Angel of Wassenaer

oktober 11, 2011

Laatste bericht “Dagboek van een Herdershond”

De Dagboek verslagen over onze Oudduitse herders worden echt gestaakt!

Zoals eerder werd vermeld is het schrijven van een dagboekverslag niet meer vanzelfsprekend. Een mooie layout kost helaas teveel tijd…… de schrijver is wat HTML-taal betreft ook wel een beetje ‘blond’.

Ons ‘Dagboek van een Herdershond’ blijft natuurlijk wel bestaan, er ‘hangt’ immers een heel archief aan!
Vooral de weekverslagen van onze A-Engeltjes en B-Engeltjes blijven leuk, deze horen immers helemaal bij onze website Angel of Wassenaer .
Want juist bij onze eerste 2 nestjes is veel gebruik gemaakt van dit dagboek.
Ook de eerste dracht Aiki verwijst naar dit dagboek.

Intussen hebben onze beide Oudduitse Herders Angel & haar dochter Aiki samen enkele nesten gehad.

Onze nesten zijn te volgen op de pagina: Angel of Wassenaer’s Oudduitse Herder nestjes

Ons nieuws, het woord zegt het al, wordt op de nieuwspagina gemeld.

En…….hou de planning in de gaten voor wat er allemaal nog wordt verwacht!

Veel lees en kijk plezier op onze website Angel of Wassenaer!

De deftige dames Angel & Aiki

maart 8, 2010

Angel op liefdespad

Geplaatst onder: Angel, Puppy's, Angel's dekking, Aiki, Cuando, Aiki's engeltjes — Maj @ 2:32 pm
Allereerst: Omdat Wordpress, gekoppeld aan onze website, weer eens de instellingen heeft aangepast is het niet meer zo vanzelfsprekend om een tekst te plaatsen. Met de huidige samenstelling kost het erg veel tijd om een gelikte lay out te krijgen. Daarom zal het dagboek niet zo regulier gevuld worden als eigenlijk de bedoeling is.


Dat Aiki intussen is bevallen van 10 pups waarvan er 9 in blakende gezondheid onze achterkamer bewonen mag wel duidelijk zijn.

De updates van de C-Engeltjes gaan nu bijna dagelijks via de weken op de website en zullen niet zoals bij het A-nest & B-nest aan het einde van de week in het dagboek komen.


Maar hier toch een verslag van Angel haar romantische ontmoetingen!

Het was al lang gelegen gepland, deze zomer zou onze Angel haar allerlaatste nestje mogen krijgen. En dan is het afwachten wanneer nu die loopsheid begint. Omdat haar loopsheden vaak om de 4,5 maand komen werd het nog spannend, want stel dat ze begin of rond januari/februari loops zou worden? Twee nestjes tegelijk gaat hier echt niet gebeuren. Nu genieten we volop van de C-Engeltjes van Aiki en focussen we ons daar volledig op.

Gelukkig was de natuur ons deze keer erg goed gezind, want Angel werd heel wat later loops dan verwacht en zo vertrokken Angel en ik afgelopen donderdag op liefdespad. Op naar de uitverkorene Mex.

Daar aangekomen wordt Mex eigenlijk direct overvallen: Hij loopt los op zijn erf en is meteen helemaal hyper. Kan me daar ook wel wat bij voorstellen natuurlijk, als er ineens een heerlijk ruikende zwarte parel voor je neus staat, waarbij je dan meteen voor de allereerste keer je kunstjes mag tonen zonder dat je teruggefloten wordt? Ga er maar aan staan! Mex is volledig in trans en helaas heeft dit niet tot een dekking kunnen komen. De terugreis stagneert volledig in weer eens een van de langste files die Nederland rijk is, een beetje pech hebben we wel.

Om Mex zijn feestje vast te leggen zijn er toch wel wat foto’s gemaakt, klik hier voor de foto’s van het stelletje samen.

Eigenlijk moeten we Mex zijn kans natuurlijk wel geven dus vrijdag eerder uit kantoor gekomen en zo snellen Angel en ik net voor het middaguur opnieuw naar hem toe. Mex doet echt enorm zijn best en put zichzelf volledig uit.

Deze keer gaat het wel beter en meer gecontroleerd maar helaas komt het toch weer niet tot een dekking. Passen ze nu echt niet bij elkaar of is het toch de onervarenheid van Mex?

Klik hier voor nog een heleboel leuke foto’s van een ontzettend opgewonden Mex, die Angel graag voor zich wint.

Na beraadt rijden Angel en ik weer terug naar huis met de afspraak dat we zaterdag nog 1 poging wagen. Maar helaas mag het niet zo zijn en wil ook deze poging niet lukken.

In elk geval wil ik Jolien ontzettend bedanken voor de gastvrijheid en de tijd die zij heeft vrijgemaakt!

En niet te vergeten die 2 schattige mannetjes van haar, die zichzelf even moesten vermaken terwijl hun gelieve Mex verwoede pogingen deed puppies te mogen maken. De spreekbeurt over honden zal Damien vast geweldig hebben gedaan!

Met de NODHV en alle belanghebbenden is afgesproken dat we, mocht het weer niet lukken, doorrijden naar Angel haar grauwe geliefde, Cuandoman, die wel goed weet waar hij de mosterd vandaan haalt. Omdat het toch Angel haar laatste nestje gaat worden en het B-nest zich heeft ontwikkeld tot een stel prachtige gezonde sociale Oudduitse Herders besluiten we tot een nestherhaling. (En krijgt Ton zijn zin!)

En zo geschiedde het!

Die zaterdagmiddag heeft Angel een romantische ontmoeting met Cuando, de papa van ons B en C-nest. Cuando weet exact wat er van hem wordt verlangd en met respect, geduld en veel liefde berijdt hij zijn Angel.

Is dit nu het liefdespaar van het jaar?


Nostalgie is het zeker, we halen opnieuw 2008 voor onze geest!

En hulde aan Albert die, in zijn schaarse tijd, toch even wat momenten kon vrijmaken voor nog 2 ontmoetingen tussen dit liefdespaar!

Zowel zaterdag als zondag vindt er een geslaagde dekking plaats, helemaal geweldig!

Gaat dit net zo een mooi nestje opleveren als ons B-nest? We hopen het en gaan ervoor! Allemaal meeduimen dat we nog op tijd zijn en deze koppelingen een geweldig voorjaar/zomer nest gaat worden!

Klik hier voor de romantische ontmoeting van zaterdag en klik hier voor nog veel meer foto’s van de herhaling op zondag.

Deze 4 dagen hebben Angel en ik samen ongeveer 1300 km afgelegd, laten we die files maar vergeten……. En het mag duidelijk zijn dat deze ritjes er voor zorgden dat de updates van onze C-Engeltjes behoorlijk stagneerden.

augustus 24, 2009

Dikke stress in Huize Angel of Wassenaer

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Puppy's, Angel's engeltjes, Aiki, Cuando, Soestduinen — Maj @ 11:25 am

Onze PC is ter zielen, helaas is ie gisteravond laat ‘ overleden’
Dit korte bericht kan even vanaf de PC van onze lieve Buuf, die haar kantoortje even beschikbaar stelt!

We kunnen nu dus geen update geven op de web-site (dat gaat niet vanaf hier) en alle mail moet ook wachten want er moet eerst een nieuwe PC komen!!
Hoop natuurlijk van harte dat straks op de nieuwe PC alle oude gegevens overgenomen kunnen worden en zo niet? Dan is er een flink probleem…………
Allemaal dus even een behoorlijke dosis geduld voor het verslag en alle prachtige foto’s die we gisteren tijdens de nakomelingen wandeling hebben gemaakt! Die vele foto’s hebben we nog niet eens gezien…..

Maar: wat was het geweldig gisteren en wat was het gaaf dat er zoveel honden uit zowel het A-nest als het B-nest aanwezig waren!
Dank je wel lieve baasjes, dat jullie de tijd hebben genomen om er bij te kunnen zijn en dat jullie allen de socialisatie zo geweldig hebben voortgezet! Want deze Engeltjes zijn allemaal prachtig om te zien, allen even mooi, lief EN sociaal. Echt geweldig!
We kunnen met recht zeggen dat we bere trots zijn op deze twee nesten met nakomelingen van onze Angel!
Het was een geweldige middag en ons hoofd zit nog helemaal vol om alles te verwerken…….
Foto’s volgen, updates hopelijk ook, alleen is er echt een beetje veel geduld nodig!

Dit wordt een weekje  verplicht ‘vakantie’ met een boek in de tuin! Het prachtige vervolg op de bestseller ‘Schaduw van de wind’ opnieuw ‘t lekker dikke boek ‘Het spel van de Engel’ ligt al even te lonken…. dat wordt vast verplicht smullen…… want oh met de ziel onder de arm gaan we nu niet lopen toch? Zo zonder PC!


