staan de twee Shetlandjes Nico en Nelson. Deze brug is ‘hand-made’ en er moet nog heel wat aan gebeuren.   

Samen met de hondjes en Moedertje Mop vertrekken wij naar de Boerderie in het oosten van Nederland, aan de grens van Duitsland. Om te arbeiden.  Hoewel, het zijn de mannen die aan ‘die arbeit’ gaan en wij dames nemen het ervan. Natuurlijk moet af en toe de inwendige mens worden verzorgd, ook daaraan geen gebrek.   

En de hondjes? 

De ‘Boerderie-hond’ is een Basset Fauve de Bretagne en hij heet Louis.   

Louis is de jongste telg van de familie, hij is 2 maanden jonger dan Aiki en vindt onze dames helemaal geweldig.  Als de dames de gekke 10 minuten krijgen en elkaar achterna zitten in de imens grote tuin dan volgt Louwietje luid blaffend. Het is geen gezicht, maar wat genieten ze.   

Helaas zijn de weergoden ons, ondanks dat het zomer is, niet altijd goed gezind.  Als de zon volop schijnt is het erg warm, maar als die donkere wolken voorbij drijven en ons trakteren op een flinke douche dan nemen de mannen een pauze en kijken ze wat Olympisch genot. 

De brug vordert langzaam maar gestaag, het is echt heel hard werken! Maar aan alles komt een eind, zo ook aan deze korte werkweek.  Jammer voor F dat het er weer op zit, ze gingen net zo lekker samen, die mannen. 

Moe maar voldaan vertrekken wij (nou ja vooral Ton) weer huiswaards.  Wie een leuke indruk wil krijgen van deze korte werkvakantie moet er echt even voor gaan zitten. Want het zijn wel bijna 100 foto’s.  Klik hier voor een kijkje op de Boerderie. 

juli 7, 2008

Chateau Le Risdoux

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Vakantie, Maj en familie, Aiki — Maj @ 4:47 pm

Eens in de zoveel tijd wordt er een ‘Jonker-weekend’ georganiseerd door de familie. Vroeger met beide ouders aan het ‘hoofd’, maar tegenwoordig alleen nog maar met Kleine Oma-Overgroot Oma/Moedertje Mop. En deze keer komen we met zijn allen bij elkaar op Chateau le Risdoux. Dit kasteel staat aan het randje van Frankrijk net over de Belgische grens bij Dinant.

Omdat de aanwezigheid van huisdieren maar heel beperkt is, kunnen onze Oudduitse Herders Angel & Aiki helaas niet mee. Maar…… Zij hebben ook vakantie!

We boffen met het weer, de goden zijn ons echt heel goed gezind. Dit gehele weekend wordt het kasteel bewoond door Moedertje Mop met haar kleinkinderen die alweer achterkleinkinderen hebben. Alle luxe bij elkaar. De rest van de familie, zonder de kleintjes dus, slapen in het bijgebouw links van het grote kasteel, zie schuin achter de vuurplaats. Zo kan een ieder zich terug trekken als hij wil en verblijven we verder de hele dag met elkaar in en rond het kasteel. Het is super gezellig en tot in de kleine uurtjes van de nieuwe ochtend zit een heel gedeelte van de familie bij het kampvuur aan de vuurplaats te kletsen en te drinken.

Vuurplaats Vuurplaats

Oh lala, wat gaat er een drank doorheen. De catering wordt verzorgd door een plaatselijke boulangerie en alles is zo super goed verzorgd dat we echt helemaal niets te kort komen, nee zelfs behoorlijk wat over houden. Gelukkig kunnen de boeren in de omgeving onze overdaad goed gebruiken!

Als wij met de hele familie genieten van een goed verzorgd en super gezellig weekend dan zijn Angel en Aiki uit logeren.
Zij worden donderdagavond opgehaald door Ria en Rob, de baasjes van ‘Atuniël-Khes Angel of Wassenaer’ (één van de engeltjes van Angel en natuurlijk een volle zus van Aiki) en Khes haar vriendin de Duitse Herder Kayra. Angel en Aiki vermaken zich prima in Egmond binnen.

Khes & Aiki
Aiki en Khes kunnen het zo goed met elkaar vinden, dat Kayra een heerlijk rustig weekend heeft, door op afstand alles in alle rust te overzien. En met elkaar wandelen, geen enkel probleem. Ze komen zelfs nog een Duitse Herder Cliff tegen. Angel ‘herkent’ vast zijn naam, want ook dat gaat perfect.

