Angel of Wassenaer

september 21, 2009

NODHV strandwandeling


Eigenlijk is het een repeterend verhaal, elk jaar weer dezelfde wandeling met dezelfde ’soort’ mensen!  Maar  sinds we deze wandeling vanaf 2006 organiseren kan ik alleen maar zeggen dat hij elke keer leuker wordt. Soms valt er iemand af maar meestal komen er ook nieuwe wandelaars bij. En allen met dezelfde passie: onze Oudduitse Herder. Intussen gaan we elkaar kennen en worden we één grote ODH familie. Zoenen is dan ook veroorloofd hè Lex?

Zoals steeds wachten we op elkaar bij de grote parkeerplaats in Katwijk tot iedereen aanwezig is. Mooi dat er ook toekomstige ODH eigenaren mee wandelen om zo eens te zien hoe onze kanjers zich met elkaar op het strand gedragen! (en goed gedragen kunnen ze hoor!) Leuk dat Souris (‘onze’ B’Engel) nog even haar grote zwarte vriend Balou komt uitzwaaien. Balou is een zwarte achterneef van onze Angel en loopt met Ilone mee. Souris niet, zij gaat met Peter mee terug, ze is met haar bijna 9 maanden net aan haar eerste loopsheid begonnen, gelijk met haar mama Angel, die ook schittert door afwezigheid. Verrassing ook als Indy (weer een B’Engel) toch mee wandelt met Ton en Janie, voor hem een peulenschil, zij wonen immers in Katwijk aan Zee. En natuurlijk zijn Rob en Ria met Khes (‘onze’ A-Engel) van de partij. We treffen Peter en Ellen met Diva, Jaap komt met Chika, Martin en Florine hebben hun ‘buurmeisje’ Sara bij zich, Hetty en Peter nemen de grauwe Jessy mee en Loes en John zijn er met Rocky. Helaas meldt de familie Vogels zich af, beterschap voor Angelien van ons! Heb ik nog iemand vergeten? Ja, want Jan is verlaat….

Zonder Jan, die ons met Branco achterop zal lopen, vertrekken we alvast naar zand en zee. De honden zijn meteen dol. Ze gedragen zich als echte herders, de één ‘herdert’ nog meer dan de ander en jagen blijft ook erg leuk.

En de baasjes? Sommigen zien elkaar alleen maar tijdens deze wandelingen dus er valt weer heel wat af te kletsen.

De puppy route begint vanaf de andere kant bij Beach End in Noordwijk en halverwege het strand treffen we elkaar  om zo gezamenlijk  naar Beach End te lopen en daar gezellig  wat te nuttigen. Het is één groot feest van één grote familie als we elkaar ergens op het strand treffen. Lex en Joke met hun 4 Boys van de 7 (van het Vijfspan, snappen jullie het nog?) herkent natuurlijk iedereen. En Lex zijn dag kan niet meer stuk, zo vaak als hij op het strand door vrouwelijk schoon wordt gezoend!  Odin (weer een B’ Engel) komt samen met Paul, Astrid en Evita en is helemaal blij als hij zijn broer Indy ontdekt. Samen maken ze de zee onveilig. Daar treffen we ook Miranda aan met Castor en haar jongste telg de grauwe Brenda. Brenda haar halfbroer de zwarte Kansas komt met de familie Kortekaas mee. Wat een feest toch weer!  Op naar Beach End om gezamenlijk wat te drinken en heerlijk bij te kletsen.

Voordat we de terugweg aanvangen maken we een groepsfoto en net als we denken dat we klaar zijn komen toch Joke, haar man en de zwarte Sky aanwandelen. Precies op tijd!

