Angel of Wassenaer

december 24, 2007

Kerst in Heerlen en Simpelveld???

Geplaatst onder: Angel, Vakantie, Maj en familie, Aiki — Maj @ 4:32 pm

Hadden we een huisje gehuurd ergens op de Veluwe, moesten we deze annuleren door Ton z’n gezondheid. Want onduidelijk was wanneer hij geopereerd kon worden, waar het zou gaan gebeuren en welke operatie er ging plaatsvinden. Half december waren we eruit: De operatie zal helemaal in Heerlen gebeuren. Niet op de Veluwe, dus maar goed dat die optie geen kopzorgen meer gaf. Nu op zoek naar een andere locatie, want we konden Ton toch niet helemaal alleen in Heerlen achter laten? Zo vlak voor de kerst niet makkelijk. Gelukkig vonden we een huisje in Simpelveld, vlak bij Heerlen. Wel maar voor 3 nachten en stel dat de operatie niet zou lukken en Ton maandag de 24ste opnieuw onder het mes moest? Voor die zekerheid kreeg ik een sleutel mee van de flat van de ouders van een vriendin van mij. Zij wonen in Kerkrade en waren toevallig (niets is toeval toch) deze kerst in Noordwijkerhout. Geweldig wat een naastenliefde en vertrouwen!

Ton wordt donderdagochtend de 20ste in alle vroegte door zijn broer en neef naar Heerlen gebracht. Fantastisch wat een familie! Mijn moedertje, de honden en ik volgen vrijdagmiddag. Via een koude en ’sneeuwachtige’ route passeren we Utrecht en Brabant om uiteindelijk in Zuid-Limburg aan te komen. Lang leve de echte Tomtom, dat scheelt een heleboel stress! Uitpakken en honden uitlaten:

De honden op het veld vóór het huisje in Simpelveld.

En ’s avonds op naar het ziekenhuis in Heerlen:

De operatie is achter de rug, lijkt geslaagd en nu nog even de scan afwachten of alles wel ’schoon’ is. Als er geen rommel, stenen en gruis meer in de nier en urineleider zijn achtergebleven en als de koorts zakt, dan mag Ton zelfs maandag alweer met ons mee terug! Dat zou natuurlijk geweldig zijn! Ik roep alle engelen aan die maar kunnen helpen en doe elke avond een Shambhala/Reiki behandeling op afstand.

De volgende dag hebben we nog steeds prachtig winters weer en genieten we even van de wandelingen met de honden. Een heerlijke vrieskou in een prachtige witte wereld. Zo is een paar keer per dag wandelen absoluut geen straf. We doen zelfs lopend onze boodschappen in het centrum, geen enkel probleem:

Moedertje Mop met de boodschappen in de rugzak.

De honden genieten mee en ruiken van alles of juist niets nu er zoveel bevroren is? Angel is flink loops en druppelt wat af. Wat een geluk dat het huisje een stenen vloer heeft. Tijdens onze ziekenhuis bezoeken blijven de honden gewoon in het huisje en slapen wat af. Heerlijk, wat zijn ze toch ontzettend makkelijk!

Aiki, als jonge hond, gedraagt zich ook geweldig. Alleen ’s nachts, als er een sanitaire stop wordt gemaakt, dan wil ze je nog wel eens heel enthousiast begroeten. Ze heeft ook al snel door dat één van de de slaapkamerdeuren niet goed sluit en heeft Moedertje Mop een paar keer midden in de nacht met haar grote poten bedolven tot we de toegang hebben gebarricadeerd.

Angel en Aiki nog even poseren voor het huisje!

Zondags wordt bij Ton alles afgekoppeld en zowel de drain als de catheter mogen er ook uit! Hoera, hij mag maandag met ons mee terug naar huis! Heerlijk, zijn we nog net op tijd voor de kerst weer thuis!

We willen iedereen ontzettend bedanken voor het meeleven deze laatste twee maanden; alle lieve kaarten, alle e-mailtjes, berichtjes in het gastenboek, bloemstukjes, telefoontjes, kortom, gewoon te veel om allemaal op te noemen. Echt TOP!!!

En natuurlijk wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een spetterend nieuwjaar toe!


Klik hier voor het album met vele foto’s van onze korte vakantie in Simpelveld.

En voor alle hondenvriendjes……voorzichtig met vuurwerk, pootjes van de vloer en er niet achteraan rennen! Laat je niet gek maken maar geniet en maak er wat van voor 2008!

december 8, 2007

Penn-HIP in Eersel

Geplaatst onder: Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 7:35 pm

Eindelijk is het dan zover, wat hebben we er naar uitgekeken!

