Angel of Wassenaer

februari 25, 2007

NODHV wandeling aan de W’naarse slag

Geplaatst onder: NODHV wandeling, Wassenaarse slag — Maj @ 5:10 pm

Regen, regen en nog eens regen, dat ziet er niet leuk uit. Maar goed, Angel moet er toch uit, of het nu regent of niet, dus we gaan gewoon. We zullen wel zien hoeveel wandelaars er mee komen…..

Vlak voordat we vetrekken word ik al gebeld door Cisca, zij zijn al gearriveerd en wachten op ons bij ‘de Badmeester’. Ze moesten op tijd het hotel in Noordwijk verlaten…  En op de valreep word ik ook nog gebeld door Sasja en Geoff van Angel’s broer Diesel met de vraag of ze nog mee kunnen wandelen. Tuurlijk, lang niet gezien, gezellig!

We gaan dus netjes op tijd weg, je weet nooit wie er nog meer allemaal vroeg zijn. En daar zien we toch Goedele met Angel’s zus Luna. Ze hebben Cisca, Rikkie met Kaya al ontdekt. Peter en Hetty zijn er ook met hun prachtige grauwe Jessy. En Joke komt eraan met Saros. Wel jammer dat Patricia van Bold af belt. Ik had zo graag Angel’s enige zwarte broer uit het B nest in het echt willen zien!  Geheel verbaasd ben ik als ik Paula met de 6 maanden oude Aline ontdek! Geweldig dat ook zij samen helemaal hierheen zijn gekomen. En wat een beauty is Aline! 

 

Gezamelijk zetten we de honden langs de kant voor een foto. Kleine Aline doet keurig mee, prachtig om te zien, wat doet ze het goed! Dan arriveren Leo en Brigitta met hun Flirt-le. En word ik gebeld door Ria die op de verkeerde parkeerplaats staat. Nog even op Geoff en Sasja wachten en het feest kan beginnen. Een klein select gezeldschap maar oh zo gezellig. 

We zijn nog niet aan zee gearriveerd of Luna heeft een bal gezien en duikt direct de golven in. Helemaal doorweekt! Saros heeft het voorzien op kleine Aline, hij heeft z’n hormonen nog niet helemaal in bedwang.  We lopen eerst tegenwind naar Scheveningen en helaas begint het een beetje te miezeren. In Scheveningen zie je een heel grauw regengordijn hangen. Mutsen op en lopen maar. Halverwege besluiten Geoff, Sasja, Geoff z’n zusje, Paula, Ria en vriendin terug te gaan. Paula heeft tenslotte de kleine Aline bij zich. Ze gaan alvast terug naar ‘de Badmeester’.  Wij lopen nog een stukje verder maar niet helemaal tot Scheveningen hoor! Het waait behoorlijk, de regen is gelukkig gestopt, maar door de wind is het wel aardig guur.  

 

Het regengordijn komt langzaam dichterbij, dus besluiten we ook maar terug te lopen. Met de wind in de rug gaan we heel wat sneller! Saros, Angel en Luna lopen samen op. Het is weer genieten hoe al deze herders het toch steeds weer met elkaar kunnen vinden!

Bij ‘de Badmeester’, die door het slechte weer al helemaal vol zit, halen we Paula, Ria en vriendin op om met elkaar nog wat na te kletsen bij ‘De Zeester’. Daar aangekomen heeft het regengordijn ons bereikt.  Mensen het was weer heerlijk, dank jullie wel voor jullie prettige gezeldschap! 

Klik hier voor een diashow van onze wandeling. En kijk mee met nog veel meer foto’s op de web-sites van: Alpana-Aline en van Kaya

februari 24, 2007

Zondag NODHV wandeling Wassenaarse slag

Geplaatst onder: NODHV wandeling — Maj @ 10:40 pm

Voor iedereen die mee wil wandelen:
Zondag de 25ste is er een NODHV wandeling aan de Wassenaarse slag.  

Aanvang 14 u.
Verzamelen in de parkeerkuip. Op parkeerterrein rechtdoor in de hoek aan het eind sta ik. Parkeerkosten in het weekend mogelijk 2 E.

Afhankelijk van de windrichting lopen we naar Katwijk of naar Scheveningen.
Pups/jonge honden kunnen eerder terug en evt. wachten/zitten/iets nuttigen bij de badmeester.
Kijk maar eens op: http://www.st-moritz.nl/ Op deze web-site staat ook een route beschrijving.
In elk geval is het richting Duinrell, van daaruit staan er borden richting strand.

