Angel of Wassenaer

juli 25, 2010

10-07-19 Lang weekend met nakomelingen Angel of Wassenaer

Op verzoek van Ria toch weer een dagboek verslag. Dat de layout niet zal worden zoals ik wil, moeten we maar op de koop toe nemen……
En wat is er veel gebeurd in de afgelopen maanden: Aiki haar 9 C-Engeltjes zijn al lang en breed uitgevlogen. Ook Angel werd drachtig en is bevallen van 9 D-Engeltjes welke zelfs al weer zijn uitgevlogen. Een aantal van onze uitgevlogen Engeltjes zien we dit weekend!

Eindelijk is het zover, het weekend Norg staat voor de deur. Een weekend waarin we bij Rob en Ria op de camping Langeloërduinen een trekkershutje hebben geboekt. Bij Rob en Ria horen zowel Atuniël-Khes (uit ons A-nest) als Channiël-Sifra (uit ons C-nest) beiden dus familie: Khes als zus en Sifra als dochter van onze eigen Aiki. En onze dames zijn weer helemaal opgewonden als de auto wordt gepakt!
Sifra & Khes

Op diezelfde camping staan ook Jan en Rina met hun grauwe Branco en Dumah-Dumaj. Dumaj is weer een zoon van Angel.
Dumaj
Jan en Rina zijn met hun vrienden Ben en Mien en een vreemde eend in de bijt: de jonge Golden genaamd Boy, die zich overigens best vermaakt tussen deze ODH-tjes.

Enfin, Ria heeft gevraagd of ik veel Shambhala wil doen voor een droog en niet te heet weekend. En….. wat je vraagt ga je krijgen, zo is het toch?
Helaas blijft het onderweg niet droog. Al vanaf de Flevopolder begint het ontzettend tel regen. Komt dit nog wel goed? Met zoveel aquaplaning en weinig zicht doen we er een uur langer over. Als we op de camping arriveren liggen er diepe plassen, is alles doorweekt en miezert het nog een beetje. Maar de lucht trekt wel open! En, zijn Rob en Jan net terug van de dierenarts, voor de tweede keer notabene. Wat hebben zij deze ochtend al een boel meegemaakt.

Vrijdagmiddag zijn Rina en Jan al met hun vrienden op de camping gearriveerd en ’s avonds komen Rob en Ria, die een seizoenplek hebben en dus niets meer hoeven te installeren. Ze staan overigens heel gezellig tegenover elkaar. En dat betekent dat de honden lekker vrij spel hebben. Branco en Khes kennen elkaar heel goed, maar nu is de roedel toch veranderd met beiden een jonge pup erbij. Als Jan ’s morgens het eten verzorgt en Dumaj, in zijn jonge onbenulligheid, denkt nog een hapje brokken bij Khes weg te pikken, krijgt hij van haar een flinke afstraffing. Helaas zit zijn oortje er tussen, dus op naar de DA om dit te laten plakken. Als daarna op diezelfde ochtend Jan voor elk een kauwbotje uit deelt en de een wat sneller knaagt dan de ander gebeurt het opnieuw, Sifra krijgt een heuse afstraffing van Branco. Opnieuw naar de DA maar gelukkig valt het alles mee. Tja, de nieuwe roedel moet eigenlijk nog gevormd worden en dan is oplettendheid geboden.

De zon komt door en het wordt al snel warmer. We installeren ons (met hoog loopse Aiki) en meteen krijgt Branco al trek in een lekkere kippetje.
Proost!
Al is hij gecastreerd, er is niets mis met zijn neus. En dat heerlijke malse kippetje? Aiki komt de mannen gewoon halen, gecastreerd of niet. Zij weet wel wat ze wil! Als ze Branco al ziet kijken gaat de staart omhoog! Dachten we dat Angel, als zwarte Lola, in haar hete dagen erg was, dochter Aiki is nog veel erger!
Aiki & Branco
Van wie heeft ze dat toch afgekeken?

Na het middaghapje gaan we op stap, de beloofde wandeling met de hondjes. Dumaj, nog veel te jong voor dit soort uitstapjes, blijft samen met Rina en Mien bij de caravan. De rest gaat mee en het wordt een wandeling van genieten! Heerlijk struinen door het bos.
Bos wandeling
IK kom weer thuis! Branco heeft intussen de smaak te pakken en we lijken net een langspeelplaat met kras erin: Branco, nee! Branco, ga er eens af! Hij is helemaal ‘totally devoted’ op onze Aiki. Khes mist haar vriendje Branco best. Want samen kunnen die twee zo heerlijk rennen, en nu wordt Khes toch een beetje in de steek gelaten door haar vriendje.

De trekkershut wordt ingeruimd en voor de avond staat de BBQ op het program. Met de hele groep samen is het opnieuw volop genieten. Wat een lol en vast allen welbekend: hoe verder de avond vordert, hoe mooier de verhalen worden. Als de nacht invalt kletsen wij nog even na in de voortent bij Ria & Rob. Onze dames blijven achter als wij ons naar de trekkershut begeven, die zijn niet welkom in de hut en mogen bij Ria & Rob in de caravan slapen. Met hoog loopse Aiki wel zo veilig ook!
Klik hier voor de foto’s van onze eerste dag op de camping.

Als ik de volgende morgen Ria bij het sanitair tref vraag ik natuurlijk direct: En, hoe is het gegaan vannacht? Ria antwoordt: Nou, toen de eerste overeind kwam, begon de caravan direct te schudden dus Rob meteen: Ga af! En toen de tweede overeind kwam schudde de caravan nog harder en zei ik tegen Rob: Af kennen ze niet, je moet down zeggen. Dus Rob riep streng met barse stem: Ga down en we hebben ze niet meer gehoord! De andere dames, die in de rij staan te wachten op een lege douchecabine, horen Ria aan met ogen zo groot als schoteltjes! Grote hilariteit natuurlijk. En Rob, wat moest er nu toch precies gaan liggen daar in die caravan?

Het is opnieuw een prachtige dag en de schaduw wordt veelal opgezocht. Wat een lekkere plek om te staan, schaduw en zon rondom, je kan kiezen waar je gaat zitten.
Angel & Aiki
En vanaf deze staplaats zo het bos in, dus hondjes aanlijnen (wat eigenlijk een vereiste is op de camping) is op deze plaats helemaal niet nodig! Luieren, kletsen, koffie of thee nuttigen, de hondjes knuffelen, af en toe Branco en Aiki manen, die elkaar doorlopend opzoeken en een beetje lezen. Echt heerlijk! En wat zijn ze leuk ‘onze’ Sifra en Dumaj! Zo gaaf om die twee op deze manier te kunnen volgen!
Dumaj

Na het middagmaal maken we opnieuw een heerlijke lange wandeling met de hondjes. Omdat Sifra zaterdag al aan haar wandeltaks zat blijft ook zij nu bij de caravan. En mag ik alleen op stap met Rob & Jan en de grote honden: Angel, Aiki, Branco en Khes. Zonder camera, dus er is niets vastgelegd! Lol. Het is mooi om te zien dat er zich inderdaad een roedel heeft gevormd met moeder overste oma Angel aan het roer. Want als Branco het onderweg een keertje lichtelijk aan de stok krijgt met zowel hitsige Aiki als zus Khes dan grijpt Angel op een hele rustige manier in en krijgen zowel haar kinderen als Branco een keurige berisping. Prachtig! En de achterblijvers op de camping? Ton bewaakt het ‘fort’ samen met Ria, Rina en de twee kleintjes. Ben en Mien hebben zich te rusten gelegd. En na de wandeling dan toch even wat foto’s samen met onze nakomelingen!
Nakomelingen Angel & Aiki

De avondmaaltijd wordt verzorgd door Ria en we smullen van een heerlijk bord roerbak. Daarna afwassen en terwijl de hondjes nog een laatste plas doen wordt de rest opgeruimd en de auto weer gepakt. Helaas komt aan alles een eind, zo ook aan dit kampeer weekend. We worden uitgezwaaid door Rina, Jan, Ben en Mien want zij blijven lekker nog een hele week staan. Dag lieve mensen, we hebben een top weekend gehad en ontzettend genoten! En Ria & Rob, enorm bedankt voor jullie gastvrijheid!
Klik hier voor de foto’s van onze tweede dag op de camping Langeloërduinen.

Met de Tom-Tom ingesteld op Vlagtwedde vervolgen wij onze weg. Want hoewel Rob & Ria weer huiswaard keren, is ons weekend nog niet voorbij. Wij hebben een bed en breakfast geboekt in Vlagtwedde omdat we daar Aiki haar zoon Chassan-Cloud en zijn baasjes gaan ontmoeten. En het is tijdens deze reis dat we mobiel gebeld worden over Aiki haar andere zoon Chamuël-Hector. Dat telefoontje maakt heel wat los en die nacht doe ik geen oog dicht. Ook de warme zwoele nacht is daar debet aan.
We logeren in huize ‘Elizabeth hof’ en krijgen de volgende ochtend een heerlijk uitgebreid biologisch ontbijt.
Elizabeth hof
Els en Herman, bedankt voor de gastvrijheid, we gaan vast nog eens terug komen.

Rond tienen wordt Klaske gebeld en ja hoor, zij pikken ons op voor een wandeling in de buurt, samen met onze dames en hun eigen mannen, de jonge grauwe Cloud, broertje van Sifra en de oude boxer Joop.
Samen wandelen
Wat lijkt Cloud op zijn mama! Als ze samen op lopen dan moet je echt goed kijken om te zien wie wie nu is.
Moeder en zoon
Het is sneu voor Joop dat ook zijn boxerneus nog prima werkt. Want ga er maar aan staan, gecastreerd en wel op oude dag helemaal gek gemaakt worden door een hitsige Aiki…… (Later horen we dat Joop hierna wel twee dagen van slag is geweest) Ook Cloud vindt zijn eigen mama wel heel interessant ruiken en hij heeft duidelijk de genen van zijn papa Cuando in zich……. We moeten ze echt een beetje uit elkaar houden. Tja, die Aiki heeft echt een pracht van een tijd uitgezocht om net nu loops te worden.
De hondjes genieten en wij niet minder. Na de wandeling trakteert Klaske ons op een lekker stuk taart en tijdens de lunch worden we verrast met een heerlijke eigen gemaakte groetensoep. Ook het Groningse roggebrood ontbreekt niet, dus het is echt smullen geblazen!
Cloud en baasjes
En dan is het tijd voor het afscheid. In de zinderende hitte vertrekken wij terug naar Wassenaar. Ik krijg zowaar nog een heleboel pakken Gronings roggebrood mee (bedankt Jan!) en lieve mensen, elke dag dat hier een sneetje van wordt genuttigd, denken we aan jullie en aan die prachtige Cloud! Ontzettend bedankt, ook voor de gastvrijheid en fijne dag die we met elkaar hadden!
Klik hier voor het album met foto’s van ons bezoek aan Chassan-Cloud.

Als we vlak voor het avondeten weer thuis zijn is er contact met het baasje van Chamuël-Hector en besluiten we dat hij diezelfde avond nog terug komt.
Moeder & zoon
Ondanks Aiki haar loopsheid maken we er maar het beste van. Klik hier voor de vele foto’s van Hector bij ons thuis. (En ‘t blijkt ’t later een storm in een glas water te zijn?)

Dit was dus echt een lang weekend vol nakomelingen uit onze kennel en zeker voor herhaling vatbaar. Wat hebben we genoten en hoe leuk dat ‘onze’ hondjes helemaal door het dolle zijn als ze onze stemmen herkennen! Ria & Rob, Rina & Jan, Mien & Ben, Klaske & Henk en Marianne & Jan, jullie allen hebben ons een top weekend bezorgd! Het was helemaal gaaf en helemaal af, in één woord GEWELDIG!!

november 29, 2009

Angel’s blind date

Geplaatst onder: Angel, Wassenaarse slag, Angel's vrienden, Aiki, Mex — Maj @ 8:31 pm



Ja, eindelijk gaat het er dan van komen, Angel’s blind date met haar mogelijk toekomstige echtgenoot! Spannend maar weer wat het zal worden en wie we hebben uitgezocht. Haar eerste 2 mannen hebben we vanaf pup gevolgd en deze jonge man eigenlijk ook een beetje, zij het vanaf de zijlijn, omdat we er toen nog lang niet zo mee bezig waren.

En nu maar duimen op een beetje droog weer zodat we buiten genoeg foto’s kunnen maken. ‘Shambhala aan!’, zeg ik dus maar!

En dan is het zover, zijn baasjes maken er een dagje strand van en komen met hun jongeman het Westen onveilig maken. Voor ons helemaal top, zo hoeven wij niet helemaal naar het Noord Oosten te rijden voor een date. Het strand ligt hier immers vlak naast de deur!

Er valt geen onvertogen woord als Angel’s toekomstige verloofde de poort binnen komt stormen.  Beetje hyper mag wel even, na een lange autorit moeten hoognodig de poten gestrekt en de blaas geleegd. Tja, want natuurlijk ruikt die tuin wel naar een rivaal. Gijs, onze grote boxervriend,  komt hier tenslotte met grote regelmaat zijn geurtje verspreiden.

 

Omdat het nog steeds wat regent komen de tortelduifjes al snel naar binnen. Ook Aiki vindt deze jongeman helemaal super. En er mankeert helemaal niets aan zijn hondenneus, zou hij echt iets heel speciaals aan onze Aiki ruiken?

Als de regen mindert maken we wat buitenfoto’s (klik hier) omdat het binnen iets te donker is.

Met nog twee korte filmpjes van onze Angel samen met haar toekomstige lover; Zie filmpje 1 en filmpje 2

En daarna besluiten we toch ook even heerlijk mee naar het strand te gaan, op naar de Wassenaarse Slag! Als de zee geroken wordt gaan de honden helemaal uit hun dak. Het waait flink maar de lucht klaart op! Dank je wel Engelen!

Onze dames gedragen zich super samen met hun zwart/bruine vriendje en ook van deze jongeheer kan ik niet anders zeggen: Wat een vrolijke sociale lieverd! Geen strijd onderling, geen macho gedrag, nee sterker nog, als zich een stoere mannelijke Husky tussen dit drietal schaart dan valt er wederom geen onvertogen woord!

Elkaar wat afsnuffelen en daar is alles mee gezegd. Ik ben wel wat anders van reuen gewend, dus wat dit betreft kan onze vriend al sowieso niet meer stuk!