Liefs uit zonnig Wassenaar met vele pootjes van de Engelendames, die vannacht super hebben geslapen na een heerlijk dagje wandelen met hun familie.

april 11, 2009

Puppysnuiven bij…….

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 10:22 pm


Ja hoor, het is weer zover. Op naar het hoge Noorden om weer heerlijk puppy’s te snuiven. De reis wordt ietsje uitgebreid met een gezellig bezoekje aan een goede kennis die sinds kort vlak bij Gorredijk woont, naast de oude woonplaats van ons ‘pake en beppe’, waar wij als kinderen met regelmaat kwamen. Pure nostalgie dus.

Via omwegen, (want ja, de TomTom stond niet helemaal goed ingesteld) snel ik via de afsluitdijk richting Heerenveen. Eerst rijd ik door Terwispel, de geboorteplaats van mijn vader, om dan in Lippenhuizen te belanden. Hartelijk word ik ontvangen in een werkelijk prachtige boerderij. Wat een geweldig uitzicht, die rust en die mooie grote tuin. Echt heerlijk, daar zou ik mijn dagen wel kunnen slijten. Als de lunch op is en we een beetje zijn bijgepraat, snel ik via het dorp van onze ‘Pake en Beppe’ naar Buitenpost om ook daar opnieuw hartelijk te worden ontvangen door collega Fokker Annemarie van Oudduitse Herder Kennel Of Heartland.

Wisseling van de wacht, precies op het moment dat ik binnenkom vertrekken de toekomstige eigenaren van een pupje uit het E nest! Waar doet me dit toch weer aan denken? Juist, aan het C-nest, en dat waren ook puppy’s van Takoda. Alleen nu is de papa Angel’s broer Boy. Allemaal neefjes en nichtjes dus, prachtig!

De pups zijn geweldig, wat zien ze er weer goed uit en wat laten ze zich lekker knuffelen. Daar kwam ik tenslotte voor.

AnneMarie en ik hebben altijd genoeg te vertellen en kletsen weer heel wat af.

De pups laten zich lekker kroelen, heerlijk! Als Lex komt is het feest compleet, hij heeft papa Boy bij zich en grote neef Djoek. Wauw,wat is Djoek toch ook een prachtig manneke. (tja, hij is grauw hij, en grauw is voor mij  nog altijd wauw!)

Als het eindelijk droog is kunnen de pups toch nog even naar buiten.

Boy draait zijn pootjes er niet voor om even in de puppy ren tussen zijn nazaten te stralen! Djoek loopt er met argusogen omheen, hij wil gewoon bij zijn grote oom Boy zijn. Ik schiet natuurlijk weer heel wat foto’s en kan ook mooi even helpen met het maken van de portretjes.

Waarom blijven deze pups zo prachtig stil zitten? Even AnneMarie naar haar geheim vragen….

Laat in de middag keer ik (nu via de juiste route) met een glimlach op de lippen weer huiswaard. Het was een geslaagde middag, ondanks de vele omwegen.

Klik hier voor het album van deze heerlijke knuffelparade.

En natuurlijk staan er op de site van Boy: het Vijfspan, ook weer voldoende foto’s van deze geweldige middag. Lex heeft er weer iets moois van gemaakt. Veel kijkplezier!

maart 28, 2009

Bijna 12 weken alweer!

Geplaatst onder: Angel, Puppy's, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 5:25 pm


Alweer bijna twaalf weken geleden dat de B’Engeltjes van Angel en Cuando werden geboren, wat vliegt de tijd! Twaalf weken oud en allemaal rond de 12 kg met als koploper Bahram-Indy, hij zit er zelfs ruim boven. In het nest groeide hij het hardst, hem inhalen zal niet zo snel gebeuren. Maar de rest volgt wel in colonne, keurig zoals het hoort en zoals het in de boeken beschreven staat! (Het aantal weken in kilo’s)

Tja en nog een vermelding: Bij bijna elke B’Engel staan de oortjes al fier rechtop, helemaal TOPPIE!

Babiël-Bipa

Baïtel-Daikah

Baglis-Shamal

Bahram-Indy

Balthial-Izzy

Barchiël-Souris  Barbelo-Odin

Bath Kol-Kommissar Derrick  Bedaliël-Bo

Vier weken geleden zijn de eerste B’Engeltjes uitgevlogen, de rest volgde in rap tempo en het werd stil in Huize Angel of Wassenaer. Eigenlijk best wel heel stil!

Intussen gaat het met de Bengels geweldig! Alle Baasjes zijn maar wat trots op hun kleine B’Engel. De eerste week was het natuurlijk best wennen: Zonder broertjes en zusjes zo uit je veilige warme nest in een nieuwe omgeving, alleen in de bench, geen mama Angel of Assepoessie Aiki om je mee te vermaken en vooral die eerste eenzame nachten……..Of je er nu naast sliep, de babyfoon gebruikte, je B’Engel mee naar de slaapkamer nam of je B’Engel gewoon alleen in de bench liet? Voor sommigen was het toch een paar dagen afzien. En ook het zindelijk maken is een energievol proces. Het leven van een nieuwbakken pupje (en hun nieuwe Baasjes) gaat niet meteen over rozen. Toch vond een ieder uiteindelijk heel snel zijn ritme.

Van de negen B’Engeltjes hebben er zeven nog andere viervoeters in huis. Of zelfs een éénvoeter, als we aan de kip van Barbelo-Odin denken, die rond hupt op maar één pootje. Bijna allemaal hebben ze wel één of meerdere poezen als vriendje, nou ja vriendjes moeten ze natuurlijk eigenlijk nog wel worden. Sommigen hebben zelfs eigen soortgenoten als vriendje, zoals Baïtel-Daikah met de Pyreneese Herder Esti, Baglis-Shamal met de grote Duitse Herder vriend Mike en Bedaliël-Bo met haar grote voorbeeld Daisy. Barchiël-Souris heeft het nog makkelijker, haar vriendje is Angel’s zwarte neef, de Oudduitse Herder Balou van Altdeutschen Eck. (Zijn papa is Angel’s opa). De B’Engeltjes vinden in elk geval allemaal aansluiting met hun dierlijke vriendjes! Behalve als de kip los door de achtertuin hipt………

Natuurlijk moet er ook veel geleerd worden! Allemaal op cursus en allemaal doen ze het zoals het een Herder betaamd. Tja, je hebt een Herder of niet hè. Toch is het natuurlijk ontzettend leuk te horen dat sommige mede cursisten zich als ongeleide projectielen gedragen terwijl onze B’Engel daar dan staat als vaak ook nog de jongste telg van alle cursisten, die niet alleen goed luistert, maar ook nog eens doet wat er verlangd wordt en nergens echt van onder de indruk is. Geweldig toch!

Klik hier voor weer vele mooie foto’s van onze B’Engeltjes!

Natuurlijk genieten wij ontzettend van alle mailberichten die we over en weer met elkaar delen, (ga zo door en vooral veel foto’s sturen!!) En we genieten van de twee B’Engeltjes Barbelo-Odin en Barchiël-Souris, die immers alle twee in Wassenaar wonen! Die zien we echt met regelmaat. Barbelo-Odin is zelfs al een paar keer een dagje bij ons geweest, hij gedraagt zich als de Opper God tussen zijn dames, zo mooi om te zien hoe leuk Aiki en hij elkaar uitdagen en met elkaar spelen! Nog geen week geleden was hij helaas ineens heel zielig. Bleek dat z’n melktand ontstoken was, waardoor zijn hele rechterkaak op zwol op. De tand is verwijderd en de kaak weer geslonken. Gelukkig dus een snel herstel.

Wij zijn ontzettend blij dat het allemaal zo goed gaat, dat alle baasjes vol lof zijn over hun eigen B’Engel en er ook nog steeds echt volop van genieten. Het gehoorzame, het luisteren, het sociale gedrag met het onverstoorbare niet of nauwelijks reageren op harde of vreemde geluiden en andere factoren, etc. etc.

Baasjes, ga zo door met jullie socialisatie en wij geloven dat dit echte WERELDPUPS worden.

Mama Angel Papa Cuando

Want zeg nu zelf, pups van Angel en Cuando dat kunnen toch alleen maar Wereldpups worden?

maart 2, 2009

De achtste week

Geplaatst onder: Angel, Thuis, Puppy's, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 10:12 pm


Partir, c’est mourir un peu!  Dit is echt de week van het grote afscheid! Onze B’Engeltjes vliegen in rap tempo uit. Zij zijn er echt klaar voor maar wij……..

Woensdagmiddag wordt de eerste B’Engel: Barbelo-Odin, opgehaald door Astrid, Paul, Naomi en Evita en hij komt in een warm nest terecht.

