Angel of Wassenaer

september 21, 2009

NODHV strandwandeling


Eigenlijk is het een repeterend verhaal, elk jaar weer dezelfde wandeling met dezelfde ’soort’ mensen!  Maar  sinds we deze wandeling vanaf 2006 organiseren kan ik alleen maar zeggen dat hij elke keer leuker wordt. Soms valt er iemand af maar meestal komen er ook nieuwe wandelaars bij. En allen met dezelfde passie: onze Oudduitse Herder. Intussen gaan we elkaar kennen en worden we één grote ODH familie. Zoenen is dan ook veroorloofd hè Lex?

Zoals steeds wachten we op elkaar bij de grote parkeerplaats in Katwijk tot iedereen aanwezig is. Mooi dat er ook toekomstige ODH eigenaren mee wandelen om zo eens te zien hoe onze kanjers zich met elkaar op het strand gedragen! (en goed gedragen kunnen ze hoor!) Leuk dat Souris (‘onze’ B’Engel) nog even haar grote zwarte vriend Balou komt uitzwaaien. Balou is een zwarte achterneef van onze Angel en loopt met Ilone mee. Souris niet, zij gaat met Peter mee terug, ze is met haar bijna 9 maanden net aan haar eerste loopsheid begonnen, gelijk met haar mama Angel, die ook schittert door afwezigheid. Verrassing ook als Indy (weer een B’Engel) toch mee wandelt met Ton en Janie, voor hem een peulenschil, zij wonen immers in Katwijk aan Zee. En natuurlijk zijn Rob en Ria met Khes (‘onze’ A-Engel) van de partij. We treffen Peter en Ellen met Diva, Jaap komt met Chika, Martin en Florine hebben hun ‘buurmeisje’ Sara bij zich, Hetty en Peter nemen de grauwe Jessy mee en Loes en John zijn er met Rocky. Helaas meldt de familie Vogels zich af, beterschap voor Angelien van ons! Heb ik nog iemand vergeten? Ja, want Jan is verlaat….

Zonder Jan, die ons met Branco achterop zal lopen, vertrekken we alvast naar zand en zee. De honden zijn meteen dol. Ze gedragen zich als echte herders, de één ‘herdert’ nog meer dan de ander en jagen blijft ook erg leuk.

En de baasjes? Sommigen zien elkaar alleen maar tijdens deze wandelingen dus er valt weer heel wat af te kletsen.

De puppy route begint vanaf de andere kant bij Beach End in Noordwijk en halverwege het strand treffen we elkaar  om zo gezamenlijk  naar Beach End te lopen en daar gezellig  wat te nuttigen. Het is één groot feest van één grote familie als we elkaar ergens op het strand treffen. Lex en Joke met hun 4 Boys van de 7 (van het Vijfspan, snappen jullie het nog?) herkent natuurlijk iedereen. En Lex zijn dag kan niet meer stuk, zo vaak als hij op het strand door vrouwelijk schoon wordt gezoend!  Odin (weer een B’ Engel) komt samen met Paul, Astrid en Evita en is helemaal blij als hij zijn broer Indy ontdekt. Samen maken ze de zee onveilig. Daar treffen we ook Miranda aan met Castor en haar jongste telg de grauwe Brenda. Brenda haar halfbroer de zwarte Kansas komt met de familie Kortekaas mee. Wat een feest toch weer!  Op naar Beach End om gezamenlijk wat te drinken en heerlijk bij te kletsen.

Voordat we de terugweg aanvangen maken we een groepsfoto en net als we denken dat we klaar zijn komen toch Joke, haar man en de zwarte Sky aanwandelen. Precies op tijd!

De terugweg verloopt net zo lekker als de heenweg. De hondjes genieten en wij niet minder. De puppen en jonge honden haken al snel af terug naar Noordwijk en wij vervolgen onze weg over het strand naar Katwijk. Als we bijna bij Katwijk zijn aangekomen ziet het strand bijna zwart van de Kite surfers. Wie had ooit gedacht dat je door zo een luchtbed gevloerd kon worden? Helaas overkomt het Peter van Hetty. Wat een schrik als ineens een van je medewandelaars ter aarde stort. De Reddingsbrigade is er snel bij en neemt hem toch even mee ter onderzoek. Intussen stellen wij ons op in het strandpaviljoen er vlak naast. Gelukkig komen Hetty en Peter ons toch nog even verslag doen van het hele gebeuren en met wat ijs tegen Peter zijn hoofd hopen we dat de klachten snel afnemen. We nuttigen nog een laatste drankje en kletsen weer heel wat bij. Het was echt helemaal TOP en zeker voor herhaling vatbaar. Want deze repeterende wandeling is heus niet saai!!

