Angel of Wassenaer

september 14, 2008

Of DRACC’s Clan triomfeert

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, A-team, Angel's vrienden, Aiki, Holland Sieger Schau — Maj @ 11:39 pm

De ADRV organiseert de Holland Sieger Schau in Duiven, vlak bij het dorp waar F & F op de boererie wonen. Het plan is dan al snel gemaakt dat Ton en ik met de hondjes de dag ervoor naar Herwen vertrekken en daar op de boerderie overnachten. Zo zijn we lekker dichtbij!
Dat het ook nog eens Kermis is komt eigenlijk helemaal goed uit. Omdat diezelfde avond het openingsfeest wordt gehouden mogen Ton en ik, als surrogaat opa en oma, op de kleinkinderen van F & F passen. Wat zijn ze toch lief onze twee achterneefjes met hun kleine zusje. Uiteindelijk is het al bijna drie uur in de ochtend als wij ons mandje in het gastenverblijf in duiken.
Aiki en Angel vermaken zich ook opperbest met de iets jongere Basset Louis.

 

Louis vindt Aiki echt helemaal geweldig, wat kunnen die leuk spelen!

Ondanks dat Aiki haar jas nog altijd niet terug heeft hebben we ons toch ingeschreven voor de Holland Sieger Schau. Veel kans zal ze niet maken want echt…. ze ziet er niet uit, het lijkt wel een Duitse Herder in plaats van een Oudduitse Herder. Het is maar goed dat die manen er ooit wel zijn geweest, als ik niet beter wist dan zou ik me bijna zorgen gaan maken…..
Natuurlijk gaan we ook omdat er veel familie van Angel aanwezig is!

Ton, die dit weekend weer eens urine moet sparen, is er gelukkig dus toch bij en loopt af en toe langs met een kleine container. Hij zit met Angel netjes aan de kant te kijken en entertaint zichzelf.

 

Of speelt voor fotograaf!

We zien vele bekenden en dat alleen al is een groot feest.
Danny van Indy & Bajka staat netjes bij ingang het parkeren te regelen, Nina helpt bij de keuring van de inentingsboekjes. En dan is de eer aan Hanneke van Chika’s Erf, zij regelt de vertaling en meer zaken rond de ADRV landgroep Nederland. Leuk om kleine Ubbo in ’t echt te zien en die Eilin nu in vol ornaat, wauw wat is ze gegroeid! Leuk om ook Anita van Rivange een handje te schudden; Ada met Jilles in het echt te zien; Ronald van de Toeties; Marian van Haily en natuurlijk nog veel en veel meer bekenden!

De show en keuringen vergen weer eens heel veel geduld van een ieder, maar vooral ook van alle hondjes. En wat gedragen ze zich weer prima! 
De twee grauwe B-mannekes van of DRACC’s Clan van Albert & Rene behalen een eerste en een tweede plaats! En hun zusje Djuna wordt ook eerste! Geweldig draken, DAT hebben jullie goed gedaan.
Angel’s zus Djarré (en de mama van deze draken) haalt in de ‘Zuchtklasse’ (ze boft want ze past daar nog net in) de tweede plaats!
Aiki’s papa Cliff flikt het hem ook weer, hij wordt eerste bij de Duitse Herder Langharen.

  Aiki & Cliff

Indy wordt eerste in zijn klasse, Angel’s broer Boy wordt tweede in zijn klasse! Jazeker er worden hele mooie resultaten bereikt!

Geduld is een schone zaak…..
Tijdens de rust zijn Aiki en Angel dan ook maar wat blij dat ze even de pootjes kunnen strekken.  

Aiki, als ‘Junghund’, is nog steeds niet de ring in geweest, ons geduld wordt echt op de proef gesteld.
Even na tweeen zijn wij dan eindelijk aan de beurt.

En daar is Aiki het helemaal niet mee eens:

Ik wil naar mijn mama???  

Waar is de grote baas toch? Ik vind er niets aan zo alleen…
Als Ton op verzoek dan toch Angel maar een eindje uit de buurt neemt, dan keert de rust weer terug gelukkig. Aiki is helemaal niet bang om zich te laten betasten en vindt het verder allemaal prima. En er wordt zelfs gevraagd wie haar papa is! Zou het uit hebben gemaakt als ik had gezegd dat ze een dochter van Tom-Ivan was? Ik weet het…. ze zou er zo voor door kunnen gaan…….

 

Ondanks dus die hele kale korte vacht en het niet zo netjes mee lopen juist op het moment dat de twee keurmeesters met een kritisch oog kijken, behaalt Aiki toch nog een zevende plaats onder de zestien deelnemers. Niet eens zo gek!

Tegelijkertijd loopt de Open Klasse teven in de eerste ring:
Angel’s zus Luna wordt tweede in haar klasse. En Angel’s nichtje Loba, de prachtige grauwe dochter van Djarré uit het A-nest van of DRACC’s Clan gaat er met de eerste plaats vandoor.

