Angel of Wassenaer

oktober 5, 2008

NODHV Winner 2008

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, NODHV Show, Angel's vrienden, Aiki — Maj @ 11:30 pm

Vandaag zijn we toeschouwer en ik kan wel zeggen dat er een stuk minder stress is. Niet de dag ervoor alles al klaar zetten, geen onrustige nacht en niet heel vroeg je bed uit, sterker nog, Ton kan zelfs nog een klein beetje uitslapen.

En natuurlijk raken onze Engeltjes Angel en Aiki direct opgewonden als de oranje zakdoeken om gaan. “Gaan we weer iets leuks doen Baasje?”

De bedoeling is om eerst naar Wijchen te rijden, als toeschouwer bij de NODHV-show, daarna door naar Kranenburg om Angel’s dochter Ambriël-Beer te bezoeken en dan onze reis te vervolgen naar Velp alwaar we een ‘Sara’ feest hebben.

De NODHV Winner wordt gehouden in het Olympic Sport Centrum in Wijchen en wat een prachtige locatie is dit zeg!

Als we laat in de ochtend arriveren zien we Lex met zijn Djoek en met Rene al in de kantine zitten. Djoek heeft z’n rondje in de ring al achter de rug.

Het plasrondje buiten de deur gaat gesmeerd, onze Engeltjes laten een klein spoor achter en leven zich uit met de inmiddels al groter dan Aiki gegroeide Djoek! Wauw is hij groot! Een echte reu da’s wel duidelijk!

In de sporthal lopen diverse Oudduitse Herders en het is elke keer weer een feest te zien hoe sociaal ze zich eigenlijk allemaal gedragen. Nog groter is het feest als we weer vele familieleden en bekenden treffen!

En ik kom precies op tijd om die prachtige Eilish van Astrid even te onthaasten.

 

Wat een mooie ranke dame is zij zeg. Ze heeft de hele ochtend allemaal honden langs zien komen, van groot tot klein, tel daarbij de stress van haar baasje op en er is niet veel meer nodig om te ontploffen. Een beetje onthaasten doet wonderen en in de ring wordt ze meteen tweede!

We kletsen wat hier en we kletsen wat daar en af en toe moeten zowel Angel als Aiki met een bekende op de foto.

Aiki met haar kleine halfbroer puppy Ravi, wat is ie leuk!!!!!

Aiki met haar jongere maar wel grotere halfbroer Teun, wat is ie mooi!!!!!

Angel met kleine Haakon, zoon van Indy, wat is ie mooi lichtbruin van kleur!!!

Papa Cliff is er ook weer en hij doet het zo als altijd geweldig. Wat een aandacht en wat een slijmert is hij toch!

Aline gedraagt zich als een heus familielid (maar dat is ze niet) en ligt lekker naast Djoek te wachten. Ze is wel wat gewend, heeft al zoveel shows ‘afgelopen’ met Paula!

Diva komt ook af en toe langs, vooral de bak water is erg interessant. Kortom, het is als toeschouwer nu eens erg leuk om alles van de andere kant te bezien.

Hulde aan de organisatie, het bestuur van de NODHV met hun helpers, want met een ziekgemelde keurmeester is het toch een beetje krap aan om alles op tijd te laten lopen.

Klik hier voor enkele foto’s van de NODHV Winner, nee, geen ringfoto’s deze keer maar alleen foto’s van ons als toeschouwer.

Helaas is Ton te moe om hierna onze weg naar Kranenburg te vervolgen en eigenlijk is het maar goed ook, door de vele regen komen we zelfs iets te laat in Velp aan. De Engeltjes gedragen zich super in de auto, zij slapen heerlijk onder het ritme van de regen op het auto dak. Pas rond 21.30 uur zijn we weer thuis, na een lange vermoeiende autorit door vele plassen en slagregens.

maart 30, 2008

NODHV Trofee met nestkeuring

Geplaatst onder: Angel, Cliff, NODHV Show, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 11:10 pm

Vroeg uit de veren, echt vroeg uit de veren, want de klok wordt een uur vooruit gezet. En aan de start van deze zomertijd regent het vandaag bijna de gehele dag. De avond ervoor treffen we alvast wat voorbereidingen voor deze NODHV Trofee, de halfjaarlijkse ODH-show van de Nederlandse Oudduitse Herder Vereniging, dit keer in het Dogcenter bij Zaltbommel. De rugzak op wieltjes staat ingepakt klaar en op tijd ons mandje in voor deze enerverende dag.
Vanaf 8.30 kunnen we binnendruppelen, hulde dus weer aan de organisatie en de overige medewerkers! Zij hebben immers opnieuw een behoorlijke voorbereiding achter de rug en staan toch elke keer maar weer voor iedereen vroeg klaar!