Klik hier en geniet mee van de strand foto’s van Angel’s blinddate!

En Angels dochter Aiki? Aan Mex zijn reacties te zien gaat het echt niet lang meer duren. De tekenen van een naderende loopsheid zijn er al zo lang, deze laatste week nog meer dan anders…… Zo het nu  dan toch echt bijna zover zijn? Maar de natuur is de natuur……. We wachten geduldig af wat de toekomst ons zal brengen. Zodra het haar tijd is zullen de sirenes in Wassenaar loeien……  En snellen wij naar Markelo voor haar date met Cuando. In elk geval staat dan ons 3de nestje, het C-nest van Aiki gepland!

En Angel gaat straks haar allerlaatstes nestje krijgen. Daar willen we  natuurlijk ook al onze aandacht aan besteden. Ruimte en tijd voor 2 nestjes tegelijk denken we niet aan en gaan we ook helemaal niet doen. Alles op zijn tijd!

PS: Jolien en Guido, dank jullie wel voor de gezellige dag en het mogen meegenieten van jullie geweldige kanjer Achak-Mex! Ik hoop dat hij en Angel straks prachtige zwart/bruine en ook geheel zwarte pups op de wereld gaan zetten. Want ja, deze jongeman komt uit het A-nest van ODH Kennel of Heartland, zijn oma van vaders kant is effen zwart en zijn opa van moederskant is ook geheel zwart, dus  uit deze combinatie verwachten wij zwart/bruine en geheel zwarte pups! Dat wordt weer spannend!!


november 3, 2009

Herfst weekend in De Zwemkolk


Gaat de geschiedenis zich herhalen? Begin november 2008 stond een weekendje De Zwemkolk in de planning om Angel en Cuando te laten ‘daten’ en toen gooide Angel roet in het eten door eerder dan verwacht loops te worden. Weten jullie het nog? Gelukkig kwam het toen zeker weten van ‘daten’ tussen die twee en helemaal fantastisch kreeg dat bewuste weekend wel negen staartjes……

Dit keer was De Zwemkolk door Ria en Rob geboekt en zo hoopten we allemaal dat Aiki vast wel loops zou zijn, zodat Ria misschien ‘the making of’ haar eigen pupje zou zien. Maar niets is minder waar, nu is het Aiki die roet in het eten gooit door gewoon haar eigen tijd af te wachten. En zijn het haar tante Djarré en nichtje Acun die deze keer, veel eerder dan verwacht, loops  worden. Tja en tante Djarré gaat nu toch echt helemaal voor. Zal dat ook wat staartjes krijgen? Ongetwijfeld, aan Cuandoman zal het in elk geval niet liggen……..

Zonder loopse hondjes arriveren wij in De Zwemkolk en Khes is helemaal door het dolle heen. Wanneer gaan we wandelen, schiet op baasjes, ik heb zoveel zin om met mijn mama en zus de hei af te struinen! Aiki en Khes zijn samen net een Siamese tweeling. Het is echt leuk om te zien hoe die samen twee pootjes op één buik zijn!

Deze Eerste Dag start dus direct met een flinke wandeling na de middagmaaltijd. De blauwe pijl volgen en het is puur genieten. Wat een rust, wat een rijkdom, wat een omgeving! En dan die paddenstoel….

En met die zon erbij is het nog warm ook! Ergens midden op de heide ontdekken we een groep reeën.

Snel de hondjes aanlijnen want dit mogen ze niet verstoren. Het is werkelijk prachtig om te zien. Dit pakken ze ons niet meer af. Pas tegen de schemer zijn we moe en voldaan weer terug bij De Zwemkolk. Hoeveel kilometers hebben we er dan al opzitten?

De Tweede Dag, als de volgende ochtend zich aandient, staan de dames al te trappelen van ongeduld om weer naar buiten te mogen. Een paar rondjes om het huis banjeren is één groot feest. Wie er voorop gaat maakt niet uit, maar meestal is het Aiki die de rest uitdaagt.

En dan, vroeg in de middag, arriveren Rene en Albert met hun Clan in de auto. Alles gaat mee, Cuando keurig tussen zijn 2 loopse dames, de tijd is immers nog (net) niet rijp! In verband met een wielerronde starten we in wandelgebied Hellendoorn.

Mooi hoe onze dames zich tussen de Clan in verplaatsen en heel leuk om te zien hoe snel een nieuwe roedel zich vormt.  Cuando geniet zichtbaar van al dit vrouwelijk schoon. ’s Avonds eten Rene en Albert bij ons in de Zwemkolk en kletsen we tot in de kleine uurtjes heel wat af.

De Derde Dag wordt er behoorlijk wat regen verwacht. ’s Middags staat er natuurlijk weer een flinke wandeling gepland. Omdat we, ondanks de Shambhala en vele Engelenhulp, het lot niet willen tarten besluiten we een uurtje eerder te vertrekken. Als Hetty, Hans, Cisca, Niek en Rene samen met Herr Derrick (B’ Engel van Angel & Cuando), Kaya en Cassy arriveren, lopen we opnieuw met elkaar een geweldige route uitgestippeld door Rene.

We steken de A2 over en komen dan in een sprookjesbos van herfstkleuren terecht.

Wat is het bos toch mooi in deze tijd van het jaar. De jassen gaan uit, want ondanks  de harde aantrekkende wind is het nog steeds warm.

En…. Lang leve de Shambhala of zijn het de Engelen die ons weer eens zeer gedienstig zijn? Precies op het moment dat we weer in De Zwemkolk arriveren begint het te druppelen. Daar is dan die lang verwachte bui.

s’ Avonds zijn we uitgenodigd bij de DRACC’s Clan en genieten we allen van een uitstekende maaltijd! Wat worden we verwend! En Cuandoman? Hoe verliefd hij ook is op Djarré in haar loopsheid, hij steelt toch volledig de harten van Ria en Rob! Echt geweldig hoe hij ze om zijn pootjes weet te winden, wat een slijmbal is het toch. En wat moet dat in hemelsnaam worden straks met die pups van Aiki en Cuando, de één nog een grotere slijmbal dan de ander …… Zeg nu zelf, daar kunnen toch alleen maar echte knuffelberen uit voort komen?

De Vierde en Laatste Dag schijnt het zonnetje weer. We hoeven niet direct vroeg het huisje te verlaten (dank je wel Gerard & Diny!) dus meteen na het ontbijt gaan we voor de laatste maal op pad.

Nu wordt het de rode route? Of was het groen? Maakt niet uit, maar genieten doen we opnieuw. Het kan niet op! En de paddestoelen worden steeds groter.

En één ding is zeker, dit weekend is voor herhaling vatbaar, we gaan het zeker nog eens zo samen doen!

PS 1: Precies op het moment dat we De Zwemkolk met bepakte auto verlaten worden we getroffen door een heuse wolkbreuk! Hoezo Shambhala? Dank jullie wel Engelen, dit weekendje was echt TOP!

PS 2: Hou de website van Of DRACC’s Clan in de gaten. Er staat daar heel wat te gebeuren met Cuando en Djarré bijna op haar hoogtepunt….. of is het al zover?

PS 3: Nee, Aiki is nog steeds niet loops, ze houdt de spanning er echt in. De eer is nu aan haar tante Djarré!


PS 4: Klik op de onderstreepte dagen voor het openen van de webalbums, er valt weer heel wat te genieten!

september 21, 2009

NODHV strandwandeling


Eigenlijk is het een repeterend verhaal, elk jaar weer dezelfde wandeling met dezelfde ’soort’ mensen!  Maar  sinds we deze wandeling vanaf 2006 organiseren kan ik alleen maar zeggen dat hij elke keer leuker wordt. Soms valt er iemand af maar meestal komen er ook nieuwe wandelaars bij. En allen met dezelfde passie: onze Oudduitse Herder. Intussen gaan we elkaar kennen en worden we één grote ODH familie. Zoenen is dan ook veroorloofd hè Lex?

Zoals steeds wachten we op elkaar bij de grote parkeerplaats in Katwijk tot iedereen aanwezig is. Mooi dat er ook toekomstige ODH eigenaren mee wandelen om zo eens te zien hoe onze kanjers zich met elkaar op het strand gedragen! (en goed gedragen kunnen ze hoor!) Leuk dat Souris (‘onze’ B’Engel) nog even haar grote zwarte vriend Balou komt uitzwaaien. Balou is een zwarte achterneef van onze Angel en loopt met Ilone mee. Souris niet, zij gaat met Peter mee terug, ze is met haar bijna 9 maanden net aan haar eerste loopsheid begonnen, gelijk met haar mama Angel, die ook schittert door afwezigheid. Verrassing ook als Indy (weer een B’Engel) toch mee wandelt met Ton en Janie, voor hem een peulenschil, zij wonen immers in Katwijk aan Zee. En natuurlijk zijn Rob en Ria met Khes (‘onze’ A-Engel) van de partij. We treffen Peter en Ellen met Diva, Jaap komt met Chika, Martin en Florine hebben hun ‘buurmeisje’ Sara bij zich, Hetty en Peter nemen de grauwe Jessy mee en Loes en John zijn er met Rocky. Helaas meldt de familie Vogels zich af, beterschap voor Angelien van ons! Heb ik nog iemand vergeten? Ja, want Jan is verlaat….

Zonder Jan, die ons met Branco achterop zal lopen, vertrekken we alvast naar zand en zee. De honden zijn meteen dol. Ze gedragen zich als echte herders, de één ‘herdert’ nog meer dan de ander en jagen blijft ook erg leuk.

En de baasjes? Sommigen zien elkaar alleen maar tijdens deze wandelingen dus er valt weer heel wat af te kletsen.

De puppy route begint vanaf de andere kant bij Beach End in Noordwijk en halverwege het strand treffen we elkaar  om zo gezamenlijk  naar Beach End te lopen en daar gezellig  wat te nuttigen. Het is één groot feest van één grote familie als we elkaar ergens op het strand treffen. Lex en Joke met hun 4 Boys van de 7 (van het Vijfspan, snappen jullie het nog?) herkent natuurlijk iedereen. En Lex zijn dag kan niet meer stuk, zo vaak als hij op het strand door vrouwelijk schoon wordt gezoend!  Odin (weer een B’ Engel) komt samen met Paul, Astrid en Evita en is helemaal blij als hij zijn broer Indy ontdekt. Samen maken ze de zee onveilig. Daar treffen we ook Miranda aan met Castor en haar jongste telg de grauwe Brenda. Brenda haar halfbroer de zwarte Kansas komt met de familie Kortekaas mee. Wat een feest toch weer!  Op naar Beach End om gezamenlijk wat te drinken en heerlijk bij te kletsen.

Voordat we de terugweg aanvangen maken we een groepsfoto en net als we denken dat we klaar zijn komen toch Joke, haar man en de zwarte Sky aanwandelen. Precies op tijd!

De terugweg verloopt net zo lekker als de heenweg. De hondjes genieten en wij niet minder. De puppen en jonge honden haken al snel af terug naar Noordwijk en wij vervolgen onze weg over het strand naar Katwijk. Als we bijna bij Katwijk zijn aangekomen ziet het strand bijna zwart van de Kite surfers. Wie had ooit gedacht dat je door zo een luchtbed gevloerd kon worden? Helaas overkomt het Peter van Hetty. Wat een schrik als ineens een van je medewandelaars ter aarde stort. De Reddingsbrigade is er snel bij en neemt hem toch even mee ter onderzoek. Intussen stellen wij ons op in het strandpaviljoen er vlak naast. Gelukkig komen Hetty en Peter ons toch nog even verslag doen van het hele gebeuren en met wat ijs tegen Peter zijn hoofd hopen we dat de klachten snel afnemen. We nuttigen nog een laatste drankje en kletsen weer heel wat bij. Het was echt helemaal TOP en zeker voor herhaling vatbaar. Want deze repeterende wandeling is heus niet saai!!

Er zijn weer heel veel mooie foto’s gemaakt, ga er maar voor zitten want het is echt heel veel om na te genieten! Klik op de links hieronder:

-      Angel of Wassenaers webalbum

-      Het foto album van PEter  

-      Miranda haar Picasa webalbum

-      Kansas is onze hond

-      Het Vijfspan

En zo kunnen we allemaal nog lang nagenieten van deze heerlijke nazomerse NODHVwandeling!

PS: Gelukkig horen we een dag later van Hetty dat het uiteindelijk toch mee lijkt te vallen met Peter en zijn ongeval hopelijk met een sisser afloopt! Fijn Hetty, daar zijn we heel blij om!

september 2, 2009

Nakomelingen wandeling Angel’s of Wassenaer

Geplaatst onder: Angel, Angel's vrienden, Angel's engeltjes, Aiki, Cuando, Soestduinen — Maj @ 4:27 pm



Allereerst: Na een fikse PC storing (eigenlijk is het ding gewoon afgeschreven en ratelt hij als een slang door onze huiskamer als er ook maar iets geopend wordt) startte diezelfde PC zichzelf doorlopend op en af op het moment dat ik hem het hardste nodig had, nl op zondagavond 23 augustus, precies NA de nakomelingen wandeling, juist toen we zo ontzettend graag onze genomen foto’s wilden bekijken! Niets geen foto’s dus maar wel veel geduld! En toen was het even wachten op een nieuwe PC of nog erger? Wachten totdat ‘t nieuwe prachtige ding met het juiste besturingssysteem naar behoren werd geïnstalleerd……. om zo dan eindelijk te kunnen genieten van al onze foto’s op een mooi breedbeeld scherm en daarna online te kunnen genieten van de foto’s en verslagen van de medewandelaars! Want Rene en Albert, de baasjes van Cuando waren al snel klaar! Kijk en geniet mee van hun geweldige verslag op de site van “Of DRACC’s Clan” (En kijk bij Avonturen)

En ja, eindelijk is het dan zover en ook al is nog niet alles naar behoren geïnstalleerd, een verslag lukt en die foto’s, die zijn geweldig! Lees mee en geniet:

Verleden week zondag was het zover, eindelijk gaan we een groot aantal van Angel’s nakomelingen weer zien! Oh wat hebben we er zin in. En de beide dames Angel en Aiki niet minder, sterker nog, die worden helemaal gek als de oranje zakdoekjes tevoorschijn komen. Eigenlijk hebben ze de vrijdag ervoor al in de gaten dat er iets leuks gepland wordt, want beiden staan er met dikke neus bovenop als ik hondenijsjes maak!