De terugweg verloopt net zo lekker als de heenweg. De hondjes genieten en wij niet minder. De puppen en jonge honden haken al snel af terug naar Noordwijk en wij vervolgen onze weg over het strand naar Katwijk. Als we bijna bij Katwijk zijn aangekomen ziet het strand bijna zwart van de Kite surfers. Wie had ooit gedacht dat je door zo een luchtbed gevloerd kon worden? Helaas overkomt het Peter van Hetty. Wat een schrik als ineens een van je medewandelaars ter aarde stort. De Reddingsbrigade is er snel bij en neemt hem toch even mee ter onderzoek. Intussen stellen wij ons op in het strandpaviljoen er vlak naast. Gelukkig komen Hetty en Peter ons toch nog even verslag doen van het hele gebeuren en met wat ijs tegen Peter zijn hoofd hopen we dat de klachten snel afnemen. We nuttigen nog een laatste drankje en kletsen weer heel wat bij. Het was echt helemaal TOP en zeker voor herhaling vatbaar. Want deze repeterende wandeling is heus niet saai!!

Er zijn weer heel veel mooie foto’s gemaakt, ga er maar voor zitten want het is echt heel veel om na te genieten! Klik op de links hieronder:

-      Angel of Wassenaers webalbum

-      Het foto album van PEter  

-      Miranda haar Picasa webalbum

-      Kansas is onze hond

-      Het Vijfspan

En zo kunnen we allemaal nog lang nagenieten van deze heerlijke nazomerse NODHVwandeling!

PS: Gelukkig horen we een dag later van Hetty dat het uiteindelijk toch mee lijkt te vallen met Peter en zijn ongeval hopelijk met een sisser afloopt! Fijn Hetty, daar zijn we heel blij om!

april 5, 2009

09-04-05 NODHV Strand wandeling


Vandaag is het weer zover, de jaarlijks terugkerende strandwandeling van de NODHV wordt opnieuw van Katwijk naar Noordwijk gelopen. Het is gewoon een fijne route, omdat er in Katwijk minder parkeerproblemen zijn dan in Noordwijk en de sanitaire stop bij Beach End altijd weer handig en gezellig is.

Afgelopen week was het voorjaar al in volle gang met als topdag de vrijdag. Cisca, haar moeder Rikkie en de ODH Kaya hebben hier al heerlijk van kunnen profiteren daar zij vrijdagmiddag vroeg al in Noordwijk arriveerden. Zo maken zij er weer een heel ontspannen weekend van. Helaas liet de zon het gisteren afweten maar vandaag belooft het iets beter te worden. Voor onze hondjes overigens geen punt, die genieten toch wel, weer of geen weer.


Ben benieuwd wie we allemaal aantreffen in Katwijk en bij Beach End. Als het goed lopen er twee nakomelingen van Angel en Cliff uit het A-Nest mee: Aniël en Atuniël-Khes, twee zusjes van onze Aiki en we zien mogelijk bij Beach End drie B’Engeltjes terug van Angel en Cuando uit ons B-Nest. Dat wij er veel zin in hebben mag wel duidelijk zijn!

Als wij op het parkeerterrein tegenover Manege Jonker arriveren zijn Cisca en Jan er al met Kaya en Branco. Vanuit Beach End zijn zij over het strand deze kant op gekomen om zo het hele eind met ons samen mee terug te lopen. Kaya en Branco zijn de zee al in geweest en ruiken lekker zout. Ook Rob en Ria zijn al gearriveerd met ‘onze’ Khes. Wat is Khes toch altijd weer blij als ze ons ziet en wat zit zij prachtig in de vacht, geweldig!

