Angel of Wassenaer

april 28, 2007

In de luie stoel

Geplaatst onder: Angel, Thuis, Maj en familie — Maj @ 7:08 pm

In de luie stoel is de wereld net een beetje anders. Alles op zit hoogte en heel veel te zien. Zo komt er een goud gele vogel op bezoek. Juffrouw Janny van de buurvrouw heeft hem ook gezien en de vogel vliegt snel naar de muur. Daar die goudfazant maar op de foto gezet. Angel vindt het allemaal wel prima, heerlijk zo de hele dag het vrouwtje thuis. 

 De goudfazant

Vandaag is het al vroeg warm en na ons ontbijtje verkassen we snel naar het achterste gedeelte van de tuin. Angel schuilt onder de hazelaar, lekker in de schaduw. Ik kan het wel uithouden in de schaduw van de kersenboom. Tot de zon er langzaam doorheen komt.

 Angel en ik

In de luie stoel is goed vertoeven. Als je geen keus hebt moet je er wat van maken toch?

Klik hier voor wat zomerse tuin foto’s van ons in de tuin!

april 25, 2007

Chronische Patella Luxatie?

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 9:08 am

Patella is de officiële naam voor de knieschijf. Een patella luxatie betekent dus een loszittende knieschijf. Er zijn verschillende vormen van luxaties. De meest voorkomende is de luxatie naar mediaal. Dit wil zeggen dat de knieschijf naar de binnenkant van de knie wegschiet. We zien dit vaak bij honden van de kleine rassen. De luxatie naar lateraal, waarbij de knieschijf naar buiten wegglijdt, zien we soms bij de grote rassen, vaak in combinatie met een draaiïng in het dijbeen. Deze laatste vorm is zeldzaam.

Helaas heb ik dus last van die laatste vorm. En ben gelukkig geen hond!

Mijn rechter knieschijf is al zo vaak naar buiten geschoven dat de traumatoloog dit graag via een kijkoperatie wilde beoordelen. Kijken of een hersteloperatie, die daarna 6 weken gips voorschrijft, wel medisch noodzakelijk is……….

Vandaag is het zover: Later dan gepland krijg ik via een epidurale injectie de verdoving van m’n onderlichaam, zodat ik alles zelf bij volle bewustzijn kan mee maken. De injectie heb ik niet gevoeld, maar snel daarna bekruipt me toch een heel akelig gevoel. De verdoving trekt namelijk zo hoog op dat ik zelfs m’n schouders tot naar m’n vingertoppen toe voel tintelen. Ik voel me wegzakken, kan niet goed meer ademen, niet praten. Ppfff, wat voel je je dan machteloos. Pols en bloeddruk zakken zo gestaag dat er bijgespoten moet worden om me ‘bij de wereld’ te houden. Het is of je totaal verlamd bent, maar dan bij volle bewustzijn. Ik denk direct aan die leuke medische trillers van Robin Cook! (Zo worden daarin organen geoogst!)

De traumatoloog zet m’n knie met het grootste gemak in de ’scheve’ stand zoals mij al zo vaak is overkomen. Of deze stand me bekend voor komt? Jazeker, zo ziet het er inderdaad uit als die knieschijf weer eens naar buiten toe schiet. Enfin de kijkoperaite verloopt verder prima.  Ik heb m’n bril op en kan toch aardig meekijken. De meniscussen zijn nog heel, alleen is de achterkant van m’n knieschijf door deze luxatie’s wat beschadigd en daardoor is ook de artrose al begonnen. Dat ziet er niet goed uit. Deze kijkoperatie is gelukkig dus niet voor niets geweest want zo heeft de Traumatoloog goed kunnen zien dat er ter zijnertijd toch wel een grote operatie nodig is. Een operatie waarbij de gleuf, waar de knieschijf in ligt, wordt uitgediept blijkt uiteindelijk toch wel noodzakelijk. En het liefste zo snel mogelijk. Dus dan geen wachtlijst voor mij, deze 2de operatie kan direct tussendoor!