Op het veld

Klik hier voor de vele foto’s van deze geweldige honden logeerpartij. De hondjes hebben genoten en wij natuurlijk ook!
Rob heeft zelfs wat leuke filmpjes gemaakt en deze staan inmiddels op YouTube. Hoe ik dit in deze web-log kan plakken…. dat is nog even een raadsel.

Klik hier voor de 3 filmpje van onze engeltjes bij elkaar; Angel die door Aiki wordt uitgedaagd, Aiki en Khes die elkaar vreselijk achterna zitten en Kayra die af en toe luid en duidelijk laat horen dat zij toch wel moeder overste is.

december 24, 2007

Kerst in Heerlen en Simpelveld???

Geplaatst onder: Angel, Vakantie, Maj en familie, Aiki — Maj @ 4:32 pm

Hadden we een huisje gehuurd ergens op de Veluwe, moesten we deze annuleren door Ton z’n gezondheid. Want onduidelijk was wanneer hij geopereerd kon worden, waar het zou gaan gebeuren en welke operatie er ging plaatsvinden. Half december waren we eruit: De operatie zal helemaal in Heerlen gebeuren. Niet op de Veluwe, dus maar goed dat die optie geen kopzorgen meer gaf. Nu op zoek naar een andere locatie, want we konden Ton toch niet helemaal alleen in Heerlen achter laten? Zo vlak voor de kerst niet makkelijk. Gelukkig vonden we een huisje in Simpelveld, vlak bij Heerlen. Wel maar voor 3 nachten en stel dat de operatie niet zou lukken en Ton maandag de 24ste opnieuw onder het mes moest? Voor die zekerheid kreeg ik een sleutel mee van de flat van de ouders van een vriendin van mij. Zij wonen in Kerkrade en waren toevallig (niets is toeval toch) deze kerst in Noordwijkerhout. Geweldig wat een naastenliefde en vertrouwen!

Ton wordt donderdagochtend de 20ste in alle vroegte door zijn broer en neef naar Heerlen gebracht. Fantastisch wat een familie! Mijn moedertje, de honden en ik volgen vrijdagmiddag. Via een koude en ’sneeuwachtige’ route passeren we Utrecht en Brabant om uiteindelijk in Zuid-Limburg aan te komen. Lang leve de echte Tomtom, dat scheelt een heleboel stress! Uitpakken en honden uitlaten:

De honden op het veld vóór het huisje in Simpelveld.

En ’s avonds op naar het ziekenhuis in Heerlen:

De operatie is achter de rug, lijkt geslaagd en nu nog even de scan afwachten of alles wel ’schoon’ is. Als er geen rommel, stenen en gruis meer in de nier en urineleider zijn achtergebleven en als de koorts zakt, dan mag Ton zelfs maandag alweer met ons mee terug! Dat zou natuurlijk geweldig zijn! Ik roep alle engelen aan die maar kunnen helpen en doe elke avond een Shambhala/Reiki behandeling op afstand.

De volgende dag hebben we nog steeds prachtig winters weer en genieten we even van de wandelingen met de honden. Een heerlijke vrieskou in een prachtige witte wereld. Zo is een paar keer per dag wandelen absoluut geen straf. We doen zelfs lopend onze boodschappen in het centrum, geen enkel probleem:

Moedertje Mop met de boodschappen in de rugzak.

De honden genieten mee en ruiken van alles of juist niets nu er zoveel bevroren is? Angel is flink loops en druppelt wat af. Wat een geluk dat het huisje een stenen vloer heeft. Tijdens onze ziekenhuis bezoeken blijven de honden gewoon in het huisje en slapen wat af. Heerlijk, wat zijn ze toch ontzettend makkelijk!

Aiki, als jonge hond, gedraagt zich ook geweldig. Alleen ’s nachts, als er een sanitaire stop wordt gemaakt, dan wil ze je nog wel eens heel enthousiast begroeten. Ze heeft ook al snel door dat één van de de slaapkamerdeuren niet goed sluit en heeft Moedertje Mop een paar keer midden in de nacht met haar grote poten bedolven tot we de toegang hebben gebarricadeerd.

Angel en Aiki nog even poseren voor het huisje!

Zondags wordt bij Ton alles afgekoppeld en zowel de drain als de catheter mogen er ook uit! Hoera, hij mag maandag met ons mee terug naar huis! Heerlijk, zijn we nog net op tijd voor de kerst weer thuis!

