Angel of Wassenaer

augustus 26, 2007

De vierde week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 8:17 am

Ging eigenlijk weer net zo hard als de derde week. Ja hoor, ook deze week is alweer bijna voorbij.
De engeltjes groeien nog altijd zeer voorspoedig. Het zijn nu echt hondjes, die je komen begroeten. Zelfs m’n veters in de schoenen zijn niet meer heilig……
Dit betekent dat als je de acherkamer binnenkomt, je bijna snel moet zijn, want je word haast onder de voet gelopen.
De werpkist is verleden tijd en de ruimte waarin ze de wereld verkennen wordt al groter en groter.
Zo zijn er vrijdagavond al even 3 engeltjes buiten geweest en zaterdag overdag hebben ze de hele dag in de tuin gespeeld. Eerst nog wat onwennig met heel veel gepiep en gekef, maar al snel werd het rustiger.

Veilig bij elkaar slapen

Wat een stabiele engeltjes zijn het toch!

Heerlijk buiten

En het paptijdperk is aangebroken. Donderdagmiddag voor de eerste keer proeven en heel grappig was te zien dat de één heel voorzichtig is en de andere direct begint te smullen.

Allemaal aan de pap

Kregen ze donderdagavond nog met z’n allen een bord te verorberen, vrijdags heb ik het in tweeën verdeeld: een bord per 4 engeltjes, de eerste 4 het ene bord en de laatste 4 het andere bord. Het ging nog niet direct scnoon op, maar de intentie was er wel. Dwars door het bord heen lopen is ook geen punt.
Gisteren hadden alle engeltjes niet echt trek in de pap, deed ik iets niet goed??
Nou ja, ze zullen wel vol geweest zijn want toen we ze ’s avonds gingen wegen waren een aantal engeltjes meer dan 2 ons gegroeid!! (in 1 dag, wauw) Kleine dikkertjes worden het!

Ook de tandjes zijn nu heel goed voelbaar en worden al scherper en scherper. Oppassen geblazen, want aan je kleren trekken hebben ze nu ook ontdekt.

Alle toekomstige baasjes zijn allemaal een keertje wezen kijken en sommigen zelfs al meerdere keren. Ook zijn er al wat engeltjes uitgezocht. Spannend!!!

Angel doet het nog altijd geweldig. Ze slaapt sinds vrijdagnacht weer gewoon buiten op de veranda en zo zijn onze nachten weer bijna normaal. De engeltjes slapen gewoon door of in elk geval blijft het nu rustig ’s nachts.
Hoewel…. gister ochtend vroeg hoorde ik nogal wat gegil door de babyfoon komen, dus toch maar eruit. Kom ik dichter bij die babyfoon tot ontdekking dat het gegil daar helemaal niet uit komt….. Het zijn de engeltjes helemaal niet, die zijn gewoon stil. Zijn het toch een aantal van die schreeuwmeeuwen die gillend overvliegen. Tja, dat krijg je als je aan de kust woont, moet zeggen dat het gegil best wel een beetje op elkaar lijkt, zeker zo half in je slaap……..

We gaan de 5de week ik, het vastere eten wordt belangrijker en onze achterkamer verandert langzaam in een ‘zwijnenstal’.

Ze horen Sinjo aan de andere kant

Heerlijk dat de engeltjes overdag al lekker naar buiten kunnen.

Op Angel’s web-site staan inmiddels weer heel veel foto’s bij week 4!!

augustus 19, 2007

De derde week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 7:49 am

Ging nog harder voorbij!

Tjee wat gaat het toch ontzettend snel allemaal.