Het duurt maar en duurt maar voordat de hele verdoving is uitgewerkt. Die bloeddruk wil ook niet echt omhoog. En natuurlijk de befaamde plas op de ‘pot’, die maar niet wil komen omdat m’n billen zo lang verdoofd blijven. Een verdoofd lichaamsdeel voelt vreemd aan en lijkt veel dikker dan normaal. Ga daar maar eens mee op de toilet zitten, oeps,  natuurlijk niet ernaast gaan zitten. Ton brengt me liters water, echt helpen doet het niet. Pas als weer overal gevoel in zit en er uiteindelijk een kleine waterval komt, kan ik weer mee terug naar huis. Met een dik verband om m’n rechter knie.

Tijdens mijn controle over 14 dagen moeten we maar eens goed bespreken hoe verder. Want opnieuw een langdurige operatie met daarna 6 weken gips, daar zit ik natuurlijk niet echt op te wachten!

april 24, 2007

Engelen om mij heen

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 7:54 am

Goedele omringt mij door engelen! Om me bij te staan voor morgen krijg ik van haar deze prachtige wenskaart.

 

Goedele bedankt, dit doet me heel veel goeds! De engelen zijn nu al aan het werk!!!!

april 23, 2007

Weg zonnetje

Geplaatst onder: Angel's familie, Wassenaarse slag — Maj @ 10:08 pm

Weg was het zonnetje, maar ondanks dat hebben we genoten.

Iets voor enen staan Angel en ik pontificaal klaar in de parkeerkuil van de Wassenaarse slag. Even met Walter kletsen, hij runt de Kuil en is tevens de eigenaar van een prachtige Zwitserse Herder Langhaar. De witte en de zwarte samen is toch wel een heel mooi gezicht. Even groot, dezelfde soort vacht alleen Black en White!

Precies om één uur rijdt de bus van het Vijfspan de Kuil in. Angel staat direct op scherp, ze hoort haar vriendjes in de bus al. Omdat er toch wel behoorlijk in de duinen wordt gecontroleerd besluiten we gewoon langs de vloedlijn te gaan lopen.

 Angel en ‘t Vijfspan

Het is er heerlijk. De vloed komt langzaam op en wij lopen gestaag richting Scheveningen. In de verte is de Pier redelijk door de lage bewolking te zien. De honden genieten net zo hard als de baasjes. Angel heeft al snel de bal van Boy geconfisceerd. De gehele route houdt ze keurig ‘haar’ bal bij zich. De zee zelf wordt door de honden ontweken, langs de vloedlijn is goed genoeg. Broer Boy is al net zo een zee held als zijn zus Angel. En als we op de terugweg een binnenzee tegenkomen dan weet ik weer waarom Angel en Boy broer en zus zijn. Samen spartelen ze als kleine kleuters door dat ‘meertje’.

 In de binnenzee

Aan ‘t eind van de wandeling lessen we nog even onze dorst bij de strandtent! Lex en Joke bedankt voor ‘t drankje en bedankt voor de gezelligheid! Het is weer eens voor herhaling vatbaar.

Klik hier en geniet mee van deze super gezellige strand wandeling!

april 20, 2007

Maandag strandwandeling?

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Maj en familie — Maj @ 8:16 pm

Maandag staat ons een heerlijke strand wandeling te wachten met het Vijfspan. Angel en ik hebben er heel veel zin in. Ik ga er helemaal van genieten want daarna zal het voorlopig wel even duren voordat ik het strand weer op kan, want:

Woensdag de 25ste krijg ik de kijkoperatie aan m’n rechter knie. Toch eindelijk maar eens die afspraak gemaakt!!!

Omdat nu de agenda (even) niet werkt, melden we dit alles maar in Angel’s dagboek! En hou haar dagboek in de gaten voor alle verslagen (en fotorapportage’s)

april 18, 2007

Nog steeds problemen

Geplaatst onder: Angel, Linken, Maj en familie — Maj @ 10:06 pm

Nog steeds is Angel’s web-site niet in orde, ondanks dat ik netjes geholpen ben met het terug plaatsen van de verdwenen pagina’s

De web-site was netjes ‘gerepareerd’ maar het opnieuw vullen van informatie wil niet meer lukken. Zodra ik iets wil melden en daarna synchroniseren, dan verdwijnt die pagina. Dit was dus al het geval bij de ODH linken en de Nieuwspagina en nu is de agenda niet meer in zicht.

Helaas, wat er aan schort? Ik weet het niet. Hulp wordt gezocht en iedereen (inclusief ikzelf) dus  even geduld………hoe lastig het ook is…….