Enfin, zondagmiddag arriveren wij gelijk met Albert en Rene, de baasjes van papa Cuando, bij de Soestduinen. Ofdat we het zo hebben afgesproken, of is er toch weer sprake van die telepathische chemie waar we vaker ‘last’ van schijnen te hebben? We zoeken een plekje in de schaduw en de hondjes Angel, Aiki & lover Cuandoman begroeten elkaar als dikke vrienden, alsof ze een pagina verder lezen in hun grote dierenboek. En dan arriveren de eerste Engeltjes, want ja met veel trots kan ik nog steeds zeggen dat deze Oudduitse Herders van Angel echte Engeltjes zijn!

De één na de andere A en B’Engel arriveert en het is een feest van herkenning. Oh wat lijken zwart/bruine broer en zus Baglis-Shamal en Baïtel-Daikah toch op elkaar!

Baglis-Shamal, die nog nooit een grote mond heeft opgezet tegen enig vierpoter, ziet zijn vader staan en besluit te reageren op de begroeting van papa Cuando. Tja, je bent een reu of niet en qua bouw zie je er toch al bijna volwassen uit? Reuen gedrag onder elkaar, waarvan de enige echte dekreu toch even moet laten horen dat hij de oudste en hoogste in rang is. Shamal zijn baasje Lisette herkent haar ‘schaduw’ bijna niet. Is dit mijn malleke? Tijdens de wandeling is het ‘me and my shadow’ zo baasgericht plakt hij tegen de broekzak van zijn vrouwtje aan. Moet zeggen dat het wel schitterend is om te zien.

Ahavahel-Jimmy, het enige zwart/bruine mannelijke A-Engeltje, is helemaal blij en ik kan niet anders zeggen dan dat hij zich voorbeeldig gedraagt. Hij is nu toch een volwassen volledig intacte reu maar totaal geen macho gedrag en tegen alles en iedereen even lief! Ook tegen Cuando, hulde aan zijn baasjes!

Ontzettend leuk ook om Aiki haar zusjes Ariël-Abayomi en Aquariël-Zita weer te zien. Dat was lang geleden en wat zijn ze mooi geworden, deze beide dames. Abayomi is behoorlijk fors en donker en menigeen valt op haar uiterlijk, prachtig! Zita haar uitdrukking is bijna die van onze Aiki, wat lijken hun kopjes toch sprekend op elkaar.

Je bent familie of niet, het is echt gaaf om te zien. Aniël is net loops geweest en dat hebben we geweten. Want al is ie nog jong en al heeft ie pas één maal met één poot omhoog tegen een boom geplast; Bath Kol-Kommissar Derrick zou Derrick niet zijn als hij zijn speurneus niet gebruikt, hij lijkt ineens te weten wat hij wil, deze dame ruikt wel heel lekker en hij wijkt eigenlijk niet meer van haar zijde!

Bahram-Indy, de grootste uit ons B-nest is nog altijd kolosaal, wauw wat een prachtig manneke is hij. Als hij zijn grauwe broer Barbelo-Odin ziet dan is hij verkocht, die twee zien elkaar wekelijks tijdens hun training en zijn hele dikke vrienden. En aangezien Odin regelmatig bij onze dames thuis verblijft, zijn ook zij dikke maatjes.

Baïtel-Daikah is samen met haar vriendin Jamba gekomen en geniet volop van het rennen met haar vierpotige familieleden om haar heen. Als ze te dolletjes heen en weer raast dan wordt ze gewoon door Jamba gecorrigeerd, precies zoals ook Angel bij Aiki kan doen. Mooi natuurlijk om te zien. Aiki haar jongste zusje Atuniël-Khes, ook zo een lichte grauwe dame, gedraagt zich weer eens super sociaal, wat een kanjer is zij toch altijd! Zo makkelijk en zo zachtaardig!

Kortom, het is echt een feest van herkenning en vergelijking, de één doet het nog leuker dan de ander en iedereen geniet!

Omdat het toch wel heel heet is besluiten we door het bos te lopen en de zandvlakte een beetje te mijden. Af en toe een rustpauze met wat foto’s van onze trots en we vervolgen onze weg in deze hitte. Want echt warm is het wel, het lijkt wel of we op een tropisch eiland vertoeven………Beetje teveel Shambhala?

En zo kan ik wel uren doorgaan over deze toch wel heel bijzondere middag. Wat zijn we trots op ‘onze Engeltjes’, die het allen even goed doen en allen even mooi, gezond, ontzettend baasgericht en even sociaal zijn! Geweldig, hulde aan de baasjes die de socialisatie zo prachtig hebben voortgezet waardoor er bij deze  kanjers, jong en ouder, geen onvertogen woord is gevallen. En natuurlijk ook hulde aan papa Cuando, die zich keurig gedroeg en zich maar mooi steeds liet fotograferen samen met één of meer van zijn kinderen.

Voordat alle Engeltjes met baasjes weer huiswaard keren drinken en kletsen we nog wat na over deze middag, over onze hondjes en de band die het met elkaar schept. En de hondjes? Die genieten na van hun ijsje, de één nog wat meer dan de ander hè Khes, jij wist precies wie er wat langzamer was en waar nog wel een ijsje te halen viel.

Lieve baasjes en lieve Engeltjes, lieve Albert en Rene en lieve papa Cuando, dank jullie wel dat jullie deze dag tot een onvergetelijke dag hebben gemaakt, het was helemaal TOP en helemaal af!

Klik hier en geniet mee van wel meer dan 300 foto’s van deze geweldige TOP dag.

PS: Diezelfde week dat onze PC het begaf had ikzelf nog een hele leuke middag. Ik ben namelijk naar Dordrecht getogen om de 12 halfbroertjes en halfzusjes van onze B’Engeltjes te knuffelen. Die andere nazaten van papa Cuando. Bij de Oudduitse Herder Kennel van Sam’s Dijckhuys lieten de 12 knuffelbeertjes zich heerlijk fotograferen. Klik hier voor de hele reportage!

Berber en Bart, ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid, het was echt geweldig en jullie eerste nestje belooft nu al een topnestje te worden! Want wat zijn dit allemaal even mooi gekleurde en grof geblokte Oudduitse Herder beertjes aan het worden! Ik heb genoten!

augustus 6, 2009

La Douce France

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Zomer, Vakantie, Angel's vrienden, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 8:12 pm


Eerst even 3 jaar terug in de tijd: 2 augustus 2006; wij kamperen een maand lang op camping ‘Château de Chigy’ in de Bourgogne. Angel is mee en bewaakt voortent en caravan met het grootste gemak. Ik heb nog nooit zoveel boeken uit kunnen lezen, heerlijk ontspannen dus. Ilone en Peter, de baasjes van Balou, Angel’s grote zwarte neef, hebben daar een woning in de buurt en vragen of we een keertje komen eten. Zo gezegd zo gedaan. Balou en Angel vinden het geweldig als zij elkaar zien! Wat wonen zij daar prachtige en wat is een gastvrijheid!

En nu zijn we 3 jaar verder: Ilone en Peter hebben hun dierengezin uitgebreid met een dochter van Angel; Barchiël-Souris maakt al jong lange autoritten want ook zij gaat steeds mee, samen met haar grote zwarte vriend Balou naar hun optrekje in Frankrijk.

En toen werd gevraagd of wij het misschien leuk vonden ook een paar dagen langs te komen………..

In het laatste weekend van juli vertrekken we met Angel en Aiki naar La Douce France. “Les vacances commancent” op het moment dat we in La Croix st-Ouen bij mijn zus en zwager arriveren. Het was alweer even geleden, Aiki is hier zelfs nog nooit geweest. Het gaat prima met de hondjes en we genieten van de lange boswandelingen in het grote bos van Compiëgne.

“Arrivée en Bourgogne” lukt ons prima met de routebeschrijving van Ilone en de Tom-Tom.  Ik was even vergeten hoe weids het daar was. Ook was ik even vergeten dat er zelfs een prachtig gastenverblijf voor ons gasten is. Balou is helemaal door het dolle als hij Angel en Aiki herkent. Souris en Aiki zijn, als  jongste telg en halfzusjes van elkaar, het al heel snel samen met elkaar eens, als twee poten op één buik. Geweldig hoe die twee elkaar ook hebben gevonden.

Ilone is die zondag jarig en dat vieren we samen met vrienden die daar nog geen 10 minuten vandaan wonen. Meteen genoeg stof tot kletsen. En die allereerste indrukken worden natuurlijk weer vastgelegd.

“Les monstres de la route” zijn onze Oudduitse Herders die hun behoeftes netjes buiten het terrein doen. Als je de weg vanaf de kruising naar de boerderij volgt dan loop je zomaar een klein halfuur met aan beide zijden vol rijpe bramenstruiken. Heerlijk snoepen hoor!

 “ Au domaine de la famillie”  is het echt TOP! Wat een ruimte, wat een rust, wat een stilte!

En de honden hebben hun eigen “Bain des chiens”

Met grote regelmaat komen de buren op bezoek. Die buren moet je weten, heten “Charolais”. Dit zijn jonge stierkalveren die rond hobbelen te samen met zwangere koeien en één echte Bull. Als onze Angel oog in oog staat met een mama koe is het toch wel even slikken hoor.

“On ’s amuse!” Echt, ik kan niet anders zeggen dan dat we het super hebben, niet alleen wij maar ook de hondjes.

“Le plaisir de jouer ensemble” straalt er gewoon vanaf. En wat een gastvrijheid: Het eten is geweldig, we kletsen, drinken en lachen heel wat af. ‘Quelle allure!’, of was het ‘Oh le corps!’, zoals Charles Aznavour ons steeds doet geloven. (Ja Peter, ik weet ook wel dat jij mijn lichaam niet bedoelt!)

En natuurlijk gaan de hondjes met regelmaat “Encore en route”.

Het weer zit helemaal mee. “Quelle chaleur!” roepen we regelmatig en dan dompelen we ons onder in het overheerlijke zwempotje. Die aanhoudende warmte voorspelt wel onweer en regen, gaan we dit misschien ook nog verwachten?

Het valt alles mee, die zondag een week later regent het iets als we ’s morgens opstaan, maar het mag eigenlijk geen naam hebben. Het meeste valt ’s nachts en de grote tornado komt gelukkig hier niet langs. Als Ton ziet dat de schoorsteen van Peter en Ilone wordt bewoond door grote wespen, (hier in Frankrijk heten ze Frelons) mag hij nog even aan het werk. “Detruire les Frelons” is nog een heel karwei.

Helaas komt aan alles een eind, zo ook onze Franse vakantie in de Bourgogne. ”Partir c’est mourir un peu!”  Ilone en Peter daar achterlaten is best lastig. We hebben volop genoten of zoals de Fransen kunnen zeggen: ‘C’étais superbe, splendide, formidable!’  of gewoon  C’étais Magnifique! Peter et Ilone, mille fois merci!

Le retour à La Croix st-Ouen” is een feit en hier blijven we nog een paar dagen nagenieten van het prachtige weer, het samen zijn onder elkaar waarbij we elke avond een kaartje leggen en natuurlijk opnieuw de heerlijke boswandelingen met de hondjes in het grote bos van Compiëgne.

Het zit er weer op………..

NB: Klik op de onderstreepte links voor het openen van de desbetreffende web-albums.

april 11, 2009

Puppysnuiven bij…….

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 10:22 pm


Ja hoor, het is weer zover. Op naar het hoge Noorden om weer heerlijk puppy’s te snuiven. De reis wordt ietsje uitgebreid met een gezellig bezoekje aan een goede kennis die sinds kort vlak bij Gorredijk woont, naast de oude woonplaats van ons ‘pake en beppe’, waar wij als kinderen met regelmaat kwamen. Pure nostalgie dus.

Via omwegen, (want ja, de TomTom stond niet helemaal goed ingesteld) snel ik via de afsluitdijk richting Heerenveen. Eerst rijd ik door Terwispel, de geboorteplaats van mijn vader, om dan in Lippenhuizen te belanden. Hartelijk word ik ontvangen in een werkelijk prachtige boerderij. Wat een geweldig uitzicht, die rust en die mooie grote tuin. Echt heerlijk, daar zou ik mijn dagen wel kunnen slijten. Als de lunch op is en we een beetje zijn bijgepraat, snel ik via het dorp van onze ‘Pake en Beppe’ naar Buitenpost om ook daar opnieuw hartelijk te worden ontvangen door collega Fokker Annemarie van Oudduitse Herder Kennel Of Heartland.

Wisseling van de wacht, precies op het moment dat ik binnenkom vertrekken de toekomstige eigenaren van een pupje uit het E nest! Waar doet me dit toch weer aan denken? Juist, aan het C-nest, en dat waren ook puppy’s van Takoda. Alleen nu is de papa Angel’s broer Boy. Allemaal neefjes en nichtjes dus, prachtig!

De pups zijn geweldig, wat zien ze er weer goed uit en wat laten ze zich lekker knuffelen. Daar kwam ik tenslotte voor.

AnneMarie en ik hebben altijd genoeg te vertellen en kletsen weer heel wat af.

De pups laten zich lekker kroelen, heerlijk! Als Lex komt is het feest compleet, hij heeft papa Boy bij zich en grote neef Djoek. Wauw,wat is Djoek toch ook een prachtig manneke. (tja, hij is grauw hij, en grauw is voor mij  nog altijd wauw!)

Als het eindelijk droog is kunnen de pups toch nog even naar buiten.

Boy draait zijn pootjes er niet voor om even in de puppy ren tussen zijn nazaten te stralen! Djoek loopt er met argusogen omheen, hij wil gewoon bij zijn grote oom Boy zijn. Ik schiet natuurlijk weer heel wat foto’s en kan ook mooi even helpen met het maken van de portretjes.

Waarom blijven deze pups zo prachtig stil zitten? Even AnneMarie naar haar geheim vragen….

Laat in de middag keer ik (nu via de juiste route) met een glimlach op de lippen weer huiswaard. Het was een geslaagde middag, ondanks de vele omwegen.

Klik hier voor het album van deze heerlijke knuffelparade.

