Angel of Wassenaer

januari 18, 2007

Opnieuw weeralarm!!!!

Geplaatst onder: Storm — Maj @ 5:02 pm

Opnieuw stormt het in Europa en vooral hier bij ons aan de kust. En weer word ik daar heel onrustig van.

eurocross dakschadeOp kantoor blijkt het dak van ons EuroCrossgebouw het begeven te hebben. Tja Noordwijk zee en net langs de kust. Onze collega’s mogen in eerste instantie niet eens naar buiten. Je auto zal er maar staan. Daar zijn ze voorlopig nog niet klaar en wat te denken van al die regen die er ook nog eens wordt verwacht?

 

 

 

Naar huis, in mijn kleine auto, ben ik maar binnendoor gereden en heb ik de grote weg gemeden. Af en toe lijkt het of we worden opgetild door de wind. Gelukkig is Mimi thuis en daardoor is Angel ook al binnen. Alles staat er nog: Fingers crossed. En Angel heeft werkelijk nergens last van.

Als we gaan wandelen dan mijden we wederom De Paauw. Geen Goden verzoeken toch? Het is een waar gevecht, we worden vooruitgeduwd. Nog nooit zo snel gelopen nee gedragen door de wind…. En in het kleine park wil Angel natuurlijk precies tussen de bomenrij in haar behoefte doen. Ze verstopt zich dan immers altijd. Ik sta het met argusogen te bekijken. Snel weg hier, want alles kraakt en een grote tak stort net achter ons neer.

Bij de kruising is de weg afgezet, een grote boom heeft zich dwars over het dak van een nieuwe auto in het tegenoverliggende pand geboord. Wat een natuurgeweld.

Heelhuids thuisgekomen zit ik net achter de PC als er ineens iets van boven met veel geraas naar beneden stort. Wat is dat? Buiten ligt er, vlak langs onze overkapping, een grote tuintafel finaal doormidden gebroken. Een tuintafel? Van wie? Waar is die nu vandaan gekomen? Via het dak van onze buren, eerst in het dak van onze garage geklapt en daarna door de zwaartekracht beneden gestort? En helaas toch wel de nodige rode dakpannen meegesleept. Wat een geluk dat die tafel net langs de veranda overkapping vloog en niet er dwars doorheen……

Deze storm lijkt zoveel harder dan die van afgelopen donderdag. Weeralarm, dat kan je wel zeggen dus!

januari 11, 2007

Stormy weather

Geplaatst onder: Angel, Storm — Maj @ 3:51 pm

Weeralarm is er afgegeven. En niet voor niets dus.

Hier aan de westkust stormt het behoorlijk. Als ik ’s middags thuis kom, dan ben ik blij dat de veranda z’n overkapping nog heeft. Angel ligt er onder, stel je voor zeg!

Angel op de veranda Angel zit nog veilig!

Tijdens het middageten kijk ik menig maal naar buiten, je voelt de wind razen en tieren om het huis heen. Het kattenluik klapt regelmatig compleet open en de veranda overkapping danst op en neer met de kracht van de windstoten. Brrr, ik kan wel zeggen dat ik daar onrustig van word. Het zou niet de eerste keer zijn dat de overkapping de storm niet kan doorstaan… Ooit op 2de kerstdag werden we gewekt met heel veel geraas en stond ik versteld van het natuurgeweld wat de toenmalige overkapping naar de buren had doen ‘vliegen’. Over mijn auto heen, dus gelukkig met heel weinig schade. En nu stormt het weer zo, dus blijf ik op m’n hoede.

 stormy weather Kijk deze bomen in onze achtertuin eens zwaaien….

boom in achtertuin en zwiepen met heel veel geweld en geraas….

Angel en ik trotseren de storm en maken een flinke wandeling. Niet door De Paauw, want al die bomen en takken daar, dat lijkt me toch de Goden verzoeken. Samen dansen we op de wind hoewel, met sommige windstoten is het een heus gevecht tegen de storm in. Samen ongeveer 85 kg, dat moet toch te doen zijn? Ik heb meelij met al die kleine hondjes….

december 31, 2006

De laatste dag

Geplaatst onder: Angel, De Paauw, Storm — Maj @ 4:15 pm

Alweer de laatste dag van het jaar. Wat is de tijd om gevlogen…..

Het kattenluik gaat dicht, zodat Sinjo vandaag en vannacht lekker binnen moet blijven. Hij is het er niet mee eens en door het hele huis hoor je hem af en toe mopperen. Helaas tot ongenoegen van Angel, die daar soms wat onrustig van wordt.

 Angel haar loopsheid is zo goed als over en gisteren bedacht ik tijdens ons middaguitje ineens dat we De Paauw wel weer onveilig konden maken….

Toeval of niet…. we kwamen bij de ingang Angel haar grote vriend Gijs met z’n baasje tegen. Zij lopen hier normaal niet rond deze tijd, waren wat verlaat…. Heerlijk hebben de honden even uitgerend. Voor Angel één groot feest, eindelijk weer rennen met een andere hond. Voor Gijs wel wat lastig, want z’n hormonen ‘ruiken’ Angel nog steeds heel goed. Meerdere keren wordt hij door Angel afgesnauwd.

‘S avonds spreken we opnieuw af en door regen en wind maken we een groot rondje in De Paauw. Wat een storm, we kunnen er bijna niet tegenop. Maar het zien genieten van onze honden maakt alles goed! Die Gijs, hij heeft gewoon moeite Angel bij te houden, moet weer spieren kweken… Wat hebben ze dit gemist, 3 weken lang ….niet rennen….elkaar uitdagen….uit je dak gaan…..

Vanmiddag doet Angel het nog eens dunnetjes over, heb niet eerder zoveel vriendjes tegelijk in het park gezien. Tussen het vuurwerk door…. want op sommige plaatsten wordt door jongelui al aardig wat vuurwerk afgestoken. Gelukkig heeft Angel er totaal geen last van.

Vanavond gaan we de jaarwisseling bij m’n tweelingbroer vieren. Angel gaat mee, de poezen blijven thuis.  Heel tevreden en met een voldaan gevoel kunnen wij zo het nieuwe jaar in.

Wat gaat 2007 ons brengen? Gaat onze wens in vervulling (en Angel haar droom)? Zou ze puppen van Cliff gaan krijgen?

Iedereen een goede jaarwisseling gewenst en wees voorzichtig met vuurwerk!  

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.