Eén voor één druppelen ook Angel’s engeltjes binnen. Helaas is Antriël-Jazz ziek gemeld, we hopen dat ze snel weer opknapt! Ook Aquariël-Zita wordt ziek gemeld, maar misschien zal ze tijdens de nestbeoordeling in de middag toch nog even bij kunnen zijn. En Ahavahel-Jimmy als enige broer, hij wordt ook tijdens nestbeoordeling verwacht. Heerlijk toch weer om onze eigen engeltjes te zien en te knuffelen. Wat zijn ze mooi geworden! Die kleuren en die koppies….. Als het aan mij ligt…….


Rond 10.30 start de show natuurlijk als eerste met de puppen. Alle ingeschreven Oudduitse Herdertjes tot 6 maanden oud. Hartstikke leuk om kennis te maken met de baasjes van Lance-Teun van de Victory en om Loyd-Kiran en Levy-Miko met hun baasjes weer te zien. Wat lijkt Lance-Teun qua kleuren op onze eigen Amitiël-Aiki, echt heel bijzonder, maar natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat deze 3 grauwe mannetjes halfbroertjes zijn. Die papa Cliff laat z’n sporen goed na! Ook zusje Lace-Whoopy is van de partij. De grauwe broertjes en het zwart-bruine zusje doen het geweldig in de ring, wat een beauty’s! Lace-Whoopy van de Victory gaat er zelfs met de 1ste prijs vandoor!

En dan is de beurt aan de jonge honden van 6 tot 12 maanden. Wij dus met onze engeltjes die vandaag precies 8 maanden oud zijn! Staan we daar in de ring met 5 grauwe zusjes, hoe bijzonder. (en eigenlijk hoe jammer dat zowel Antriël-Jazz en Aquariël-Zita zijn afgemeld, anders hadden we er met alle 7 engelen-meisjes gestaan) Moet zeggen dat ik echt super trots ben op onze hondjes, want ze doen het allemaal geweldig. Er valt geen onvertogen woord, geen gebekvecht of oortjes die plotseling dicht zitten. Echt complimenten aan de baasjes, wat doen onze engeltjes het leuk! Dat gaat ook wel eens anders, soms kunnen teefjes onderling aardig bekvechten. Onze eigen Amitiël-Aiki loopt sinds een paar dagen wat mank met haar rechter achtervoet en warempel tijdens deze show valt het alles mee. De Shambhala doet dus ook weer prima dienst! Alle hondjes worden bekeken en bevoeld en als uiteindelijk Aniël er met de 3de plaats vandoor gaat en Amitiël-Aiki de 2de plaats verovert dan is het feest compleet.


Na de middag volgden de open klasse teven en reuen elkaar op. Papa Cliff staat opnieuw te stralen in de ring, hij heeft leuke teefjes in het vizier!

En als papa Cliff nog z’n eigen show aan het stelen is mogen Angel en haar engeltjes alvast op komen draven voor de nest keuring. Eerder dan gepland staan we te wachten in de ring. Ik heb er erg naar uitgekeken maar…. als je hoge verwachtingen hebt…. kan het nog wel eens tegenvallen…..

Keurmeester Koos is nog niet klaar bij de open klasse reuen en ook papa Cliff moet zich nog tussen zijn engeltjes voegen. Er wordt gevraagd wie er nu eigenlijk de moeder is…… (Persoonlijk zou ik het heerlijk vinden zoveel jonger geschat te worden, maar zeg nu zelf, zelfs een leek kan toch wel zien dat Angel geen 8 maanden oud, slungelachtig, nog niet volgroeid teefje is, toch? Sterker nog, na de dracht is ze toch wel behoorlijk uitgedijd). De Engelse keurmeester Dorothy begint elke engel alvast opnieuw te bekijken, zoals ze ook al tijdens de individuele show had gedaan. Ahahavel-Jimmy, die hier nu voor het eerst staat, vindt het maar niets dat hij z’n tandjes moet showen. Dan voegt papa Cliff zich tussen zijn engeltjes en mogen we allen een paar rondjes lopen. Ton, die nog nooit een show heeft meegemaakt, loopt zelfs met Angel voorop. Daarna poseren we met z’n allen op rij langs de kant en vraagt iedereen zich nu af hoe verder….. Keurmeester Dorothy staat maar te kijken en te kijken en als dan ook keurmeester Koos zich aan dient, overleggen ze even samen en neemt Koos de microfoon tot zich om zijn bevindingen mee te delen. Tja, wat zal ik hier over zeggen: Dat papa Cliff z’n sporen heeft nagelaten dat kan iedereen natuurlijk wel zien. Al die grauwe teefjes….., dus inderdaad is het nest vader typisch. Nou ik vind het helemaal TOP, dat is nu ook precies de reden waarom ik papa Cliff heb uitgezocht, om z’n karakter en om z’n kleuren! Verder geeft Koos aan dat alle hondjes toch wel gestrekt zijn, dus eigenlijk te lang in lichaam. Tja, ze zijn ook nog niet uitgegroeid Koos, ze zijn allen pas 8 maanden oud. Was dit het dan? Niet dat het toch wel een leuk nest is, dat ze zich toch wel heel sociaal gedragen, etc. etc. Nou ja, zoals ik al zei, als je hoge verwachtingen hebt, wil het nog wel eens tegenvallen. Ik ben in elk geval heel blij met dit nestje; de dames en die ene heer gedragen zich perfect, ze zijn allemaal prachtig qua bouw, qua vacht en qua kleur zijn ze helemaal TOP! En… ik vind het echt geweldig dat alle baasjes de moeite hebben genomen hier toch maar met hun hondje te staan!!! Als ik had geweten dat de nest keuring op deze manier zou plaatsvinden, dan was ik niet zo enthousiast geweest en eigenlijk heb ik er diep in m’n hart een beetje spijt van dat het zo gelopen is.