Er zijn weer heel veel mooie foto’s gemaakt, ga er maar voor zitten want het is echt heel veel om na te genieten! Klik op de links hieronder:

-      Angel of Wassenaers webalbum

-      Het foto album van PEter  

-      Miranda haar Picasa webalbum

-      Kansas is onze hond

-      Het Vijfspan

En zo kunnen we allemaal nog lang nagenieten van deze heerlijke nazomerse NODHVwandeling!

PS: Gelukkig horen we een dag later van Hetty dat het uiteindelijk toch mee lijkt te vallen met Peter en zijn ongeval hopelijk met een sisser afloopt! Fijn Hetty, daar zijn we heel blij om!

april 5, 2009

09-04-05 NODHV Strand wandeling


Vandaag is het weer zover, de jaarlijks terugkerende strandwandeling van de NODHV wordt opnieuw van Katwijk naar Noordwijk gelopen. Het is gewoon een fijne route, omdat er in Katwijk minder parkeerproblemen zijn dan in Noordwijk en de sanitaire stop bij Beach End altijd weer handig en gezellig is.

Afgelopen week was het voorjaar al in volle gang met als topdag de vrijdag. Cisca, haar moeder Rikkie en de ODH Kaya hebben hier al heerlijk van kunnen profiteren daar zij vrijdagmiddag vroeg al in Noordwijk arriveerden. Zo maken zij er weer een heel ontspannen weekend van. Helaas liet de zon het gisteren afweten maar vandaag belooft het iets beter te worden. Voor onze hondjes overigens geen punt, die genieten toch wel, weer of geen weer.


Ben benieuwd wie we allemaal aantreffen in Katwijk en bij Beach End. Als het goed lopen er twee nakomelingen van Angel en Cliff uit het A-Nest mee: Aniël en Atuniël-Khes, twee zusjes van onze Aiki en we zien mogelijk bij Beach End drie B’Engeltjes terug van Angel en Cuando uit ons B-Nest. Dat wij er veel zin in hebben mag wel duidelijk zijn!

Als wij op het parkeerterrein tegenover Manege Jonker arriveren zijn Cisca en Jan er al met Kaya en Branco. Vanuit Beach End zijn zij over het strand deze kant op gekomen om zo het hele eind met ons samen mee terug te lopen. Kaya en Branco zijn de zee al in geweest en ruiken lekker zout. Ook Rob en Ria zijn al gearriveerd met ‘onze’ Khes. Wat is Khes toch altijd weer blij als ze ons ziet en wat zit zij prachtig in de vacht, geweldig!

Wachtend op de rest blijven de honden aan de trekhaak! (altijd handig die trekhaak)

En kan ik de anderen op mijn gemak begroeten. Zo zien we Jacques en Petra met ‘onze’ Aniël weer terug, wauw wat is Aniël mooi stevig! Joke en Frans hebben hun ‘zwarte’ Skye of Yentl’s Yard bij zich en naast Angel is ze net niet zwart. We krijgen toch nog een onaangemelde gast mee, zij heeft een bekende ODH bij zich, het is Alwin –Plush van de Victory, ja die vd Victory! Kristel en Jeroen komen met grauwe Amara-Nova van Molino’s Hof, dochter van Imke en Indy, wat is dit ook een mooie dame. Ursula komt zonder hond maar neemt wel haar zoon mee wandelen. Peter en Ellen met hun Fiona-Diva van Stoopy zijn iets verlaat door de Marathon die in Rotterdam gelopen wordt. Hetzelfde gebeurt bij Jeroen, Saskia en Lieke met hun twee harige mannen Alex en Flame-Eamon van Stoopy, broer van Diva.

Als we op het strand arriveren, gaan de honden los en vermaken zich opperbest. De baasjes natuurlijk ook.