We willen iedereen ontzettend bedanken voor het meeleven deze laatste twee maanden; alle lieve kaarten, alle e-mailtjes, berichtjes in het gastenboek, bloemstukjes, telefoontjes, kortom, gewoon te veel om allemaal op te noemen. Echt TOP!!!

En natuurlijk wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een spetterend nieuwjaar toe!


Klik hier voor het album met vele foto’s van onze korte vakantie in Simpelveld.

En voor alle hondenvriendjes……voorzichtig met vuurwerk, pootjes van de vloer en er niet achteraan rennen! Laat je niet gek maken maar geniet en maak er wat van voor 2008!

november 18, 2007

A-Clan 1 jaar

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Maj en familie, Aiki, Parnassia aan Zee — Maj @ 2:03 pm

Het is alweer even geleden dat er tijd is voor een berichtje in Angel’s dagboek.
We hebben het de laatste weken erg druk gehad, mede ook door Ton z’n gezondheid.
Ton zit al een poosje in de lappenmand, zoals Angel al heeft ‘geblaft’ in haar andere dagboek. Hij is begin november met spoed geopereerd aan een darmafsluiting en op dat moment werd er ook een niersteen gezien. Enkele dagen na de grote buikoperatie, toen er al gegeten en gedronken werd, ging het niet lekker dus even terug naar af en zonder eten en drinken weer aan het infuus! De darmen hadden rust nodig? Uiteindelijk werd na enkele dagen besloten dat misschien de rechternier, waar een steen in gezien was, ook voor de nodige problemen kon zorgen. Dus kreeg Ton een nefrostomiecatheter. (Dat is een nierdrain rechtstreeks in de rechternier). Allemaal geen pretje dus.
Sinds 13 november is Ton weer thuis MET nierdrain en nog vele controles te gaan. Voor de drain mag hij 2x per week naar het ziekenhuis om deze te laten controleren en opnieuw te verbinden. En eind november volgt er een renografie, een nierfunctie onderzoek om te beoordelen of deze nog wel optimaal werken. Want als dat niet zo is, dan wordt de gehele rechternier samen met de steen verwijderd. De steen is veel te groot om zomaar vergruisd te worden, dus voorlopig zit Ton (tot begin 2008??) nog wel aan die drain vast. Zo merk je ineens dat niet alles meer loopt zoals en het loopt en dat zeker niet alles zomaar vanzelfsprekend is!
Enfin, we moeten het maar doen met wat we hebben en gaan er het beste van hopen.

Vanmorgen mocht ik dus alleen op pad met Angel en Aiki. Ton blijft netjes thuis, hij moet zeker ook nog aansterken en de nodige pondjes aankomen!
Een ietsje te laat (want nu moet ik de route alleen vinden) komen we bij Parnassia aan Zee aan. Het weer zit ons geweldig mee, de zon schijnt volop en de lucht is azuurblauw!
Wat vliegt de tijd toch hard voorbij. Het is alweer 1 jaar geleden dat Djarré, Angel’s enige echte zwarte 2ling zus is bevallen van 8 geweldige puppen; 4 zwarte reuen, 1 zwarte en 3 grauwe teefjes.
Daarom is er, samen met Albert en Rene de baasjes van de DRACC’s Clan en alle baasjes van de A-Clan, een verjaardagswandeling georganiseerd bij Parnassia aan Zee. Ellen, baasje van Angel’s broer Harley en van Djarré’s zwarte zoon Davidson heeft de regie in handen.
Angel, Aiki en en ik gaan ook even kijken. Ben zo benieuwd hoe deze kanjers er nu in het echt uit zien. We hebben ze ooit gezien toen ze 7 weken oud waren en gaan het vandaag beleven!

Een heel aantal honden zitten heerlijk naast de parkeerplaats aan paaltjes vast te wachten tot de bazen zijn uitgekletst, gegeten en gedronken. Want er wordt een heuse verjaardagstaart geserveerd! KLASSE!

A-Clan TAART!

Wat zijn ze mooi, werkelijk wat een prachtige zwarte mannen zijn de zonen van Djarré! Daar mag de DRACC’s CLan wel heel trots op zijn! Grote stoere knapen zijn het! En dan die 3 grauwe dames. Iedereen weet hoe ik op grauw val, nou, ik heb niets teveel gezegd hoor, deze dames zijn prachtig van kleur! Ik stel me stiekem zo voor dat onze grauwe engeltjes er straks, als zij 1 jaar zijn, ook zo uit zien! Leuk vooruitzicht!