Wachtend op de rest blijven de honden aan de trekhaak! (altijd handig die trekhaak)

En kan ik de anderen op mijn gemak begroeten. Zo zien we Jacques en Petra met ‘onze’ Aniël weer terug, wauw wat is Aniël mooi stevig! Joke en Frans hebben hun ‘zwarte’ Skye of Yentl’s Yard bij zich en naast Angel is ze net niet zwart. We krijgen toch nog een onaangemelde gast mee, zij heeft een bekende ODH bij zich, het is Alwin –Plush van de Victory, ja die vd Victory! Kristel en Jeroen komen met grauwe Amara-Nova van Molino’s Hof, dochter van Imke en Indy, wat is dit ook een mooie dame. Ursula komt zonder hond maar neemt wel haar zoon mee wandelen. Peter en Ellen met hun Fiona-Diva van Stoopy zijn iets verlaat door de Marathon die in Rotterdam gelopen wordt. Hetzelfde gebeurt bij Jeroen, Saskia en Lieke met hun twee harige mannen Alex en Flame-Eamon van Stoopy, broer van Diva.

Als we op het strand arriveren, gaan de honden los en vermaken zich opperbest. De baasjes natuurlijk ook.

Er valt geen onvertogen woord, buiten dat sommige herders het op de vogels of eenden hebben voorzien en langs de duinrand door het mulle zand hun prooi met veel elan volgen. Gelukkig keert een herder altijd weer terug naar de baas of…….

Halverwege de rit komen we Fred, Angelien met hun Mojka en Desperado-Thor of Heartland tegen. Wat een grote vent is Thor al, echt een zoon van zijn papa Boy, (de broer van onze Angel), da’s ook al zo een kanjer. Omdat Thor nog jong is lopen ze ons tegemoet en kunnen ze natuurlijk niet het hele eind mee. Ook komen Rikkie, de moeder van Cisca en Jan z’n vrouw ons tegemoet lopen.

En dan worden we overvallen door een echte Zee Vlam!

We lijken net de ‘Living Death’, alsof we als geesten uit de mist tevoorschijn komen….. eigenlijk best luguber en behoorlijk koud! Daardoor loopt Diva met de verkeerde benen mee! Er is flinke paniek als we bij Beach End arriveren zonder Diva en er iemand door de mist aan komt die iedereen in geuren en kleuren vertelt dat er een herder is gezien die in noodvaart richting Katwijk rent. Ellen snelt terug de mist in en wij staan wat reddeloos in de koude mist op het strand van Noordwijk te wachten.

Afleiding genoeg trouwens want al snel speur ik onze eigen grauwe Barbelo-Odin met zijn zwart-bruine zusje Baïtel-Daikah op het strand. Oh wat zijn ze toch weer leuk deze B’Engeltjes! Als dan ook Bath Kol-Kommissar Derrick met zijn baasjes Hetty en Hans arriveert, is het feest echt compleet. Hartstikke leuk dat ook zij er zijn en dat zij en Nicole met haar mama de moeite hebben genomen het hele eind te rijden voor een ‘piepkleine’ wandeling aan het strand.

Helemaal blij en opgelucht komt Ellen terug met haar Diva! Dat vergeet je zo snel niet meer. We genieten met elkaar aan het terras van Beach End en omdat wij er alleen zitten met onze ODH’s lijkt het wel een privé terrasje van Herders.

Genoeg bekijks dus!

Jan, z ’n vouw Cisca, Rikkie en de honden moeten uit checken (zij zaten in een hotel moeten jullie weten) en vertrekken. Wij vertrekken ook niet veel later terug naar Katwijk. Helaas blijven de B’Engeltjes achter, zij mogen immers nog niet zo ver!

De mist lijkt iets op te trekken en als we in Katwijk arriveren, komt de zon er weer door.

Toch nog een drankje pakken en even lekker opwarmen met elkaar? Zo gezegd zo gedaan en zo wordt het nog best een heel gezellig latertje.

Ellen geniet van haar knuffels met Aiki en Aiki geniet niet minder! Met recht kunnen we weer zeggen dat we hebben genoten en dat deze rit weer voor herhaling vatbaar is.