Er valt geen onvertogen woord, buiten dat sommige herders het op de vogels of eenden hebben voorzien en langs de duinrand door het mulle zand hun prooi met veel elan volgen. Gelukkig keert een herder altijd weer terug naar de baas of…….

Halverwege de rit komen we Fred, Angelien met hun Mojka en Desperado-Thor of Heartland tegen. Wat een grote vent is Thor al, echt een zoon van zijn papa Boy, (de broer van onze Angel), da’s ook al zo een kanjer. Omdat Thor nog jong is lopen ze ons tegemoet en kunnen ze natuurlijk niet het hele eind mee. Ook komen Rikkie, de moeder van Cisca en Jan z’n vrouw ons tegemoet lopen.

En dan worden we overvallen door een echte Zee Vlam!

We lijken net de ‘Living Death’, alsof we als geesten uit de mist tevoorschijn komen….. eigenlijk best luguber en behoorlijk koud! Daardoor loopt Diva met de verkeerde benen mee! Er is flinke paniek als we bij Beach End arriveren zonder Diva en er iemand door de mist aan komt die iedereen in geuren en kleuren vertelt dat er een herder is gezien die in noodvaart richting Katwijk rent. Ellen snelt terug de mist in en wij staan wat reddeloos in de koude mist op het strand van Noordwijk te wachten.

Afleiding genoeg trouwens want al snel speur ik onze eigen grauwe Barbelo-Odin met zijn zwart-bruine zusje Baïtel-Daikah op het strand. Oh wat zijn ze toch weer leuk deze B’Engeltjes! Als dan ook Bath Kol-Kommissar Derrick met zijn baasjes Hetty en Hans arriveert, is het feest echt compleet. Hartstikke leuk dat ook zij er zijn en dat zij en Nicole met haar mama de moeite hebben genomen het hele eind te rijden voor een ‘piepkleine’ wandeling aan het strand.

Helemaal blij en opgelucht komt Ellen terug met haar Diva! Dat vergeet je zo snel niet meer. We genieten met elkaar aan het terras van Beach End en omdat wij er alleen zitten met onze ODH’s lijkt het wel een privé terrasje van Herders.

Genoeg bekijks dus!

Jan, z ’n vouw Cisca, Rikkie en de honden moeten uit checken (zij zaten in een hotel moeten jullie weten) en vertrekken. Wij vertrekken ook niet veel later terug naar Katwijk. Helaas blijven de B’Engeltjes achter, zij mogen immers nog niet zo ver!

De mist lijkt iets op te trekken en als we in Katwijk arriveren, komt de zon er weer door.

Toch nog een drankje pakken en even lekker opwarmen met elkaar? Zo gezegd zo gedaan en zo wordt het nog best een heel gezellig latertje.

Ellen geniet van haar knuffels met Aiki en Aiki geniet niet minder! Met recht kunnen we weer zeggen dat we hebben genoten en dat deze rit weer voor herhaling vatbaar is.

Rob & Ria, Jacques & Petra, Jan & z’n vrouw, Cisca & Rikkie, Ellen & Peter, Kristel & Jeroen, Ursula & zoon, Joke & Frans, Saskia & Jeroen met Lieke, Fred & Angelien, Astrid & Paul met de meiden, Nicole & haar mama, Hetty & Hans en niet te vergeten mijn eigen Ton, bedankt dat jullie er waren en bedankt weer voor de gezelligheid. Het was weer TOP!

Tijd en zin voor een aantal foto’s? Klik hier en ga er maar lekker voor zitten.

En op de site van PEter staan nog veel meer foto’s. Het zijn er wel 300 en ze zijn echt prachtig! Peter, wat heb jij een geweldig aantal mooie foto’s gemaakt, vooral die aktie foto’s zijn echt TOP!

Vergeet natuurlijk de site van Kaya niet, ook daar is het weer volop genieten! En neem een kijkje in het album van Kristel & Jeroen, ook daar staan vele leuke foto’s!

september 28, 2008

NODHV Strand wandeling

En……. het is echt 100% strandweer, HEERLIJK!

Het is weer zover, de strandwandeling via de NODHV staat gepland!

