Angel of Wassenaer

november 15, 2008

Puppysnuiven bij…

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 10:39 pm

Oudduitse Herder Kennel of Heartland met de ‘D-muziek’ puppy’s van Nyvana en Boy. Boy is de grote broer van onze Angel en heeft zijn eerste nakomelingen op de wereld gezet.

Het laatste teefje Destiny doet haar naam eer aan, het was haar lotsbestemming als laatste totaal onverwacht (en gelukkig ook nog levend) ter wereld te komen, sterker nog, ik heb haar letterlijk geboren horen worden…… “Hé wacht even, wat doet ze nu, het lijkt wel of Nyrvana nog iets kwijt moet, oh ik leg je even neer hoor want……. er komt nog een pupje uit…..” hoor ik aan de telefoon, gaaf!!!! En zij sluit de rij als 12de van deze muzikale fruitmand.

Vanmiddag mag ik ze dan in levende lijve bewonderen! Puppysnuiven, zo noem ik het. Lex en Joke, (Het Vijfspan), als rechtschapen ‘grootouders’ zijn ook weer van de partij:

Nou, die neus van mij komt helemaal niets te kort.

HHmmm, heerlijk en wat zijn ze leuk! “Silver Boy” Dash, heeft mijn hart helemaal gestolen, met z’n al recht opstaande oortjes en volledig in het zwart.

Een echte Black Beauty is hij. Het is toch net of ik even in de spiegel van het verleden kijk… 4 jaar terug….onze eigen kleine zwarte Angel…….. Echt geweldig!

Lex ’steelt’ Dash, kijken of hij mee wil……..
 

En als alle knuffels zijn gegeven vertrekken we met het 12-tal naar een dorp verderop.

Alle puppen in de bus van AnneMarie als haringen in de ton? Vergeet het maar, in de grote bus is plaats genoeg! En ze gedragen zich geweldig, dit 12-tal.

Buiten aan het riempje is natuurlijk even flink wennen, mee dragen gaat wat makkelijker. En we komen geen stap verder als de hele winkelende buurt zich op dit 12-tal stort. Geweldig!

In de dierenwinkel valt er veel te ruiken en te zien.

Sommige puppen (jaja, vooral de dames weer) zijn voor niets en voor niemand bang, die verkennen de hele winkel zonder blikken of blozen.

En na afloops ligt het hele spul uitgeteld tussen het zaagsel.


Mooi moment voor de portretfoto’s, zo lopen ze niet direct weg…….

AnneMarie en Jan, ik heb genoten van deze middag en ik vast niet alleen. We zijn volgens mij alle drie met een big smile op onze gezichten huiswaards gekeerd.

Klik hier om mee te genieten van het puppysnuiven.

En voor nog meer foto’s, kijk ook op de web-site’s van:

Het Vijfspan

Oudduitse Herder Kennel of Heartland

Oh vergeet ik bijna te vertellen dat mijn Shambhala weer eens heel goed dienst heeft gedaan. Het is niet te geloven maar ook al wordt er regen voorspelt, IK heb geen drupje gevoeld daar in Friesland. Pas op de terugweg ergens bij Drachten verschijnt het eerste drupje op de voorruit, maar eigenlijk hoor ik die echte bui pas nu, terwijl ik dit verslagje maak….

De heen en terugreis ging perfect met een heerlijk muziekje erbij (die Muzikale puppen van Boy en Nyrvana, dat zal het zijn) en het lied van Andy Williams zit nog helemaal in mijn hoofd:

Love story 

Where do I begin?

To tell the story of how great a love can be,
The sweet love story that is older than the sea,

The simple truth about the love he brings to me….

Where do I start…….

Hoop dat dit iets goeds voorspelt, The Love story van Angel & Cuando? met prachtige puppen….zullen we het weer gaan meemaken…….

november 10, 2008

De Zwemkolk

Dat ik een oogje op Cuando heb weten een aantal mensen…… En dat hij, tijdens onze reis naar Soltau in juli dit jaar,  mijn hart heeft gestolen is ook geen geheim.

Ik val op grauw…. En hij is gewoon een kanjer!

Maar…. nu Angel nog!!!

Om die reden is al weken geleden een ‘date’ geregeld tussen Cuando en Angel.

Een heerlijk lang weekend in huisje ‘De Zwemkolk, waarbij er natuurlijk lange wandelingen op het progamma staan.

Maar ach, de natuur denkt er toch anders over. Angel wordt eerder loops dan verwacht en dochter Aiki komt er vlak achteraan, later dan verwacht. En hoe zit het dan met die vruchtbare dagen? Vallen die nu precies in dit beruchte weekend?