Rob & Ria, Jacques & Petra, Jan & z’n vrouw, Cisca & Rikkie, Ellen & Peter, Kristel & Jeroen, Ursula & zoon, Joke & Frans, Saskia & Jeroen met Lieke, Fred & Angelien, Astrid & Paul met de meiden, Nicole & haar mama, Hetty & Hans en niet te vergeten mijn eigen Ton, bedankt dat jullie er waren en bedankt weer voor de gezelligheid. Het was weer TOP!

Tijd en zin voor een aantal foto’s? Klik hier en ga er maar lekker voor zitten.

En op de site van PEter staan nog veel meer foto’s. Het zijn er wel 300 en ze zijn echt prachtig! Peter, wat heb jij een geweldig aantal mooie foto’s gemaakt, vooral die aktie foto’s zijn echt TOP!

Vergeet natuurlijk de site van Kaya niet, ook daar is het weer volop genieten! En neem een kijkje in het album van Kristel & Jeroen, ook daar staan vele leuke foto’s!

september 28, 2008

NODHV Strand wandeling

En……. het is echt 100% strandweer, HEERLIJK!

Het is weer zover, de strandwandeling via de NODHV staat gepland!

Met een aantal ODH-liefhebbers is afgesproken dat ze ons via Beach End in Noordwijk tegemoet komen lopen, omdat er of een jonge hond mee gaat (Ja Djoek, jij mag nog niet zo ver) of omdat er kleine kinderen mee lopen.
Zo gezegd, zo gedaan dus.

Op de afgesproken tijd staan al enkele bekenden en onbekenden bij Manege Jonker in Katwijk te wachten. Onze eigen ‘Engeltjes’ weten al lang wat er komen gaat, want zodra die oranje zakdoek om gaat…. zijn ze bijna niet meer te houden. De één jut de ander natuurlijk wel een beetje op. Zo ook de overige honden die al staan te wachten.
De spanning stijgt, we gaan iets leuks doen!
Allemaal even ongeduldig, bijna zou je je schamen zoals wij allen weer eens vooruit getrokken worden  richting zee. Die zeelucht hebben zij natuurlijk al lang en breed geroken!


Als de honden los gaan is het even aftasten wie wie nu is en eigenlijk is al snel de rangorde bepaald. Hoe makkelijk toch weer die hondenwereld…….
We lopen met een redelijk groot groepje vanaf het strand, langs de branding naar Noordwijk.


Er valt heel wat bij te kletsen. De jongste deelnemer Rick is maar net 2 maanden oud en snurkt heerlijk verder in de kangaroezak bij z’n papa Jack op de borst.
Arme Ton moet nog even terug naar de auto omdat ik zo handig was het fototoestel erin achter te laten. Langzaam lopen wij verder richting Noordwijk.
En hebben natuurlijk even telefonisch contact met Ciska van Kaya en Lex van het Vijfspan.
Zij lopen ons vanaf Beach End tegemoet, samen met ook nog een achternichtje van Angel en haar kleine mensen roedel.
Niet ver voor Beach End sluit de groep elkaar in de armen! Gezellig!


Gezamelijk lopen we op naar Beach End en elke keer verbaas ik me er weer over hoe makkelijk onze hondjes erbij gaan liggen en ons daar ons verhaal laten doen. In het zonnetje genieten we volop, het lijkt wel hoogzomer!


De twee vreemde eenden in de bijt die ook aan onze tafels zitten vertrekken al snel, zodat de hoek waar wij zitten alleen nog maar bemand wordt door Oudduitse Herders met twee Aussies. En een bekijks dat we weer hebben………

De terugweg over het strand verloopt in dezelfde ‘rangorde’.

Altijd weer leuk om te zien hoe sommige honden elkaar vinden en strak bij elkaar in de buurt blijven.

Aiki heeft er een grauwe lover bij, Branco is  echt niet bij haar weg te slaan. Het zoute water trekt flink en een aantal honden krijgen hierdoor een gratis ontslakkingskuur.

Op de terugweg realiseren we ons dat we een groepsfoto zijn vergeten te maken, dan maar hier in Katwijk met niet iedereen erop. Diegenen die in Noordwijk zijn gebleven ontbreken dus.