Wat natuurlijk wel echt TOPPPIE is is dat Angel’s volle broer, Berno-Sem van Marjan’s Meute Best in Show wordt. Weer een MM hondje, echt hartstikke leuk. Even een opfrisser: In 2006 gaat Cliff er met de Trofee vandoor, in 2007 is het Angel’s broer Boy en nu is het de beurt aan broer Sem. Toch wel een kroon op je werk als fokker zou ik zeggen!

Als na de BIS alle oorkondes en prijzen worden uitgedeeld dringt het pas tot iedereen door hoe summier de beoordelingen zijn geweest. Zijn al deze geshowde Oudduitse herders echt van zulk inferieure kwaliteit dat bijna niemand een Uitmuntend heeft gekregen? Zelfs de winnaars onder de jonge honden en puppy klasse krijgen niet eens een Veelbelovend. Ik sta helemaal versteld. Heel jammer dat er niet meer met een puntentelling wordt gewerkt, zo vraag je je toch af of alles echt wel objectief is beoordeeld. En of het nog wel zin heeft je bij een volgende NODHV show opnieuw in te schrijven…..
Hulde aan de organisatie, dat wil ik nogmaals beamen, maar de beoordelingen zijn eigenlijk onder de maat.

Onze foto’s zijn niet helemaal TOP daar er regendruppels op de lens te zien zijn. Maar voor een kleine impressie klik hier. En hou het dagboek en de web-site in de gaten voor meer foto’s.

PS: Er is op de valreep nog wel een heel leuk nieuwtje: Djarré, de volle zwarte 2lingzus van Angel, is vanavond en vannacht bevallen van 10 ‘draakjes’: 6 teefjes en 4 reuen. Geweldig gefeliciteerd! Wij zijn heel blij dat het achter de rug is en Djarré de bevalling goed heeft doorstaan. Nog wel op de verjaardag van haar baasje Albert. Nou een mooier kado kan je je toch niet wensen! Kijk op de DRACC’s Clan voor meer informatie

maart 24, 2008

Volgende week weer de NODHV troffee

Geplaatst onder: Angel, NODHV Show, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 5:19 pm

Let op allemaal: Volgende week zondag, op 30 maart 2008 is weer de jaarlijkse NODHV troffee, deze keer in Zaltbommel. Voor meer informatie hierover, klik op de link van de NODHV.

En, wat deze keer heel bijzonder is?

Al Angel’s ‘engeltjes-meisjes’ zijn dan van de partij! Angel en Cliff komen ook mee, want omdat al hun dochters er zijn krijgen ze een nest beoordeling.


Spannend, dan zien we al Amitiël-Aiki haar zusjes terug!! Helaas kan alleen Angel haar enige zoon Ahavahel-Jimmy niet. Misschien voor hem niet zo heel erg, want….zijn zusjes Ambriël-Beer en Aquariël-Zita zijn loops. Oei, oei, wat vliegt de tijd. 8 maanden jong en de eerste loopsheid is begonnen. Mama Angel had haar 1ste loopsheid ook met 8 maanden wat aan de vroege kant. En nu dus haar 2 ‘Knabbel & Babbel’ dochters! Ook in het nest waren Ambriël-Beer en Aquariël-Zita altijd al samen, we noemden ze toen niet voor niets gekscherend Knabbel & Babbel. Een heuse 2ling deze dames, want zelfs de loopsheid doen ze samen!

Amitiël-Aiki is (nog) niet zover. Laat haar maar heel even wachten tot ze misschien tegelijk met haar mama loops wordt? Eigenlijk verwachten we Angel haar loopsheid in mei, maar wie weet wat de natuur in petto heeft. Wordt Angel misschien samen met haar dochter wat eerder loops? Ook goed….we gaan ervoor, Angel mag dan weer op voor het moederschap!

april 8, 2007

NODHV Trofee en Boy neemt z’n kans!