Wie komt er ook?????
Graag aanmelden via : maj@angelofwassenaer.nl
 
 

februari 23, 2007

Kaya en familie nemen het er al van!

Geplaatst onder: NODHV wandeling — Maj @ 8:14 pm

Aanstaande zondag hebben we weer een wandeling met onze Oud Duitse Herders, deze keer hier op het Wassenaarse strand. Angel en ik organiseren het dus, als één van de regio organisatoren van de NODHV. 

Heel veel aanmeldingen zijn er niet, de groep zal dus ook wel niet zo groot worden. Maar dat is helemaal niet erg, want zo krijg je elk geval de gelegenheid lekker met elkaar te kletsen.

Voor Kaya en haar baasjes is het weekend vandaag al begonnen. Zij zijn vanmiddag in Noordwijk aangekomen en hebben al ‘geproefd’ van de heerlijke zilte zeelucht.  De zon schijnt en het is niet koud! Heerlijk. Het Noordwijkse strand is inmiddels goed verkend en morgen volgen de Noordwijkse duinen. Zondag komen ze gezellig mee wandelen hier aan het Wassenaarse strand.  En nu maar duimen dat het ook dan wel droog blijft!!  

februari 15, 2007

Zomerse taferelen

Geplaatst onder: Angel — Maj @ 9:37 am

Een honds leven is zo gek nog niet….
In elk geval zeker niet vandaag.
 

’s Morgens vroeg even een plasje en dan heerlijk een paar uurtjes uitslapen.
Het baasje komt tegen 13 u thuis, gezellig.
Zij snel een middagmaal weg werken. Even omkleden met andere broek, schoenen of laarzen en samen op weg. Fototoestel over de schouder.
 
Bij het park kijken we al uit naar elke witte auto die er langs komt. En daar is ie dan. Marrie met haar ‘boys’. Uitgelaten worden wij binnen gelaten. Op naar het strand. Als de honden de zeelucht al ruiken worden ze bijna dol. Wat een heerlijk hondeleven!
 

Het zonnetje schijnt, onze middag kan niet meer kapot. Met trekkende opgewonden honden lopen we naar de zee. Als Marrie de rollerskates aan zou hebben, zou ze nog sneller zijn! In de verte zien we Katwijk, Noordwijk en Scheveningen. Geweldig.

Heiko, Ravi en Angel, drie dikke vrienden. We genieten volop en lopen, tegen de wind in, bijna tot Scheveningen.
Op de terugweg brandt het zonnetje op onze rug, het is gewoon warm!
Er komt geen einde aan deze middag en dat is maar goed ook. Wat genieten we, heerlijk.
Als we thuis komen is het al ruim over vieren. Nog even achter in de tuin bij komen in het zonnetje. Angel en ik suffen daar heerlijk weg.
 
De zon schijnt nog steeds als we een klein uurtje later alweer richting De Paauw gaan. Het lijkt wel zomer! We wandelen weer een dik uur samen met Gijs en Zita in het park. Als we naar huis lopen valt de schemer in.
 
Eten verzorgen en de avondmaaltijd verorberen.
Even alles lekker laten zakken, uitbuiken noemen we dat.
En dan een baasje hebben die af en toe contact zoekt, praten met dieren noemen ze dat……
Om rond 21.30 uur ons laatste rondje park. Met een hele frisse neus, want het is toch lekker buiten! Hhmmm een honds leven is zo gek nog niet!
 

Klik hier voor wat heerlijke zonnige strand foto’s.

februari 14, 2007

Valentijns Boys bij Jazz!

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 8:10 pm

Hoera, Jazz, tante van Angel, (zus van mama Puck) is vandaag bevallen van 8 ‘Victory’iii Boys. En papa is de grote Sultan, ook Angel’s papa, dus één grote familie, want nu zijn het ook nog eens allemaal halfbroertje!!

Geweldig, wat een mooi Valentijsnkado, deze 8 Valentijskereltjes! Kijk en geniet mee op de web-site van Van de Victory

februari 10, 2007

Telepathie met dieren

Geplaatst onder: Dierentelepathie — Maj @ 10:22 pm

Afgelopen donderdagmiddag werd ik gebeld: Of ik nog mee wilde doen met de twee daagse cursus Telepathie met dieren, gegeven door Cecilia van der Drift. 

Ik had me daar voor opgegeven, wist dat de cursus vol was en ik ergens onderaan op de wachtlijst stond. Karina de Jong, van Jong Designer, heeft me op het pad van Cecilia gebracht. Zij heeft daar beide cursussen gevolgd en inmiddels twee keer goed contact gehad met Angel en een keer met Bo. Geweldig, dit wil ik ook leren….. Karina zei nog gekscherend tegen mij: “Jij gaat er toch wel voor zorgen dat je erbij zit, op de datum die je zelf graag wil?” 