“Fokken is gokken” wordt wel eens gezegd, nou ja, de natuur kunnen we natuurlijk niet voor de gek houden. Daarom togen Angel en ik afgelopen week al naar Markelo voor een date met Cuando en wat voor een date! Liefde op het eerste gezicht, het is echt meteen raak. 

Drie maal hoera! Geweldig wat een chemie tussen die twee samen! Het is ook voor ons een genot om te zien.

Als we vrijdagavond bij ‘De Zwemkolk’ in Markelo aankomen, wordt er snel gegeten en krijgt alles een plekje. Wat een gaaf huisje zeg!

 

 Omdat het zo vreselijk donker is zien we nog weinig van de omgeving.

En dan vertrekken Angel en ik nogmaals naar de Markelo mannen, naar Albert & Rene van de DRACC’s Clan. Hoe leuk om te zien dat Angel meteen aan de voordeur staat te huilen: ‘Doe open, ik wil erin’!!! Weer komt het tot een geweldige date tussen de twee geliefden!

Nu maar afwachten of de natuur hier ook verdere plannen mee heeft.
Rond ‘Pakjesavond’ zullen we het weten, wat voor pakjes verwachten wij?
 

’s Nachts hoor ik de hanen meerdere malen kraaien, tja je woont bij een boerderij of niet?
Als we opstaan schijnt de zon volop!

Zoooooo… wat een ruimte, wat een uitzicht, wat een omgeving zeg!

 

Geweldig hoe rustgevend! En die zon! Wauw! Ook mijn Shambhala werkt (nog steeds)! Samen met Aiki en Angel verkennen we de omgeving en lopen direct midden in de natuur.
Klik hier en geniet mee met wat foto’s van De Zwemkolk. Hhmmm, heerlijk!

Rond het middaguur arriveren Ria & Rob met Kayra en Khes. Daarna volgen Cisca &  Rikkie met Kaya. Om de rij te sluiten met onze gidsen Albert & Rene met Djarré en Cassy.

Dat Cuando nu niet mee kan spreekt natuurlijk vanzelf, helaas mag hij, samen met Acun, thuis blijven. Albert en Rene hebben vriendin Gonny meegenomen en samen vertrekken we naar de Friezenberg.

Wat een herfstkleuren, wat een genot, wat een ontspanning.

De dames en die ene heer (Kaya is gecastreerd) gedragen zich weer eens als echte ODH’s, er is geen vuiltje aan de lucht. We hebben een heerlijke ontspannen middag met prachtig nazomers weer!

 

Die weergoden zijn ons dus nog steeds goed gezind.
Klik hier voor deze zeer geslaagde herfstwandeling.

Zondagmorgen schijnt opnieuw de zon door de bomen. Angel, Aiki en ik lopen wederom een lekker stuk door de bossen. Albert heeft de route een beetje verteld. Hij loopt hier bijna dagelijks met zijn Clan en dan nog vaak 2x per dag. Zucht… heerlijk!

’s Middags arriveren Rene en Albert opnieuw, nu met Djarré en haar zwartbruine dochter Acun. Wat is ze mooi en wat is ze al groot!

Aiki vindt Acun wel reuze interessant, ze moet soms even tot de orde geroepen worden. Ja, nu is zij niet meer de jongste in de roedel. En dan arriveert ook Acun haar zus Bryce met baasjes. Wat lijkt zij qua gedrag op Djoek! Niet verwonderlijk, het zijn natuurlijk ook broer en zus. Opnieuw hebben we een heerlijke wandeling. Albert en Rene zijn geweldige gidsen en loodsen ons door het prachtige natuurgebied rond Markelo. Echt helemaal TOP!
En de weergoden? Die blijven gewoon mee werken!
Klik hier voor nog een paar foto’s van deze kleine familie herfst wandeling.

Na de wandeling rijden we naar het hofje van Albert en Rene. Beide dames blijven dan verstoken van Cuandoman…….. (HIJ zou wel willen, trouwens Angel ook…… die stond alweer pontificaal voor de voordeur te joelen en te kwispelen…Angel gedraag je, je lijkt zwarte Lola wel)

We hebben daar heerlijk gegeten en lekker zitten kletsen! Nagenieten van de afgelopen week en het zeer geslaagde weekend.

Mannen, het was helemaal TOP!

Ontzettend bedankt voor de gastvrijheid, het lekkere eten en alle liefde die er is!

Zoveel rust en harmonie, het is echt een vermelding waard! En we komen terug, dat weet ik zeker!
Maar….aan alles komt een eind zo ook aan dit heerlijke lange ontspannen weekend!