En natuurlijk staan er op de site van Boy: het Vijfspan, ook weer voldoende foto’s van deze geweldige middag. Lex heeft er weer iets moois van gemaakt. Veel kijkplezier!

april 5, 2009

09-04-05 NODHV Strand wandeling


Vandaag is het weer zover, de jaarlijks terugkerende strandwandeling van de NODHV wordt opnieuw van Katwijk naar Noordwijk gelopen. Het is gewoon een fijne route, omdat er in Katwijk minder parkeerproblemen zijn dan in Noordwijk en de sanitaire stop bij Beach End altijd weer handig en gezellig is.

Afgelopen week was het voorjaar al in volle gang met als topdag de vrijdag. Cisca, haar moeder Rikkie en de ODH Kaya hebben hier al heerlijk van kunnen profiteren daar zij vrijdagmiddag vroeg al in Noordwijk arriveerden. Zo maken zij er weer een heel ontspannen weekend van. Helaas liet de zon het gisteren afweten maar vandaag belooft het iets beter te worden. Voor onze hondjes overigens geen punt, die genieten toch wel, weer of geen weer.


Ben benieuwd wie we allemaal aantreffen in Katwijk en bij Beach End. Als het goed lopen er twee nakomelingen van Angel en Cliff uit het A-Nest mee: Aniël en Atuniël-Khes, twee zusjes van onze Aiki en we zien mogelijk bij Beach End drie B’Engeltjes terug van Angel en Cuando uit ons B-Nest. Dat wij er veel zin in hebben mag wel duidelijk zijn!

Als wij op het parkeerterrein tegenover Manege Jonker arriveren zijn Cisca en Jan er al met Kaya en Branco. Vanuit Beach End zijn zij over het strand deze kant op gekomen om zo het hele eind met ons samen mee terug te lopen. Kaya en Branco zijn de zee al in geweest en ruiken lekker zout. Ook Rob en Ria zijn al gearriveerd met ‘onze’ Khes. Wat is Khes toch altijd weer blij als ze ons ziet en wat zit zij prachtig in de vacht, geweldig!

Wachtend op de rest blijven de honden aan de trekhaak! (altijd handig die trekhaak)

En kan ik de anderen op mijn gemak begroeten. Zo zien we Jacques en Petra met ‘onze’ Aniël weer terug, wauw wat is Aniël mooi stevig! Joke en Frans hebben hun ‘zwarte’ Skye of Yentl’s Yard bij zich en naast Angel is ze net niet zwart. We krijgen toch nog een onaangemelde gast mee, zij heeft een bekende ODH bij zich, het is Alwin –Plush van de Victory, ja die vd Victory! Kristel en Jeroen komen met grauwe Amara-Nova van Molino’s Hof, dochter van Imke en Indy, wat is dit ook een mooie dame. Ursula komt zonder hond maar neemt wel haar zoon mee wandelen. Peter en Ellen met hun Fiona-Diva van Stoopy zijn iets verlaat door de Marathon die in Rotterdam gelopen wordt. Hetzelfde gebeurt bij Jeroen, Saskia en Lieke met hun twee harige mannen Alex en Flame-Eamon van Stoopy, broer van Diva.

Als we op het strand arriveren, gaan de honden los en vermaken zich opperbest. De baasjes natuurlijk ook.

Er valt geen onvertogen woord, buiten dat sommige herders het op de vogels of eenden hebben voorzien en langs de duinrand door het mulle zand hun prooi met veel elan volgen. Gelukkig keert een herder altijd weer terug naar de baas of…….

Halverwege de rit komen we Fred, Angelien met hun Mojka en Desperado-Thor of Heartland tegen. Wat een grote vent is Thor al, echt een zoon van zijn papa Boy, (de broer van onze Angel), da’s ook al zo een kanjer. Omdat Thor nog jong is lopen ze ons tegemoet en kunnen ze natuurlijk niet het hele eind mee. Ook komen Rikkie, de moeder van Cisca en Jan z’n vrouw ons tegemoet lopen.

En dan worden we overvallen door een echte Zee Vlam!

We lijken net de ‘Living Death’, alsof we als geesten uit de mist tevoorschijn komen….. eigenlijk best luguber en behoorlijk koud! Daardoor loopt Diva met de verkeerde benen mee! Er is flinke paniek als we bij Beach End arriveren zonder Diva en er iemand door de mist aan komt die iedereen in geuren en kleuren vertelt dat er een herder is gezien die in noodvaart richting Katwijk rent. Ellen snelt terug de mist in en wij staan wat reddeloos in de koude mist op het strand van Noordwijk te wachten.

Afleiding genoeg trouwens want al snel speur ik onze eigen grauwe Barbelo-Odin met zijn zwart-bruine zusje Baïtel-Daikah op het strand. Oh wat zijn ze toch weer leuk deze B’Engeltjes! Als dan ook Bath Kol-Kommissar Derrick met zijn baasjes Hetty en Hans arriveert, is het feest echt compleet. Hartstikke leuk dat ook zij er zijn en dat zij en Nicole met haar mama de moeite hebben genomen het hele eind te rijden voor een ‘piepkleine’ wandeling aan het strand.

Helemaal blij en opgelucht komt Ellen terug met haar Diva! Dat vergeet je zo snel niet meer. We genieten met elkaar aan het terras van Beach End en omdat wij er alleen zitten met onze ODH’s lijkt het wel een privé terrasje van Herders.

Genoeg bekijks dus!

Jan, z ’n vouw Cisca, Rikkie en de honden moeten uit checken (zij zaten in een hotel moeten jullie weten) en vertrekken. Wij vertrekken ook niet veel later terug naar Katwijk. Helaas blijven de B’Engeltjes achter, zij mogen immers nog niet zo ver!

De mist lijkt iets op te trekken en als we in Katwijk arriveren, komt de zon er weer door.

Toch nog een drankje pakken en even lekker opwarmen met elkaar? Zo gezegd zo gedaan en zo wordt het nog best een heel gezellig latertje.

Ellen geniet van haar knuffels met Aiki en Aiki geniet niet minder! Met recht kunnen we weer zeggen dat we hebben genoten en dat deze rit weer voor herhaling vatbaar is.

Rob & Ria, Jacques & Petra, Jan & z’n vrouw, Cisca & Rikkie, Ellen & Peter, Kristel & Jeroen, Ursula & zoon, Joke & Frans, Saskia & Jeroen met Lieke, Fred & Angelien, Astrid & Paul met de meiden, Nicole & haar mama, Hetty & Hans en niet te vergeten mijn eigen Ton, bedankt dat jullie er waren en bedankt weer voor de gezelligheid. Het was weer TOP!

Tijd en zin voor een aantal foto’s? Klik hier en ga er maar lekker voor zitten.

En op de site van PEter staan nog veel meer foto’s. Het zijn er wel 300 en ze zijn echt prachtig! Peter, wat heb jij een geweldig aantal mooie foto’s gemaakt, vooral die aktie foto’s zijn echt TOP!

Vergeet natuurlijk de site van Kaya niet, ook daar is het weer volop genieten! En neem een kijkje in het album van Kristel & Jeroen, ook daar staan vele leuke foto’s!

november 15, 2008

Puppysnuiven bij…

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 10:39 pm

Oudduitse Herder Kennel of Heartland met de ‘D-muziek’ puppy’s van Nyvana en Boy. Boy is de grote broer van onze Angel en heeft zijn eerste nakomelingen op de wereld gezet.

Het laatste teefje Destiny doet haar naam eer aan, het was haar lotsbestemming als laatste totaal onverwacht (en gelukkig ook nog levend) ter wereld te komen, sterker nog, ik heb haar letterlijk geboren horen worden…… “Hé wacht even, wat doet ze nu, het lijkt wel of Nyrvana nog iets kwijt moet, oh ik leg je even neer hoor want……. er komt nog een pupje uit…..” hoor ik aan de telefoon, gaaf!!!! En zij sluit de rij als 12de van deze muzikale fruitmand.

Vanmiddag mag ik ze dan in levende lijve bewonderen! Puppysnuiven, zo noem ik het. Lex en Joke, (Het Vijfspan), als rechtschapen ‘grootouders’ zijn ook weer van de partij:

Nou, die neus van mij komt helemaal niets te kort.

HHmmm, heerlijk en wat zijn ze leuk! “Silver Boy” Dash, heeft mijn hart helemaal gestolen, met z’n al recht opstaande oortjes en volledig in het zwart.

Een echte Black Beauty is hij. Het is toch net of ik even in de spiegel van het verleden kijk… 4 jaar terug….onze eigen kleine zwarte Angel…….. Echt geweldig!

Lex ’steelt’ Dash, kijken of hij mee wil……..
 

En als alle knuffels zijn gegeven vertrekken we met het 12-tal naar een dorp verderop.

Alle puppen in de bus van AnneMarie als haringen in de ton? Vergeet het maar, in de grote bus is plaats genoeg! En ze gedragen zich geweldig, dit 12-tal.

Buiten aan het riempje is natuurlijk even flink wennen, mee dragen gaat wat makkelijker. En we komen geen stap verder als de hele winkelende buurt zich op dit 12-tal stort. Geweldig!

In de dierenwinkel valt er veel te ruiken en te zien.

Sommige puppen (jaja, vooral de dames weer) zijn voor niets en voor niemand bang, die verkennen de hele winkel zonder blikken of blozen.

En na afloops ligt het hele spul uitgeteld tussen het zaagsel.


Mooi moment voor de portretfoto’s, zo lopen ze niet direct weg…….

AnneMarie en Jan, ik heb genoten van deze middag en ik vast niet alleen. We zijn volgens mij alle drie met een big smile op onze gezichten huiswaards gekeerd.

Klik hier om mee te genieten van het puppysnuiven.

En voor nog meer foto’s, kijk ook op de web-site’s van:

Het Vijfspan

Oudduitse Herder Kennel of Heartland

Oh vergeet ik bijna te vertellen dat mijn Shambhala weer eens heel goed dienst heeft gedaan. Het is niet te geloven maar ook al wordt er regen voorspelt, IK heb geen drupje gevoeld daar in Friesland. Pas op de terugweg ergens bij Drachten verschijnt het eerste drupje op de voorruit, maar eigenlijk hoor ik die echte bui pas nu, terwijl ik dit verslagje maak….

De heen en terugreis ging perfect met een heerlijk muziekje erbij (die Muzikale puppen van Boy en Nyrvana, dat zal het zijn) en het lied van Andy Williams zit nog helemaal in mijn hoofd:

Love story 

Where do I begin?

To tell the story of how great a love can be,
The sweet love story that is older than the sea,

The simple truth about the love he brings to me….

Where do I start…….

Hoop dat dit iets goeds voorspelt, The Love story van Angel & Cuando? met prachtige puppen….zullen we het weer gaan meemaken…….

november 10, 2008

De Zwemkolk

Dat ik een oogje op Cuando heb weten een aantal mensen…… En dat hij, tijdens onze reis naar Soltau in juli dit jaar,  mijn hart heeft gestolen is ook geen geheim.

Ik val op grauw…. En hij is gewoon een kanjer!

Maar…. nu Angel nog!!!

Om die reden is al weken geleden een ‘date’ geregeld tussen Cuando en Angel.

Een heerlijk lang weekend in huisje ‘De Zwemkolk, waarbij er natuurlijk lange wandelingen op het progamma staan.

Maar ach, de natuur denkt er toch anders over. Angel wordt eerder loops dan verwacht en dochter Aiki komt er vlak achteraan, later dan verwacht. En hoe zit het dan met die vruchtbare dagen? Vallen die nu precies in dit beruchte weekend?

“Fokken is gokken” wordt wel eens gezegd, nou ja, de natuur kunnen we natuurlijk niet voor de gek houden. Daarom togen Angel en ik afgelopen week al naar Markelo voor een date met Cuando en wat voor een date! Liefde op het eerste gezicht, het is echt meteen raak. 

Drie maal hoera! Geweldig wat een chemie tussen die twee samen! Het is ook voor ons een genot om te zien.

Als we vrijdagavond bij ‘De Zwemkolk’ in Markelo aankomen, wordt er snel gegeten en krijgt alles een plekje. Wat een gaaf huisje zeg!

 

 Omdat het zo vreselijk donker is zien we nog weinig van de omgeving.

En dan vertrekken Angel en ik nogmaals naar de Markelo mannen, naar Albert & Rene van de DRACC’s Clan. Hoe leuk om te zien dat Angel meteen aan de voordeur staat te huilen: ‘Doe open, ik wil erin’!!! Weer komt het tot een geweldige date tussen de twee geliefden!

Nu maar afwachten of de natuur hier ook verdere plannen mee heeft.
Rond ‘Pakjesavond’ zullen we het weten, wat voor pakjes verwachten wij?
 

’s Nachts hoor ik de hanen meerdere malen kraaien, tja je woont bij een boerderij of niet?
Als we opstaan schijnt de zon volop!

Zoooooo… wat een ruimte, wat een uitzicht, wat een omgeving zeg!

 

Geweldig hoe rustgevend! En die zon! Wauw! Ook mijn Shambhala werkt (nog steeds)! Samen met Aiki en Angel verkennen we de omgeving en lopen direct midden in de natuur.
Klik hier en geniet mee met wat foto’s van De Zwemkolk. Hhmmm, heerlijk!

Rond het middaguur arriveren Ria & Rob met Kayra en Khes. Daarna volgen Cisca &  Rikkie met Kaya. Om de rij te sluiten met onze gidsen Albert & Rene met Djarré en Cassy.

Dat Cuando nu niet mee kan spreekt natuurlijk vanzelf, helaas mag hij, samen met Acun, thuis blijven. Albert en Rene hebben vriendin Gonny meegenomen en samen vertrekken we naar de Friezenberg.

Wat een herfstkleuren, wat een genot, wat een ontspanning.

De dames en die ene heer (Kaya is gecastreerd) gedragen zich weer eens als echte ODH’s, er is geen vuiltje aan de lucht. We hebben een heerlijke ontspannen middag met prachtig nazomers weer!

 

Die weergoden zijn ons dus nog steeds goed gezind.
Klik hier voor deze zeer geslaagde herfstwandeling.

Zondagmorgen schijnt opnieuw de zon door de bomen. Angel, Aiki en ik lopen wederom een lekker stuk door de bossen. Albert heeft de route een beetje verteld. Hij loopt hier bijna dagelijks met zijn Clan en dan nog vaak 2x per dag. Zucht… heerlijk!

’s Middags arriveren Rene en Albert opnieuw, nu met Djarré en haar zwartbruine dochter Acun. Wat is ze mooi en wat is ze al groot!