En onze Angel is deze week ook 3 jaar geworden, zij en haar A-team waren jarig!!!!!
De engeltjes zijn nu echt kleine mini hondjes want sinds afgelopen donderdag komen ze naar je toe gewaggeld.
De oogjes zijn bij iedereen helemaal open en ze horen ook alles. Als je nu dus de werpkist in gaat, (want daar liggen ze gelukkig nog wel in) dan worden ze wakker en komen je besnuffelen. Niet meer zo wankel als voorheen, ook het lopen gaat steeds beter. Ze reageren zelfs op het openen van de kamerdeur…..
En ze stoeien al met elkaar en besnuffelen elkaar. Zo mooi om te zien.
Maar als ze ’s morgens honger hebben, nou berg je dan maar.
De babyfoon zorgt ervoor dat je direct wakker bent van al het geblaf en gekef. En soms zelfs gegrom….
Weg met de rust, snel naar beneden om toch even te kijken of het allemaal wel goed verloopt.
Arme Angel die wordt helemaal belaagd. Ze rollen en duikelen over elkaar heen om maar snel bij die overheerlijke melkbar te komen.

Ik ruik mijn mama

Atuniël en Amitiël zijn al een paar keer uit de werpkist gerold. De eerste toevallig omdat ze Angel rook die vlak bij de ingang stond. Tja, dan klim je op je zusje en word je vanzelf groter en groter…..

Amitiël en Atuniël

Toch blijven gelukkig de overig engeltjes nog wel netjes in hun warme holletje.
De warmtelamp wordt niet meer gebruikt, ze worden dus echt flink groter en groter.
En deze week komt de pap eraan: Dus engelendames en die ene heer, dat wordt opletten geblazen.

De gewichten schommelen wel wat: de laatste 4 engeltjes zijn ongeveer 200 gram zwaarder dan de 1ste 4 engeltjes met Aniël en Ahavahel aan kop. Ook zij schommelen wat hoor. Soms groeien ze de ene dag wel 150 gram om dan gelukkig de volgende dag even stil te staan. Tja da’s natuurlijk niet zo gek want anders worden het echt Michelinpoppetjes!
En de kleuren worden al duidelijker. Wat zijn ze toch mooi allemaal.

Ariël op Angel’s poot.

Kortom, het blijft genieten!!!!

Afgelopen week zijn er al wat baasjes wezen kennismaken met onze engeltjes. Kiezen was toen helemaal nog niet aan de orde, want ze zijn nog zo klein. Toch zie je ze elke dag flinker worden. En Ahavahel-Jimmy is natuurlijk als enige man in het nest allang gekozen! Hij heeft ontzettend genoten van z’n toekomstige baasjes en z’n baasjes niet minder! Haha hij was de volgende dag ineens wel 150 gram gegroeid, de liefde van de man gaat ook hier dus weer duidelijk door de maag…..

Vanmiddag krijgen we weer bezoek van toekomstige baasjes en dinsdag opnieuw. En familie en vrienden komen ook langs, dus het blijft een gezellige drukke boel in huize Opdam.
Blijf Angel’s web-site volgen of haar dagboek via blaft!
De eerste bezoekersfoto’s staan er inmiddels ook op.
En natuurlijk komen ook de nieuwe portretfoto’s er straks weer aan………

augustus 12, 2007

De tweede week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 8:39 am

Is ook voorbij aan het ‘vliegen’!!

Angel’s engeltjes groeien echt als kool.
Het meerendeel weegt inmiddels alweer meer dan 1200 gram en allemaal zijn ze boven de kilo nu. 1 pak suiker in gewicht voorbij, het geboortegewicht is dus verdubbeld, wat gaat dat hard! Een aantal groeien soms wel 100 gram per dag en de wat kleineren zoals Aquariël en Antriël doen het iets rustiger aan. Maar allen ontwikkelen zich prima.
Zo kwam de eerste pup al afgelopen vrijdagavond de werpkist uit rollen. Grote paniek alom en dat was niet alleen het engeltje die zich meldde dat er iets niet goed ging. Wat een geblaf!
Wie er nu zo snel en bedreven was? Ton vindt nog steeds dat ze allemaal zwart zijn, nee, hij heeft het niet goed gezien en ik stond helaas onder de douche. (en hoorde de paniek beneden!)