Alles staat voor hem klaar, z’n baasje Astrid had de uitzet al helemaal in orde gemaakt! Wat is ie aandoenlijk dit manneke. Omdat het puppypakket van Cavom moeite had ons huis te vinden wordt het veel later dan verwacht bezorgd. Maar…..dat brengt mij wel in de gelegenheid meteen ’s avonds even langs te gaan voor de na bezorging. Barbelo-Odin blijft immers in Wassenaar wonen. Geweldig om te zien hoe thuis hij nu al is. Alleen de nachten nog……want ja, zonder je nest genoten in het donker is eigenlijk best eng……Gelukkig gaat het elke nacht ietsje beter.

Vrijdag begint dan echt de marathon van uitvliegende Engeltjes bij Angel of Wassenaer en deze eindigt pas op maandagmiddag. Op deze regenachtige dag lijkt het wel of de hele wereld mee huilt…… Een lang weekend van puppy’s afstaan aan hun nieuwe baasjes, wat is dit toch een ontzettend moeilijk moment! We hebben er niet naar uitgekeken (de nieuwe baasjes natuurlijk wel) maar het eigenlijk een beetje weggestopt. Loslaten, heet het…En dan is het zover.

De 2de B’Engel: Balthial-Izzy, wordt vrijdagmorgen opgehaald door Carla en Freek.

Zij hebben veel grote honden gehad en ze zijn wel wat gewend. Ook hier staat alles al helemaal klaar. Balthial-Izzy gaat mee naar Haarlem, gelukkig ook niet zo heel ver hier vandaan.

De 3de B’Engel: Babiël-Bipa wordt rond lunch tijd door Peter en Micha opgehaald.

Zij gaat mee naar België, niet ver over de grens van Nederland. Het toeval wil (wat is toeval?) dat Peter vaak in Wassenaar komt en hier ook nog familie heeft wonen, dus we verliezen haar vast niet uit het oog. De 2 Abessijnen daar zijn goed voorbereid!

En toen hadden we nog maar 6 B’Engeltjes over. Wat is het dan ineens stil in de Engelenkraamkamer, maar nog meer in de grotere speelkamer en tuin. Wat een verschil zeg, het is bijna niet te geloven. Je realiseert het je niet, maar 3 minder is echt goed voelbaar!

De 4de B’Engel: Baglis-Shamal wordt zaterdagmorgen opgehaald door Lisette en Lennard.

Hij gaat meer naar ’s Gravendeel en zal ongetwijfeld heel goed krijgen bij de oudere Duitse Herder Mike en hun 3 poezen.

De 5de B’Engel: Bahram-Indy wordt daarna opgehaald door Ton en Janie.

Hij komt in Katwijk aan zee te wonen, zo lekker dichtbij dat wij hem ook vast niet uit het oog gaan verliezen. Zowel Angel’s halfzus Robin als Angel’s halfzus Tess wonen beiden ook in Katwijk. Alle twee dus een tante van Bahram-Indy! De populatie Oudduitse Herders groeit gestaag! Oh, en dit manneke gaat samen met zijn broer Barbelo-Odin de puppyklas doen bij dezelfde school!

De 6de B’Engel: Bedaliël-Bo wordt zaterdagmiddag gehaald door José, de zus van Ton.

Zij blijft letterlijk in de familie en komt aan de rand van Noordwijk te wonen. Helemaal TOP en lekker dichtbij! Hun oudere Duitse Herder Daisy mag mooi nog even mee helpen met het opvoeden. En tijdens de zomermaanden mag Bedaliël-Bo zelf een beetje haar waaksheid tonen als de camping op volle toeren draait.

Een toen hadden we geen grauwe B’Engeltjes meer in ons assortiment. Alle grauwen zijn uitgevlogen. Wat is het stil…… om echt even stil bij te staan……

Nu zijn er nog 3 B’Engeltjes over, allen zwart/bruin. Ze hobbelen door de tuin of dat er niets aan de hand is. De hele tuin wordt verkend en ze worden al vrijer en vrijer. Met regelmaat wordt ook nog altijd die melkbar even uitgeprobeerd. Het is mooi om te zien dat zowel Angel als Aiki beiden erg leuk met de B’Engeltjes spelen. En met elkaar waarbij er soms een stoere B’Engel denkt zich er tussen te kunnen mengen.

Dan is het zondag en wordt de 7de B’Engel: Bath Kol-Kommissar Derrick opgehaald door Hetty en Hans.

Begin dit jaar is hun Duitse Herder Tess naar de overzijde vertrokken en misschien kan dit manneke hun verdriet een klein beetje verzachten. Afleiding geven zal hij zeker wel! Hetty en Hans treffen het wel want de dag start met een strakke blauwe lucht. Ze komen helemaal uit Lichtenvoorde, maar hebben voor deze dag een hotelletje in Scheveningen geboekt, nog één maal samen even uitslapen? Dan is het meteen genieten van de blauwe lucht en het (eindelijk) wat zachtere weer!

Er zijn nog maar 2 B’Engeltjes over, de beide zwart/bruine dames worden maandag opgehaald. Dit is echt heel erg wennen hoor, je zou ze bijna vergeten…..

Vergeten? Hoe kan ik het schrijven, tuurlijk worden deze 2 dames nog volop geknuffeld en bekeken, het zijn immers de laatste momenten die we willen koesteren. Met dit droge zachte weer zou je bijna de hele dag in de tuin rond hangen. Gelukkig komen beide dames s’ avonds weer naar binnen, nog maar 2 B’Engeltjes in de Engelenkraamkamer! En Moedertje Mop is er ook weer, zij komt de gemoederen een beetje sussen en natuurlijk voor de laatste maal afscheid nemen van de laatste 2 B’Engeltjes!

Maandagmorgen komen Nicole en Ronald de 8ste B’Engel: Baïtel-Daikah, ophalen.

Zij gaat net als Babiël-Bipa ook mee naar België en toeval of niet, ze komen vlak bij elkaar te wonen. (Terwijl beide nieuwe baasjes allen in Wassenaar hebben gewoond, hoezo toeval?) Baïtel-Daikah gaat het Pyreneese Herdertje Esti gezelschap houden.

Tot slot wordt de 9de B’Engel: Barchiël-Souris, opgehaald door Ilone, Peter en Balou.

Ook daar was volop verdriet, want nog maar 3 weken geleden moesten ze hun lieve schat Elmo in laten slapen. Balou van AE, een zwarte neef van Angel (halfbroer van oma Puck) zal vast wel blij zijn dat hij nu een vriendinnetje gaat krijgen. Hij is al een grote vriend van Angel, samen kunnen ze park De Paauw wel ‘onveilig’ maken! (De schrik van De Paauw?) Barchiël-Souris zal ook hier mogelijk het verdriet wat verzachten. Gelukkig blijft dit dametje net als Barbelo-Odin in Wassenaar wonen en zullen we elkaar vast vaak genoeg nog zien. Balou is immers al een grote vriend van Angel en Aiki!

Opnieuw kan ik alleen maar zeggen: Het is een geweldig nest, deze Engelenpuppy’s van Angel en Cuando. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar het zijn ook stuk voor stuk sociale stabiele hondjes! Wat heb ik gewenst dat deze hondjes in de buurt zullen opgroeien en hoe mooi dat deze wens ook uit gaat komen! We hebben heel vaak heel veel bezoek gehad, niet alleen van de baasjes die valkbij wonen maar ook van de baasjes die verder weg zitten en dat maakt dit nest ook wel heel bijzonder! (Chapeau aan alle nieuwe baasjes!) We zijn erg benieuwd hoe ze allemaal ‘opdrogen’ en de tijd zal het leren. We blijven ze volgen!

WIJ WENSEN ALLE NIEUWE BAASJES VEEL LIEFDE EN GELUK TOE MET HUN NIEUWE PUP. Dat ze maar in goede gezondheid heel oud mogen worden!

En niet te vergeten: Dank, dank, dank voor alle liefde, attenties en lieve cadeautjes! De vele mooie kaarten en foto’s, de prachtige bossen bloemen, heerlijke bonbons en cake, de engelen, de botjes en snoepjes voor Angel & Aiki, het is bijna niet te benoemen!

En natuurlijk ook niet te vergeten alle liefdevolle aandacht en vele telefonische contacten die we hebben onderhouden met Albert & Rene van de DRACC’s Clan; de baasjes van Cuando! Natuurlijk ook veel dank voor alle vertrouwen die de nieuwe baasjes in ons hebben gehad! Nicole haar geduld is wel heel lang op de proef gesteld, zij heeft bijna een jaar gewacht op haar Baïtel-Daikah, hoop dat het ’t wachten waard was!

Ik zou het erg leuk vinden als we van het wel en wee van de pups op de hoogte blijven, misschien met een regelmatig berichtje in ons gastenboek (altijd leuk!) en of gewoon via e-mail met natuurlijk de bijbehorende foto’s! Foto’s zijn altijd welkom!