Dus ja, ik heb de engelen gevraagd me te helpen en te sturen, want ik stond niet alleen op deze wachtlijst, maar ik sta ook nog op de wachtlijst voor een knie operatie en met een dikke knie twee dagen op cursus lijkt me niet handig. 

Enfin, afgelopen donderdag werd ik eerst door het ziekenhuis gebeld of ik me de 14de wil laten opereren maar op advies is dat even uitgesteld. En toen ik later die middag werd gebeld of ik de volgende ochtend in Zeddam kon zijn moest ik wel even slikken! Door heel Nederland is er weeralarm afgegeven en zolang de wegen niet goed begaanbaar zijn zie ik mezelf nog niet naar Zeddam rijden….. 

Mijn engeltjes hebben heel goed dienst gedaan! ’s Avonds laat ontving ik nog via mail het adres met de routebeschrijving, bovendien was de sneeuw overal in Nederland overgegaan in lichte regen. Koffertje gepakt, logeeradres bij m’n zus geregeld en op weg. Op naar de cursus Telepathie met dieren. Helaas kan ik de files niet ontkomen, ben dus iets te laat, maar dat mag de ‘pret’ niet drukken. 

Wat hebben we veel geleerd! In één woord geweldig! Vertrouwen krijgen in jezelf en leren dat wat je door krijgt inderdaad van het dier afkomstig is. De eerste dag hebben we ‘s ochtends uitleg en visualisatie meditaties gehad. ’s Middags hebben we met de hele groep contact gelegd met een paard en een kip van Cecilia. Prachtig om te zien hoeveel overeenkomstige antwoorden er zijn. Ook al denk je dat je er zelf nog niet veel van kan, toch klopt er heel veel. 

‘s Avonds heerijk bij m’n zus en zwager gelogeerd, gezellig bijgeklets over alles wat ik die dag heb beleefd.   De tweede dag zijn we opnieuw met een visualisatie meditatie begonnen en daarna in een kleinere groep elkaars dieren gaan ‘horen’. Wauw, wat is dit mooi. En geloof het of niet, alle dieren zijn veel slimmer dan je denkt en staan eigenlijk altijd al klaar om ‘gehoord’ te worden. Zo ook bij Angel, zij wil heel graag contact! Ze komt over als een lieve bereidwillige hond met een enthousiast, zacht en blij karakter. Als de mede cursisten haar vragen stellen over haar stress met de poezen geeft ze verassend vaak dezelfde antwoorden: Ben bang dat ik in m’n oog gekrabt word, de poezen plagen me als ik wil slapen, dan word ik prikkelbaar, kan ik ’s nachts apart? soms ben ik op mezelf maar dat wil ik dan zo, poezen zijn indringers, heb je niet genoeg aan mij alleen? kan niet goed slapen, poezen plagen, ben bang voor onverwachte aanvallen, kunnen de poezen niet gescheiden blijven van mij? liever geen poezen bij mij in de buurt, poezen treiteren me, dat irriteert en tot slot: kan ik als buffer geen klein hondje krijgen, voor de afleiding….? 

Angel geeft niet alleen antwoord op de vragen, ze vertelt ook over mijn gedachten, dat Sinjo de poes haar misschien maar een keer flink moet krabben om eens te schrikken en over de gesprekken die ik samen met Zita heb gehad over de riem, die ikzelf altijd bij het wandelen om m’n hals draag…..Leuk detail is dat Angel enkele weken geleden tegen Karina zei dat ze heel graag puppen wilde hebben en er dan ook heel graag eentje wilde houden: “Dan kan ik moederen en verzorgen, samen spelen, want dat wil ik zo graag……” 

Met een dikke glimlach op m’n gezocht ben ik de lange weg terug naar huis gereden. Door de regen. Heb ter plekke besloten dat ik zeker ook de vervolgcursus ga doen! Cecilia en Carola, bedankt voor deze twee geweldige dagen.    

februari 8, 2007

Opnieuw weeralarm: Winterwonderland.

Geplaatst onder: De Paauw, Sneeuw, Backershage — Maj @ 7:51 pm

Opnieuw weeralarm en deze keer omdat er veel sneeuw wordt verwacht. Sinds januari is er nu 3x weeralarm gegeven en elke keer op donderdag! Zo ook vandaag dus. 