Aiki vindt Acun wel reuze interessant, ze moet soms even tot de orde geroepen worden. Ja, nu is zij niet meer de jongste in de roedel. En dan arriveert ook Acun haar zus Bryce met baasjes. Wat lijkt zij qua gedrag op Djoek! Niet verwonderlijk, het zijn natuurlijk ook broer en zus. Opnieuw hebben we een heerlijke wandeling. Albert en Rene zijn geweldige gidsen en loodsen ons door het prachtige natuurgebied rond Markelo. Echt helemaal TOP!
En de weergoden? Die blijven gewoon mee werken!
Klik hier voor nog een paar foto’s van deze kleine familie herfst wandeling.

Na de wandeling rijden we naar het hofje van Albert en Rene. Beide dames blijven dan verstoken van Cuandoman…….. (HIJ zou wel willen, trouwens Angel ook…… die stond alweer pontificaal voor de voordeur te joelen en te kwispelen…Angel gedraag je, je lijkt zwarte Lola wel)

We hebben daar heerlijk gegeten en lekker zitten kletsen! Nagenieten van de afgelopen week en het zeer geslaagde weekend.

Mannen, het was helemaal TOP!

Ontzettend bedankt voor de gastvrijheid, het lekkere eten en alle liefde die er is!

Zoveel rust en harmonie, het is echt een vermelding waard! En we komen terug, dat weet ik zeker!
Maar….aan alles komt een eind zo ook aan dit heerlijke lange ontspannen weekend!

Als we maandagavond weer thuis zijn en ons rondje met beide dames lopen, dan komt de regen met bakken uit de hemel.

Tja, DAAR had IK dan ook géén Shambhala voor gedaan……..

 Kijk voor meer foto’s op de web-site’s van
of DRACC’s Clan
de Site van Kaya
PS: En Cisca? Ik hoop dat Sara gezellig was en je een fijne verjaardag hebt gehad!

oktober 5, 2008

NODHV Winner 2008

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, NODHV Show, Angel's vrienden, Aiki — Maj @ 11:30 pm

Vandaag zijn we toeschouwer en ik kan wel zeggen dat er een stuk minder stress is. Niet de dag ervoor alles al klaar zetten, geen onrustige nacht en niet heel vroeg je bed uit, sterker nog, Ton kan zelfs nog een klein beetje uitslapen.

En natuurlijk raken onze Engeltjes Angel en Aiki direct opgewonden als de oranje zakdoeken om gaan. “Gaan we weer iets leuks doen Baasje?”

De bedoeling is om eerst naar Wijchen te rijden, als toeschouwer bij de NODHV-show, daarna door naar Kranenburg om Angel’s dochter Ambriël-Beer te bezoeken en dan onze reis te vervolgen naar Velp alwaar we een ‘Sara’ feest hebben.

De NODHV Winner wordt gehouden in het Olympic Sport Centrum in Wijchen en wat een prachtige locatie is dit zeg!

Als we laat in de ochtend arriveren zien we Lex met zijn Djoek en met Rene al in de kantine zitten. Djoek heeft z’n rondje in de ring al achter de rug.

Het plasrondje buiten de deur gaat gesmeerd, onze Engeltjes laten een klein spoor achter en leven zich uit met de inmiddels al groter dan Aiki gegroeide Djoek! Wauw is hij groot! Een echte reu da’s wel duidelijk!

In de sporthal lopen diverse Oudduitse Herders en het is elke keer weer een feest te zien hoe sociaal ze zich eigenlijk allemaal gedragen. Nog groter is het feest als we weer vele familieleden en bekenden treffen!

En ik kom precies op tijd om die prachtige Eilish van Astrid even te onthaasten.

 

Wat een mooie ranke dame is zij zeg. Ze heeft de hele ochtend allemaal honden langs zien komen, van groot tot klein, tel daarbij de stress van haar baasje op en er is niet veel meer nodig om te ontploffen. Een beetje onthaasten doet wonderen en in de ring wordt ze meteen tweede!

We kletsen wat hier en we kletsen wat daar en af en toe moeten zowel Angel als Aiki met een bekende op de foto.

Aiki met haar kleine halfbroer puppy Ravi, wat is ie leuk!!!!!

Aiki met haar jongere maar wel grotere halfbroer Teun, wat is ie mooi!!!!!

Angel met kleine Haakon, zoon van Indy, wat is ie mooi lichtbruin van kleur!!!

Papa Cliff is er ook weer en hij doet het zo als altijd geweldig. Wat een aandacht en wat een slijmert is hij toch!

Aline gedraagt zich als een heus familielid (maar dat is ze niet) en ligt lekker naast Djoek te wachten. Ze is wel wat gewend, heeft al zoveel shows ‘afgelopen’ met Paula!

Diva komt ook af en toe langs, vooral de bak water is erg interessant. Kortom, het is als toeschouwer nu eens erg leuk om alles van de andere kant te bezien.

Hulde aan de organisatie, het bestuur van de NODHV met hun helpers, want met een ziekgemelde keurmeester is het toch een beetje krap aan om alles op tijd te laten lopen.

Klik hier voor enkele foto’s van de NODHV Winner, nee, geen ringfoto’s deze keer maar alleen foto’s van ons als toeschouwer.

Helaas is Ton te moe om hierna onze weg naar Kranenburg te vervolgen en eigenlijk is het maar goed ook, door de vele regen komen we zelfs iets te laat in Velp aan. De Engeltjes gedragen zich super in de auto, zij slapen heerlijk onder het ritme van de regen op het auto dak. Pas rond 21.30 uur zijn we weer thuis, na een lange vermoeiende autorit door vele plassen en slagregens.

september 28, 2008

NODHV Strand wandeling

En……. het is echt 100% strandweer, HEERLIJK!

Het is weer zover, de strandwandeling via de NODHV staat gepland!

Met een aantal ODH-liefhebbers is afgesproken dat ze ons via Beach End in Noordwijk tegemoet komen lopen, omdat er of een jonge hond mee gaat (Ja Djoek, jij mag nog niet zo ver) of omdat er kleine kinderen mee lopen.
Zo gezegd, zo gedaan dus.

Op de afgesproken tijd staan al enkele bekenden en onbekenden bij Manege Jonker in Katwijk te wachten. Onze eigen ‘Engeltjes’ weten al lang wat er komen gaat, want zodra die oranje zakdoek om gaat…. zijn ze bijna niet meer te houden. De één jut de ander natuurlijk wel een beetje op. Zo ook de overige honden die al staan te wachten.
De spanning stijgt, we gaan iets leuks doen!
Allemaal even ongeduldig, bijna zou je je schamen zoals wij allen weer eens vooruit getrokken worden  richting zee. Die zeelucht hebben zij natuurlijk al lang en breed geroken!


Als de honden los gaan is het even aftasten wie wie nu is en eigenlijk is al snel de rangorde bepaald. Hoe makkelijk toch weer die hondenwereld…….
We lopen met een redelijk groot groepje vanaf het strand, langs de branding naar Noordwijk.


Er valt heel wat bij te kletsen. De jongste deelnemer Rick is maar net 2 maanden oud en snurkt heerlijk verder in de kangaroezak bij z’n papa Jack op de borst.
Arme Ton moet nog even terug naar de auto omdat ik zo handig was het fototoestel erin achter te laten. Langzaam lopen wij verder richting Noordwijk.
En hebben natuurlijk even telefonisch contact met Ciska van Kaya en Lex van het Vijfspan.
Zij lopen ons vanaf Beach End tegemoet, samen met ook nog een achternichtje van Angel en haar kleine mensen roedel.
Niet ver voor Beach End sluit de groep elkaar in de armen! Gezellig!


Gezamelijk lopen we op naar Beach End en elke keer verbaas ik me er weer over hoe makkelijk onze hondjes erbij gaan liggen en ons daar ons verhaal laten doen. In het zonnetje genieten we volop, het lijkt wel hoogzomer!


De twee vreemde eenden in de bijt die ook aan onze tafels zitten vertrekken al snel, zodat de hoek waar wij zitten alleen nog maar bemand wordt door Oudduitse Herders met twee Aussies. En een bekijks dat we weer hebben………

De terugweg over het strand verloopt in dezelfde ‘rangorde’.

Altijd weer leuk om te zien hoe sommige honden elkaar vinden en strak bij elkaar in de buurt blijven.

Aiki heeft er een grauwe lover bij, Branco is  echt niet bij haar weg te slaan. Het zoute water trekt flink en een aantal honden krijgen hierdoor een gratis ontslakkingskuur.

Op de terugweg realiseren we ons dat we een groepsfoto zijn vergeten te maken, dan maar hier in Katwijk met niet iedereen erop. Diegenen die in Noordwijk zijn gebleven ontbreken dus.

 

Moe maar heel voldaan keren we terug naar de auto’s. Deze wandeling is voor herhaling vatbaar, zeker ook voor een aantal nieuwe deelnemers.

Lex & Joke met Djoek, Boy, Cadanz en Otis; Goedele met Luna; Ciska & Rikkie met Kaya; Tineke, Martin & kinderen met Dora en Senna; Jan met Branco; Hetty & Peter met Jessy; Loes & John met Rocky; Karin, Jack & Rick met Robin; Jolanda & Andre met Enzo; Diana & Dimitri met Tess; Marian & partner met Hugo; Elvira met Thor en Chaya; Astrid & partner met hun 3 herders en mijn eigen Ton met Angel en Aiki niet te vergeten:
Allemaal bedankt voor deze geweldige wandelmiddag!!

Een NODHV wandeling die echt wel voor herhaling vatbaar is, toch? En zeker met dit prachtige zonnige weer!

 Klik hier voor een rapportage van deze heerlijke middag!

En neem eens een kijkje op de web-site’s van:

Het Vijfspan
Kaya
Ook daar staat een prachtige mooie foto rapportage!

PS: En met dank aan Elvira voor wat foto’s van ODHerderpret in zee!!

september 14, 2008

Of DRACC’s Clan triomfeert

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, A-team, Angel's vrienden, Aiki, Holland Sieger Schau — Maj @ 11:39 pm

De ADRV organiseert de Holland Sieger Schau in Duiven, vlak bij het dorp waar F & F op de boererie wonen. Het plan is dan al snel gemaakt dat Ton en ik met de hondjes de dag ervoor naar Herwen vertrekken en daar op de boerderie overnachten. Zo zijn we lekker dichtbij!
Dat het ook nog eens Kermis is komt eigenlijk helemaal goed uit. Omdat diezelfde avond het openingsfeest wordt gehouden mogen Ton en ik, als surrogaat opa en oma, op de kleinkinderen van F & F passen. Wat zijn ze toch lief onze twee achterneefjes met hun kleine zusje. Uiteindelijk is het al bijna drie uur in de ochtend als wij ons mandje in het gastenverblijf in duiken.
Aiki en Angel vermaken zich ook opperbest met de iets jongere Basset Louis.

 

Louis vindt Aiki echt helemaal geweldig, wat kunnen die leuk spelen!

Ondanks dat Aiki haar jas nog altijd niet terug heeft hebben we ons toch ingeschreven voor de Holland Sieger Schau. Veel kans zal ze niet maken want echt…. ze ziet er niet uit, het lijkt wel een Duitse Herder in plaats van een Oudduitse Herder. Het is maar goed dat die manen er ooit wel zijn geweest, als ik niet beter wist dan zou ik me bijna zorgen gaan maken…..
Natuurlijk gaan we ook omdat er veel familie van Angel aanwezig is!

Ton, die dit weekend weer eens urine moet sparen, is er gelukkig dus toch bij en loopt af en toe langs met een kleine container. Hij zit met Angel netjes aan de kant te kijken en entertaint zichzelf.

 

Of speelt voor fotograaf!

We zien vele bekenden en dat alleen al is een groot feest.
Danny van Indy & Bajka staat netjes bij ingang het parkeren te regelen, Nina helpt bij de keuring van de inentingsboekjes. En dan is de eer aan Hanneke van Chika’s Erf, zij regelt de vertaling en meer zaken rond de ADRV landgroep Nederland. Leuk om kleine Ubbo in ’t echt te zien en die Eilin nu in vol ornaat, wauw wat is ze gegroeid! Leuk om ook Anita van Rivange een handje te schudden; Ada met Jilles in het echt te zien; Ronald van de Toeties; Marian van Haily en natuurlijk nog veel en veel meer bekenden!

De show en keuringen vergen weer eens heel veel geduld van een ieder, maar vooral ook van alle hondjes. En wat gedragen ze zich weer prima! 
De twee grauwe B-mannekes van of DRACC’s Clan van Albert & Rene behalen een eerste en een tweede plaats! En hun zusje Djuna wordt ook eerste! Geweldig draken, DAT hebben jullie goed gedaan.
Angel’s zus Djarré (en de mama van deze draken) haalt in de ‘Zuchtklasse’ (ze boft want ze past daar nog net in) de tweede plaats!
Aiki’s papa Cliff flikt het hem ook weer, hij wordt eerste bij de Duitse Herder Langharen.

  Aiki & Cliff

Indy wordt eerste in zijn klasse, Angel’s broer Boy wordt tweede in zijn klasse! Jazeker er worden hele mooie resultaten bereikt!

Geduld is een schone zaak…..
Tijdens de rust zijn Aiki en Angel dan ook maar wat blij dat ze even de pootjes kunnen strekken.  

Aiki, als ‘Junghund’, is nog steeds niet de ring in geweest, ons geduld wordt echt op de proef gesteld.
Even na tweeen zijn wij dan eindelijk aan de beurt.

En daar is Aiki het helemaal niet mee eens:

Ik wil naar mijn mama???  

Waar is de grote baas toch? Ik vind er niets aan zo alleen…
Als Ton op verzoek dan toch Angel maar een eindje uit de buurt neemt, dan keert de rust weer terug gelukkig. Aiki is helemaal niet bang om zich te laten betasten en vindt het verder allemaal prima. En er wordt zelfs gevraagd wie haar papa is! Zou het uit hebben gemaakt als ik had gezegd dat ze een dochter van Tom-Ivan was? Ik weet het…. ze zou er zo voor door kunnen gaan…….

 

Ondanks dus die hele kale korte vacht en het niet zo netjes mee lopen juist op het moment dat de twee keurmeesters met een kritisch oog kijken, behaalt Aiki toch nog een zevende plaats onder de zestien deelnemers. Niet eens zo gek!