Lieve lieve B’Engeltjes van Angel en Cuando, het ga jullie goed! Nu mogen jullie het helemaal zelf doen in jullie nieuwe leven!

februari 23, 2009

De zevende week

Geplaatst onder: Angel, Thuis, Puppy's, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 12:08 am


Wordt de week van afscheid nemen…. En was toch ook wel een week van de vele ontdekkingen. De B’Engeltjes groeien nu zo snel, alles gaat in sneltreinvaart. Ook het bevattingsvermogen groeit in rap tempo. Je hoeft maar één keer iets (voor) te doen en daarna hebben ze precies in de gaten wat er gaat gebeuren. Het spreekwoordelijke gezegde: ” Als er een schaap over de dam is volgen er meer” gaat meerdere keren per dag op. Niemand wil vergeten worden en allemaal vechten voor een eigen plekje. Wat is het leven van een pupje toch bijzonder.

De B’Engels worden nu zo groot dat de Engelenkraamkamer eigenlijk te klein gaat worden, vooral als ze net hebben gegeten. Ze zitten dan zo boordevol energie dat ze de ‘tent’ zowat afbreken.

Na de ochtendmaaltijd is met meteen lozen wat je hebt gegeten, ook daar kunnen we bijna de klok op gelijk zetten. In de buurt blijven en direct opruimen, want anders wordt er dwars doorheen gebanjerd. En nee, dit is geen ‘aardappel stempelen’ hoor, maar echt letterlijk ‘poep stempelen’, overal overheen.

Elke morgen vertrekken de B’Engels in het boodschappen kratje naar de Engelenspeelkamer omdat ze daar meer ruimte hebben. Zodra het weer het toe laat, gaat het poortje in de Engelenspeelkamer open en kunnen ze de Engelenveranda op. En als daar het hekje open gaat dan mogen ze het hele achterste gedeelte van de tuin ontdekken. Dat is echt één groot feest: Door het ‘oerwoud’ rennen, op takken kauwen, kuilen graven, steentjes vinden, gras plukken…..

De ladder ontdekken en vooral mama Angel en zus Aiki achterna zitten, of… proberen mee te doen met het balspel. Met lef weliswaar, want stel dat mama Angel en/of Aiki een correctie willen geven? Achterom kijkend terug snellen naar de veilige Engelenveranda is heel koddig om te zien.

Afgelopen zaterdag zijn alle baasjes (voor zover ze in de mogelijkheid waren te komen) hier geweest om met hun eigen B’Engel de Bosrand onveilig te maken.

De één was wat pieperig, de ander liep al netjes aan de riem mee. Het was een hele leuke ervaring, ook om elkaar als nieuwe toekomstige baasjes te leren kennen. Na de Bosrand zijn we allen nog even op het veldje achter de Bank geweest en het was heel mooi om te zien hoe sommigen zich volledig op het gemak voelden en, hoe stabiel kan je zijn, de spelende kinderen aan de achterkant van het veld zonder gene gingen bekijken. Het was best een zwaar programma voor de B’Engels, maar wij hebben genoten. Na afloop kwam de zelf gemaakte Erwtensoep van Rene, baasje van Cuando, goed van pas. Zie het verslag van deze dag op de Website van de DRACC’s Clan. En kijk bij: ‘Bengelsday’! Rene, geweldig dat je er ook bij kon zijn, je bent weer TOP!! En zie natuurlijk ook alle vele foto’s van de afgelopen weken bij B’Engeltjes week zeven en B’Engeltjes week acht.

Zondag hebben alle B’Engeltjes de puppytest met heel goed gevolg doorstaan! Ingrid, van hondenschool Dinja, heeft de test verzorgd. Zij heeft een aantal B’Engels geboren zien worden en heeft daarna bewust afstand gehouden om niet bevooroordeeld te raken. Aiki en ik trainen bij haar, we hebben daar de puppyklas en gevorderdenklas met heel veel plezier afgerond en vermaken ons nu met ’Railly-O’. Aiki vindt het geweldig om te doen. Leuk is te weten dat onze Barchiël-Souris volgende week bij Ingrid start voor haar eerste puppyles.

En dan……zit het erop…….

De B’Engeltjes zijn er klaar voor het nest te verlaten….. en wij sturen veel licht, liefde en kracht door

Zijn wij er ook klaar voor?

In elk geval wensen wij alle nieuwe baasjes heel veel liefde en geluk toe met hun Babiël, Baïtel-Daikah, Baglis-Shamal, Bahram-Indy, Balthial-Izzy, Barchiël-Souris, Barbelo-Odin, Bath Kol-Derrick en Bedaliël-Bo! Dat ze maar jarenlang heel veel plezier aan hun B’Engel mogen beleven. Onze taak zit erop, nu is het aan de nieuwe baasjes de socialisatie af te ronden en deze stabiele Engelenpuppy’s een mooie toekomst te bieden.

Wij hebben er alle vertrouwen in!

En misschien over anderhalf jaar? Zullen we het dan opnieuw mee mogen maken?

februari 16, 2009

De zesde week

Geplaatst onder: Angel, Thuis, Puppy's, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 11:11 pm


Is een week van de grote groei!

Het gaat echt snel nu, de B’Engeltjes worden in rap tempo groter, zwaarder  en sneller. Er is veel meer controle op de motoriek, het spel wordt feller en die tandjes, die zijn nu echt vlijmscherp. Dat heeft een aantal van Angel’s B’Engeltjes al een paar keer een fikse correctie opgeleverd. Niet leuk om te zien en te horen, de natuur is soms hard. Angel wil ook echt niet meer de hele dag tussen haar B’Engeltjes in en ook Aiki, die er soms heel enthousiast tussen wil komen, bedenkt zich nu wel 2 keer. Dat opspringen en die bijtende bekjes, het zijn er wel negen en niets is meer veilig.

Dat de B’Engeltjes nu echte Bengeltjes zijn geworden hebben ze al bewezen. Het deurtje van het hekje openmaken, heel slim, leverde een leuke speelplaats in de voorkamer op. De schoenen van Ton waren door de voorkamer gesleept. Plasje op het kleed, poepje netjes op de houten vloer, zo kon je zien waar ze allemaal waren geweest, grappig was wel dat ze toch weer terug in de Engelenkraamkamer waren toen ik de huiskamer in kwam. Dit was de eerste uitbraak en zo volgden er meer. Zondagmorgen zag ik opnieuw dat ze Aiki en Angel waren gevolgd, die weten precies hoe ze ‘binnen’ moet komen zonder gebruik van het deurtje, (die intussen is verankerd) dus als je gewoon je moeder volgt, dan kom je er vanzelf wel. Bengels zijn het! Opletten nu met vastzetten van het hekje, want ja ze worden echt sneller, zwaarder en sterker!

De B’Engeltjes krijgen nu 3 maal daags  vers vlees en de ochtend maaltijd bestaat uit brokjes, want brokjes leren eten moet natuurlijk ook.

De meeste nieuwe baasjes zullen immers brokjes gaan geven en zich niet wagen aan vers vlees. Maar eerlijk is eerlijk, met vers vlees wordt er echt beduidend minder gepoept! Scheelt een hele boel afval toch!

Elke middag verhuizen de B’Engeltjes naar de Engelenspeelkamer in de garage en een schik dat ze daar hebben!

Het is gewoon koddig om te zien. Jammer dat het nog altijd echt winter is, te nat en te koud om de tuin onveilig te maken. Na de avond maaltijd, en voordat het spul weer gewogen wordt, halen we ze weer naar binnen. De Engelenkraamkamer is dan haast te klein! Pas tegen 23 uur krijgen ze de laatste vlees maaltijd en na een laatste poepronde, valt dan ineens de nacht in. Rust in de Engelenkraamkamer, ook voor ons!

Ook hebben de B’Engeltjes allen mogen kennismaken met de auto.

Even snuiven en voelen hoe een draaiende motor trilt. Allemaal even in de achterbak als begin van deze auto socialisatie.

Had het eerder willen doen, het kan al vanaf de vierde week, maar ja, dat winterse weer hè…..

Zaterdag is de dierenarts geweest en Bernard heeft alle negen B’Engeltjes volledig gezond verklaard! Geen navelbreukjes, alle balletjes ingedaald, hij vind het een prachtig nest van negen bolletjes wol.

Geweldig in de vacht en prachtig qua bouw en gewicht. En toch een vermelding waard: Zelden zulke makkelijk betastbare pups in handen gehad! De enting en chip gingen er met gemak in, hoewel ik moet zeggen dat de mannen er wel veel geluid bij hebben gemaakt.

Klik hier voor alle foto’s  van deze keuring, eerst de mannen op alfabetische volgorde en daarna de dames.