Intussen zijn de beloofde linken dus ook nog steeds niet te plaatsen.

april 16, 2007

Web-site gerepareerd!!

Geplaatst onder: Angel, Maj en familie — Maj @ 4:18 pm

Wat ben ik blij met m’n hostings bedrijf van Amen World!

Dennis van Amen World heeft vanmiddag Angel’s web-site ‘gewoon’ even gerepareerd! Geweldig, hij maakt m’n dag weer goed! Wel even checken of het niet weer gaat gebeuren. Want het lijkt of er iets niet helemaal klopt in de instellingen. Ach deze digibeet weet nu dat er gelukkig een goed bedrijf achter ons staat! 

Dennis bedankt!

april 15, 2007

Intieme ODH wandeling aan Katwijks strand

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Katwijkse strand — Maj @ 7:47 am

Vroeg uit de veren, want om 11 uur worden we in Katwijk verwacht. Karin en Jack hebben een ‘intieme’ ODH wandeling georganiseerd, over het strand van Katwijk naar Noordwijk en weer terug. Als het goed is wandelen we met de broertjes Chip en Cinteau en komt misschien ook Rajan mee. Ik ben benieuwd.

Als we in Katwijk aan komen dan zijn Anouk met Dennis en Anouk’s vader er al. Ook Jennifer en Marcel zijn er. De honden zitten achterin de auto. Ook Bink van Anouk haar ouders is mee. Tjee, wat is Bink groot geworden zeg. Helemaal volwassen, wat een beauty is hij! Als Karin en Jack arriveren kan de wandeling beginnen. Helaas geen Rajan, zijn baasjes hadden toch andere verplichtingen.

En zoals het echte ODH’s betaamt, zijn ze natuurlijk eventjes heel enthousiast, een beetje door het dolle heen. Gelukkig zijn we snel op het strand. Wat is het al warm! Het lijkt wel een zondag midden in de zomer! En zo vroeg is het nog heerlijk rustig!

De honden genieten volop. Rajan houdt normaal de groep bij elkaar, nu is het even aftasten. En er is een teefje bij, want normaliter loopt alleen Robin tussen al die stoere mannen….. Angel heeft nergens last van, die focust zich (een beetje?) op Robin en laat de mannetjes links liggen. Robin doet net of ze het niet merkt en de mannetjes zwerven over het hele strand. En dan komen we bij de eerste binnenzee. Hoe gaan we die oversteken? Vraag dat maar aan de honden, gewoon erdoorheen natuurlijk. Ik weet raad, klim maar op m’n rug dan til ik wel, mijn waterschoentjes kunnen die zee wel aan.

Karin en ik Karin op m’n rug

In Noordwijk wordt het drukker en drukker. Er liggen al heel veel badgasten uitgestrekt en er zijn zelfs badgasten in zee! Mensen het is pas 15 april, eigenlijk is het water natuurlijk nog veel te koud. Natuurlijk delen de honden deze mening niet.

In Beach End hebben we een sanitaire stop en koelen we even af onder het genot van een drankje. Ook de honden drinken liters weg. Kijk ze zitten dan. Onze kanjers trekken weer eens goed bekijks. (Proest, of zou dat door het blaffen komen?)

Onze kanjers Onze kanjers

Op de terugweg is het echt behoorlijk heet. Wat een zinderende hitte! Geweldig. Het lijkt wel of we even een dagje vakantie in hoogzomer hebben gepakt!

Karin, Jack, Anouk, Anouk’s vader, Dennis, Jennifer en Marcel, bedankt dat Ton, Angel en ik mee mochten wandelen met jullie ‘intieme’clubje. Wij hebben genoten. Voor herhaling vatbaar deze rit, dat is zeker!

Klik hier voor een rapportage van de strandfoto’s gemaakt door de baasjes van Robin en Cinteau. En om mee te genieten van onze eigen strandfoto’s kijk dan hier: Strandfoto’s Katwijk-Noordwijk  

april 14, 2007

Help!! Is Angel’s web-site gecrasht???

Geplaatst onder: Angel, Maj en familie — Maj @ 10:08 am

Help, help, help er gaat iets niet helemaal goed.

Om de een of andere reden wil het posten van nieuws op Angel’s web-site niet meer. Ook lukt het niet om een nieuwe link toe te voegen. En tot overmaat van ramp zijn ineens sommige foto’s niet meer in beeld. “Help” roept hier deze digibeet.