Met een aantal ODH-liefhebbers is afgesproken dat ze ons via Beach End in Noordwijk tegemoet komen lopen, omdat er of een jonge hond mee gaat (Ja Djoek, jij mag nog niet zo ver) of omdat er kleine kinderen mee lopen.
Zo gezegd, zo gedaan dus.

Op de afgesproken tijd staan al enkele bekenden en onbekenden bij Manege Jonker in Katwijk te wachten. Onze eigen ‘Engeltjes’ weten al lang wat er komen gaat, want zodra die oranje zakdoek om gaat…. zijn ze bijna niet meer te houden. De één jut de ander natuurlijk wel een beetje op. Zo ook de overige honden die al staan te wachten.
De spanning stijgt, we gaan iets leuks doen!
Allemaal even ongeduldig, bijna zou je je schamen zoals wij allen weer eens vooruit getrokken worden  richting zee. Die zeelucht hebben zij natuurlijk al lang en breed geroken!


Als de honden los gaan is het even aftasten wie wie nu is en eigenlijk is al snel de rangorde bepaald. Hoe makkelijk toch weer die hondenwereld…….
We lopen met een redelijk groot groepje vanaf het strand, langs de branding naar Noordwijk.


Er valt heel wat bij te kletsen. De jongste deelnemer Rick is maar net 2 maanden oud en snurkt heerlijk verder in de kangaroezak bij z’n papa Jack op de borst.
Arme Ton moet nog even terug naar de auto omdat ik zo handig was het fototoestel erin achter te laten. Langzaam lopen wij verder richting Noordwijk.
En hebben natuurlijk even telefonisch contact met Ciska van Kaya en Lex van het Vijfspan.
Zij lopen ons vanaf Beach End tegemoet, samen met ook nog een achternichtje van Angel en haar kleine mensen roedel.
Niet ver voor Beach End sluit de groep elkaar in de armen! Gezellig!


Gezamelijk lopen we op naar Beach End en elke keer verbaas ik me er weer over hoe makkelijk onze hondjes erbij gaan liggen en ons daar ons verhaal laten doen. In het zonnetje genieten we volop, het lijkt wel hoogzomer!


De twee vreemde eenden in de bijt die ook aan onze tafels zitten vertrekken al snel, zodat de hoek waar wij zitten alleen nog maar bemand wordt door Oudduitse Herders met twee Aussies. En een bekijks dat we weer hebben………

De terugweg over het strand verloopt in dezelfde ‘rangorde’.

Altijd weer leuk om te zien hoe sommige honden elkaar vinden en strak bij elkaar in de buurt blijven.

Aiki heeft er een grauwe lover bij, Branco is  echt niet bij haar weg te slaan. Het zoute water trekt flink en een aantal honden krijgen hierdoor een gratis ontslakkingskuur.

Op de terugweg realiseren we ons dat we een groepsfoto zijn vergeten te maken, dan maar hier in Katwijk met niet iedereen erop. Diegenen die in Noordwijk zijn gebleven ontbreken dus.

 

Moe maar heel voldaan keren we terug naar de auto’s. Deze wandeling is voor herhaling vatbaar, zeker ook voor een aantal nieuwe deelnemers.

Lex & Joke met Djoek, Boy, Cadanz en Otis; Goedele met Luna; Ciska & Rikkie met Kaya; Tineke, Martin & kinderen met Dora en Senna; Jan met Branco; Hetty & Peter met Jessy; Loes & John met Rocky; Karin, Jack & Rick met Robin; Jolanda & Andre met Enzo; Diana & Dimitri met Tess; Marian & partner met Hugo; Elvira met Thor en Chaya; Astrid & partner met hun 3 herders en mijn eigen Ton met Angel en Aiki niet te vergeten:
Allemaal bedankt voor deze geweldige wandelmiddag!!

Een NODHV wandeling die echt wel voor herhaling vatbaar is, toch? En zeker met dit prachtige zonnige weer!

 Klik hier voor een rapportage van deze heerlijke middag!

En neem eens een kijkje op de web-site’s van:

Het Vijfspan
Kaya
Ook daar staat een prachtige mooie foto rapportage!

PS: En met dank aan Elvira voor wat foto’s van ODHerderpret in zee!!

augustus 17, 2008

Zuid Wester Storm op Angel’s verjaardag?

