Angel of Wassenaer

september 5, 2009

Zwemplezier in buitenzwembad De Zien

Geplaatst onder: Angel's familie, Angel's engeltjes, Aiki, Zwemfestijn — Maj @ 9:58 pm

Aan het eind van het zwemseizoen sluiten veel zwembaden hun buitenbaddeuren. En bij sommige buitenbaden wordt dit feestelijk afgesloten met een paar uurtjes vrij zwemmen voor de hondjes. Zwembad De Zien in Uitgeest doet het al jaren en verleden jaar hebben onze hondjes: Angel, Aiki, Kayra en Khes  samen met de baasjes er veel plezier beleefd. Helaas is Kayra niet meer onder ons en omdat Angel geen echte waterrat is mocht zij deze keer thuis blijven.

Maar de twee grauwe zusjes Aiki & Khes?

Die hebben wederom genoten.

Tussen de vele hondenrassen in (nou ja voornamelijk toch wel Labradors en Golden Retrievers) viel er vanaf hun zijde geen onvertogen woord. Sterker nog ze lieten zich erg makkelijk de bal afhandig maken door een aantal super snelle Labradors. Of weken uit voor het vele aanblaffen van een kennelijk wat onzekere Golden Retriever.

In het diepe zwemmen koste wat overredingskracht en op de mat was ook even eng, maar toen ze eenmaal de smaak te pakken kregen zwom Khes uit haarzelf al naar de mat toe om wat uit te rusten.

Ria en ik zwommen natuurlijk ook mee en het was wel uitkijken voor die scherpe nagels aan de poten, want daar zit heel wat kracht achter.

We hebben het geweten, Ria heeft wat te verantwoorden als ze maandag weer werk! Er staat nu een prachtige dieprode pootafdruk op haar bovenbeen. Mijn linkerarm is ook paars met een aardige streep. En de nodige spierpijn natuurlijk…… Maar dat alles mag de pret niet drukken, ook dit jaar hebben we opnieuw genoten.

Hoe koud het water ook was, de zon liet zich af en toe zien en hoe zeg je het ook alweer?: “ Als je ‘kindjes’ genieten, dan genieten de ‘ouders’ mee!” 

Na afloop zijn we nog heel gezellig bij Rob en Ria langs gegaan om lekker onder het genot van een thee/koffie op te warmen en bij te kletsen natuurlijk. Het was weer leuk en zeker voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor het album van de waterpret.

september 7, 2008

In een echt zwembad

Geplaatst onder: Angel, Angel's vrienden, Angel's engeltjes, Aiki, Zwemfestijn — Maj @ 10:13 pm

Vele zwembaden in Nederland stellen hun buitenbad voor honden beschikbaar op de laatste dag dat het buitenbad open is. Zo ook het zwembad in Uitgeest en vandaag is de grote dag!
Het zou natuurlijk wel lekker zijn als het die dag dan droog is. In het water word je toch wel nat, maar om nu in een flinke stortbui te zwemmen is echt minder leuk!
Ondanks de vele regen hier in Wassenaar besluiten we toch naar Uitgeest te rijden.

Onderweg doe ik flink wat Shambhala en vraag om in elk geval een beetje droog weer tijdens onze zwempartij. En… mijn gebeden worden verhoord. Op het moment dat we in Uitgeest aan komen is het droog en tijdens het zwemuurtje breekt zelfs de lucht een beetje open. Hoe wonderbaarlijk toch weer.

Omdat het niet echt heel mooi weer is is het ook niet zo druk. In het water zwemmen maar enkele honden: een Lab, een Golden en een Friesche Stabij zie ik voorbij komen. En dan mengen wij ons er tussen. Ria (Baasje van Atuniël-Khes) en ik in onze badkleding en onze honden in hun eigen wollen jas.
Angel wordt terstond een soort zenuwachtig: Wil ik dit wel of wil ik dit niet? Aiki denkt niet lang na en Khes evenmin! Zij lopen zo over die paar stenen treden mee het ondiepe gedeelte in, die bal achterna.
Kayra, de Ouwe Rot in het vak zwemt als een echte schoonzwemster zonder enige problemen in het diepe. En daarvoor moet je wel eerst die hoge rand over.