De nieuws pagina kan nu niet meer gevonden worden en ook de ODH linkenpagina is uit beeld. Gaat Angel’s web-site crashen? Heel vreemd allemaal!!

Even geduld dus, na het weekend hoop ik dat we het kunnen oplossen. Dan krijg ik in elk geval help van het hostingsbedrijf en hopelijk gewoon van onze Christophe.

Christophe zit vandaag namelijk midden in het verhuizen naar de nieuwe etage die hij samen met z’n vriendin Else heeft gekregen. In hartje Leiden! Tja, begrijpelijk dat hij dan echt niet even tijd heeft voor computerproblemen bij z’n moedertje…….

Chris en Else, heel veel liefde en geluk in jullie nieuwe woning!!!!

april 12, 2007

Cliff is papa geworden!!!!

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 9:40 am

HOERA!!!! Cliff zijn eerste nakomelingen zijn geboren, jawel!!!  

Op donderdagavond 12 april heeft Fly haar eerste 4 puppy’s gekregen, de laatste 2 werden vrijdagmorgen 13 april geboren. 4 teefjes waarvan 3 grauw en eentje bruin/zwart en 2 bruin/zwarte reutjes. In één woord GEWELDIG!

Karin is natuurlijk apetrots op het eerste nestje van Fly en Cliff. Fly heeft het fantastisch gedaan en de puppy’s hebben een prachtig geboorte gewicht!

Karin en Marjan (samen de eigenaren van Cliff) gefeliciteerd met dit geweldige nieuws! Angel en ik zijn helemaal blij voor jullie en komen zeker dit nestje bewonderen!

Kijk en geniet mee op de web-site van Van de Victory

april 8, 2007

NODHV Trofee en Boy neemt z’n kans!

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, NODHV Show — Maj @ 9:55 pm

Vroeg uit de veren op 1ste paasdag! Angel en ik worden opgehaald door Therese en Esmeralda op weg naar de NODHV Trofee in Baak, vlak bij Zutphen. TT is er vroeg bij, als ik onder de douche sta, word ik al gebeld. Ben dus ook nog niet eens klaar als ze al arriveren. Gelukkig vertrekken we toch op tijd. We krijgen een helse rit. Complimenten voor TT en haar karretje met ingebouwde Truus, want zij moeten navigeren door een hele witte wereld van zeer dichte mist. Angel mag achterin de couveuze en hebben we niet meer gehoord. Niet verwondelijk, want wij hebben met elkaar natuurlijk genoeg te kwekken. We komen er zelfs achter dat er heel veel saamhorigheid is!

 Bold & Angel

Door deze mist zijn we helaas wat verlaat, maar gelukkig niet als laatsten. In Baak komt de zon rap door en belooft het een heerlijke warme dag te worden. Stoelen geinstalleerd en het begroeten kan beginnen. Geweldig om nu in het echt Angel’s andere broers Bold, Sem, Fedor en Gomez uit het B-nest te zien. Wat een machtige kanjers zijn dit geworden. En ook de zusjes Jane en Cleo uit het C-nest (die ik geboren heb zien worden) zijn van de partij. Leuk om dan ook eindelijk alle baasjes eens in het echt te ontmoeten. Fay van Karin komt even snel tevoorschijn voor de keuring maar moet helaas weer terug de auto in, daar ontkom je als teef niet aan als je nu net loops bent geworden. Gelukkig is ook Angel’s lover Cliff er weer bij! Wat is hij toch een heerlijke rustige stabiele reu, ik ben nog steeds helemaal weg van hem en Angel niet minder!

  Twee tortelduifjes

We ontmoeten een heleboel meer bekenden: Liesbeth met Haggis, Naphasja met Shila, Paula met Aline, AnneMarie met Nero en Xyta, Joke met Saros, Ida-Maria met Akira, Roy met Ronan, Goska, Marijke en Astid als organisatoren, het houdt niet op. De familie wordt al groter! En… ik mag ook nog even knuffelen met een van de Valantijns Boy’s genaamd Ice-Item. Hhmmm wat lekker is dit zeg!