Zaterdag, Valentijnsdag, was ondanks het chippen en enten toch ook een klein feestje, zeker voor Angel en Aiki, want Angel’s enige zoon van de A-Engeltjes kwam op bezoek! Aiki haar bloedeigen broer Ahavahel-Jimmy en wat is ie mooi geworden!

Prachtig qua bouw en wat een vacht heeft hij! Z’n staart en broek zijn helemaal TOP! Angel en Aiki vermaakten zich prima met zoonlief en broer. Geen onvertogen woord, vooral Aiki genoot volop. Jimmy, je bent opgegroeid tot een prachtige sociale lieverd, hulde aan je baasjes!

Klik hier voor een heleboel foto’s van het drietal spelend in de tuin.

Week zes zit er dus weer op, we gaan naar week zeven. Even geduld voor de portretjes, want maandag is het weer een dagje Zwolle voor de web-master!

Het einde is in zicht… zucht!

februari 9, 2009

De vijfde week

Geplaatst onder: Angel, Puppy's, Angel's engeltjes, Aiki, Cuando — Maj @ 11:32 pm


De tijd vliegt, de B’Engeltjes worden snel groter en groter. Het spel wordt ook ruwer en soms wordt er behoorlijk gegild. Want die tandjes zijn nu echt scherp en de kracht van het bijten wordt harder. Het uittesten van de bijtrem is dus in volle gang. Aiki en Angel komen soms aansnellen om te kijken wat er nu weer aan de hand is, meestal wordt dan een van de engeltjes gemolesteerd en kunnen zij meteen met de correctie beginnen. De B’ Engeltjes hebben nog altijd hevig ontzag voor Assepoesje Aiki en Angel heeft daar een geweldige hulp aan. Goed zo Assepoesje, wij zijn ook heel blij met jou!

We hebben nog steeds elke dag veel bezoek, is het niet ’s middags dan is het wel ’s avonds, soms meerdere keren per dag. Vrienden, bekenden, familie, maar natuurlijk ook de nieuwe baasjes, die willen tenslotte hun opgroeiende Bengel graag volgen. En doordat de meeste Bengeltjes redelijk in de buurt komen te wonen, kan er makkelijk vaak ‘gesnuffeld’ worden. Kan ook goed merken dat de B’Engeltjes het heerlijk vinden om aangehaald en opgetild te worden, zullen wij ze eens lekker verpesten voor de nieuwe eigenaren? Gaan die straks 30 kg of meer optillen? Ach, nu kan het nog en natuurlijk is dit straks allemaal verleden tijd.

Na de melkgift trekt Angel zich nog vaker terug over het lage hekje, om zich naast de PC neer te vlijen. De B’Engeltjes zijn het er echter niet meer mee eens en hebben heel, heel goed door dat hun mama daar ligt. Balthial was als eerste het hekje over en hoewel het die eerste keer gewoon toeval was, weet ze nu precies hoe ze dit moet aanpakken. Als een aapje klimt ze omhoog, met heel veel kracht in haar voorpootjes trekt ze zich op, haar achterpootjes krabbelen dan over het hout om maar hoger op te komen. Wat een slimme Bengel is zij!

Moet zeggen dat wat er in het koppie zit, er niet zomaar weer uit gaat, dit geldt trouwens voor meer Bengeltjes. Wat een volharding in dit nestje!

Woensdag kwam Zita met Angel’s grote vriend Gijs op bezoek en zo konden de B’Engeltjes ineens zien dat er ook nog andere hondensoorten bestaan. Eigenlijk was er niemand echt ondersteboven van een Boxer. Aiki vond het reuze gezellig en wilde alleen maar met Gijs spelen. En mama Angel? Die verblikt of verbloost niet en ging zonder problemen haar B’Engeltjes van een melkgift voorzien terwijl Gijs aan de andere kant van het hekje stond te piepen en te dansen. Het socialiseren gaat gewoon door, de stofzuiger is niet meer eng en al die vreemde harde geluiden die er soms uit de PC komen, ook daar schrikken ze niet meer zo van. En als het weer mee zit dan gaan we deze week de auto uitproberen.

De paptijd is voorbij en ze eten nu volledig vlees. Wat smullen ze hiervan, de één eet nog sneller dan de ander, ook bij elkaar pikken is een leuke bezigheid. Of er met het bakje vandoor gaan. Doordat het weer niet mee zit bezetten de B’Engeltjes nog steeds de huiskamer (Die langdurige kou en nattigheid, ja, we hebben echt een heus winternest, hoe winters willen we het hebben? Het is in jaren niet zo lang echt winter geweest…..) Veel werk aan de winkel dus, want wat er in gaat, komt er ook weer uit. En de plasjes zijn niet meer zo klein……

Maar hoera afgelopen zaterdagmiddag konden ze dan toch voor het eerst even naar buiten toe. Hun wereldje is dan nog wel heel klein en eventjes buiten zijn was eerst best eng maar al snel werd er ook gespeeld. Met bokkensprongen door de grotere ruimte is heel koddig om te zien. Duimen maar dat het deze laatste 3 weken een beetje mee zit met het weer en ze vaker van de buitenlucht kunnen genieten!

En zondag was hier groot, groot feest. AnneMarie van Kennel of Heartland kwam B’Engeltjes snuiven en vlak nadat zij was gearriveerd, kwamen ook Rene en Albert samen met papa Cuando zijn nazaten bewonderen. Geweldig hoe Cuando zich tussen zijn kleine Bengeltjes bewoog.

Wat een super kanjer is hij toch. Heel voorzichtig en als hij bang was een Bengel te raken, dan danste hij voorzichtig opzij of sprong de engelenkraamkamer uit om veilig achter het hekje mee te genieten.

Aiki was reuze gecharmeerd van Cuandoman! En samen hebben ze menig rondje om de Hazelaar en Kersenboom gerend. Sorry Ton, de tuin was al niet best en is er hiermee niet beter op geworden! Cuando heeft nog een schattig cadeau voor zijn B’Engeltjes achtergelaten, voor ieder een eigen puppyhondje! Cuando bedankt, er wordt nu al met die puppy’s gesleept!

Annemarie heeft ook iets lekkers meegenomen, dat wordt binnenkort smullen van kippenkarkasjes! Annemarie jij ook bedankt! Het was helemaal TOP deze zondag, hoe druk het af en toe ook is, we hebben gezellig onder elkaar ‘fokkers’ ervaringen kunnen uitwisselen!

Kijk eens op de web-site van de DRACC’s clan, daar staat een super verslag van deze geweldige zondag met weer prachtige collages! Kijk hiervoor bij Cuando op bezoek bij de Angels (En voor Carla en Freek nog een excuus van mijn kant dat er hierdoor eventjes weinig aandacht was voor het overige bezoek)

Komend weekend volgt de enting met de chip, de B’Engeltjes worden dan natuurlijk ook meteen weer medisch gekeurd. Die middag zullen we het maar rustig houden met bezoek. En de zaterdag erop is de planning dat we met z’n allen naar onze buurman gaan, tuincentrum De Bosrand onveilig maken!

Maar eerst weer een nieuwe start met week zes!

januari 25, 2009

De derde week

Geplaatst onder: Angel, Puppy's, Angel's engeltjes, Aiki, Cuando — Maj @ 10:24 pm

Is de week van de overgangsfase.

Alle B’Engeltjes worden nu in rap tempo echte hondjes, echte BAngels dus. Ze kunnen horen en zien dan dat merk je ook meteen want als je nu de kamer binnenkomt volgt er direct een kakofonie van geluiden, de een maakt de ander wakker en ze reageren nu zo mooi op elkaar. Ook het lopen gaat al beter. Ze hebben elkaar ontdekt en het lijkt of ze nu al samen spelen.

 

Zo mooi! En… zo klein als ze zijn, een heel aantal plast al keurig op de kranten of het zeil, de vetbedjes blijven redelijk droog. Knappe B’Engeltjes toch!

Deze derde week was ook de week van het eerste bezoek. Elke dag en zowat elke avond kregen we wel visite. Visite, visite, een huis vol visite! konden we met recht zeggen. Iedereen die zich heeft aangemeld voor een B’Engeltje is nu op bezoek geweest. Sommigen hadden we al eerder gezien, maar ook een aantal kwam voor de eerste keer. Voor iedereen weer even spannend.

Ons sociale leven draait nu even helemaal om de pups en de rest hangt er toch een beetje bij. Zelfs het beantwoorden van de vele mailtjes schiet er wel eens bij in…

Moedertje Mop heeft deze week ook weer twee dagen als Oppas Oma gefungeerd!!!

Dat is niet alleen heel praktisch maar ook heel, heel gezellig. Mam, hartstikke bedankt, ook wij genieten ervan!

En zo is week drie met de vele bezoeken echt omgevlogen.

Als klap op de vuurpijl kwamen zaterdagavond de baasjes van Cuando naar hun Bangels kijken. Helemaal vanuit Markelo met van Cuando voor Angel een echt puppyboeket!