En… als slagroom op de taart….. wordt Loba ook nog eens Best In Show!!!
DRACC’s jullie triomf is jullie echt gegund! Ze is zo mooi en het is gewoon geweldig dat anderen dit nu ook eens beamen! Met recht mogen jullie vandaag naast de schoenen lopen!

Klik hier voor een paar foto’s gemaakt door fotograaf Ton.
Voor mogelijk meer verslagen met foto’s? Neem dan een kijkje op de web-sites van:

Of DRACC’s Clan met de prachtige winnaars; 

Het Vijfspan met Boy en Djoek; 

Van Chika’s Erf, medeorganisator van de show met Eilin

Oudduitse Herders-Belgie, medeorganisator met Indy & Bajka.

Graag bedanken wij iedereen, die zo vreselijk hard heeft gewerkt deze dag een succes te maken. 

 

Hanneke aan jou de eer, je hebt het allemaal prima geregeld! En ook jouw Eilin heeft haar prachtige tweede plaats verdiend!

augustus 17, 2008

Zuid Wester Storm op Angel’s verjaardag?

Vandaag is Angel jarig!

 4 jaar geleden alweer dat Angel werd geboren. Samen met haar broers en zussen in het eerste nest van Puck bij Marjan’s Meute. Vanaf de allereerste gezamelijke wandeling in het hoge noorden is er veel contact met elkaar en zo hebben we ons clubje omgedoopt tot het A-team. Onze hondjes komen immers uit het A-nest!

Gefeliciteerd met jullie vierde verjaardag A-teamers!

A-team

Vanmiddag, op Angel’s verjaardag dus,  staat er een strand wandeling van Katwijk naar Noordwijk op het programma. Samen met Angel’s dochters Aniël, Aiki, Jazz en Khes. Als dat geen feest is?Helaas belt ’t baasje van Aniël af, ze heeft haar pootje bezeerd en dan is een lange strand wandeling door zand en zee natuurlijk geen optie. Blijven Jazz, Khes en haar vriendin Kayra over. De ander engeltjes hebben zich ook afgemeld. Die zien we vast wel weer een andere keer toch?

Hoewel het thuis in Wassenaar zonnig is betrekt de lucht in Katwijk al snel. De honden genieten van zand, zee en golven en wij niet minder.

 Aiki 

Met de wind in de rug lopen we gezellig langs de branding naar Noordwijk.  Khes

Het is best wel druk met vele hondenrassen, onze hondjes laveren er mooi doorheen. Soms moet er eentje terug geroepen worden als ze uit enthousiasme achter wat anders aan wil en gelukkig luisteren ze allemaal prima!

 Samenspel

Bij Beach End hebben we een sanitaire stop, of is het gewoon een drank en smul stop? Voor de hondjes in elk geval wel, zij krijgen allemaal een yoghurt ijsje.

 ijs!!

Khes weet er wel raad mee en als ze niet uit kijken worden de ijsjes zo voor de neus weggepikt. En dan…. zien we de lucht al donkerder en donkerder worden.

 nacht De drank en het bittergarnituur (dank je wel Rob) worden snel achterover geslagen, zullen we het droog houden? Helaas, we lopen nog geen 100 meter of de hel breekt los. Met tegenwind doen de slagregens gevuld met zand en zout behoorlijk pijn op onze blote armen en voorhoofd. Au……. en het is nog koud ook. Zelfs de honden hebben er last van, al dat zand en zout wat nu de ogen in druipt…… Al knipperend met de ogen lopen we allemaal in gezonde pas terug naar Katwijk. Gelukkig mindert de regen dan eindelijk als we bijna in Katwijk aan zijn. Kunnen we nog net een beetje droog lopen.

En de hondjes? Die hebben een mooi souvenir van deze dag mee naar huis genomen! Zoveel modder heb ik nog niet eerder in Angel’s vacht gezien. We koesteren het en meimeren daarmee nog even na over hoe leuk deze middag wel niet was. Ria en Rob, bedankt voor deze heerlijke middag, we hebben genoten en het is echt weer voor herhaling vatbaar! En….nee, Rob, wij zijn niet samen onder de douche gekropen!

Klik hier voor een paar foto’s van Angel’s verjaardag.

april 26, 2008

A-Team gaat ‘Djoeken’

Geplaatst onder: Angel's familie, A-team, Puppy's — Maj @ 7:56 pm

Het A-Team gaat ‘Djoeken’ vandaag! Heerlijk puppysnuiven in Markeloo bij de DRACC’s Clan.

Lex is zo lief om weer voor taxi te fungeren, dus rijd ik in m’n uppie naar Nieuwegein waar Lex en Joke al op mij wachten. Goedele komt er direct achteraan en na een kopje thee vertrekken we in Lex z’n Opel naar Markelo. Lex kent de route al uit z’n hoofd, hij gaat immers elke week wel een keertje ‘Djoek’ kijken. Djoek wordt de naam van de nieuwe ODH van het Vijfspan maar wie nu deze Djoek gaat worden? Lex en Joke hebben de keus uit 2 prachtige grauwe mannetjes, oohh zo moeilijk. Angel’s zwarte zus Djarré van de DRACC’s Clan heeft 26 dagen geleden 10 prachtige puppen gekregen en nu is de beurt aan het A-Team, enkele baasjes van het A nest van Marjan’s Meute, die met elkaar komen genieten van deze heerlijke levende bolletjes wol.