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, NODHV Show — Maj @ 9:55 pm

Vroeg uit de veren op 1ste paasdag! Angel en ik worden opgehaald door Therese en Esmeralda op weg naar de NODHV Trofee in Baak, vlak bij Zutphen. TT is er vroeg bij, als ik onder de douche sta, word ik al gebeld. Ben dus ook nog niet eens klaar als ze al arriveren. Gelukkig vertrekken we toch op tijd. We krijgen een helse rit. Complimenten voor TT en haar karretje met ingebouwde Truus, want zij moeten navigeren door een hele witte wereld van zeer dichte mist. Angel mag achterin de couveuze en hebben we niet meer gehoord. Niet verwondelijk, want wij hebben met elkaar natuurlijk genoeg te kwekken. We komen er zelfs achter dat er heel veel saamhorigheid is!

 Bold & Angel

Door deze mist zijn we helaas wat verlaat, maar gelukkig niet als laatsten. In Baak komt de zon rap door en belooft het een heerlijke warme dag te worden. Stoelen geinstalleerd en het begroeten kan beginnen. Geweldig om nu in het echt Angel’s andere broers Bold, Sem, Fedor en Gomez uit het B-nest te zien. Wat een machtige kanjers zijn dit geworden. En ook de zusjes Jane en Cleo uit het C-nest (die ik geboren heb zien worden) zijn van de partij. Leuk om dan ook eindelijk alle baasjes eens in het echt te ontmoeten. Fay van Karin komt even snel tevoorschijn voor de keuring maar moet helaas weer terug de auto in, daar ontkom je als teef niet aan als je nu net loops bent geworden. Gelukkig is ook Angel’s lover Cliff er weer bij! Wat is hij toch een heerlijke rustige stabiele reu, ik ben nog steeds helemaal weg van hem en Angel niet minder!

  Twee tortelduifjes

We ontmoeten een heleboel meer bekenden: Liesbeth met Haggis, Naphasja met Shila, Paula met Aline, AnneMarie met Nero en Xyta, Joke met Saros, Ida-Maria met Akira, Roy met Ronan, Goska, Marijke en Astid als organisatoren, het houdt niet op. De familie wordt al groter! En… ik mag ook nog even knuffelen met een van de Valantijns Boy’s genaamd Ice-Item. Hhmmm wat lekker is dit zeg!

 Valentijntje: Item

Bij de puppy klasse halen Cleo en Jane, Angel’s zusjes van het C nest, een beker. In de jonge honden klasse halen Gomez en Sem, Angel’s broers van het B nest, wederom een beker en als klap op de vuurpijl halen broer Boy uit het A-team en Cliff, Angel’s lover, ook een beker.

Angel doet het weer prima tijdens de show. Ze wordt beoordeeld en we lopen ons rondje een aantal keren. Net geen beker maar wel weer een Uitmuntend. En toch wel een vermelding waard: Ze krijgt de aantekening: Zeer aangenaam in de omgang! 

 In de ring

Aan het eind strijden alle nummers één tegen elkaar voor de Trophee. Laten dat nu ook de 2 broers Gomez en Boy zijn. Het wordt moeilijk kiezen en uiteindelijk gaat broer Boy, die inmiddels qua training op de universiteit zit, er met de Trophee vandoor. Lex twijfelde nog of hij Boy wel zou inschrijven en nu mag hij naast z’n schoenen lopen!!!

 Trotse Lex en z’n Boy

Maar Marjan en Karin mogen ook naast hun schoenen lopen: Uit alle drie de nesten van Marjan’s Meute, het A, B en C nest, met allen Marjan’s Puck en Karin’s Sultan als ouders, worden er bekers gewonnen waarbij onze Boy uit het A-nest de grote winnaar wordt! Marjan en Karin, in één woord geweldig! Dit zijn allemaal KANJERS, dat kan niet anders!

We hebben genoten! Veel dank en complimenten aan de organisatie van de NODHV, die het deze keer heel wat vlotter liet lopen! Het weer zat mee en op de terugreis hebben Therese, Esmaralda en ik lekker bijgekletst. Angel lag direct gestrekt en TT heeft laag gevlogen zodat we toch nog lekker op tijd thuis waren. TT en Esmeralda bedankt, jullie waren heerlijk gezellig! (tot slot dank aan de engelen, die ons allen ongetwijfeld de hele dag hebben bijgestaan)

Klik hier voor een grote fotorapportage van de show. En kijk op de web-site van Het Vijfspan  voor nog veel meer foto’s. Ook op de web-sites van Marjan’s Meute  en Van de Victory is vast meer informatie te vinden.

Voor de officiele uitslagen verwijs ik naar de web-site van de NODHV.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.