Als we maandagavond weer thuis zijn en ons rondje met beide dames lopen, dan komt de regen met bakken uit de hemel.

Tja, DAAR had IK dan ook géén Shambhala voor gedaan……..

 Kijk voor meer foto’s op de web-site’s van
of DRACC’s Clan
de Site van Kaya
PS: En Cisca? Ik hoop dat Sara gezellig was en je een fijne verjaardag hebt gehad!

november 4, 2008

Nieuwjaars B-Engeltjes????

Geplaatst onder: Angel, Angel's dekking, Cuando — Maj @ 9:15 pm

Nee, dat de natuur niet altijd valt te plannen, dat hadden we afgelopen zomer al ondervonden.
En nu overkomt het ons opnieuw.
Zowaar wordt Angel nog eerder dan we verwachten loops. Dat Aiki er vlak achteraan komt, verwondert ons dus ook helemaal niet, daar zaten we nu juist al een dikke maand op te wachten.
En dan wordt het diep nadenken hoe nu verder, want precies tijdens de dekrijpe week is er eigenlijk helemaal geen gaatje meer over in de agenda. Help?!
En zeker weten dat als deze dekking lukt we dan echt niet over Zomer Engeltjes kunnen praten…

Sterker nog, dan worden het waarschijnlijk wel Nieuwjaars (B)Engeltjes…….Midden in de winter? In de zomer van 2007 hebben we zo ontzettend genoten van Angel haar eerste nestje…..Winter Engeltjes hebben natuurlijk ook hun charmes.
 
Natuurlijk is er overal een oplossing voor.
Zo staat er komend weekend een heerlijk lang weekend voor de boeg in een huisje van De Zwemkolk, voor een heuse kennismaking tussen Angel en haar nieuwe verloofde! En dit lang verwachte weekend is al maanden geleden geboekt! Heerlijk even ertussen uit en lekker bij kletsen.
Alleen denkt de natuur er toch een beetje anders over, die laat zich niet sturen!
Want…. als we op volgend weekend moeten wachten dan zijn we misschien te laat?

Vol goede moed reizen we dus een week eerder af, op naar Angel’s nieuwe verloofde. Dan maar 2 happenings op één dag. Aiki blijft thuis en wordt door de Buuv verzorgd.

Angel gaat netjes mee en kan daarna, als we naar de opening van de Marinus brug in Herwen gaan, gewoon in de auto nadromen….
En zo gebeurt het ook!

Tijdens de kennismaking in Markelo is er direct sprake van een heftige chemie tussen deze twee tortelduifjes.


Angel en Cuando, ofdat ze voor elkaar geschapen zijn!
Wat een nette heer is Cuando! Zo keurig afwachtend, maar toch ook doortastend. In eerste instantie is Angel wat afhoudend maar al snel krijgen ze er samen zin in. Het is geweldig om te zien hoe dit twee samen hun liefdesspel op een heel natuurlijke manier voortzetten! Cuando doet verscheidene pogingen en dan ineens is het raak!

 

Helaas blijven ze niet gekoppeld staan, maar Angel heeft wel degelijk in de gaten wat er is gebeurd. Zodra ze los komen danst ze ons met een vreugdesprong tegemoet, zo vrolijk en blij, het is echt bijna aandoenlijk om te zien. Heb me niet eerder gerealiseerd dat ook honden zich hierin zo geweldig kunnen voelen.
Enfin, Angel kan na deze korte heftige daad van liefde heerlijk wegdromen in de auto als wij ons in Herwen vermaken bij de opening van de Marinus brug.

Klik hier voor de foto’s van de eerste kennismaking!

 En dan: Op naar de herkansing! En of dat die komt, die herkansing! Dinsdag tijdens het lunchuur rijden Angel en ik al dromend door dikke mist Markelo binnen.

Zodra Cuando Angel in de peiling heeft zit hij er al op. Toch volgt er eerst opnieuw een heus liefdesspel. Weer genieten zij en wij volop! Het is erg mooi om te zien hoe ze elkaar uitdagen en aftasten. Een paar rondjes om de struik en een beetje kiekeboe spelen zorgt dat de spanning stijgt.

 

Die Angel weet Cuando wel te prikkelen hoor! En dan flikt Cuando het opnieuw en zo blijven ze ruim 20 minuten gekoppeld staan.


Goed voorbeeld doet volgen hè Albert?
En nu maar hopen dat er rond de jaarwisseling engelenpuppy’s gaan komen!
Over 4 weken weten we meer.

Klik hier voor de foto’s van de herkansing van dit geweldige liefdespaar.
En voor meer informatie over Cuando, kijk bij Of DRACC’s Clan.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.