Angel was er helemaal stil van!

De B’Engeltjes vergroten hun wereld en zullen de komende week vast de pap gaan ontdekken. En de half ontmantelde werpkist zal plaats gaan maken voor de hondenmand. Als Angel haar puppymelk (met borstvoedingthee, venkel en anijssuiker) krijgt dan eet ze het in rap tempo op, want die nieuwschierige B’Engeltjes hebben een goede neus en nu ze kunnen lopen…… Zaterdagochtend zat zowaar die dikke Bathial zomaar mee te eten……..

  

Opletten Angel! Gelukkig heeft Angel een hele goede hulp in de huishouding, haar bloedeigen dochter Aiki ontfermt zich als een heuse ‘Assepoessie’ over de B’Engeltjes.

 

Dat er af en toe ook naar haar tepels gezocht wordt vindt ze wel een beetje eng, heel voorzichtig stapt ze dan opzij. Aiki is, sinds de B’Engeltjes er zijn en er veel meer  (vreemde) mensen langs komen dan anders, best een beetje waaks, ze houdt het spul in elk geval goed in de gaten en geeft duidelijk aan wanneer er weer bezoek voor de deur staat. Is het bezoek eenmaal binnen, dan krijgen ze allemaal stuk voor stuk, zowel vreemden als bekenden, een zeer warm onthaal, niets is de dames teveel, al het bezoek is even gezellig. Aandacht blijft een mooi fenomeen, ook onder de dieren!

En wat gaat week vier ons allemaal brengen? Oef, dan zitten we alweer op de helft, eigenlijk gaat het veel en veel te snel. Blijf de web-site van Angel volgen voor de vele up-dates. Als er tijd en ruimte is dan zullen die zeker weer gevuld gaan worden.

november 15, 2008

Puppysnuiven bij…

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 10:39 pm

Oudduitse Herder Kennel of Heartland met de ‘D-muziek’ puppy’s van Nyvana en Boy. Boy is de grote broer van onze Angel en heeft zijn eerste nakomelingen op de wereld gezet.

Het laatste teefje Destiny doet haar naam eer aan, het was haar lotsbestemming als laatste totaal onverwacht (en gelukkig ook nog levend) ter wereld te komen, sterker nog, ik heb haar letterlijk geboren horen worden…… “Hé wacht even, wat doet ze nu, het lijkt wel of Nyrvana nog iets kwijt moet, oh ik leg je even neer hoor want……. er komt nog een pupje uit…..” hoor ik aan de telefoon, gaaf!!!! En zij sluit de rij als 12de van deze muzikale fruitmand.

Vanmiddag mag ik ze dan in levende lijve bewonderen! Puppysnuiven, zo noem ik het. Lex en Joke, (Het Vijfspan), als rechtschapen ‘grootouders’ zijn ook weer van de partij:

Nou, die neus van mij komt helemaal niets te kort.

HHmmm, heerlijk en wat zijn ze leuk! “Silver Boy” Dash, heeft mijn hart helemaal gestolen, met z’n al recht opstaande oortjes en volledig in het zwart.

Een echte Black Beauty is hij. Het is toch net of ik even in de spiegel van het verleden kijk… 4 jaar terug….onze eigen kleine zwarte Angel…….. Echt geweldig!

Lex ’steelt’ Dash, kijken of hij mee wil……..
 

En als alle knuffels zijn gegeven vertrekken we met het 12-tal naar een dorp verderop.

Alle puppen in de bus van AnneMarie als haringen in de ton? Vergeet het maar, in de grote bus is plaats genoeg! En ze gedragen zich geweldig, dit 12-tal.

Buiten aan het riempje is natuurlijk even flink wennen, mee dragen gaat wat makkelijker. En we komen geen stap verder als de hele winkelende buurt zich op dit 12-tal stort. Geweldig!

In de dierenwinkel valt er veel te ruiken en te zien.

Sommige puppen (jaja, vooral de dames weer) zijn voor niets en voor niemand bang, die verkennen de hele winkel zonder blikken of blozen.

En na afloops ligt het hele spul uitgeteld tussen het zaagsel.


Mooi moment voor de portretfoto’s, zo lopen ze niet direct weg…….

AnneMarie en Jan, ik heb genoten van deze middag en ik vast niet alleen. We zijn volgens mij alle drie met een big smile op onze gezichten huiswaards gekeerd.

Klik hier om mee te genieten van het puppysnuiven.

En voor nog meer foto’s, kijk ook op de web-site’s van:

Het Vijfspan

Oudduitse Herder Kennel of Heartland

Oh vergeet ik bijna te vertellen dat mijn Shambhala weer eens heel goed dienst heeft gedaan. Het is niet te geloven maar ook al wordt er regen voorspelt, IK heb geen drupje gevoeld daar in Friesland. Pas op de terugweg ergens bij Drachten verschijnt het eerste drupje op de voorruit, maar eigenlijk hoor ik die echte bui pas nu, terwijl ik dit verslagje maak….

De heen en terugreis ging perfect met een heerlijk muziekje erbij (die Muzikale puppen van Boy en Nyrvana, dat zal het zijn) en het lied van Andy Williams zit nog helemaal in mijn hoofd:

Love story 

Where do I begin?

To tell the story of how great a love can be,
The sweet love story that is older than the sea,

The simple truth about the love he brings to me….

Where do I start…….

Hoop dat dit iets goeds voorspelt, The Love story van Angel & Cuando? met prachtige puppen….zullen we het weer gaan meemaken…….

mei 3, 2008

Opnieuw ‘Djoeken’ bij de DRACC’s Clan

Geplaatst onder: Angel's familie, Vakantie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 10:58 pm

Het houdt niet op deze week. Ging ik afgelopen zaterdag voor het eerst puppysnuiven bij de DRACC’s Clan, afgelopen woensdag waren we puppysnuiven bij Kennel Of Heartland en vandaag mag ik weer mee. Wederom eerst naar Nieuwegein om samen met Joke en Lex opnieuw mee te rijden naar Markelo. Vol verwachting op naar het noorden, zouden deze neefjes en nichtjes van Angel veranderd zijn? Tuurlijk zijn ze veranderd, van week 4 naar week 5 is een groot verschil. Eerst waren het net kleine mini hondjes die nog heel veel slapen en zich maar net van hun omgeving bewust zijn en nu zijn ze zich ineens echt bewust van hun eigen nestgenoten met alles daaromheen.

Help…
Hobbelend komen ze nu op alles en iedereen af. En dat groeit met de dag. Zo zijn ook de beiden ‘Djoeken’, de twee grauwe reutjes waar Lex op aast, enorm gegroeid. Blizzard zelfs nog meer dan Baggio, want ook Blizzard heeft nu die markante reuenkop gekregen.

De grauwe mannen
Dat wordt straks nog moeilijk kiezen Lex!

Puppysnuiven!
Ze zijn weer geweldig! En niet alleen de grauwen….

Hoe mooi toch!
De puppen genieten allemaal enorm buiten en wij ook!

Albert geniet!
En Albert niet alleen:

Rene geniet!
En Rene niet alleen:

Djarré geniet!
En de andere honden worden ook niet vergeten:

Cassy geniet!
En niet te vergeten die mooie man in hun midden:

En Cuando geniet!
Maar het bezoek die geniet natuurlijk nog het allermeest! Wij zijn er immers speciaal voor gekomen.

Allen genieten we!
Ook de inwendige mens wordt weer verzorgd!! Mannen van Markelo, het was weer geweldig en niet alleen om al die bolletjes wol te zien maar ook om de saamhorigheid met elkaar! Wat een liefde en gezelligheid. En allen met dezelfde passie! Leuk ook om weer een paar toekomstige baasjes van de B-Clan te ontmoeten en nu dan eens in het echt het baasje van Radjah en Figo! Jolanda, hartstikke leuk!

Ook deze dag werd weer vastgelegd en schrik niet, want het zijn meer dan 100 foto’s geworden, ‘t was zelfs moeilijk sorteren. Wie zin en tijd heeft? Klik hier voor het album. En vergeet niet de web-site van het Vijfspan, Lex heeft week 5 van zijn Djoek er ook al weer op staan. En natuurlijk wordt alles altijd weer prachtig bijgehouden in het dagboekverslag van de B-Clan of DRACC’s Clan. Kijk en geniet mee van alle liefde en geluk!

Rene en Albert, nogmaals bedankt voor de heerlijke middag en geweldige gastvrijheid! Lex en Joke, jullie natuurlijk ook ontzettend bedankt dat ik weer kon mee liften en we weer heerlijk bij konden kletsen tijdens de reis heen en terug. En al het bezoek bedankt voor de gezelligheid. Jammer dat de tijd zo snel gaat en aan alles weer een eind komt.