 

Moe maar heel voldaan keren we terug naar de auto’s. Deze wandeling is voor herhaling vatbaar, zeker ook voor een aantal nieuwe deelnemers.

Lex & Joke met Djoek, Boy, Cadanz en Otis; Goedele met Luna; Ciska & Rikkie met Kaya; Tineke, Martin & kinderen met Dora en Senna; Jan met Branco; Hetty & Peter met Jessy; Loes & John met Rocky; Karin, Jack & Rick met Robin; Jolanda & Andre met Enzo; Diana & Dimitri met Tess; Marian & partner met Hugo; Elvira met Thor en Chaya; Astrid & partner met hun 3 herders en mijn eigen Ton met Angel en Aiki niet te vergeten:
Allemaal bedankt voor deze geweldige wandelmiddag!!

Een NODHV wandeling die echt wel voor herhaling vatbaar is, toch? En zeker met dit prachtige zonnige weer!

 Klik hier voor een rapportage van deze heerlijke middag!

En neem eens een kijkje op de web-site’s van:

Het Vijfspan
Kaya
Ook daar staat een prachtige mooie foto rapportage!

PS: En met dank aan Elvira voor wat foto’s van ODHerderpret in zee!!

maart 9, 2008

NODHV wandeling in de Soestduinen

Ondanks de vele regen die er is voorspeld hebben we vanmiddag toch een wandeling in de Soestduinen. Een wandeling van de NODHV georganiseerd door Goska. Als het goed is zien we van Angel’s engeltjes Aniël en Atuniël-Khes ook weer. Geweldig! En natuurlijk Angel’s broer Boy met z’n roedelgenoot Amigo, want het is zelfs de bedoeling dat we na de wandeling achter Lex aan rijden om daar nog wat te drinken. Voor onze dames helemaal TOP, want Joke heeft haar vriezer weer goed gevuld met Smuldier en kan voor onze dames wel 2 dozen missen. Joke, de dames zijn je weer dankbaar hoor!

Enfin, onderweg naar Soest signaleren we af en toe al wat regendruppels op de autoruit. Maar hopelijk valt het alles mee door mijn Shambhala! Die doe ik natuurlijk niet voor niets! Goed gekleed kunnen we wel tegen een stootje en met de hoed op begroeten we iedereen buiten op het parkeerterrein. Atuniël-Khes is afgemeld helaas, maar Aniël is wel van de partij. Wauw, wat wordt het toch een mooie dame! Amitiël-Aiki volgt haar mama Angel op de voet en als de club mensen alvast door loopt naar de zandvlakte komen zowel Angel als Aiki af en toe even kijkje nemen waar ik blijf. Goska en ik wachten op de laatste wandelgangers en kletsen gezellig bij. Haar zilvergrauwe Flow is door Forest gedekt en misschien drachtig, oh zo spannend!

Als de laatsten zijn gearriveerd zijn we met een select gezelschap. Er loopt een klein zwart-bruin pupje mee, voor haar kan de reis nog niet zo lang en zij haken toch al snel af. Dat mulle zand is natuurlijk ook helemaal niets voor die jonge spieren en gewrichten. Rocky van Loes en John vindt Flow verrukkelijk en laat dat regelmatig merken. Flow, zo zonder haar grote maatje Bor, blijft dicht bij Goska in de buurt. Boy vindt de ranke Flow ook wel een mooie dame. Zo strijden de beide heren zonder enig probleem om de mooie Flow. Hoewel Boy en z’n zus Angel elkaar ook aan het hart liggen. Aiki en Aniël zwemmen er gezellig tussendoor, zo ook Branco. Er loopt nog een prachtig jong zwart teefje mee, zij ‘zwemt’ ook gezellig tussen iedereen door. Kortom, we hebben weer eens een heerlijk ontspannen wandeling! En ik denk dat de anderen dat ook kunnen beamen.