Als ik Angel mee sleep het ondiepe in kost dat behoorlijk wat overredingskracht. Nee, leuk is anders, sterker nog, ze vindt het een nachtmerrie! Spartelen en spetteren en uiteindelijk proberen zo snel mogelijk die hoge rand op te klimmen.

Dat is wel aan de diepe kant dame, dus helaas eerst even mee terug door het diepere gedeelte naar het ondiepe  begin. Angel klimt zo snel als ze kan het korte trapje op om zich meteen ergens achter Rob (Baasje van Khes) te verschuilen. Slimme dame, Rob is niet in badkleding, hij is de badfotograaf.

Aiki geniet met volle teugen, wat is ze toch ontzettend fel op de bal! Dat heeft ze niet echt van haar mama, het werkbloed van haar papa Cliff is hier heel duidelijk aanwezig. Ze is zo gefixeerd op het pakken/vangen van de bal dat ze alles en iedereen bijna blind voorbij struint.

En dat kost haar nog wel eens een pootje…… Gelukkig valt er weinig te bezeren in het water!

Ria heeft al snel haar herders op de mat in het diepe, Aiki zover te krijgen is nog een hele klus.

Maar het lukt ons en de dames kijken vol trots over het water heen.

Aiki op de mat:

 Het zwemmen gaat geweldig, Khes zwemt haar Baasje eruit! En Aiki kan er ook wat van.

Kortom het is volop genieten en zeker voor herhaling vatbaar.

Vooral ook omdat mij beloofd is dat ik uit het water opgevangen zou worden door een grote zachte handdoek…..maar waar was ie dan?

Die belofte houden we vast voor de volgende keer!

Klik hier voor onze waterpret in het zwembad in Uitgeest.
PS: Nog een kleine vermelding over de Shambhala: We zijn Uitgeest nog niet uitgereden of de stortbuien breken opnieuw los! Zo ook in Wassenaar, daar regent het de hele middag voortdurend! Hoe bijzonder toch weer!

augustus 10, 2008

Zwempartijtje in ‘t Twiske

Geplaatst onder: Angel's familie, Zomer, Angel's vrienden, Angel's engeltjes, Aiki, Zwemfestijn — Maj @ 10:07 pm

Vroeger als je eens een keertje niet wist wat je nu weer met de kinderverjaardag aan moest…
Dan ging je met de kinderen zwemmen….. Een zwem- verjaardagspartijtje zeiden we dan.
Amitiël-Aiki, Antriël-Jazz en Atuniël-Khes doen het ook! Zij vieren hun eerste verjaardag in ’t Twiske bij Oosthoorn.
Voor de New Foundlanders is er een club vrijwillergers die hun NewFy’s leren reddend zwemmen. Voor meer informatie zie: Waterwerk West

Deze honden zijn echte zwemmers en om niet als vloerkleedje te fungeren wordt er behoorlijk hard gewerkt. Ze leren ‘reddend’ zwemmen en omdat hun vacht zo vreselijk dik is wordt er netjes een zwemvest gedragen. Les in reddend zwemmen en het is puur genieten, zowel voor mens als dier!
Omdat Aiki al graag zwemt en haar mama Angel alleen maar aan pootjebaden doet besluit ik Aiki mee te nemen, zij zal er sowieso meer plezier aan beleven. Als ik samen met Ingrid en haar Golden Retriever Ozzy bij ’t Twiske arriveer dan zijn Aiki haar zusjes Jazz en Khes er al. Wat een feest, wat leuk ook Jazz weer te zien.

Jazz logeert 3 weken bij Khes en Jazz heeft het behoorlijk naar haar zin!