 Valentijntje: Item

Bij de puppy klasse halen Cleo en Jane, Angel’s zusjes van het C nest, een beker. In de jonge honden klasse halen Gomez en Sem, Angel’s broers van het B nest, wederom een beker en als klap op de vuurpijl halen broer Boy uit het A-team en Cliff, Angel’s lover, ook een beker.

Angel doet het weer prima tijdens de show. Ze wordt beoordeeld en we lopen ons rondje een aantal keren. Net geen beker maar wel weer een Uitmuntend. En toch wel een vermelding waard: Ze krijgt de aantekening: Zeer aangenaam in de omgang! 

 In de ring

Aan het eind strijden alle nummers één tegen elkaar voor de Trophee. Laten dat nu ook de 2 broers Gomez en Boy zijn. Het wordt moeilijk kiezen en uiteindelijk gaat broer Boy, die inmiddels qua training op de universiteit zit, er met de Trophee vandoor. Lex twijfelde nog of hij Boy wel zou inschrijven en nu mag hij naast z’n schoenen lopen!!!

 Trotse Lex en z’n Boy

Maar Marjan en Karin mogen ook naast hun schoenen lopen: Uit alle drie de nesten van Marjan’s Meute, het A, B en C nest, met allen Marjan’s Puck en Karin’s Sultan als ouders, worden er bekers gewonnen waarbij onze Boy uit het A-nest de grote winnaar wordt! Marjan en Karin, in één woord geweldig! Dit zijn allemaal KANJERS, dat kan niet anders!

We hebben genoten! Veel dank en complimenten aan de organisatie van de NODHV, die het deze keer heel wat vlotter liet lopen! Het weer zat mee en op de terugreis hebben Therese, Esmaralda en ik lekker bijgekletst. Angel lag direct gestrekt en TT heeft laag gevlogen zodat we toch nog lekker op tijd thuis waren. TT en Esmeralda bedankt, jullie waren heerlijk gezellig! (tot slot dank aan de engelen, die ons allen ongetwijfeld de hele dag hebben bijgestaan)

Klik hier voor een grote fotorapportage van de show. En kijk op de web-site van Het Vijfspan  voor nog veel meer foto’s. Ook op de web-sites van Marjan’s Meute  en Van de Victory is vast meer informatie te vinden.

Voor de officiele uitslagen verwijs ik naar de web-site van de NODHV.

april 2, 2007

Adieu Cannelle!

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 8:19 pm

Zo moest ruim een week geleden Duveltje inslapen en zo is het ineens tijd voor Cannelle.

Cannelle is één van de poezen van m’n oudste zus in Frankrijk. Cannelle en Vanille zijn ooit samen als hele jonge kittens hun leventje daar begonnen. Vlak daarna kregen ze de hond Morphee en hij is zo nauw met deze poezen opgegroeid, dat hij zich vaak geheel als een poes gedraagd.

Toen Vanillie haar pil een keer niet goed werkte kreeg ze Arthur als jongen. Een jaar later kreeg ze Bisou samen met Arthur 2 (want deze kater moest ook Arthur heten). Bisou kwam met ons mee naar Nederland en leeft helaas al lang niet meer. Arthur 2 is naar vrienden in Frankrijk gegaan en de 1ste Arthur is er nog steeds. Nog niet zo heel lang geleden bleek Vanille een aantal tumoren te hebben en werd met de dag zieker. Om haar uit haar lijden te verlossen mocht ze inslapen.

Arthur, de ‘overgebleven’ kater van Vanille had daar al vrede mee en zocht z’n heil bij Cannelle. Daarvoor lag Arthur altijd wel tussen Vanille en Cannelle in. Maar de laatste paar dagen zocht Artur ineens de oude grijze Patriarch Dropje op. Drop is een grijze kater en is al heel oud. Hij leeft voornamelijk buiten.

En dan ineens wordt ook Cannelle in rap tempo ziek. Of Arthur het aanvoelde…. Ook zij blijkt een aantal tumoren te hebben en heeft het flink benauwd. Om haar verder lijden te besparen mocht ook zij vandaag gaan hemelen. Beide poezen liggen bij elkaar in de tuin begraven met een keurig grafje.

Lieve Cannelle, rust zacht bij je zus Vanille, jullie zijn weer samen!

En mijn Franse familie wensen we sterkte toe! Je huisdier verliezen, hoe oud, ziek of wat dan ook, het blijft een gemis en is altijd weer veel te definitief.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.