In Noordwijk begint er rond 11 uur wat poeder te vallen en als ik naar Wassenaar bel blijkt daar al heel wat te liggen. Spannend, want straks moet ik erdoor…. Voorzichtig naar huis, het is goed te doen, de wegen zijn redelijk schoon. 

Thuis snel andere laarzen aan, fototoestel bij de hand en goed ingepakt naar De Paauw!    

Heerlijk, wat is de wereld mooi! Winterwonderland.

  

Angel vindt het geweldig en Gijs nog meer. Helemaal uit z’n dak gaat hij. Samen lopen we via De Paauw door Backershage naar de Hertenkamp. 

Geweldig, we dromen even weg ofdat we op wintersport zijn!

Klik hier voor wat winterse foto’s  

  

 

 

 

 

februari 6, 2007

Winter in De Paauw

Geplaatst onder: De Paauw, Sneeuw — Maj @ 5:03 pm

Zo leek het afgelopen weekend nog lente en zo is het vandaag ineens winter. In Noordwijk werd het al donker en op weg naar huis vielen de eerste sneeuwvlokken. 

Angel en ik hebben met Marrie en haar mannen afgesproken om naar het strand te gaan, maar omdat het toch wel aardig hard sneeuwt besluiten we maar gewoon in De Paauw te blijven. Fototoestel mee en daar gaan we dan. De weg ernaar toe is al ploeteren geblazen. Wat gaat het hard!   

Hoewel de vlokken dik en veelvuldig zijn, verandert de grond toch snel in een modderpoel. 

Ik loop op eieren, vooral met het oog op m’n zwakke knie….. 

Enfin, zonder kleerscheuren komen we aan.

Marrie en haar mannen zijn er al en rennen heerlijk rond. 

Eerst even een aantal ballen meppen terwijl ik foto’s probeer te maken. Makkelijk is het niet want het sneeuwt zo hard dat alles direct nat wordt. En tegelijkertijd ook nog eens op je mobiel gebeld worden maakt het nog lastiger. Ik kom handen te kort. Gelukkig kan ik een beetje schuilen onder Marrie haar plu. 

Thuis maak ik nog wat foto’s van Angel in onze ‘prachtige sneeuwwitte’ tuin! 

Klik hier voor een diashow van de foto’s. 

februari 3, 2007

Lente in De Paauw?

Geplaatst onder: De Paauw, Lente — Maj @ 4:47 pm

Eigenlijk ging 2006 bijna ongemerkt over naar 2007 en inmiddels is de eerste drukke maand alweer voorbij. Zo zijn er een aantal verjaardagen, waaronder ook die van mijn moedertje. Zij is 80 geworden en vierde dit heugelijke feit met een heel groot feest. 

Puppenbezoekjes afgelegd bij ODH familie van Angel waarna ik het lezen van alle ODH web-sites maar net kan bij benen. Laat staan de twee ODH fora, die schieten er nu dus regelmatig bij in. 

Ook ‘loop’ ik zelf een beetje in de lappenmand. Sta op een wachtlijst voor een kijk operatie aan de knie, die ik nu toch maar even heb uitgesteld in verband met wat andere medische problemen. 

Twee maal een flinke storm de afgelopen maand, maar eigenlijk hoort dat wel bij de tijd van het jaar. Wat niet hoort is het mooie weer wat we vrijdag en vandaag hebben gekregen.  Het lijkt wel voorjaar! 

Morgen, zondag dus, is ook zacht weer voorspeld en wordt er weer een NODHV wandeling georganiseerd, maar helaas voor ons toch wel een beetje te ver weg. Die wandeling laten we over aan onze zuiderburen.  

 

Dus nemen we het er zelf van en stappen er vrolijk op los in De Paauw en steken over naar Backershage. Want zeg nu zelf, daar word je toch vrolijk van!  Heerlijk we komen Zita met Gijs tegen en onze dag kan niet meer stuk!  Klik hier voor een aantal foto’s.

februari 1, 2007

Angel’s zusje Jane wordt beroemd!

Geplaatst onder: Angel's familie — Maj @ 9:28 pm

Angel’s kleine zusje Jane, uit het C-nest van Marjan’s meute, is gevraagd om mee te spelen in een commercial voor een keukenzaak. Zo klein…net nieuw in de roedel van V.D. Victory en dan al beroemd!

De opnames vinden half februari plaats.

Jane, ‘ons’ meisje van Marjan’s Meute, we zijn nu al bere trots op jou!!!

En kijken natuurlijk vol spanning uit naar deze commercial.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.