Angel’s engeltjes komen allen bijeen voor de Penn-HIP in Eersel. Aiki begrijpt er helemaal niets van als ze ’s morgens bij het ontbijt geen eten krijgt en ze eet zo graag…. Ze moet nuchter blijven voor de lichte narcose die ze zal krijgen.

Met onze papieren ‘Ton-ton’ in de hand rijden Mimi en ik richting Eindhoven. Ton is helaas niet mee, hij heeft veel te veel klachten van z’n nierdrain en zou het gewoonweg niet vol houden. Ontzettend jammer want hij had zo graag al ‘zijn engeltjes’ weer teruggezien. Aiki ligt lekker achterin te slapen. Zonder Ton en ondanks de papieren Ton-ton rijden we natuurlijk toch verkeerd en komen midden in Eindhoven terecht. Helaas voor Aiki spuugt ze alles wat er nog in haar maagje zit daar eruit. Veel is het gelukkig niet!
Een dik kwartier te laat zijn we in de Dierenkliniek in Eersel om daar meteen zusje Atuniël-Khes en zusje Ambriël-Beer aan te treffen.

Wauw, wat zijn deze dames mooi geworden! En wat lijken ze alledrie veel op elkaar! Zie Aiki en Beer samen, het enige verschil zijn de roestbruine mama van Beer en de licht gekleurde pootjes van Aiki:
Aiki & Beer

De dames worden even onderzocht, Khes en Beer waren al van het infuus voorzien en Aiki mag er ook direct aan geloven. Aiki laat het allemaal maar gewoon over zich heen komen.
Al snel komen ook Aniël en Antriël-Jazz eraan.


Wat is Aniël nog steeds mooi donker! En Jazz is een pracht van een fijne dame, wat lijkt zij toch ontzettend op mama Angel, zo mooi om te zien!


Gezamenlijk zitten we te wachten en te wachten:


En dan zien we Ariël-Abayomi binnenkomen. Tjee die zou je bijna niet meer herkennen, wat is zij donker geworden, zelfs het zwarte op haar poten loopt helemaal door naar de tenen. Nog donkerder dan Aniël?


Wauw wat een toverballen zijn deze grauwe engeltjes toch, zo ontzettend mooi om te zien!

Als Beer, Khes en Aiki binnen zijn voor de foto arriveren ook Aquariël-Zita en Ahavahel-Jimmy en dan is het feest compleet.
Geweldig om te zien dat zwart-bruine Jimmy en zijn zwart-bruine zusje Jazz elkaars evenbeeld zijn. Ook prachtig om te zien dat Beer en Zita, die we altijd Knabbel & Babbel noemden, nog altijd heel veel op elkaar lijken, alletwee zijn het net roestbruine vosjes. Aniël en Abayomi hebben ook heel veel van elkaar weg, zij zijn samen toch wel het donkerst van allen. En nog altijd lijken de 2 licht gekleurde engeltjes Khes en Aiki erg veel op elkaar, zij hebben allebei meer grijsgeel dan roestbruin in hun manen.

Het gewicht van alle engeltjes variërt van 16 tot 24 kilo. Wat een verschil tussen de één en de ander. Wel mooi om te zien dat de zwaarste en de lichtste in het nest nu ook nog steeds het zwaarst en het lichtst zijn! Een paar zijn wel iets te zwaar en mogen op rantsoen. Aiki weegt ruim 21 kilo, zij was al op rantsoen. Wat ben ik toch trots op al deze kanjers!

Alle engeltjes krijgen een roesje en ondergaan de gemaakte Penn-HIP, de heupfoto die straks in Pennsylvania zal worden beoordeeld. Beer en Khes gaan als eersten en zijn dan ook eerder klaar. De rest zit allemaal gebroederlijk in de ‘wachtruimte’ te wachten tot al onze engeltjes weer helemaal bij zijn. Het ziet er naar uit dat van de 8 engeltjes er 6 rond de norm zullen zitten en 2 er iets boven. Eerst zien en dan geloven, dus we wachten de officiële uitslag maar rustig af.

Abayomi wordt wakker:

Aiki en Zita zijn ook wakker aan het worden:

Erg moe maar toch ook voldaan en blij iedereen gezien te hebben rijden Mimi en ik met een nog wat slaperige Aiki terug naar huis door de stromende regen.

Klik hier voor een lange foto reportage van deze geweldige reunie van Angel’s engeltjes.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.