Met ons loopt een echtpaar mee die interesse hebben in de Oudduitse Herder en zo kunnen ze eens goed zien hoe het deze prachtige honden vergaat. Aan het eind van de wandeling kletsen we nog heel even na. Helaas is de kiosk gesloten, mede door het regenachtige weer. En dan… begint het te druppelen, zelfs hard te druppelen…….is de Shambhala genoeg geweest? Snel keert ieder naar z’n eigen auto.


Wij volgen achter Lex aan richting Nieuwegein en genieten nog even heerlijk na in Huize ‘t Vijfspan. Kunnen we meteen de door Lex gemaakte foto’s als een diashow op de TV aanschouwen. Wauw, wat zijn ze weer mooi, die foto’s! De 5 ‘mannen’ vinden het wel best, de dames erbij kan de pret niet drukken. Met 2 dozen bevroren Smuldier achterin vertrekken we uiteindelijk net voor het donker wordt terug naar Wassenaar. En een regen dat we hebben onderweg…..

Klik hier om nog even mee te genieten met deze NODHV wandeling. Ook op de web-site van Het Vijfspan staan een heel aantal prachtige foto’s van ons en vergeet de hondse praat niet te lezen!

Goska, bedankt weer voor de organisatie. Lex en Joke, jullie bedankt voor de gastvrijheid! Het was weer een geslaagde dag!

september 30, 2007

NODHV Strandwandeling

Geplaatst onder: Angel, NODHV wandeling, Angel's engeltjes — Maj @ 3:03 pm

Vanmiddag hebben we weer een NODHV wandeling in het westen van het land.
En deze keer mag ook onze Aiki mee. Weliswaar in de prachtige fiets/loopkar van Oom Boy, de mercedez onder de fietskarren, zogezegd, dus van lopen komt nog niet veel.
We verzamelen rond 14.oo uur op de grote parkeerplaats in Katwijk. De prachtige Rocky en zijn baasjes staan al bij de manege te wachten. Als snel komen de andere wandelaars eraan. En Angel’s laatst geboren dochter Atuniël-Khes. Wauw, wat is ze mooi geworden! Prachtig, alletwee haar oren staan al net zo parmantig als die van Ariël-Abayomi. Tjee, wat ben je dan trots op ‘je hondjes!’ Heerlijk om haar weer even te knuffelen. Ze zit meteen naast Ton in de achterbak van de auto.

Samen weer vertrouwd in de achterbak

Niet iedereen is bekend, niet iedereen heeft zich ook opgegeven, dus ik deel lukraak wat ‘handen’ uit. En dan blijkt dat er ook mensen bij zijn die alleen maar even naar Angel en haar dochters komen kijken. Zij hadden Angel’s web-site gevonden en gevolgd. Grappig, we zijn ‘beroemd!’

We lopen gezellig met een aantal bekende honden, (de honden zijn altijd eerder bekend dan de baasjes)
De mooie Rocky is er dus weer bij. En het zusje van Solar, zij wonen hier niet zo ver vandaan en lopen ook mee. Jee wat lijkt zij erg op haar broer! Bianca, het zusje van Birka loopt mee, zij lijkt weer veel op haar mama Pien. Angel’s broer Boy en haar zus Luna zijn zoals altijd weer van de partij. Van Oom Boy lenen we de Mercedez.
En ‘onze’ Khes samen met haar nieuwe surrogaatmama, de Duitse Herder Kayra lopen mee. Ook de Duitse Herder Senna, die we kennen van blaft, is van de partij. De zwarte Bobby is iets verlaat en loopt ons achterop.
Bij Beach-End in Noordwijk zullen we Kaya en Branco met hun baasjes treffen. Zo lopen de laatste twee Oud Duitse Herders iets minder, Branco omdat hij nog jong is.