Zullen wij dan binnenkort ook weer mogen genieten van nieuwe ‘engeltjes’ hier in huis….. “Zomerengeltjes?” Ik hoop het zo!

april 30, 2008

Werkbezoek in Fryslan

Geplaatst onder: Vakantie, Puppy's, Angel's vrienden — Maj @ 8:13 pm

Hebben we een lekkere vrije week en maken we er meteen flink gebruik van. Samen met Moedertje Mop vertrekken we naar Fryslân. Voor Moedertje Mop geen onbekend terrein, want daar komt ‘us heit’ vandaan. Voor Moedertje Mop komen vele herinneringen boven. Ook onderweg is er niet veel veranderd. En twee schoonzussen van Moedertje Mop wonen nog steeds in het hoge noorden. Fryslân boppe, zo is het toch?
We hebben de hondjes vandaag thuis gelaten, want ons bezoek aan Fryslân heeft nog een doel, we gaan puppysnuiven bij de Oudduitse Herder Kennel of Heartland. De pupsels van Takoda en Nero zijn alweer bijna 7 weken oud en kunnen nog net voor ze naar hun nieuwe baasjes uitvliegen door ons geknuffeld worden.

AnneMarie showt de kleinste uit het nest en ze is toch vertederend:

Carey-Elzie Carey-Elzie

Natuurlijk is de rest ook geweldig. Mooi is dat je nu al bij sommige pupjes heel goed de von Eldorado kleuren van mama Takoda kan zien. Ook de overige honden genieten mee van het nestje, zelfs ‘oma Nirvana’ en ‘zus Afrah’ helpen mee met de opvoeding. Takoda heeft het maar makkelijk met zoveel ‘au pairs’. En de 2 oudere honden herderen om de puppyren heen. Zo hebben de pupsels nooit het gevoel dat ze even alleen zijn. Omdat het mooi weer is zijn ze lekker buiten, totdat….. ze worden overvallen door een korte hoosbui.

Wat regen? Wat regen?

Totaal geen last met die dikke vacht. Alles ruikt even anders en dat is gewoon heel erg leuk! Of je verstopt je in de bench, blijf je nog een beetje droog:

Even schuilen?

We hebben genoten van de hondjes en wat begint het zo toch weer te kriebelen. En een beetje babbelen en vergelijken met ‘collega fokker’ AnneMarie is natuurlijk ook nooit weg. De middag ging veel te snel voorbij, maar helaas komt aan alles een eind. Gelukkig was het fototoestel mee en kon het allemaal weer vastgelegd worden.

Klik hier voor een foto reportage van deze heerlijke middag.

AnneMarie en Jan, bedankt voor de gezellige middag, we hebben genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar! Oohh, jammer toch dat al die Oudduitse Herder Fokkers zo ver weg wonen……

En de toekomstige baasjes van dit nest wensen we veel geluk toe met hun nieuwe pup.
PS: Houd Angel’s dagboek in de gaten, want de week is nog niet om: Er staat nog een puppybezoek op stapel.

april 26, 2008

A-Team gaat ‘Djoeken’

Geplaatst onder: Angel's familie, A-team, Puppy's — Maj @ 7:56 pm

Het A-Team gaat ‘Djoeken’ vandaag! Heerlijk puppysnuiven in Markeloo bij de DRACC’s Clan.

Lex is zo lief om weer voor taxi te fungeren, dus rijd ik in m’n uppie naar Nieuwegein waar Lex en Joke al op mij wachten. Goedele komt er direct achteraan en na een kopje thee vertrekken we in Lex z’n Opel naar Markelo. Lex kent de route al uit z’n hoofd, hij gaat immers elke week wel een keertje ‘Djoek’ kijken. Djoek wordt de naam van de nieuwe ODH van het Vijfspan maar wie nu deze Djoek gaat worden? Lex en Joke hebben de keus uit 2 prachtige grauwe mannetjes, oohh zo moeilijk. Angel’s zwarte zus Djarré van de DRACC’s Clan heeft 26 dagen geleden 10 prachtige puppen gekregen en nu is de beurt aan het A-Team, enkele baasjes van het A nest van Marjan’s Meute, die met elkaar komen genieten van deze heerlijke levende bolletjes wol.

We worden zeer enthousiast begroet door mama Djarré, Cassy en Cuando. Geweldig wat een lekker stel is het toch. En na een uitgebreide begroeting met de Markelo mannen en Ellen die al aanwezig was, mogen we ons tegoed doen aan de 10 bolletjes wol.


Wie van de twee wordt Djoek? Baggio of Blizzard?

Iedereen kan wel raden wie MIJN favoriet is: Juist ja, BJORK, het enige echte grauwe teefje!


En kijk Blizzard toch eens ieders hart stelen! Het A-Team geniet volop:


We maken ook nog kennis met een ander toekomstig baasje van de B-Clan, geen onbekende in ODH-land, want zij hebben al een prachtige grauwe reu genaamd Badut. Het is dus weer een zeer geslaagde middag. Tot slot krijgen we nog de uitreiking van de kopfoto wedstrijd. Jawel, Angel’s broer Harley uit het A-Team had deze wedstrijd gewonnen, weten jullie nog?


Ellen krijgt van de Markelo mannen de prachtige kopfoto van Harley op linnen en hij is mooi!! Geweldig Ellen, Harley heeft hem met stip op de eerste plaats verdiend. Ellen en John zitten in een gehuurd huisje vlakbij en we rijden daar nog even langs om Harley en z’n nog grotere neef Davidson te bewonderen.
Met een heel voldaan gevoel keren we richting Nieuwegein alwaar onze wegen zich scheiden. Pas tegen 20 uur rijd ik onze oprit in Wassenaar weer op, om compleet afgesnuffeld te worden door Angel en Aiki.

Klik hier voor de complete reportage van ons Djoeken bezoek of kijk op de web-site van de DRACC’s Clan en het Vijfspan voor nog veel meer. Lex heeft zelfs een heus dagboek voor zijn Djoek gemaakt.

René, Albert, Lex, Joke, Goedele, Ellen, John en Yanita jullie allen bedankt voor deze hele gezellige middag! Ik kijk alweer uit naar volgende week want….. dan mag ik nog een keertje meegenieten.

april 12, 2007

Cliff is papa geworden!!!!

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 9:40 am

HOERA!!!! Cliff zijn eerste nakomelingen zijn geboren, jawel!!!  

Op donderdagavond 12 april heeft Fly haar eerste 4 puppy’s gekregen, de laatste 2 werden vrijdagmorgen 13 april geboren. 4 teefjes waarvan 3 grauw en eentje bruin/zwart en 2 bruin/zwarte reutjes. In één woord GEWELDIG!

Karin is natuurlijk apetrots op het eerste nestje van Fly en Cliff. Fly heeft het fantastisch gedaan en de puppy’s hebben een prachtig geboorte gewicht!

Karin en Marjan (samen de eigenaren van Cliff) gefeliciteerd met dit geweldige nieuws! Angel en ik zijn helemaal blij voor jullie en komen zeker dit nestje bewonderen!

Kijk en geniet mee op de web-site van Van de Victory

februari 14, 2007

Valentijns Boys bij Jazz!

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 8:10 pm

Hoera, Jazz, tante van Angel, (zus van mama Puck) is vandaag bevallen van 8 ‘Victory’iii Boys. En papa is de grote Sultan, ook Angel’s papa, dus één grote familie, want nu zijn het ook nog eens allemaal halfbroertje!!

Geweldig, wat een mooi Valentijsnkado, deze 8 Valentijskereltjes! Kijk en geniet mee op de web-site van Van de Victory

januari 24, 2007

De C-tjes verlaten het nest

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 8:40 pm

Aan alles komt een eind! Ook Angel haar broertjes en zusjes uit het C nest zijn klaar voor de wijde wereld.

Morgen worden de eerste puppen alweer opgehaald. En de rest volgt het weekend. Wat is deze tijd toch omgevlogen. Tussen regen en storm door! Gelukkig blijven ‘mama’ Puck en Marjan niet alleen achter, want er mag een dametje blijven! En niet te vergeten is Kes daar nog met het D-nest. Voor Marjan genoeg afleiding dus!

Angel en ik wensen alle nieuwe baasjes ontzettend veel liefde en geluk toe met hun nieuwe aanwinst.

Dat jullie maar net zoveel liefde, plezier en voldoening mogen beleven als wij uit het A-team en B nest.

Kijk op Marjan’s meute voor de laatste informatie.

januari 11, 2007

Laatste dag van de A-Clan

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 4:09 pm

Vandaag is het de laatste dag van de A-Clan.
Morgen vliegen de eerste 4 A-tjes al uit. Zaterdag de rest en dan keert de rust weder bij de DRACC’s Clan. Kijk bij de DRACC’s Clan voor een laatste verslag!

