Angel of Wassenaer

april 30, 2008

Werkbezoek in Fryslan

Geplaatst onder: Vakantie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 8:13 pm

Hebben we een lekkere vrije week en maken we er meteen flink gebruik van. Samen met Moedertje Mop vertrekken we naar Fryslân. Voor Moedertje Mop geen onbekend terrein, want daar komt ‘us heit’ vandaan. Voor Moedertje Mop komen vele herinneringen boven. Ook onderweg is er niet veel veranderd. En twee schoonzussen van Moedertje Mop wonen nog steeds in het hoge noorden. Fryslân boppe, zo is het toch?
We hebben de hondjes vandaag thuis gelaten, want ons bezoek aan Fryslân heeft nog een doel, we gaan puppysnuiven bij de Oudduitse Herder Kennel of Heartland. De pupsels van Takoda en Nero zijn alweer bijna 7 weken oud en kunnen nog net voor ze naar hun nieuwe baasjes uitvliegen door ons geknuffeld worden.

AnneMarie showt de kleinste uit het nest en ze is toch vertederend:

Carey-Elzie Carey-Elzie

Natuurlijk is de rest ook geweldig. Mooi is dat je nu al bij sommige pupjes heel goed de von Eldorado kleuren van mama Takoda kan zien. Ook de overige honden genieten mee van het nestje, zelfs ‘oma Nirvana’ en ‘zus Afrah’ helpen mee met de opvoeding. Takoda heeft het maar makkelijk met zoveel ‘au pairs’. En de 2 oudere honden herderen om de puppyren heen. Zo hebben de pupsels nooit het gevoel dat ze even alleen zijn. Omdat het mooi weer is zijn ze lekker buiten, totdat….. ze worden overvallen door een korte hoosbui.

Wat regen? Wat regen?

Totaal geen last met die dikke vacht. Alles ruikt even anders en dat is gewoon heel erg leuk! Of je verstopt je in de bench, blijf je nog een beetje droog:

Even schuilen?

We hebben genoten van de hondjes en wat begint het zo toch weer te kriebelen. En een beetje babbelen en vergelijken met ‘collega fokker’ AnneMarie is natuurlijk ook nooit weg. De middag ging veel te snel voorbij, maar helaas komt aan alles een eind. Gelukkig was het fototoestel mee en kon het allemaal weer vastgelegd worden.

Klik hier voor een foto reportage van deze heerlijke middag.

AnneMarie en Jan, bedankt voor de gezellige middag, we hebben genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar! Oohh, jammer toch dat al die Oudduitse Herder Fokkers zo ver weg wonen……

En de toekomstige baasjes van dit nest wensen we veel geluk toe met hun nieuwe pup.
PS: Houd Angel’s dagboek in de gaten, want de week is nog niet om: Er staat nog een puppybezoek op stapel.

april 26, 2008

A-Team gaat ‘Djoeken’

Geplaatst onder: Angel's familie, A-team, Puppy's — Maj @ 7:56 pm

Het A-Team gaat ‘Djoeken’ vandaag! Heerlijk puppysnuiven in Markeloo bij de DRACC’s Clan.

Lex is zo lief om weer voor taxi te fungeren, dus rijd ik in m’n uppie naar Nieuwegein waar Lex en Joke al op mij wachten. Goedele komt er direct achteraan en na een kopje thee vertrekken we in Lex z’n Opel naar Markelo. Lex kent de route al uit z’n hoofd, hij gaat immers elke week wel een keertje ‘Djoek’ kijken. Djoek wordt de naam van de nieuwe ODH van het Vijfspan maar wie nu deze Djoek gaat worden? Lex en Joke hebben de keus uit 2 prachtige grauwe mannetjes, oohh zo moeilijk. Angel’s zwarte zus Djarré van de DRACC’s Clan heeft 26 dagen geleden 10 prachtige puppen gekregen en nu is de beurt aan het A-Team, enkele baasjes van het A nest van Marjan’s Meute, die met elkaar komen genieten van deze heerlijke levende bolletjes wol.

We worden zeer enthousiast begroet door mama Djarré, Cassy en Cuando. Geweldig wat een lekker stel is het toch. En na een uitgebreide begroeting met de Markelo mannen en Ellen die al aanwezig was, mogen we ons tegoed doen aan de 10 bolletjes wol.


Wie van de twee wordt Djoek? Baggio of Blizzard?

Iedereen kan wel raden wie MIJN favoriet is: Juist ja, BJORK, het enige echte grauwe teefje!


En kijk Blizzard toch eens ieders hart stelen! Het A-Team geniet volop:


We maken ook nog kennis met een ander toekomstig baasje van de B-Clan, geen onbekende in ODH-land, want zij hebben al een prachtige grauwe reu genaamd Badut. Het is dus weer een zeer geslaagde middag. Tot slot krijgen we nog de uitreiking van de kopfoto wedstrijd. Jawel, Angel’s broer Harley uit het A-Team had deze wedstrijd gewonnen, weten jullie nog?


Ellen krijgt van de Markelo mannen de prachtige kopfoto van Harley op linnen en hij is mooi!! Geweldig Ellen, Harley heeft hem met stip op de eerste plaats verdiend. Ellen en John zitten in een gehuurd huisje vlakbij en we rijden daar nog even langs om Harley en z’n nog grotere neef Davidson te bewonderen.
Met een heel voldaan gevoel keren we richting Nieuwegein alwaar onze wegen zich scheiden. Pas tegen 20 uur rijd ik onze oprit in Wassenaar weer op, om compleet afgesnuffeld te worden door Angel en Aiki.

Klik hier voor de complete reportage van ons Djoeken bezoek of kijk op de web-site van de DRACC’s Clan en het Vijfspan voor nog veel meer. Lex heeft zelfs een heus dagboek voor zijn Djoek gemaakt.

René, Albert, Lex, Joke, Goedele, Ellen, John en Yanita jullie allen bedankt voor deze hele gezellige middag! Ik kijk alweer uit naar volgende week want….. dan mag ik nog een keertje meegenieten.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.