Allen aan het hek

Aiki heeft natuurlijk weer een hoog aarbaarheidgehalte en laat zich graag aanhalen! Ze is zo een schatje! Angel vindt het allemaal maar best. Haar zus Luna is ook van de partij dus Angel is weer helemaal gelukkig.

Hhmm, ze is ook zo zacht

Aan het strand mag iedereen los en daar gaan ze dus ook, totaal los. Geweldig om te zien. Wat een bekijks hebben we weer zeg!

Lekker los aan de branding

Aiki volgt zo een beetje elke zwarte hond die er rond rent, dus ook haar grote neven en niet alleen haar zwarte mama.
We lopen maar een minuut of 10 mee, Aiki heeft immers nog maar ‘kleine tere’ beenderen en we hebben nog jaren te gaan!
Op de terugweg maak ik nog een paar foto’s van mijn meisjes! Ook met z’n drieen hebben we aardig wat bekijks.

Onze meiden

Klik hier voor een heel aantal foto’s van de A-Clan wandeling.
En neem eens een kijkje op de web-site van de DRACC’s CLan, daar staat een geweldige reportage met prachtige foto’s!

Mensen, ondanks alle ‘ellende thuis’ hebben Angel, Aiki en ik genoten! Bedankt dat we er ook even bij mochten zijn!

mei 26, 2007

Opnieuw feest!!

Geplaatst onder: Angel, Maj en familie — Maj @ 7:26 pm

En vandaag is het weer feest!

Onze Mimi wordt 19 jaar en viert het gezellig met familie en vriendinnen hier thuis. Verleden jaar regende het zo ontzettend hard dat Mimi haar eerste autorijlessen bijna door een zwembad moest nemen, nu schijnt af en toe de zon en blijft het gelukkig de hele dag droog. Heerlijk want we zitten de hele avond lekker buiten. De engelen hebben mijn gebeden verhoord! Geweldig!

 Lekker buiten

Angel geniet volop. Heerlijk aandacht krijgen van iedereen en stiekem ’stofzuigen’ rond de tafel. Er zal eens een stukje toast vallen of iets anders, vooral met 2 kleine jongetjes in de buurt…..

 Met Jesse

Achterin de tuin een spelletje rennen met de bal is natuurlijk helemaal één groot feest.

 Achterna zitten

Zo kon Angel even de korte stress van de ochtend vergeten. Toen zaten we bij de dierenarts voor een bloedtest en lukte het bloedprikken niet in één keer. Tijdens de feestvreugde ’s avonds belde de dierenarts ons om te adviseren dinsdag nogmaals een test te doen. Haar progesteronspiegel was nl nog niet zo hoog als we dachten te verwachten. Dus dinsdagmorgen gaan we het opnieuw proberen en wie weet….snellen we daarna op naar het hoge noorden!

Spannend blijft het dus nog steeds!!!

Klik hier voor een paar  mooie foto’s van Angel alleen en Angel in de tuin met Sinjo!

mei 23, 2007

De spanning stijgt!!

Geplaatst onder: Angel, Maj en familie — Maj @ 9:11 am

Ja, ja, de spanning stijgt hier in Wassenaar.

Zaterdag naar de dierenarts voor een test en dan… we shall see.

Zaterdag is ook onze Mimi jarig, ze wordt 19 en dat vieren we gezellig met familie en vrienden. Hopen dus op een beetje mooi weer, zodat we lekker buiten kunnen zijn.

Blijf Angel’s dagboeken volgen, ook Angel zelf vertelt nog wel eens wat…….  (Op haar web-logje Angel blaft)

mei 22, 2007

90!!!!!

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 8:51 am

Zo werd mijn moeder begin dit jaar 80 en zo is Ton z’n moeder vandaag 90 jaar geworden! Wauw, wat een leeftijd! En nog ‘goed ter been’, achter de rollator weliswaar……

We hebben het afgelopen zaterdag uitgebreid gevierd, want de familie is ontzettend groot. Tja, dat krijg je vanzelf als er al 8 kinderen zijn, die allemaal weer kinderen hebben en waarbij er een heel aantal al weer lang en breed opa en oma zijn…..

