Angel of Wassenaer

april 2, 2007

Adieu Cannelle!

Geplaatst onder: Maj en familie — Maj @ 8:19 pm

Zo moest ruim een week geleden Duveltje inslapen en zo is het ineens tijd voor Cannelle.

Cannelle is één van de poezen van m’n oudste zus in Frankrijk. Cannelle en Vanille zijn ooit samen als hele jonge kittens hun leventje daar begonnen. Vlak daarna kregen ze de hond Morphee en hij is zo nauw met deze poezen opgegroeid, dat hij zich vaak geheel als een poes gedraagd.

Toen Vanillie haar pil een keer niet goed werkte kreeg ze Arthur als jongen. Een jaar later kreeg ze Bisou samen met Arthur 2 (want deze kater moest ook Arthur heten). Bisou kwam met ons mee naar Nederland en leeft helaas al lang niet meer. Arthur 2 is naar vrienden in Frankrijk gegaan en de 1ste Arthur is er nog steeds. Nog niet zo heel lang geleden bleek Vanille een aantal tumoren te hebben en werd met de dag zieker. Om haar uit haar lijden te verlossen mocht ze inslapen.

Arthur, de ‘overgebleven’ kater van Vanille had daar al vrede mee en zocht z’n heil bij Cannelle. Daarvoor lag Arthur altijd wel tussen Vanille en Cannelle in. Maar de laatste paar dagen zocht Artur ineens de oude grijze Patriarch Dropje op. Drop is een grijze kater en is al heel oud. Hij leeft voornamelijk buiten.

En dan ineens wordt ook Cannelle in rap tempo ziek. Of Arthur het aanvoelde…. Ook zij blijkt een aantal tumoren te hebben en heeft het flink benauwd. Om haar verder lijden te besparen mocht ook zij vandaag gaan hemelen. Beide poezen liggen bij elkaar in de tuin begraven met een keurig grafje.

Lieve Cannelle, rust zacht bij je zus Vanille, jullie zijn weer samen!

En mijn Franse familie wensen we sterkte toe! Je huisdier verliezen, hoe oud, ziek of wat dan ook, het blijft een gemis en is altijd weer veel te definitief.

Geen Reacties

Nog geen reacties.

RSS feed voor comments op dit bericht. TrackBack URI

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.