Even in de grote mand

De ingang van de werpkist is nu iets verhoogd en aangepast zodat onze engeltjes toch nog even van de beschutting en warmte kunnen blijven profiteren.
Aniël had gistermiddag voor het eerst de oogjes op een kiertje staan.
Wauw wat is dit toch genieten zeg!

Het lopen gaat ook al beter en beter. Waggelend stormen ze op Angel af als zij in de werpkist komt staan. Aan hun neusje mankeert helemaal niets, het zijn nu al complete speurhondjes.
Snel wordt dan de lekkerste tepel gezocht, het is een gedrang van jewelste. Niet verwonderlijk dat ook hier weer het recht van de sterkste geldt en dat deze eigenlijk alleen maar sterker worden.
De kleintjes moeten er toch tegen op boksen.

Elke avond nemen we een van de engeltjes een tijdje op schoot, zo heerlijk om met ze te kroelen. Ook mijn moeder Mop komt regelmatig langs en blijft zelfs slapen om van de opgroeiende engeltjes te kunnen genieten, en natuurlijk ook even op schoot te nemen. Even wordt er dan druk gesnuffeld en gezocht om daarna heerlijk in je armen of op schoot een tijdje in slaap te vallen. Zo gaaf!!

Overgrootmoeder Mop met een engeltje op schoot

Angel ligt nu niet steeds meer in de werpkist maar houdt haar kroost wel heel goed in de gaten.
Zodra ze ‘verkeerde’ geluiden hoort dan is ze er als de kippen bij. Ook houdt ze haar engeltjes heel goed schoon. De melk vloeit nog steeds rijkelijk, kortom, ze is echt een geweldige mama!
Wat een geluk, wat een geluk!

Deze week gaan bij alle engeltjes de oogjes open en ook de oren gaan hun werk nu doen. Zullen ze elkaar dan wakker gaan houden met hun gekef en geblaf??
Ook verwachten we deze week de eerste bezoeken van de nieuwe baasjes, dat wordt genieten geblazen!

augustus 5, 2007

De eerste week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 9:25 am

Is al bijna weer voorbij.
Wat gaat dat hard!!!
De engeltjes groeien voorspoedig.

Zo dachten Marjan en ik dat er alleen maar zwart-bruine engeltjes waren geboren en zo blijkt toch dat er meer grauwe teefjes zijn dan gedacht.
Er zijn kleine Cliffies geboren!! Cliff, geweldig, je hebt je sporen in elk geval qua kleur al nagelaten!
Het ‘verdelen’ van de engeltjes was nog een hele klus.
Nu er toch grauwe meisjes zijn, mag Angel een dochter houden, dus de lijst schoof een stukje op. Omdat er maar 1 reu is, wisten we direct wie dit mannetje zou gaan krijgen, maar hoe nu verder met de rest.
Uiteindelijk gaat er nu toch een teefje naar een reuaanmelder. En moesten we helaas ook heel veel mensen teleurstellen.
Tja, als we voor alle aanmelders een engeltjes hadden gehad, dan hadden we Angel nu in het Wereld Records Boek kunnen vermelden…….

Van Angel’s zus Djarré kregen we deze prachtige collage:

Collage van Angel met haar engelen

De engeltjes maken behoorlijk wat geluid: Ze kreunen, steunen, piepen, zingen, zagen, ze blaffen zelfs al.
Wat een heerlijke geluidjes om aan te horen.
Direct naast de PC staat de werpkist en ik geniet er met volle teugen van. Geweldig wat heerlijk toch!
Vannacht heeft Angel alleen in de kraamkamer geslapen en ging de babyfoon mee naar boven. Bij het eerste piepje schoot Ton meteen naar beneden, hahaha, dat heeft hij bij de kinderen vroeger nooit zo snel gedaan…..

Op Angel’s engelenpagina kan iedereen de weken volgen. Met natuurlijk zeker ook foto’s want ze zijn zo leuk!
En Angel zelf blaft nog steeds heel wat de wereld rond hoor!
Dus neem ook daar geregeld een kijkje.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.