Tegelijkertijd loopt de Open Klasse teven in de eerste ring:
Angel’s zus Luna wordt tweede in haar klasse. En Angel’s nichtje Loba, de prachtige grauwe dochter van Djarré uit het A-nest van of DRACC’s Clan gaat er met de eerste plaats vandoor.

En… als slagroom op de taart….. wordt Loba ook nog eens Best In Show!!!
DRACC’s jullie triomf is jullie echt gegund! Ze is zo mooi en het is gewoon geweldig dat anderen dit nu ook eens beamen! Met recht mogen jullie vandaag naast de schoenen lopen!

Klik hier voor een paar foto’s gemaakt door fotograaf Ton.
Voor mogelijk meer verslagen met foto’s? Neem dan een kijkje op de web-sites van:

Of DRACC’s Clan met de prachtige winnaars; 

Het Vijfspan met Boy en Djoek; 

Van Chika’s Erf, medeorganisator van de show met Eilin

Oudduitse Herders-Belgie, medeorganisator met Indy & Bajka.

Graag bedanken wij iedereen, die zo vreselijk hard heeft gewerkt deze dag een succes te maken. 

 

Hanneke aan jou de eer, je hebt het allemaal prima geregeld! En ook jouw Eilin heeft haar prachtige tweede plaats verdiend!

september 7, 2008

In een echt zwembad

Geplaatst onder: Angel, Angel's vrienden, Angel's engeltjes, Aiki, Zwemfestijn — Maj @ 10:13 pm

Vele zwembaden in Nederland stellen hun buitenbad voor honden beschikbaar op de laatste dag dat het buitenbad open is. Zo ook het zwembad in Uitgeest en vandaag is de grote dag!
Het zou natuurlijk wel lekker zijn als het die dag dan droog is. In het water word je toch wel nat, maar om nu in een flinke stortbui te zwemmen is echt minder leuk!
Ondanks de vele regen hier in Wassenaar besluiten we toch naar Uitgeest te rijden.

Onderweg doe ik flink wat Shambhala en vraag om in elk geval een beetje droog weer tijdens onze zwempartij. En… mijn gebeden worden verhoord. Op het moment dat we in Uitgeest aan komen is het droog en tijdens het zwemuurtje breekt zelfs de lucht een beetje open. Hoe wonderbaarlijk toch weer.

Omdat het niet echt heel mooi weer is is het ook niet zo druk. In het water zwemmen maar enkele honden: een Lab, een Golden en een Friesche Stabij zie ik voorbij komen. En dan mengen wij ons er tussen. Ria (Baasje van Atuniël-Khes) en ik in onze badkleding en onze honden in hun eigen wollen jas.
Angel wordt terstond een soort zenuwachtig: Wil ik dit wel of wil ik dit niet? Aiki denkt niet lang na en Khes evenmin! Zij lopen zo over die paar stenen treden mee het ondiepe gedeelte in, die bal achterna.
Kayra, de Ouwe Rot in het vak zwemt als een echte schoonzwemster zonder enige problemen in het diepe. En daarvoor moet je wel eerst die hoge rand over.

Als ik Angel mee sleep het ondiepe in kost dat behoorlijk wat overredingskracht. Nee, leuk is anders, sterker nog, ze vindt het een nachtmerrie! Spartelen en spetteren en uiteindelijk proberen zo snel mogelijk die hoge rand op te klimmen.

Dat is wel aan de diepe kant dame, dus helaas eerst even mee terug door het diepere gedeelte naar het ondiepe  begin. Angel klimt zo snel als ze kan het korte trapje op om zich meteen ergens achter Rob (Baasje van Khes) te verschuilen. Slimme dame, Rob is niet in badkleding, hij is de badfotograaf.

Aiki geniet met volle teugen, wat is ze toch ontzettend fel op de bal! Dat heeft ze niet echt van haar mama, het werkbloed van haar papa Cliff is hier heel duidelijk aanwezig. Ze is zo gefixeerd op het pakken/vangen van de bal dat ze alles en iedereen bijna blind voorbij struint.

En dat kost haar nog wel eens een pootje…… Gelukkig valt er weinig te bezeren in het water!

Ria heeft al snel haar herders op de mat in het diepe, Aiki zover te krijgen is nog een hele klus.

Maar het lukt ons en de dames kijken vol trots over het water heen.

Aiki op de mat:

 Het zwemmen gaat geweldig, Khes zwemt haar Baasje eruit! En Aiki kan er ook wat van.

Kortom het is volop genieten en zeker voor herhaling vatbaar.

Vooral ook omdat mij beloofd is dat ik uit het water opgevangen zou worden door een grote zachte handdoek…..maar waar was ie dan?

Die belofte houden we vast voor de volgende keer!

Klik hier voor onze waterpret in het zwembad in Uitgeest.
PS: Nog een kleine vermelding over de Shambhala: We zijn Uitgeest nog niet uitgereden of de stortbuien breken opnieuw los! Zo ook in Wassenaar, daar regent het de hele middag voortdurend! Hoe bijzonder toch weer!

augustus 31, 2008

Oudduitse Herder familie wandeling

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Angel's vrienden, Aiki, Purmerbos — Maj @ 10:01 pm

Het houdt niet op al die feesten.

Eerst vierden de engeltjes hun eerste verjaardag en vlak daarna werd Angel alweer 4 jaar! En hebben we een lekkere strandwandeling gehad, ondanks de Zuid Wester Storm. 

Vandaag mogen we er weer aan geloven. Nee niet aan een Zuid Wester Storm of een strand wandeling, nee aan een Oudduiste Herder wandeling en wel met de naaste familie van Angel (en natuurlijk indirect Aiki ook) 

Marjan en Karin hebben als samenwerkende kennels van Marjan’s Meute en van Van de Victory een wandeling met BBQ voor de directe hondenfamilie georganiseerd.

De honden thuis raken terstond opgewonden als ze de oranje zakdoekjes om krijgen. Oh wat weten ze dat al goed. De zakdoekjes gaan alleen om als we een Oudduiste Herder wandeling hebben, want dan kunnen we ze tussen alle soortgenoten goed herkennen. 

En het werkt perfect. Want Angel’s zwarte zus Jenna uit het B nest loopt mee, haar zwarte halfbroer Item is er bij en de zwarte jongere halfzus Britt van Karin. Broer Guus uit het B nest is ook een beauty, wat lijkt hij veel op broer Boy!  De grauwe Duke uit het D nest is niet te versmaden, daar heeft Aiki ook wel wat van weg. En dan niet te vergeten de E-tjes van Kes, wauw wat zijn Chika en Lynn mooi grauw! Tess en Misty zijn net een Siamese 2ling, als pupje waren ze al elkaars evenbeeld en nu is dat nog steeds zo, prachtig hoeveel zij samen ook weg hebben van papa Sultan.  Ondanks dat Aiki volledig uit de vacht is, en daardoor wel een beetje opvalt, is het zakdoekje toch handig. Haar jongere maar veel grotere halfbroer Teun lijkt sprekend op haar, wat is ie ook prachtig!

 

Nog even en Aiki haar haren zijn hopelijk weer terug , ik kan het er wel uitkijken….. 

De weergoden zijn ons dit weekend erg goeg gezind, het is een prachtige zomerse zondag. De honden hebben het ook warm en zoeken verkoeling in de eerste de beste modderpoel. Tja en daar krijg je wel een moddermonster van. 

Over de paden en door de brandnetels struinen de honden langs elkaar en langs de wandelaars. 

  

 Er wordt volop geherderd zoals het een herder betaamd. 

  

Geen modderpoel is veilig, elke sloot of poel wordt uitgeprobeerd. Gelukkig is er ook nog een echte schone sloot waar de hondjes zich allemaal heerlijk in kunnen vermaken. 

 

De een zwemt nog makkelijker dan de ander en pootje baden is ook geen punt. En de wandelaars? Die staan te genieten, gezellig te kletsen en vermaken zich prima. Buiten diegenen die geen schonen kleren meer hebben! 

Ik zei nog zo: “ Geen witte broek aan trekken!” 

Bij terugkomt op het grote veldje zitten de puppen en jonge hondjen tot 9 maanden al op ons te wachten. Wat zijn ze leuk! Altijd weer bijzonder hoe toch iedereen zich dan ineens op zo’n kleintje stort! Een pup nodigt ook zo uit tot knuffelen en vertroetelen! De grootste pup is wel Djoek van Lex. En de kleinste? Tja, da’s Kira van Marjan zelf, het nieuwe halfzusje van Angel. Wat is zij leuk!!!!! 

Aiki en Angel zitten alweer klaar voor het vervolg van de route. Achter elkaar aan rijdt een ieder die mee eet door naar het onderkomen van Marjan’s Meute. Wij eten, ivm onze dieëten, niet mee, maar blijven daar toch even gezellig hangen en kletsen. Marjan en Roald hebben het allemaal uitstekend verzorgd en alle hondjes? Die gedragen zich weer eens super sociaal!  

    

Marjan, Roald, Karin en Jan, dank jullie wel voor deze geweldige middag! Wij hebben weer eens ouderwets genoten en de hondjes niet minder! Wij zijn er trots op dat ze tot deze super sociale familie behoren!  Heb je zin en tijd voor een kleine 100 foto’s?  Klik dan hier voor een impressie van deze geweldige dag. 

augustus 17, 2008

Zuid Wester Storm op Angel’s verjaardag?

Vandaag is Angel jarig!

 4 jaar geleden alweer dat Angel werd geboren. Samen met haar broers en zussen in het eerste nest van Puck bij Marjan’s Meute. Vanaf de allereerste gezamelijke wandeling in het hoge noorden is er veel contact met elkaar en zo hebben we ons clubje omgedoopt tot het A-team. Onze hondjes komen immers uit het A-nest!

Gefeliciteerd met jullie vierde verjaardag A-teamers!

A-team

Vanmiddag, op Angel’s verjaardag dus,  staat er een strand wandeling van Katwijk naar Noordwijk op het programma. Samen met Angel’s dochters Aniël, Aiki, Jazz en Khes. Als dat geen feest is?Helaas belt ’t baasje van Aniël af, ze heeft haar pootje bezeerd en dan is een lange strand wandeling door zand en zee natuurlijk geen optie. Blijven Jazz, Khes en haar vriendin Kayra over. De ander engeltjes hebben zich ook afgemeld. Die zien we vast wel weer een andere keer toch?

Hoewel het thuis in Wassenaar zonnig is betrekt de lucht in Katwijk al snel. De honden genieten van zand, zee en golven en wij niet minder.

 Aiki 

Met de wind in de rug lopen we gezellig langs de branding naar Noordwijk.  Khes

Het is best wel druk met vele hondenrassen, onze hondjes laveren er mooi doorheen. Soms moet er eentje terug geroepen worden als ze uit enthousiasme achter wat anders aan wil en gelukkig luisteren ze allemaal prima!

 Samenspel

Bij Beach End hebben we een sanitaire stop, of is het gewoon een drank en smul stop? Voor de hondjes in elk geval wel, zij krijgen allemaal een yoghurt ijsje.

 ijs!!

Khes weet er wel raad mee en als ze niet uit kijken worden de ijsjes zo voor de neus weggepikt. En dan…. zien we de lucht al donkerder en donkerder worden.

 nacht De drank en het bittergarnituur (dank je wel Rob) worden snel achterover geslagen, zullen we het droog houden? Helaas, we lopen nog geen 100 meter of de hel breekt los. Met tegenwind doen de slagregens gevuld met zand en zout behoorlijk pijn op onze blote armen en voorhoofd. Au……. en het is nog koud ook. Zelfs de honden hebben er last van, al dat zand en zout wat nu de ogen in druipt…… Al knipperend met de ogen lopen we allemaal in gezonde pas terug naar Katwijk. Gelukkig mindert de regen dan eindelijk als we bijna in Katwijk aan zijn. Kunnen we nog net een beetje droog lopen.

En de hondjes? Die hebben een mooi souvenir van deze dag mee naar huis genomen! Zoveel modder heb ik nog niet eerder in Angel’s vacht gezien. We koesteren het en meimeren daarmee nog even na over hoe leuk deze middag wel niet was. Ria en Rob, bedankt voor deze heerlijke middag, we hebben genoten en het is echt weer voor herhaling vatbaar! En….nee, Rob, wij zijn niet samen onder de douche gekropen!

Klik hier voor een paar foto’s van Angel’s verjaardag.

augustus 10, 2008

Zwempartijtje in ‘t Twiske

Geplaatst onder: Angel's familie, Zomer, Angel's vrienden, Angel's engeltjes, Aiki, Zwemfestijn — Maj @ 10:07 pm

Vroeger als je eens een keertje niet wist wat je nu weer met de kinderverjaardag aan moest…
Dan ging je met de kinderen zwemmen….. Een zwem- verjaardagspartijtje zeiden we dan.
Amitiël-Aiki, Antriël-Jazz en Atuniël-Khes doen het ook! Zij vieren hun eerste verjaardag in ’t Twiske bij Oosthoorn.
Voor de New Foundlanders is er een club vrijwillergers die hun NewFy’s leren reddend zwemmen. Voor meer informatie zie: Waterwerk West

Deze honden zijn echte zwemmers en om niet als vloerkleedje te fungeren wordt er behoorlijk hard gewerkt. Ze leren ‘reddend’ zwemmen en omdat hun vacht zo vreselijk dik is wordt er netjes een zwemvest gedragen. Les in reddend zwemmen en het is puur genieten, zowel voor mens als dier!
Omdat Aiki al graag zwemt en haar mama Angel alleen maar aan pootjebaden doet besluit ik Aiki mee te nemen, zij zal er sowieso meer plezier aan beleven. Als ik samen met Ingrid en haar Golden Retriever Ozzy bij ’t Twiske arriveer dan zijn Aiki haar zusjes Jazz en Khes er al. Wat een feest, wat leuk ook Jazz weer te zien.

Jazz logeert 3 weken bij Khes en Jazz heeft het behoorlijk naar haar zin!