Grote oma, zoals onze kinderen haar noemen, is soms wel een beetje de weg kwijt, weet ze even niet meer precies wie wat geregeld heeft. En dat mag ook wel met deze hoge leeftijd, een beetje ‘vergeetachtig’ zijn. Zaterdagavond, toen we met alleen haar kinderen en aangang haar verjaardag afsloten met een heerlijk diner en ik haar bedankte voor de gezellige middag, avond en het lekkere eten antwoordde ze zo schattig: “Ja, ik vond het ook heel gezellig, zo lekker aan tafel en ‘t is praktisch allemaal familie!” De schat! Het was natuurlijk alleen de eigen familie!

Angel is die middag en avond gewoon rustig thuis gebleven. Ze gaat regelmatig mee naar de beide ’moedertjes’. Mijn moeder woont nog thuis, dus dat is iets makkelijker, maar Ton z’n moeder vind het ook heel leuk als ze met ons mee naar haar kamer komt om te knuffelen. Zij heeft vroeger een Duitse Herder gehad en is helemaal weg van onze Angel. En Angel is dan eventjes een heerlijke ’socio dog’!

mei 7, 2007

Zijn we er klaar voor?

Geplaatst onder: Angel, Maj en familie — Maj @ 4:01 pm

Ja, we zijn er klaar voor!

 Angel ligt klaar!

Angel heeft inmiddels haar winterjas bijna geheel aan de wilgen gehangen, of is ie op zolder opgeborgen voor komende winter? En in het park wordt er ineens op sommige plekjes een extra plas gedaan, terwijl ze normaliter bijna gesmeekt moet worden om nu dan toch eindelijk eens die plas te doen. Markeergedrag voor de loopsheid? Zo lijkt het wel.

 In afwachting van?

Donderdag de 10de mag ik bij de orthopeed m’n knie laten controleren. Dan bespreken we meteen hoe noodzakelijk die vervolgoperatie is. Of dat het toch kan wachten op komend najaar of misschien zelfs volgend voorjaar? In elk geval mag ik vanaf donderdag wel weer auto rijden, hoera! Zo heb ik dus met Angel afgesproken dat haar loopsheid mag beginnen……

 Waar wacht ik op?

De DA is gebeld en de progesterontesten zijn aanwezig! Ik kan wel zeggen dat wij er dus echt klaar voor zijn. Aan het weer zal het ook niet liggen. Zo tropisch als het de afgelopen 14 dagen is geweest (ja, we hebben geboft hier in de tuin, ik lijk wel een potje Duo Penotti, van voren bruin en van achteren nog lekker wit, dat krijg je vanzelf als je aan je stoel vastgekluisterd zit) zo vruchtbaar is het nu. De tuin snakt naar een flinke regenbui en mag vandaag echt niet mopperen!

Blijf Angel’s dagboek volgen voor meer: Of de natuur ons zo goed gezind blijft?

april 28, 2007

In de luie stoel

Geplaatst onder: Angel, Thuis, Maj en familie — Maj @ 7:08 pm

In de luie stoel is de wereld net een beetje anders. Alles op zit hoogte en heel veel te zien. Zo komt er een goud gele vogel op bezoek. Juffrouw Janny van de buurvrouw heeft hem ook gezien en de vogel vliegt snel naar de muur. Daar die goudfazant maar op de foto gezet. Angel vindt het allemaal wel prima, heerlijk zo de hele dag het vrouwtje thuis. 

 De goudfazant

Vandaag is het al vroeg warm en na ons ontbijtje verkassen we snel naar het achterste gedeelte van de tuin. Angel schuilt onder de hazelaar, lekker in de schaduw. Ik kan het wel uithouden in de schaduw van de kersenboom. Tot de zon er langzaam doorheen komt.

 Angel en ik

In de luie stoel is goed vertoeven. Als je geen keus hebt moet je er wat van maken toch?

Klik hier voor wat zomerse tuin foto’s van ons in de tuin!

april 25, 2007

Chronische Patella Luxatie?

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 9:08 am

Patella is de officiële naam voor de knieschijf. Een patella luxatie betekent dus een loszittende knieschijf. Er zijn verschillende vormen van luxaties. De meest voorkomende is de luxatie naar mediaal. Dit wil zeggen dat de knieschijf naar de binnenkant van de knie wegschiet. We zien dit vaak bij honden van de kleine rassen. De luxatie naar lateraal, waarbij de knieschijf naar buiten wegglijdt, zien we soms bij de grote rassen, vaak in combinatie met een draaiïng in het dijbeen. Deze laatste vorm is zeldzaam.

Helaas heb ik dus last van die laatste vorm. En ben gelukkig geen hond!