Vandaag is Angel jarig!

 4 jaar geleden alweer dat Angel werd geboren. Samen met haar broers en zussen in het eerste nest van Puck bij Marjan’s Meute. Vanaf de allereerste gezamelijke wandeling in het hoge noorden is er veel contact met elkaar en zo hebben we ons clubje omgedoopt tot het A-team. Onze hondjes komen immers uit het A-nest!

Gefeliciteerd met jullie vierde verjaardag A-teamers!

A-team

Vanmiddag, op Angel’s verjaardag dus,  staat er een strand wandeling van Katwijk naar Noordwijk op het programma. Samen met Angel’s dochters Aniël, Aiki, Jazz en Khes. Als dat geen feest is?Helaas belt ’t baasje van Aniël af, ze heeft haar pootje bezeerd en dan is een lange strand wandeling door zand en zee natuurlijk geen optie. Blijven Jazz, Khes en haar vriendin Kayra over. De ander engeltjes hebben zich ook afgemeld. Die zien we vast wel weer een andere keer toch?

Hoewel het thuis in Wassenaar zonnig is betrekt de lucht in Katwijk al snel. De honden genieten van zand, zee en golven en wij niet minder.

 Aiki 

Met de wind in de rug lopen we gezellig langs de branding naar Noordwijk.  Khes

Het is best wel druk met vele hondenrassen, onze hondjes laveren er mooi doorheen. Soms moet er eentje terug geroepen worden als ze uit enthousiasme achter wat anders aan wil en gelukkig luisteren ze allemaal prima!

 Samenspel

Bij Beach End hebben we een sanitaire stop, of is het gewoon een drank en smul stop? Voor de hondjes in elk geval wel, zij krijgen allemaal een yoghurt ijsje.

 ijs!!

Khes weet er wel raad mee en als ze niet uit kijken worden de ijsjes zo voor de neus weggepikt. En dan…. zien we de lucht al donkerder en donkerder worden.

 nacht De drank en het bittergarnituur (dank je wel Rob) worden snel achterover geslagen, zullen we het droog houden? Helaas, we lopen nog geen 100 meter of de hel breekt los. Met tegenwind doen de slagregens gevuld met zand en zout behoorlijk pijn op onze blote armen en voorhoofd. Au……. en het is nog koud ook. Zelfs de honden hebben er last van, al dat zand en zout wat nu de ogen in druipt…… Al knipperend met de ogen lopen we allemaal in gezonde pas terug naar Katwijk. Gelukkig mindert de regen dan eindelijk als we bijna in Katwijk aan zijn. Kunnen we nog net een beetje droog lopen.

En de hondjes? Die hebben een mooi souvenir van deze dag mee naar huis genomen! Zoveel modder heb ik nog niet eerder in Angel’s vacht gezien. We koesteren het en meimeren daarmee nog even na over hoe leuk deze middag wel niet was. Ria en Rob, bedankt voor deze heerlijke middag, we hebben genoten en het is echt weer voor herhaling vatbaar! En….nee, Rob, wij zijn niet samen onder de douche gekropen!

Klik hier voor een paar foto’s van Angel’s verjaardag.

april 15, 2007

Intieme ODH wandeling aan Katwijks strand

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Katwijkse strand — Maj @ 7:47 am

Vroeg uit de veren, want om 11 uur worden we in Katwijk verwacht. Karin en Jack hebben een ‘intieme’ ODH wandeling georganiseerd, over het strand van Katwijk naar Noordwijk en weer terug. Als het goed is wandelen we met de broertjes Chip en Cinteau en komt misschien ook Rajan mee. Ik ben benieuwd.

Als we in Katwijk aan komen dan zijn Anouk met Dennis en Anouk’s vader er al. Ook Jennifer en Marcel zijn er. De honden zitten achterin de auto. Ook Bink van Anouk haar ouders is mee. Tjee, wat is Bink groot geworden zeg. Helemaal volwassen, wat een beauty is hij! Als Karin en Jack arriveren kan de wandeling beginnen. Helaas geen Rajan, zijn baasjes hadden toch andere verplichtingen.