Iedereen die z’n hond wil laten mee zwemmen moet bij aanvang een nummer kopen. Voor 1 euro kan je de hele dag zwemmen.Zodra je nummer wordt afgeroepen weet je dat je aan de beurt bent. En dan is de beurt aan onze kanjers, ook zij krijgen les in reddend zwemmen.
Ozzy, de Golden Retriever van Ingrid draait er zijn pootjes niet voor om. Hij weet precies wat er gaat gebeuren en zit al in de boot voordat je er erg in hebt. Om bij de boei uit de boot te springen en zo met dummy in de bek terug naar de kant te zwemmen.

De oude Kayra laat ook iedereen verbazen. Zonder probleem loopt ze de loopplank af, klimt in de boot, springt bij de boei netjes overboord en zwemt met het zwemvest aan keurig naar de kant terug.

Wat kan zij ook goed zwemmen!
De grauwe Khes gaat wat tegenstibbelend vanaf de loopplank het water in, maar als ze eenmaal zwemt…. dan is het wel leuk totdat….. ze mag achteruitzwemmen. Even kijken hoe de bespiering is!

Toch wil ze nog wel een 2de  rondje mee.
En dan is de zwart-bruine Jazz aan de beurt. Jazz haar bespiering achter is iets minder dan die van haar 2 grauwe zusjes en het is maar goed dat ze een reddingsvest om heeft. Als zij zwemt dan spat ze flink met haar voorpoten en zakt haar achterhand langzaam naar beneden. 

Gelukkig wordt er goed op haar gelet en wordt ze keurig begeleid!
Wat een topmensen zeg!
Uiteindelijk mag ook onze Aiki er aan geloven. Zonder enige problemen loopt ze vrij makkelijk de loopplank af het water in. 

Ook het zwemmen gaat goed, hoewel…. is achteruit zwemmen nu leuk of niet?

Dan is het pauze.
In de pauze krijgen alle hondjes een heus honden-ijsje. Geweldig, een ijsje van yoghurt, gevuld met hondenkoekjes, stukjes appel en als stokje een lekker kauwstaafje. 

Er wordt wat afgesmuld en het verjaardagspartijtje kan niet meer stuk!
Na de pauze mogen de hondjes allemaal nog een keer.
Rob en Ria, de baasjes van Kayra en Khes besluiten dat ze alleen Kayra nog laten zwemmen. De 2 zusjes Khes en Jazz blijven heerlijk aan de bomensgrens op het gras. 

Kayra, Ozzy en Aiki gaan er alledrie nog een keertje in.
Als Kayra weer aan de beurt is dan mag ze de boot terug zwemmen naar de kant. Zomaar zonder problemen, ofdat ze het al vele malen heeft gedaan, trekt ze al zwemmend de boot als reddingshond naar de kant toe. Ozzy redt een ‘mens’, hij heeft een pop in het water gevonden en zwemt dit lichaam keurig naar de kant toe. 

Ozzy en Kayra, ze zwemmen geweldig, deze ‘ouwe rotten’.

Aiki, als jongste telg mag nu zonder zwemvest het water in. Maar ineens is er toch plankenkoorts, die loopplank is dat nu eng of niet?
Dan maar het tuigje om met de ringen, zodat er wat houvast is voor de hulpverleners.
En met een beetje tegengestribbel gaat ze wederom het water in.
Geweldig. Eerst lijkt het even eng en wil ze wel graag terug naar de kant maar als ze dan een dummy in het water vindt is het feest kompleet.

Ook de weergoden zaten mee, hoewel het vreselijk hard waaide, bleef het gelukkig wel droog!
Moe van alle indrukken keren we heel voldaan huiswaards. Zelfs Ozzy, die eigenlijk nooit in de auto gaat liggen zakt halverwege de rit toch door de poten.
Wat hebben we genoten, dit is echt een (verjaardag’s)zwempartij om te herhalen!
Voor wie een indruk wil krijgen van dit zwemfestijn? Klik hier en ga er wederom voor zitten, want er zijn meer dan 100 foto’s te bekijken.
Op de web-site van Waterwerk West staan overigens ook foto’s, kijk hiervoor bij zondag 10 augustus.

augustus 3, 2008

Soestduinen

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Zomer, Angel's vrienden, Aiki, Soestduinen — Maj @ 8:02 pm

Heerlijk, vanmiddag staat er weer eens een ouderwetse wandeling in de Soestduinen op het program. Een gezellige wandeling met Lex en Joke van het Vijfspan.  En we zijn erg benieuwd hoe groot Djoek is gegroeid!
Omdat de buienradar veel regen voorspelt besluiten we iets later in de middag te vertrekken.
De dames thuis hebben het al lang in de gaten en lopen zenuwachtig heen en weer. Zij vinden het één groot feest om me de auto mee te mogen naar een wandeling met soortgenoten!
(en wij natuurlijk niet minder, zou dat het zijn wat ze zo enthousiast maakt…..) 

Het Vijfspan staat al klaar als wij aankomen.   

Wauw wat is Djoek gegroeid, hij is bijna even groot als Aiki. Z’n gewicht gaat nog harder, want hij is de 25 kg al ruim gepasseerd. En dat terwijl hij nog niet eens 18 weken oud is? Hij ziet er echt uit als een Grauw Beertje met een prachtige eekhoornbruine kleur! 

De dames vinden hem zeer interessant, hoewel, andersom idem dito!

Zowel Angel als Aiki willen zelfs af en toe even laten blijken dat zij toch wel hoger in rang zijn. Daar is broer Boy weer niet van gediend, dus zacht maar resoluut handhaaft hij de orde!

De regen blijft redelijk achter ons en zo hebben we een heerlijke wandeling op de paden van de Soestduinen. Met na een stief kwartiertje Djoek in de Mercedez onder de hondenkarren! Hij is immers nog zo jong!
Halverwege mag hij er eventjes uit voor een groepsfoto.

Joke en ik nemen de groepsfoto met de mannen bij de honden.

Wat een Toproedeltje is het toch!

Bij thuiskomst in huize het Vijfspan kletsen we heerlijk na met alle honden in diepe rust. Uitgewaaid zijn ze zeker!
En terug naar huis kunnen we onze diepvries weer vullen met het overheerlijke Smuldier!

Dank je wel Joke, onze 2 engeltjes zijn je weer dankbaar voor deze levering!

Het was een heerlijke middag waarbij de weergoden ons in het midden van het land zeer goed gezind waren. Thuis in Wassenaar liggen behoorlijk wat diepere plassen, hier heeft het vast veel harder gespookt!

Klik hier voor de foto’s van deze ouderwetse ontzettend gezellige mini ODH wandeling.  

juli 27, 2008

Cuando meets Soltau

Geplaatst onder: Angel's familie, Zomer, Vakantie, Angel's vrienden, Cuando — Maj @ 11:32 pm

Of zal ik zeggen Soltau meets Cuando?
1000 km heb ik er dit weekend op zitten, ofdat we even heen en weer naar Parijs zijn gereden.
Maar niets van dat alles, geen romantisch weekendje Parijs maar een  zwoele trip naar Markelo en vandaaruit heen en weer naar Soltau, midden Duitsland.
Ofdat we op vakantie zijn……
Zaterdagavond vertrekt m’n nieuwe Bright Yellow door een inktzwarte nacht met hevige slagregens naar Markelo. Gelukkig komen we veilig aan, lang leve de TomTom.

In Markelo staan de mannen en hun roedel al klaar. Met open deur word ik ontvangen!
En wat is ze toch leuk, de jongste telg van de familie.
 

Haar mama, op het hoogtepunt in haar hormonale cyclus staat veilig en wel met tante Cassy achter het hek in de tuin.

Veilig voor Cuando, die al een week zijn eten laat staan. Ja manneke, het leven is even niet makkelijk voor een gezonde intakte reu met een loopse dame in de buurt.

Wat een gezelligheid toch weer bij de DRACC’s Clan. Wat een rust en liefde!
Tot in de kleine uurtjes kletsen we wat af om dan toch maar ons mandje op te zoeken.
Ik lig op dezelfde plek als waar de 2 honden-vroedvrouwen Yolanda en Wira hebben geslapen en ik kan niet anders zeggen: Het bed is prima! Mama Djarré heeft me wel een paar keer een lik gebracht en natuurlijk droomde ik dat het haar zwarte zus Angel was.
 

Na een hele korte nacht vertrekken Rene en ik samen met Cuando naar midden Duitsland.
Wat heb ik me lekker laten rijden! Rene, je bent een perfecte chauffeur en tijd voor een slaapje is er niet eens want we hebben nog zoveel bij te kletsen. Tussendoor nog een tussenstop voor een plas en na een kleine zoektocht in Soltau vinden we dan eindelijk de plek waar we moeten zijn. PPfff en dat met 38 graden. Hoogzomer dus ook in Soltau, daar waar de Deutscher Rassehunde Club e.V is gevestigd!
 

Wat een verscheidenheid aan hondjes en wat kan je ook goed zien welk ras er op dit moment in trek is. Veel Labradors, Rhodesian Ridgebacks, Chiuahuah’s, Berner Sennen-honden en Boxers. Van de herders loopt er maar 1 Duitser, die al behoorlijk grijs oogt. Van de Oudduitsers lopen er een handjevol waaronder zelfs een mooie zwarte dame, die sprekend onze Angel is.
En stel je voor, alles loopt hier dwars door elkaar heen. Er zijn 5 ringen, van middelgroot tot klein. De kleinste ring lijkt zo klein dat hij volgens mij niet meer dan 2 meter in de rondte oogt. Deze is natuurlijk voor de allerkleintsten onder de hondjes: de Chiuahuah’s.
 

En dan is Cuando aan de beurt. Wat is hij geduldig en wat laat hij zich alles maar zo welgevallen. Toppie Cuando, dat mag wel gezegd worden. Niets is teveel, ondanks de grote hitte en de verscheidenheid aan hondjes, (van heel groot tot heel klein) die zomaar langs hem heen lopen.
Zelfs de reuen die hem aan 2 kanten komen besnuffelen wordt geen blik waardig gekend.
Voor Rene schiet ik een rolletje vol en Cuando laat zich netjes betasten en doet wat er van hem verlangd wordt. De keurmeester is weg van z’n kleur, zo mooi roodbruin met zwart pigment ziet hij niet zo vaak! We moeten het maar ‘dunkel grau’ noemen.
Dolgelukkig is Rene als Cuando zijn veelbelovende U1 krijgt!

En er vervolgens als ‘champion’ in zijn klasse met een mooie beker vandoor gaat!

Na deze ronde zit het er nog niet op want nu moeten de papieren voor de Fokgeschikheid nog ingevuld worden. En dat gaat kennelijk niet helemaal van een leien dakje. Wachten, wachten en nog eens wachten in een hal bomvol verschillende hondenrassen, die elkaar regelmatig passeren met buiten een temperatuur van 38 graden? Cuando lijkt er helemaal geen last van te hebben, hij gedraagt zich geduldiger dan wij baasjes.
Zijn we dan eindelijk aan de beurt blijkt dat we ergens anders moeten zijn, omdat Cuando zijn stamboom Tsjechisch is. Oh lala die Deutsche Gründlichkeit…….
Dan maar buiten wachten op het reepje gras aan de rand van de parkeerplaats.

In de schaduw van een van de weinige kleine boompjes die dit grasveldje rijk is eten we ons middagmaal. Rene heeft een echte Deutcher Kartoffel bomvol saus. Hhmmmmm.
Cuando ligt heerlijk in dromenland, ondanks de hitte. Maar als zijn baasje naar de hal gaat om dat eindelijk die veelbelovende fokgeschiktheidsaantekening te halen, droomt hij natuurlijk over heel iets anders….. nee, dan houdt hij de parkeerplaats en de ingang wel heel goed in de gaten.
 

En schiet ik dan eindelijk wat foto’s voor mezelf. Cuando laat zich prima fotograferen, ofdat hij inderdaad de grote ster is.

Vroeg in de middag vertrekken we huiswaards en na een tussenstop ergens onderweg zijn we moe, klam maar heel voldaan tegen 17.30 weer terug in Markelo. We worden met open armen door Albert en zijn dames ontvangen.

Albert en Rene, het was een kort maar krachtig top weekend!! Rene is een geweldige chauffeur en Albert een geweldige kok, wat heb ik lekker gegeten!! (Gaan we samen een Ristoranto beginnen Albert?)

Dank jullie wel voor jullie gastvrijheid!  

Het was echt geweldig!
Met een dikke glimlach keer in mijn Bright Yellow terug naar Wassenaar om daar door mijn eigen dames volledig afgesnuffeld te worden.

Hoera, ODH land is weer een dekhengt rijker!!!!

Klik hier voor vele mooie foto’s van onze “Champion” Cuando meets Soltau!

PS: Op de web-site van Albert en Rene: of DRACC’s Clan, staat een prachtig verslag met geweldige fotocollages van de keuring!!

mei 3, 2008

Opnieuw ‘Djoeken’ bij de DRACC’s Clan

Geplaatst onder: Angel's familie, Vakantie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 10:58 pm

Het houdt niet op deze week. Ging ik afgelopen zaterdag voor het eerst puppysnuiven bij de DRACC’s Clan, afgelopen woensdag waren we puppysnuiven bij Kennel Of Heartland en vandaag mag ik weer mee. Wederom eerst naar Nieuwegein om samen met Joke en Lex opnieuw mee te rijden naar Markelo. Vol verwachting op naar het noorden, zouden deze neefjes en nichtjes van Angel veranderd zijn? Tuurlijk zijn ze veranderd, van week 4 naar week 5 is een groot verschil. Eerst waren het net kleine mini hondjes die nog heel veel slapen en zich maar net van hun omgeving bewust zijn en nu zijn ze zich ineens echt bewust van hun eigen nestgenoten met alles daaromheen.

Help…
Hobbelend komen ze nu op alles en iedereen af. En dat groeit met de dag. Zo zijn ook de beiden ‘Djoeken’, de twee grauwe reutjes waar Lex op aast, enorm gegroeid. Blizzard zelfs nog meer dan Baggio, want ook Blizzard heeft nu die markante reuenkop gekregen.

De grauwe mannen
Dat wordt straks nog moeilijk kiezen Lex!

Puppysnuiven!
Ze zijn weer geweldig! En niet alleen de grauwen….

Hoe mooi toch!
De puppen genieten allemaal enorm buiten en wij ook!

Albert geniet!
En Albert niet alleen:

Rene geniet!
En Rene niet alleen:

Djarré geniet!
En de andere honden worden ook niet vergeten:

Cassy geniet!
En niet te vergeten die mooie man in hun midden:

En Cuando geniet!
Maar het bezoek die geniet natuurlijk nog het allermeest! Wij zijn er immers speciaal voor gekomen.