Mijn rechter knieschijf is al zo vaak naar buiten geschoven dat de traumatoloog dit graag via een kijkoperatie wilde beoordelen. Kijken of een hersteloperatie, die daarna 6 weken gips voorschrijft, wel medisch noodzakelijk is……….

Vandaag is het zover: Later dan gepland krijg ik via een epidurale injectie de verdoving van m’n onderlichaam, zodat ik alles zelf bij volle bewustzijn kan mee maken. De injectie heb ik niet gevoeld, maar snel daarna bekruipt me toch een heel akelig gevoel. De verdoving trekt namelijk zo hoog op dat ik zelfs m’n schouders tot naar m’n vingertoppen toe voel tintelen. Ik voel me wegzakken, kan niet goed meer ademen, niet praten. Ppfff, wat voel je je dan machteloos. Pols en bloeddruk zakken zo gestaag dat er bijgespoten moet worden om me ‘bij de wereld’ te houden. Het is of je totaal verlamd bent, maar dan bij volle bewustzijn. Ik denk direct aan die leuke medische trillers van Robin Cook! (Zo worden daarin organen geoogst!)

De traumatoloog zet m’n knie met het grootste gemak in de ’scheve’ stand zoals mij al zo vaak is overkomen. Of deze stand me bekend voor komt? Jazeker, zo ziet het er inderdaad uit als die knieschijf weer eens naar buiten toe schiet. Enfin de kijkoperaite verloopt verder prima.  Ik heb m’n bril op en kan toch aardig meekijken. De meniscussen zijn nog heel, alleen is de achterkant van m’n knieschijf door deze luxatie’s wat beschadigd en daardoor is ook de artrose al begonnen. Dat ziet er niet goed uit. Deze kijkoperatie is gelukkig dus niet voor niets geweest want zo heeft de Traumatoloog goed kunnen zien dat er ter zijnertijd toch wel een grote operatie nodig is. Een operatie waarbij de gleuf, waar de knieschijf in ligt, wordt uitgediept blijkt uiteindelijk toch wel noodzakelijk. En het liefste zo snel mogelijk. Dus dan geen wachtlijst voor mij, deze 2de operatie kan direct tussendoor!

Het duurt maar en duurt maar voordat de hele verdoving is uitgewerkt. Die bloeddruk wil ook niet echt omhoog. En natuurlijk de befaamde plas op de ‘pot’, die maar niet wil komen omdat m’n billen zo lang verdoofd blijven. Een verdoofd lichaamsdeel voelt vreemd aan en lijkt veel dikker dan normaal. Ga daar maar eens mee op de toilet zitten, oeps,  natuurlijk niet ernaast gaan zitten. Ton brengt me liters water, echt helpen doet het niet. Pas als weer overal gevoel in zit en er uiteindelijk een kleine waterval komt, kan ik weer mee terug naar huis. Met een dik verband om m’n rechter knie.

Tijdens mijn controle over 14 dagen moeten we maar eens goed bespreken hoe verder. Want opnieuw een langdurige operatie met daarna 6 weken gips, daar zit ik natuurlijk niet echt op te wachten!

april 24, 2007

Engelen om mij heen

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 7:54 am

Goedele omringt mij door engelen! Om me bij te staan voor morgen krijg ik van haar deze prachtige wenskaart.

 

Goedele bedankt, dit doet me heel veel goeds! De engelen zijn nu al aan het werk!!!!

april 20, 2007

Maandag strandwandeling?

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Maj en familie — Maj @ 8:16 pm

Maandag staat ons een heerlijke strand wandeling te wachten met het Vijfspan. Angel en ik hebben er heel veel zin in. Ik ga er helemaal van genieten want daarna zal het voorlopig wel even duren voordat ik het strand weer op kan, want:

Woensdag de 25ste krijg ik de kijkoperatie aan m’n rechter knie. Toch eindelijk maar eens die afspraak gemaakt!!!

Omdat nu de agenda (even) niet werkt, melden we dit alles maar in Angel’s dagboek! En hou haar dagboek in de gaten voor alle verslagen (en fotorapportage’s)

april 18, 2007

Nog steeds problemen

Geplaatst onder: Angel, Linken, Maj en familie — Maj @ 10:06 pm

Nog steeds is Angel’s web-site niet in orde, ondanks dat ik netjes geholpen ben met het terug plaatsen van de verdwenen pagina’s

De web-site was netjes ‘gerepareerd’ maar het opnieuw vullen van informatie wil niet meer lukken. Zodra ik iets wil melden en daarna synchroniseren, dan verdwijnt die pagina. Dit was dus al het geval bij de ODH linken en de Nieuwspagina en nu is de agenda niet meer in zicht.