En zoals het echte ODH’s betaamt, zijn ze natuurlijk eventjes heel enthousiast, een beetje door het dolle heen. Gelukkig zijn we snel op het strand. Wat is het al warm! Het lijkt wel een zondag midden in de zomer! En zo vroeg is het nog heerlijk rustig!

De honden genieten volop. Rajan houdt normaal de groep bij elkaar, nu is het even aftasten. En er is een teefje bij, want normaliter loopt alleen Robin tussen al die stoere mannen….. Angel heeft nergens last van, die focust zich (een beetje?) op Robin en laat de mannetjes links liggen. Robin doet net of ze het niet merkt en de mannetjes zwerven over het hele strand. En dan komen we bij de eerste binnenzee. Hoe gaan we die oversteken? Vraag dat maar aan de honden, gewoon erdoorheen natuurlijk. Ik weet raad, klim maar op m’n rug dan til ik wel, mijn waterschoentjes kunnen die zee wel aan.

Karin en ik Karin op m’n rug

In Noordwijk wordt het drukker en drukker. Er liggen al heel veel badgasten uitgestrekt en er zijn zelfs badgasten in zee! Mensen het is pas 15 april, eigenlijk is het water natuurlijk nog veel te koud. Natuurlijk delen de honden deze mening niet.

In Beach End hebben we een sanitaire stop en koelen we even af onder het genot van een drankje. Ook de honden drinken liters weg. Kijk ze zitten dan. Onze kanjers trekken weer eens goed bekijks. (Proest, of zou dat door het blaffen komen?)

Onze kanjers Onze kanjers

Op de terugweg is het echt behoorlijk heet. Wat een zinderende hitte! Geweldig. Het lijkt wel of we even een dagje vakantie in hoogzomer hebben gepakt!

Karin, Jack, Anouk, Anouk’s vader, Dennis, Jennifer en Marcel, bedankt dat Ton, Angel en ik mee mochten wandelen met jullie ‘intieme’clubje. Wij hebben genoten. Voor herhaling vatbaar deze rit, dat is zeker!

Klik hier voor een rapportage van de strandfoto’s gemaakt door de baasjes van Robin en Cinteau. En om mee te genieten van onze eigen strandfoto’s kijk dan hier: Strandfoto’s Katwijk-Noordwijk  

maart 21, 2007

Katwijkse strand met Karin en halfzus Robin

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Katwijkse strand — Maj @ 7:37 pm

Vanuit m’n werk snel naar huis want vanmiddag hebben Angel en ik een strand wandeling met Karin en Angel’s halfzus Robin op het Katwijkse strand. Nu dus een thuiswedstrijd voor Karin en Robin. Gelukkig zijn we op tijd en….. is het droog met zelfs een heerlijke zon.

Maar wat een wind, wat een wind! Je woont aan de kust of niet, DAT wordt hier weer eens goed bevestigd. Het strand ligt er kaal en verlaten bij. Door de storm van afgelopen weekend is een gedeelte van het zand zo hoog tegen de duinrand opgewaaid dat de net opzette strandpaviljoens bijna zijn bedolven onder het vele zand. De rest is door diezelfde storm weggespoeld, zodat er er een scherpe rand is ontstaan met een afstap van ruim twee meter diep. De honden hebben natuurlijk weer nergens last van.

 Kijk Huis ter Duin!

Noordwijk met Huis Ter Duin is heel goed in zicht: Samen lopen we via de branding die kant op, waarbij het bijna vechten is tegen de wind in. Het zand schuurt tussen de kiezen…. dus niet teveel praten…

 Beach End

In Beach End drinken we een heerlijke warme thee en komen we even bij van dit ‘hondenweer’.  Ach, het is nog steeds droog, dus we mogen niet klagen. De terugweg volgen we via de duinen. Af en toe Angel tot orde roepen, want zij heeft regelmatig een spoor te pakken of ziet ‘iets’ waardoor zij zelfs op het afgezette terrein met prikkeldraad probeert te komen. Voor Robin is het allemaal een koud kunstje, zij kent dit terrein op haar duimpje.

 Angel en Robin

Klik hier voor een paar leuke Katwijkse strandfoto’s van Angel en haar halfzus Robin. Karin en Robin, bedankt! We hebben weer genoten en doen het graag nog een keertje over!

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.