Image

De Draakjes gaan naar hun nieuwe baasjes! Ze zijn er klaar voor. Door Rene en Albert hebben ze al een fantastische eerste socialisatie gehad en ik denk dat alle nieuwe eigenaren heel trots op deze draakjes mogen en kunnen zijn!

 ”Tante” Angel en ik wensen alle DRAAKJES een geweldig goed leven toe bij hun nieuwe baasjes! En de baasjes? Jullie allen heel veel liefde en geluk met jullie kersverse aanwinst! 

januari 5, 2007

Het A-Team is puppysnuiven bij de DRACC’s Clan

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 9:13 pm

Vroeg uit de veren want er staat een ‘wereldreis’ op het program. Mijn TonTon heeft al netjes de routebeschrijving met me besproken. Lang leve Map 24…..

Natuurlijk rijd ik toch 2 maal verkeerd, maar ‘t valt mee, want ik kom gelukkig ruim op tijd bij Lex en Joke in Nieuwegein aan. Even een sanitaire stop om dan met Goedele, Frieda, Joke en Lex naar Markeloo te rijden. Heel luxe, want Lex is onze taxichauffeur. Ondanks dat ik moe ben komt er eigenlijk helemaal niets van slapen, voor we het weten heeft Ilse ons naar De DRACC’s Clan geloodst.

Als Rene de voordeur halveert, dan kijken er 3 koppies overheen. Kleine Cuando kan er maar net bij. Met veel ‘bombarie’ worden we binnen gehaald, om dan maar meteen bij de puppen te starten. Ach hemeltje, wat zitten ze daar lekker in hun eigen dierentuin achter de tralies. Helemaal TOP, hier gaan we nooit meer weg! 8 hummeltjes, allen even nieuwschierig, staan zich te verdringen bij het hekje. “Ik wil eruit, ik wil eruit!” hoor je ze ‘roepen’. Nou en dat mag gelukkig.

 

Goedele arresteert meteen de liefste dame uit het nest, ze is net een heel dik speelgoed beertje. Werkelijk, wat een prachtige kleuren hebben de grauwe pups. Ja, de anderen zijn zwart en daar heb ik natuurlijk ook een zwak voor: Allemaal kleine Angeltjes…..

Djarré, Cuando en Cassy staan bijna ongeduldig te wachten achter het hek, ze willen er graag bij, maar moeten hun geduld nog wel even beproeven. Prachtig om te zien is dat de puppen (net als ook al bij Marjan haar puppen) al zo heel goed krant zindelijk zijn. Pootjes op de krant en laat maar lopen.

Na de lunch, die door de mannen perfect verzorgd was, krijgen wij samen met de puppen de primeur. Allemaal voor het eerst de riem om en samen naar buiten. De A-Clan aan de wandel! Geweldig om te zien, de ene durft alles, de ander wat schuchter, alles ruikt lekker, alles ruikt vreemd, regenplasjes zijn erg lekker, maar die halsband is niet altijd leuk. Djarré loopt er vrolijk en vrij tussendoor. Zij zorgt ervoor, dat daardoor de puppen ook wat beter lopen, ze volgen mama immers….

Moe, vol indrukken, maar vast heel voldaan gaan de puppen weer terug naar de dierentuin. Wat brokjes als beloning is een leuk zoekspelletje. En dan… krijgen ze allen wat water en een bakje eten. Dat is smullen. En die Markeloo mannen? die jongleren met de etensbakken….

Jammer dat de uren altijd weer zo vreselijk snel weg tikken, juist als het leuk is, vliegt de tijd voorbij. Rond 15.30 vertrekken we weer terug naar Nieuwegein. We hebben genoten en kletsen nog lekker na in de auto. Weer komt er niets van slapen…..

Klik hier voor een aantal prachtige foto’s van de DRACC’s Clan.

En kijk op: Het Vijfspan of op Of DRACC’s Clan. Ook daar staat een leuk verslag van deze middag met geweldige foto’s!

Oh en dat krat wat ik mee had genomen….. daar past wel zo een bolletje wol in…. zouden de Markeloo mannen nu echt niets gemist hebben???  Rene en Albert, bedankt voor de fijne middag, ik geniet nog steeds na……

En niet te vergeten Carina, mijn buurvrouw. Zij heeft Angel ’s middags uitgelaten in het park. En iedereen daar in De Paauw maar vragen of Marja misschien ziek is. Buuf, bedankt voor de aandacht die je Angel hebt gegeven!

januari 4, 2007

Puppysnuiven bij Angel’s broertjes, zusjes en bij ‘t D nest van Marjan’s Meute

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 11:00 pm

Vanmiddag snel ik naar Scharwoude, puppysnuiven bij de broertjes en zusjes van onze Angel. Deze broertjes en zusjes uit het C-nest heb ik samen met Marjan en Naphasja geboren zien worden en nu mag ik dan eindelijk aanschouwen hoe hard ze gegroeid zijn. Heerlijk, ik heb er zin in. Speciaal eerder van kantoor gegaan om een beetje op tijd bij Marjan aan te komen.

 Kes en haar puppen

En ik val natuurlijk gelijk met m’n neus in de boter. Kes is 3 dagen eerder bevallen van 8 gezonde puppen, het D nest van Marjan’s Meute dus en ook haar kan ik meteen aanschouwen. Wat ligt zij er trots bij! Geweldig om te zien hoe ontzettend veel plezier ze beleefd aan het moederschap. Wat een ongelooflijk trotse en mooie dame is Kes! 4 reutjes en 4 teefjes waarvan er zeker 3 grauw zijn en hoe de rest zich gaat ontplooien?

Enfin, aan de andere kant van de serre zitten de broers en zussen van Angel. Puck en Floor lopen gezellig rond en genieten van alle aandacht. En de puppen? Zijn net in diepe rust want ze hadden een wormkuurtje gehad. Of is er toch ééntje wakker? Ja hoor, de schoonmaak emmer wordt eerst bewonderd, om dan toch maar bij de andere broers en zussen neer te ploffen. Geweldig, wat zijn ze mooi! Kleine dikke beertjes! Dikke bolletjes wol. De ene heeft veel dikke poten dan de andere, ben heel benieuwd hoe dit opgroeid. Ik zie een kleine Luna, een piepkleine zwarte Angel, een kleine Boy en een Harley. De wenkbrauwen van papa Sultan zijn alom vertegenwoordigd.

Marjan geeft mij de eer de jonge puppen van nieuwe bandjes te voorzien. Ik zal niet verklappen wie welke kleur heeft gekregen, zo houden we de spanning er bij de nieuwe baasjes nog even in. Heerlijk, zo in de ren tussen die wollige bolletjes, hhmmmm wat ruikt dit toch lekker…. De tandjes zijn nog net niet scherp genoeg, hhmmm. Wat een scheetjes zijn het toch en, dat moet ik eerlijk zeggen, al heel goed opgevoed, want ze poepen en plassen keurig op de krant! Prachtig om te zien: als er een ’schaap’ over de dam is….

Als Puck de ren in komt dan wordt het even dringen geblazen. Eén pupje blijft erg voorzichtig, die heeft eerder de dag een flinke correctie gehad omdat er te wild werd gedaan. Goed zo mama Puck, je leert ze meteen wat wel en niet mag!

Het C nest aan de pap 

Als Marjan tot slot met een bord pap komt, dan is het feest compleet. Geweldig om te zien hoe alle puppen rond de schaal de pap opslobberen. Met pap aan de bek volgt er daarna direct een poep en pies ronde, nog heel even een wild spelletje om dan, als een blok allemaal tegelijk in slaap te vallen. Buikjes vol en dromen maar…..Klik hier en aanschou het allemaal zelf!

Marjan, bedankt voor deze heerlijke middag. Ik heb genoten. Nu hoop ik nog harder dat onze droom ook ooit uit gaat komen….

januari 1, 2007

Nieuwjaarspuppen

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 10:45 pm

Hoera, Kes is vanmorgen vroeg bevallen van 8 gezonde puppen.

In sneltreinvaart bracht ze haar puppen ter wereld, zonder enig probleem. Als een geboren moedertje!

Geweldig, wat een prachtig nieuwjaarskado voor Marjan en haar Meute. Kijk voor meer info bij Marjan’s Meute

Mama Puck had het er heel even moeilijk mee, zoveel nieuwe puppengeluidjes om haar heen terwijl haar eigen puppen inmiddels de 5de week zijn ingegaan. Direct werden haar eigen moedergevoelens weer aangewakkerd. Wat een feest zoveel puppen om je heen!!!

Donderdagmiddag mag ik puppysnuiven. Heerlijk, deze opgroeiende pupsels van Puck uit het C-nest heb ik geboren zien worden en eindelijk kan ik met eigen ogen aanschouwen hoe die pupsels in 5 weken tijd gegroeid zijn. Weer een bevestiging dat de tijd vliegt….

Kleine wondertjes….grote wondertjes……

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.