Helaas, wat er aan schort? Ik weet het niet. Hulp wordt gezocht en iedereen (inclusief ikzelf) dus  even geduld………hoe lastig het ook is…….

Intussen zijn de beloofde linken dus ook nog steeds niet te plaatsen.

april 16, 2007

Web-site gerepareerd!!

Geplaatst onder: Angel, Maj en familie — Maj @ 4:18 pm

Wat ben ik blij met m’n hostings bedrijf van Amen World!

Dennis van Amen World heeft vanmiddag Angel’s web-site ‘gewoon’ even gerepareerd! Geweldig, hij maakt m’n dag weer goed! Wel even checken of het niet weer gaat gebeuren. Want het lijkt of er iets niet helemaal klopt in de instellingen. Ach deze digibeet weet nu dat er gelukkig een goed bedrijf achter ons staat! 

Dennis bedankt!

april 14, 2007

Help!! Is Angel’s web-site gecrasht???

Geplaatst onder: Angel, Maj en familie — Maj @ 10:08 am

Help, help, help er gaat iets niet helemaal goed.

Om de een of andere reden wil het posten van nieuws op Angel’s web-site niet meer. Ook lukt het niet om een nieuwe link toe te voegen. En tot overmaat van ramp zijn ineens sommige foto’s niet meer in beeld. “Help” roept hier deze digibeet.

De nieuws pagina kan nu niet meer gevonden worden en ook de ODH linkenpagina is uit beeld. Gaat Angel’s web-site crashen? Heel vreemd allemaal!!

Even geduld dus, na het weekend hoop ik dat we het kunnen oplossen. Dan krijg ik in elk geval help van het hostingsbedrijf en hopelijk gewoon van onze Christophe.

Christophe zit vandaag namelijk midden in het verhuizen naar de nieuwe etage die hij samen met z’n vriendin Else heeft gekregen. In hartje Leiden! Tja, begrijpelijk dat hij dan echt niet even tijd heeft voor computerproblemen bij z’n moedertje…….

Chris en Else, heel veel liefde en geluk in jullie nieuwe woning!!!!

april 2, 2007

Adieu Cannelle!

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 8:19 pm

Zo moest ruim een week geleden Duveltje inslapen en zo is het ineens tijd voor Cannelle.

Cannelle is één van de poezen van m’n oudste zus in Frankrijk. Cannelle en Vanille zijn ooit samen als hele jonge kittens hun leventje daar begonnen. Vlak daarna kregen ze de hond Morphee en hij is zo nauw met deze poezen opgegroeid, dat hij zich vaak geheel als een poes gedraagd.

Toen Vanillie haar pil een keer niet goed werkte kreeg ze Arthur als jongen. Een jaar later kreeg ze Bisou samen met Arthur 2 (want deze kater moest ook Arthur heten). Bisou kwam met ons mee naar Nederland en leeft helaas al lang niet meer. Arthur 2 is naar vrienden in Frankrijk gegaan en de 1ste Arthur is er nog steeds. Nog niet zo heel lang geleden bleek Vanille een aantal tumoren te hebben en werd met de dag zieker. Om haar uit haar lijden te verlossen mocht ze inslapen.

Arthur, de ‘overgebleven’ kater van Vanille had daar al vrede mee en zocht z’n heil bij Cannelle. Daarvoor lag Arthur altijd wel tussen Vanille en Cannelle in. Maar de laatste paar dagen zocht Artur ineens de oude grijze Patriarch Dropje op. Drop is een grijze kater en is al heel oud. Hij leeft voornamelijk buiten.

En dan ineens wordt ook Cannelle in rap tempo ziek. Of Arthur het aanvoelde…. Ook zij blijkt een aantal tumoren te hebben en heeft het flink benauwd. Om haar verder lijden te besparen mocht ook zij vandaag gaan hemelen. Beide poezen liggen bij elkaar in de tuin begraven met een keurig grafje.

Lieve Cannelle, rust zacht bij je zus Vanille, jullie zijn weer samen!