We worden zeer enthousiast begroet door mama Djarré, Cassy en Cuando. Geweldig wat een lekker stel is het toch. En na een uitgebreide begroeting met de Markelo mannen en Ellen die al aanwezig was, mogen we ons tegoed doen aan de 10 bolletjes wol.


Wie van de twee wordt Djoek? Baggio of Blizzard?

Iedereen kan wel raden wie MIJN favoriet is: Juist ja, BJORK, het enige echte grauwe teefje!


En kijk Blizzard toch eens ieders hart stelen! Het A-Team geniet volop:


We maken ook nog kennis met een ander toekomstig baasje van de B-Clan, geen onbekende in ODH-land, want zij hebben al een prachtige grauwe reu genaamd Badut. Het is dus weer een zeer geslaagde middag. Tot slot krijgen we nog de uitreiking van de kopfoto wedstrijd. Jawel, Angel’s broer Harley uit het A-Team had deze wedstrijd gewonnen, weten jullie nog?


Ellen krijgt van de Markelo mannen de prachtige kopfoto van Harley op linnen en hij is mooi!! Geweldig Ellen, Harley heeft hem met stip op de eerste plaats verdiend. Ellen en John zitten in een gehuurd huisje vlakbij en we rijden daar nog even langs om Harley en z’n nog grotere neef Davidson te bewonderen.
Met een heel voldaan gevoel keren we richting Nieuwegein alwaar onze wegen zich scheiden. Pas tegen 20 uur rijd ik onze oprit in Wassenaar weer op, om compleet afgesnuffeld te worden door Angel en Aiki.

Klik hier voor de complete reportage van ons Djoeken bezoek of kijk op de web-site van de DRACC’s Clan en het Vijfspan voor nog veel meer. Lex heeft zelfs een heus dagboek voor zijn Djoek gemaakt.

René, Albert, Lex, Joke, Goedele, Ellen, John en Yanita jullie allen bedankt voor deze hele gezellige middag! Ik kijk alweer uit naar volgende week want….. dan mag ik nog een keertje meegenieten.

maart 25, 2007

Strand met het A-Team

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, A-team, Wassenaarse slag — Maj @ 6:00 pm

Eindelijk dan is het zo ver: De A-Team wandeling aan de Wassenaarse slag! Het zonnetje schijnt volop, de lucht is strakblauw, zoals zo vaak hier in het westen. Dat zorgt er overigens wel voor dat de parkeerkuip in no time volloopt. Iedereen denkt hetzelfde: lekker wandelen aan het strand!

De A-Team leden zijn allen keurig op tijd. En ik krijg zelfs nog een verjaardagskado van Frieda, Goedele haar moeder! Dank je wel Frieda, hartstikke leuk: Beschermengel thee, helemaal TOP! Ben ik erg blij mee!

Aangenaam verrast worden we door de baasjes van Dex of Dracc’s Clan, een zwarte zoon van Djarré, die hier vlakbij in Scheveningen woont. Hij en z’n baasjes Marcel en Esther wandelen dus ook mee. Voor Dex z’n broertje Davidson natuurlijk hartstikke leuk! We missen alleen zus Luna, zij is loops en slaat deze wandeling helaas over.

  De duinen

Via de duinen lopen we gezamelijk naar het strand. De honden mogen hier eigenlijk niet los na 1 maart, gelukkig wordt er niet gecontroleerd. (Had ik die tekst toch niet helemaal goed gelezen, foei!) En aan het strand gaan de honden helemaal los. Heerlijk rennen door de binnenzee, heerlijk jagen en spelen. Boy en Harley moeten elkaar af en toe even ‘aftasten’ en broer Diesel loopt daar onverstoord tussen. De kleine broertjes Davidson en Dex genieten volop, ook Cuando vindt het allemaal geweldig. Djarré heeft haar jasje uitgedaan, ineens is zij niet meer de grote zwarte 2lingzus van Angel. Wat een flinke bos haar toch al niet doet!

 A-Team

Na het maken van een familie statiefoto gaan de jonge honden vast rusten bij de poffertjestent. Albert, John en de familie Sanders vinden het best, de hondjes ook. Wij lopen nog een stukje verder richting Scheveningen. In de verte zie je de zon verdwijnen, het lijkt wel of het in Scheveningen regent. Dus gaan we ook maar terug naar de poffertjestent voor een heerlijke rustpauze en een gezellige babbel met elkaar.

 Lekker bijkletsen

En de honden? Die genieten nog steeds. De kleine Davidson en Dex krijgen zelfs wat praatjes, zoals ze samen spelen. En als het eng wordt, dan verstop je je toch gewoon onder de trap?

Klik hier voor een heleboel strandfoto’s. En kijk ook op de web-sites van Het Vijfspan, van de H & D Clan en van de DRACC’s Clan voor nog meer foto’s!  Iedereen bedankt voor de gezelligheid, het was weer als vanouds!

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.