Op weg naar Noordwijk

Ria, Rob, Ton en ik lopen om beurten achter die prachtige ‘Mercedez’, onze engeltjes voort te duwen.

Oma’s en opa’s achter de kinderwagen?

De engeltjes vinden het wel prima en gedragen zich keurig.

Samen in de Mercedez

Verderop treffen we Ciska met haar moeder Rikkie en de ODH Kaya en we treffen de jonge ODH Branco met zijn baasjes. Branco mag nog niet zo lang in het mulle zand, vandaar dat zij een kortere weg hebben genomen, door ons tegemoet te lopen. Zo hoeven zij straks niet meer het hele eind terug.
En dan maken we een kleine groepsfoto.

Groepsfoto in de zon

Om daarna heerlijk in het zonovergoten Beach End wat te nuttigen.
Onze kleine engeltjes maken van de gelegenheid gebruik om de zee te leren kennen.

Voor ‘t eerst in zee

Volop in de zon lopen we terug naar de auto’s in Katwijk.

Terug richting Katwijk, de mercedez duwend

Het zon schijnt zo heerlijk dat we ook in Katwijk nog even besluiten wat te drinken. Het was dus een TOP middag, we hebben genoten!
Op de web-site van het Vijfspan staat bij de hondse praat een leuk verslag en bij wandelingen is een prachtige foto reportage te zien. Kijk hiervoor bij: Boy en het Vijfspan
Ook op de web-log van Senna staat een verslag met foto’s, kijk maar eens op: Senna Blaft
En natuurlijk staan er ook foto’s op Angel’s web-site! Klik hier voor onze reportage.
Met veel dank aan Lex, een aantal foto’s zijn door hem gemaakt. Ons toestel stond helaas verkeerd afgesteld waardoor de meeste foto’s erg zonovergoten (overbelicht) zijn. Dat het door de zon zomer leek was goed te voelen, maar is ook aan onze foto’s goed te zien.

We hebben echt volop genoten, vooral ook omdat het heerlijk zomerweer was. De weergoden waren ons weer goed gezind, of waren het gewoon de engelen, die hier voor gezorgd hebben?

februari 25, 2007

NODHV wandeling aan de W’naarse slag

Geplaatst onder: NODHV wandeling, Wassenaarse slag — Maj @ 5:10 pm

Regen, regen en nog eens regen, dat ziet er niet leuk uit. Maar goed, Angel moet er toch uit, of het nu regent of niet, dus we gaan gewoon. We zullen wel zien hoeveel wandelaars er mee komen…..

Vlak voordat we vetrekken word ik al gebeld door Cisca, zij zijn al gearriveerd en wachten op ons bij ‘de Badmeester’. Ze moesten op tijd het hotel in Noordwijk verlaten…  En op de valreep word ik ook nog gebeld door Sasja en Geoff van Angel’s broer Diesel met de vraag of ze nog mee kunnen wandelen. Tuurlijk, lang niet gezien, gezellig!

We gaan dus netjes op tijd weg, je weet nooit wie er nog meer allemaal vroeg zijn. En daar zien we toch Goedele met Angel’s zus Luna. Ze hebben Cisca, Rikkie met Kaya al ontdekt. Peter en Hetty zijn er ook met hun prachtige grauwe Jessy. En Joke komt eraan met Saros. Wel jammer dat Patricia van Bold af belt. Ik had zo graag Angel’s enige zwarte broer uit het B nest in het echt willen zien!  Geheel verbaasd ben ik als ik Paula met de 6 maanden oude Aline ontdek! Geweldig dat ook zij samen helemaal hierheen zijn gekomen. En wat een beauty is Aline! 

 

Gezamelijk zetten we de honden langs de kant voor een foto. Kleine Aline doet keurig mee, prachtig om te zien, wat doet ze het goed! Dan arriveren Leo en Brigitta met hun Flirt-le. En word ik gebeld door Ria die op de verkeerde parkeerplaats staat. Nog even op Geoff en Sasja wachten en het feest kan beginnen. Een klein select gezeldschap maar oh zo gezellig. 