En mijn Franse familie wensen we sterkte toe! Je huisdier verliezen, hoe oud, ziek of wat dan ook, het blijft een gemis en is altijd weer veel te definitief.

maart 29, 2007

Die eeuwige rotknie

Geplaatst onder: Angel, De Paauw, Maj en familie — Maj @ 10:56 am

Last van m’n knieen heb ik al m’n hele leven. Maar sinds Angel er is word ik regelmatig blootgesteld aan spelende, rennende, botsende of tot stilstand komende honden, soms tegen m’n benen aan. En dan schiet de rechterknieschijf steeds weer opzij. Vroeger schoot ‘ie’ daarna direct weer terug op z’n plekje, maar tegenwoordig gebeurt dat niet meteen en dan stort ik ter plekke ter aarde neer. Met alle akelige gebeurtenissen van dien.

Ik stond al op de wachtlijst voor een kijkoperatie; Chronische patella luxatie, zo denkt de traumatoloog met een mooi woord. Op 14 februari jl. kreeg ik een oproep, maar die heb ik uitgesteld.  En nog geen nieuwe actie ondernomen, ook omdat die klachten de laatste tijd wel weer mee vallen.

Echter vanavond even niet: Zita en ik hebben ons uitgebreide rondje in De Paauw er alweer opzitten als we nog even staan na te kletsen bij ‘Zita’s Kruis’. Gijs en Angel hebben de grootste schik, Angel voorop en Gijs erachteraan, scherpe bochten om elkaar rennend, dwars door het plantsoen heen. Om af en toe rakelings langs ons heen te rennen.

En ja hoor, wat er nu precies gebeurt weet ik al lang niet meer, wie mij nu raakte is me een raadsel, maar ineens gebeurt het weer: “Mijn knieschijf is er uit!” roep ik vol schrik. Doordat Zita en ik vlak bij elkaar staan, kan ik direct op haar leunen en stort ik niet neer. Niet wetende dat intussen door mijn schijnbeweging en het vastpakken van m’n rechterbeen, de scherpe rand van mijn hoed in Zita’s neus snijdt. (Het lijkt wel een slapstick!).

Zita roept terug: “Wat moet ik doen?” en ik volg daarop: “Dat weet ik niet en hij wil niet terug!!!” Mijn knie ziet er niet uit, het is geen gezicht. Nu ik nog op m’n linkerbeen sta kan ik er eens goed naar kijken: Hij staat gewoon helemaal scheef naar buiten toe. M’n onderbeen klopt niet meer met m’n bovenbeen. Werkelijk geen gezicht. En het duurt maar en duurt maar. Daar word ik toch wel even draaierig van. En ik weet niet wat ik moet doen.

En dan ineens schiet die knieschijf met een akkelig plopgeluid weer terug op z’n plekje. “Jee hoorde je dat, daar word ik helemaal misselijk van!” roept Zita verschrikt. Ja, mijn maag draait zich ook om en nu ik dit schrijft voel ik het wederom in m’n maag draaien. Toch maar weer de kniebrace te voorschijn halen. Of misschien toch die kijkoperatie laten doen?

maart 22, 2007

Duveltje is niet meer

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 3:52 pm

Duveltje is niet meer. Duvel is de Golden Retriever dochter van Didonne. Samen leven ze met Punky in de roedel bij mijn zus. Duveltje was al een paar dagen niet lekker en uiteindelijke wezen de laatste onderzoeken uit dat ze nogal wat tumoren had, waarvan er eentje ook in haar milt. Heel snel ging Duvel bergafwaards. Om haar een lijdensweg te besparen is besloten haar deze middag in te laten slapen. 

Toen ik vanmiddag in het park liep en nogal aan Duvel dacht kreeg ik ineens contact met haar. De dierenarts was er toen nog niet. Er daalde een rust over me heen en Duvel gaf heel berustend aan dat ze zo ook niet verder kon, dat ze nu rust kreeg en er vrede mee had. Haar berusting was echt voelbaar. En zo is ze ook ingeslapen, met een glimlach om haar lippen en de ogen als lachspleetjes toegeknepen.

Lieve Duuf, ga jij maar verder op je reis in het hiernamaals. Jouw leventje is nog niet over en gaat daar aan de overzijde gewoon verder. Heerlijk weer zonder pijn rennen en dollen met je vriend Pam, je vriend Cockey en met Sjiepie, jouw eerder overleden roedelgenootjes: jullie zijn daar niet alleen!

Klik op de regenboogbrug ter nagedachtenis. Zet het geluid aan en kijk.

En mijn familie wensen we alle sterkte toe. Hoeveel vrede ze er ook mee hebben. In 4 maanden tijd 2 huisdieren verliezen is niet makkelijk! We denken aan jullie!!

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.