Iedereen die z’n hond wil laten mee zwemmen moet bij aanvang een nummer kopen. Voor 1 euro kan je de hele dag zwemmen.Zodra je nummer wordt afgeroepen weet je dat je aan de beurt bent. En dan is de beurt aan onze kanjers, ook zij krijgen les in reddend zwemmen.
Ozzy, de Golden Retriever van Ingrid draait er zijn pootjes niet voor om. Hij weet precies wat er gaat gebeuren en zit al in de boot voordat je er erg in hebt. Om bij de boei uit de boot te springen en zo met dummy in de bek terug naar de kant te zwemmen.

De oude Kayra laat ook iedereen verbazen. Zonder probleem loopt ze de loopplank af, klimt in de boot, springt bij de boei netjes overboord en zwemt met het zwemvest aan keurig naar de kant terug.

Wat kan zij ook goed zwemmen!
De grauwe Khes gaat wat tegenstibbelend vanaf de loopplank het water in, maar als ze eenmaal zwemt…. dan is het wel leuk totdat….. ze mag achteruitzwemmen. Even kijken hoe de bespiering is!

Toch wil ze nog wel een 2de  rondje mee.
En dan is de zwart-bruine Jazz aan de beurt. Jazz haar bespiering achter is iets minder dan die van haar 2 grauwe zusjes en het is maar goed dat ze een reddingsvest om heeft. Als zij zwemt dan spat ze flink met haar voorpoten en zakt haar achterhand langzaam naar beneden. 

Gelukkig wordt er goed op haar gelet en wordt ze keurig begeleid!
Wat een topmensen zeg!
Uiteindelijk mag ook onze Aiki er aan geloven. Zonder enige problemen loopt ze vrij makkelijk de loopplank af het water in. 

Ook het zwemmen gaat goed, hoewel…. is achteruit zwemmen nu leuk of niet?

Dan is het pauze.
In de pauze krijgen alle hondjes een heus honden-ijsje. Geweldig, een ijsje van yoghurt, gevuld met hondenkoekjes, stukjes appel en als stokje een lekker kauwstaafje. 

Er wordt wat afgesmuld en het verjaardagspartijtje kan niet meer stuk!
Na de pauze mogen de hondjes allemaal nog een keer.
Rob en Ria, de baasjes van Kayra en Khes besluiten dat ze alleen Kayra nog laten zwemmen. De 2 zusjes Khes en Jazz blijven heerlijk aan de bomensgrens op het gras. 

Kayra, Ozzy en Aiki gaan er alledrie nog een keertje in.
Als Kayra weer aan de beurt is dan mag ze de boot terug zwemmen naar de kant. Zomaar zonder problemen, ofdat ze het al vele malen heeft gedaan, trekt ze al zwemmend de boot als reddingshond naar de kant toe. Ozzy redt een ‘mens’, hij heeft een pop in het water gevonden en zwemt dit lichaam keurig naar de kant toe. 

Ozzy en Kayra, ze zwemmen geweldig, deze ‘ouwe rotten’.

Aiki, als jongste telg mag nu zonder zwemvest het water in. Maar ineens is er toch plankenkoorts, die loopplank is dat nu eng of niet?
Dan maar het tuigje om met de ringen, zodat er wat houvast is voor de hulpverleners.
En met een beetje tegengestribbel gaat ze wederom het water in.
Geweldig. Eerst lijkt het even eng en wil ze wel graag terug naar de kant maar als ze dan een dummy in het water vindt is het feest kompleet.

Ook de weergoden zaten mee, hoewel het vreselijk hard waaide, bleef het gelukkig wel droog!
Moe van alle indrukken keren we heel voldaan huiswaards. Zelfs Ozzy, die eigenlijk nooit in de auto gaat liggen zakt halverwege de rit toch door de poten.
Wat hebben we genoten, dit is echt een (verjaardag’s)zwempartij om te herhalen!
Voor wie een indruk wil krijgen van dit zwemfestijn? Klik hier en ga er wederom voor zitten, want er zijn meer dan 100 foto’s te bekijken.
Op de web-site van Waterwerk West staan overigens ook foto’s, kijk hiervoor bij zondag 10 augustus.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.