Allen genieten we!
Ook de inwendige mens wordt weer verzorgd!! Mannen van Markelo, het was weer geweldig en niet alleen om al die bolletjes wol te zien maar ook om de saamhorigheid met elkaar! Wat een liefde en gezelligheid. En allen met dezelfde passie! Leuk ook om weer een paar toekomstige baasjes van de B-Clan te ontmoeten en nu dan eens in het echt het baasje van Radjah en Figo! Jolanda, hartstikke leuk!

Ook deze dag werd weer vastgelegd en schrik niet, want het zijn meer dan 100 foto’s geworden, ‘t was zelfs moeilijk sorteren. Wie zin en tijd heeft? Klik hier voor het album. En vergeet niet de web-site van het Vijfspan, Lex heeft week 5 van zijn Djoek er ook al weer op staan. En natuurlijk wordt alles altijd weer prachtig bijgehouden in het dagboekverslag van de B-Clan of DRACC’s Clan. Kijk en geniet mee van alle liefde en geluk!

Rene en Albert, nogmaals bedankt voor de heerlijke middag en geweldige gastvrijheid! Lex en Joke, jullie natuurlijk ook ontzettend bedankt dat ik weer kon mee liften en we weer heerlijk bij konden kletsen tijdens de reis heen en terug. En al het bezoek bedankt voor de gezelligheid. Jammer dat de tijd zo snel gaat en aan alles weer een eind komt.

Zullen wij dan binnenkort ook weer mogen genieten van nieuwe ‘engeltjes’ hier in huis….. “Zomerengeltjes?” Ik hoop het zo!

april 30, 2008

Werkbezoek in Fryslan

Geplaatst onder: Vakantie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 8:13 pm

Hebben we een lekkere vrije week en maken we er meteen flink gebruik van. Samen met Moedertje Mop vertrekken we naar Fryslân. Voor Moedertje Mop geen onbekend terrein, want daar komt ‘us heit’ vandaan. Voor Moedertje Mop komen vele herinneringen boven. Ook onderweg is er niet veel veranderd. En twee schoonzussen van Moedertje Mop wonen nog steeds in het hoge noorden. Fryslân boppe, zo is het toch?
We hebben de hondjes vandaag thuis gelaten, want ons bezoek aan Fryslân heeft nog een doel, we gaan puppysnuiven bij de Oudduitse Herder Kennel of Heartland. De pupsels van Takoda en Nero zijn alweer bijna 7 weken oud en kunnen nog net voor ze naar hun nieuwe baasjes uitvliegen door ons geknuffeld worden.

AnneMarie showt de kleinste uit het nest en ze is toch vertederend:

Carey-Elzie Carey-Elzie

Natuurlijk is de rest ook geweldig. Mooi is dat je nu al bij sommige pupjes heel goed de von Eldorado kleuren van mama Takoda kan zien. Ook de overige honden genieten mee van het nestje, zelfs ‘oma Nirvana’ en ‘zus Afrah’ helpen mee met de opvoeding. Takoda heeft het maar makkelijk met zoveel ‘au pairs’. En de 2 oudere honden herderen om de puppyren heen. Zo hebben de pupsels nooit het gevoel dat ze even alleen zijn. Omdat het mooi weer is zijn ze lekker buiten, totdat….. ze worden overvallen door een korte hoosbui.

Wat regen? Wat regen?

Totaal geen last met die dikke vacht. Alles ruikt even anders en dat is gewoon heel erg leuk! Of je verstopt je in de bench, blijf je nog een beetje droog:

Even schuilen?

We hebben genoten van de hondjes en wat begint het zo toch weer te kriebelen. En een beetje babbelen en vergelijken met ‘collega fokker’ AnneMarie is natuurlijk ook nooit weg. De middag ging veel te snel voorbij, maar helaas komt aan alles een eind. Gelukkig was het fototoestel mee en kon het allemaal weer vastgelegd worden.

Klik hier voor een foto reportage van deze heerlijke middag.

AnneMarie en Jan, bedankt voor de gezellige middag, we hebben genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar! Oohh, jammer toch dat al die Oudduitse Herder Fokkers zo ver weg wonen……

En de toekomstige baasjes van dit nest wensen we veel geluk toe met hun nieuwe pup.
PS: Houd Angel’s dagboek in de gaten, want de week is nog niet om: Er staat nog een puppybezoek op stapel.

maart 9, 2008

NODHV wandeling in de Soestduinen

Ondanks de vele regen die er is voorspeld hebben we vanmiddag toch een wandeling in de Soestduinen. Een wandeling van de NODHV georganiseerd door Goska. Als het goed is zien we van Angel’s engeltjes Aniël en Atuniël-Khes ook weer. Geweldig! En natuurlijk Angel’s broer Boy met z’n roedelgenoot Amigo, want het is zelfs de bedoeling dat we na de wandeling achter Lex aan rijden om daar nog wat te drinken. Voor onze dames helemaal TOP, want Joke heeft haar vriezer weer goed gevuld met Smuldier en kan voor onze dames wel 2 dozen missen. Joke, de dames zijn je weer dankbaar hoor!

Enfin, onderweg naar Soest signaleren we af en toe al wat regendruppels op de autoruit. Maar hopelijk valt het alles mee door mijn Shambhala! Die doe ik natuurlijk niet voor niets! Goed gekleed kunnen we wel tegen een stootje en met de hoed op begroeten we iedereen buiten op het parkeerterrein. Atuniël-Khes is afgemeld helaas, maar Aniël is wel van de partij. Wauw, wat wordt het toch een mooie dame! Amitiël-Aiki volgt haar mama Angel op de voet en als de club mensen alvast door loopt naar de zandvlakte komen zowel Angel als Aiki af en toe even kijkje nemen waar ik blijf. Goska en ik wachten op de laatste wandelgangers en kletsen gezellig bij. Haar zilvergrauwe Flow is door Forest gedekt en misschien drachtig, oh zo spannend!

Als de laatsten zijn gearriveerd zijn we met een select gezelschap. Er loopt een klein zwart-bruin pupje mee, voor haar kan de reis nog niet zo lang en zij haken toch al snel af. Dat mulle zand is natuurlijk ook helemaal niets voor die jonge spieren en gewrichten. Rocky van Loes en John vindt Flow verrukkelijk en laat dat regelmatig merken. Flow, zo zonder haar grote maatje Bor, blijft dicht bij Goska in de buurt. Boy vindt de ranke Flow ook wel een mooie dame. Zo strijden de beide heren zonder enig probleem om de mooie Flow. Hoewel Boy en z’n zus Angel elkaar ook aan het hart liggen. Aiki en Aniël zwemmen er gezellig tussendoor, zo ook Branco. Er loopt nog een prachtig jong zwart teefje mee, zij ‘zwemt’ ook gezellig tussen iedereen door. Kortom, we hebben weer eens een heerlijk ontspannen wandeling! En ik denk dat de anderen dat ook kunnen beamen.

Met ons loopt een echtpaar mee die interesse hebben in de Oudduitse Herder en zo kunnen ze eens goed zien hoe het deze prachtige honden vergaat. Aan het eind van de wandeling kletsen we nog heel even na. Helaas is de kiosk gesloten, mede door het regenachtige weer. En dan… begint het te druppelen, zelfs hard te druppelen…….is de Shambhala genoeg geweest? Snel keert ieder naar z’n eigen auto.


Wij volgen achter Lex aan richting Nieuwegein en genieten nog even heerlijk na in Huize ‘t Vijfspan. Kunnen we meteen de door Lex gemaakte foto’s als een diashow op de TV aanschouwen. Wauw, wat zijn ze weer mooi, die foto’s! De 5 ‘mannen’ vinden het wel best, de dames erbij kan de pret niet drukken. Met 2 dozen bevroren Smuldier achterin vertrekken we uiteindelijk net voor het donker wordt terug naar Wassenaar. En een regen dat we hebben onderweg…..

Klik hier om nog even mee te genieten met deze NODHV wandeling. Ook op de web-site van Het Vijfspan staan een heel aantal prachtige foto’s van ons en vergeet de hondse praat niet te lezen!

Goska, bedankt weer voor de organisatie. Lex en Joke, jullie bedankt voor de gastvrijheid! Het was weer een geslaagde dag!

januari 20, 2008

Eén grote ODH familie

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Angel's vrienden, Aiki — Maj @ 9:04 pm

Vandaag is het feest, één groot feest want we zien een paar van onze ‘Engeltjes’ terug met nog veel meer mooie Oudduitse Herder familieleden. De Opper Fokkers Karin en Marjan van de Kennels:Vd Victory en Marjan’s Meute hebben een wandeling georganiseerd in de Soesterduinen. Omdat Angel’s engeltjes nu bijna 6 maanden oud zijn wandelen we met de jonge honden van 6 tot 12 maanden mee.

De laatste dagen was het bar en boos buiten; veel, veel regen met hier in het westen een behoorlijke stormachtige wind. Zo is ook de verwachting voor het gehele weekend! Maar dat gaan we natuurlijk niet laten gebeuren? Wandelen moet je toch, ook in de regen, maar om daar een dik uur voor te gaan rijden……

Afgelopen zaterdag, toen het de hele dag regende, dus maar flink Shambhala-Reiki gedaan, zo ook ’s nachts nog en het helpt! Want zondagochtend is het hier zowaar droog! Toch voor alle zekerheid onderweg in de auto richting de Soesterduinen nogmaals een Shambhala behandeling gedaan. De lucht ziet er woest uit, maar het blijft droog! Geweldig!

Bij aankomst zien we direct Marjan met kleine Maja, dochter van Kes en Sultan. Wat een heerlijk ding is Maja toch. En wat is ze al gegroeid!

Karin is er natuurlijk ook al en houdt netjes bij wie er allemaal arriveren. Perfecte organisatie dames! De volwassen Oudduitse Herders lopen dan al een poos in de duinen. Wij wachten nog even tot de rest van de jonge honden zijn gearriveerd. Ik zie Jill-Jessy, dochter van Fly en Cliff en werkelijk wat lijkt Aiki op haar! Ze hebben dezelfde kleuren allebei dus van papa Cliff geerfd! En wat is Jim-Jake een kanjer geworden, dat belooft wat voor ‘onze Jimmy’! Het zijn immers halfbroers! Wauw, ik kijk m’n ogen uit! Als een aantal van Angel’s engeltjes arriveren dan is het feest echt kompleet! Ton en ik herkennen ze natuurlijk meteen; Khes met haar geweldige witte Zeeuwse kap en prachtige lichtgekleurde kop.En de donkere Aniël die, net als onze toverbal door de veranderende kleuren ineens het evenbeeld van onze Aiki is. Jimmy is al een echte grote knul met toch ook de uitdrukking van Cliff! En de ranke Jazz die zoveel weg heeft van Angel toen zij jong was!

Dit is Aniël en het is net of Aiki hier staat! Zoek de verschillen……
Zie de 2 grauwe zusjes bij elkaar: Aiki & Khes samen

Prachtige Jimmy met zijn volle bos haar, ook dat is van papa Cliff geerfd!

Jazz, qua postuur net onze Angel
Wauw wat ben ik trots op deze Engeltjes want dat zijn het nog steeds. Niet alleen super mooi maar ook geweldig in gedrag! Paula (van Aline) wandelt mee en blijft even bij Aiki staan zodat ik iedereen uitgebreid kan begroeten. En foto’s maken natuurlijk!

We wandelen met elkaar langs de blauwe paaltjes en komen zowaar de grote groep oudere Oudduitse Herders tegen die al op de terugweg zijn. Even snel een begroeting met bekenden, maar we moeten door, ik loop immers met de ‘jeugd’ mee! Als de jonge honden wat zijn uitgeraasd maken we op de terugweg nog wat groepsfoto’s.

Angel’s engeltjes van links naar rechts: Khes, Jazz, Aiki, Angel zelf, Jimmy en Aniël.

En zie hieronder de gehele groep jonge honden, nakomelingen van Vd Victory en Marjan’s meute. Wat een ‘rijkdom’ staat hier! Wij zijn maar wat blij dat wij, met onze hondjes, deel uit maken van deze geweldige Oudduitse Herder familie!
Na de wandeling is er nog voldoende tijd om alle bekenden te spreken. En dat zijn er velen. Het is immers één grote familie. Sommigen ken je nog niet persoonlijk maar vanuit het Forum, toch leuk om dan eindelijk een gezicht te zien. En ook geweldig te zien dat ik baasjes herkende die zich bij Angel hadden aangemeld voor een reu, die wij moesten teleurstellen omdat Angel maar 1 reu in haar nest had en die hier nu als trotse baasjes mee liepen met een reutje van Karin. Geweldig wat een familie!
Karin en Marjan, dit was een geweldige middag! Wij hebben genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor al onze foto’s van deze super gezellige geweldige wandeling!

En voor nog meer prachtige foto’s met verslagen, kijk bij: Angel’s zus Djarré van de DRACC’s Clan, zie: Plezier in Soesterduinen. Ook bij Angel’s broer Boy van het Vijfspan staan vele foto’s. En vergeet Angel’s halfbroer Jannes van de Victory niet. Mogelijk staan er ook foto’s op de web-site van Aline van Paula. Genoeg te zien dus!

mei 1, 2007

Chien d’or

Geplaatst onder: Angel's familie, Angel's vrienden — Maj @ 6:43 pm

Chien d’or betekent hond van goud en deze ‘gouden’ naam heeft Hooby van de Victory gekregen van z’n baasjes. Hij luistert naar de naam: Shendor.

 Shendor

Kijk eens naar z’n prachtige gouden ogen! Hij heeft dus niet voor niets deze ‘gouden’ naam gekregen! Qua kleur lijkt hij natuurlijk flink op onze Angel, ze zijn immers alletwee net zo zwart. Shendor zijn opa is Angel’s overgrootopa, dus ze zijn verre familie van elkaar. En ook Shendor is al oom, zijn zwarte zus Fly heeft half april haar eerste nestje gekregen van Angel’s lover Cliff.

 Nogmaals Shendor

Shendor, je bent een prachtige zwarte ODH! Het is maar goed dat ik weet dat jij het bent op deze foto, want anders zou ik nog denken dat Angel daar ligt. Shendor woont in België.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.