We zijn nog niet aan zee gearriveerd of Luna heeft een bal gezien en duikt direct de golven in. Helemaal doorweekt! Saros heeft het voorzien op kleine Aline, hij heeft z’n hormonen nog niet helemaal in bedwang.  We lopen eerst tegenwind naar Scheveningen en helaas begint het een beetje te miezeren. In Scheveningen zie je een heel grauw regengordijn hangen. Mutsen op en lopen maar. Halverwege besluiten Geoff, Sasja, Geoff z’n zusje, Paula, Ria en vriendin terug te gaan. Paula heeft tenslotte de kleine Aline bij zich. Ze gaan alvast terug naar ‘de Badmeester’.  Wij lopen nog een stukje verder maar niet helemaal tot Scheveningen hoor! Het waait behoorlijk, de regen is gelukkig gestopt, maar door de wind is het wel aardig guur.  

 

Het regengordijn komt langzaam dichterbij, dus besluiten we ook maar terug te lopen. Met de wind in de rug gaan we heel wat sneller! Saros, Angel en Luna lopen samen op. Het is weer genieten hoe al deze herders het toch steeds weer met elkaar kunnen vinden!

Bij ‘de Badmeester’, die door het slechte weer al helemaal vol zit, halen we Paula, Ria en vriendin op om met elkaar nog wat na te kletsen bij ‘De Zeester’. Daar aangekomen heeft het regengordijn ons bereikt.  Mensen het was weer heerlijk, dank jullie wel voor jullie prettige gezeldschap! 

Klik hier voor een diashow van onze wandeling. En kijk mee met nog veel meer foto’s op de web-sites van: Alpana-Aline en van Kaya

februari 24, 2007

Zondag NODHV wandeling Wassenaarse slag

Geplaatst onder: NODHV wandeling — Maj @ 10:40 pm

Voor iedereen die mee wil wandelen:
Zondag de 25ste is er een NODHV wandeling aan de Wassenaarse slag.  

Aanvang 14 u.
Verzamelen in de parkeerkuip. Op parkeerterrein rechtdoor in de hoek aan het eind sta ik. Parkeerkosten in het weekend mogelijk 2 E.

Afhankelijk van de windrichting lopen we naar Katwijk of naar Scheveningen.
Pups/jonge honden kunnen eerder terug en evt. wachten/zitten/iets nuttigen bij de badmeester.
Kijk maar eens op: http://www.st-moritz.nl/ Op deze web-site staat ook een route beschrijving.
In elk geval is het richting Duinrell, van daaruit staan er borden richting strand.

Wie komt er ook?????
Graag aanmelden via : maj@angelofwassenaer.nl
 
 

februari 23, 2007

Kaya en familie nemen het er al van!

Geplaatst onder: NODHV wandeling — Maj @ 8:14 pm

Aanstaande zondag hebben we weer een wandeling met onze Oud Duitse Herders, deze keer hier op het Wassenaarse strand. Angel en ik organiseren het dus, als één van de regio organisatoren van de NODHV. 

Heel veel aanmeldingen zijn er niet, de groep zal dus ook wel niet zo groot worden. Maar dat is helemaal niet erg, want zo krijg je elk geval de gelegenheid lekker met elkaar te kletsen.

Voor Kaya en haar baasjes is het weekend vandaag al begonnen. Zij zijn vanmiddag in Noordwijk aangekomen en hebben al ‘geproefd’ van de heerlijke zilte zeelucht.  De zon schijnt en het is niet koud! Heerlijk. Het Noordwijkse strand is inmiddels goed verkend en morgen volgen de Noordwijkse duinen. Zondag komen ze gezellig mee wandelen hier aan het Wassenaarse strand.  En nu maar duimen dat het ook dan wel droog blijft!!  

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.