Angel of Wassenaer

september 30, 2007

NODHV Strandwandeling

Geplaatst onder: Angel, NODHV wandeling, Angel's engeltjes — Maj @ 3:03 pm

Vanmiddag hebben we weer een NODHV wandeling in het westen van het land.
En deze keer mag ook onze Aiki mee. Weliswaar in de prachtige fiets/loopkar van Oom Boy, de mercedez onder de fietskarren, zogezegd, dus van lopen komt nog niet veel.
We verzamelen rond 14.oo uur op de grote parkeerplaats in Katwijk. De prachtige Rocky en zijn baasjes staan al bij de manege te wachten. Als snel komen de andere wandelaars eraan. En Angel’s laatst geboren dochter Atuniël-Khes. Wauw, wat is ze mooi geworden! Prachtig, alletwee haar oren staan al net zo parmantig als die van Ariël-Abayomi. Tjee, wat ben je dan trots op ‘je hondjes!’ Heerlijk om haar weer even te knuffelen. Ze zit meteen naast Ton in de achterbak van de auto.

Samen weer vertrouwd in de achterbak

Niet iedereen is bekend, niet iedereen heeft zich ook opgegeven, dus ik deel lukraak wat ‘handen’ uit. En dan blijkt dat er ook mensen bij zijn die alleen maar even naar Angel en haar dochters komen kijken. Zij hadden Angel’s web-site gevonden en gevolgd. Grappig, we zijn ‘beroemd!’

We lopen gezellig met een aantal bekende honden, (de honden zijn altijd eerder bekend dan de baasjes)
De mooie Rocky is er dus weer bij. En het zusje van Solar, zij wonen hier niet zo ver vandaan en lopen ook mee. Jee wat lijkt zij erg op haar broer! Bianca, het zusje van Birka loopt mee, zij lijkt weer veel op haar mama Pien. Angel’s broer Boy en haar zus Luna zijn zoals altijd weer van de partij. Van Oom Boy lenen we de Mercedez.
En ‘onze’ Khes samen met haar nieuwe surrogaatmama, de Duitse Herder Kayra lopen mee. Ook de Duitse Herder Senna, die we kennen van blaft, is van de partij. De zwarte Bobby is iets verlaat en loopt ons achterop.
Bij Beach-End in Noordwijk zullen we Kaya en Branco met hun baasjes treffen. Zo lopen de laatste twee Oud Duitse Herders iets minder, Branco omdat hij nog jong is.

Op weg naar Noordwijk

Ria, Rob, Ton en ik lopen om beurten achter die prachtige ‘Mercedez’, onze engeltjes voort te duwen.

Oma’s en opa’s achter de kinderwagen?

De engeltjes vinden het wel prima en gedragen zich keurig.

Samen in de Mercedez

Verderop treffen we Ciska met haar moeder Rikkie en de ODH Kaya en we treffen de jonge ODH Branco met zijn baasjes. Branco mag nog niet zo lang in het mulle zand, vandaar dat zij een kortere weg hebben genomen, door ons tegemoet te lopen. Zo hoeven zij straks niet meer het hele eind terug.
En dan maken we een kleine groepsfoto.

Groepsfoto in de zon

Om daarna heerlijk in het zonovergoten Beach End wat te nuttigen.
Onze kleine engeltjes maken van de gelegenheid gebruik om de zee te leren kennen.

Voor ‘t eerst in zee

Volop in de zon lopen we terug naar de auto’s in Katwijk.

Terug richting Katwijk, de mercedez duwend

Het zon schijnt zo heerlijk dat we ook in Katwijk nog even besluiten wat te drinken. Het was dus een TOP middag, we hebben genoten!
Op de web-site van het Vijfspan staat bij de hondse praat een leuk verslag en bij wandelingen is een prachtige foto reportage te zien. Kijk hiervoor bij: Boy en het Vijfspan
Ook op de web-log van Senna staat een verslag met foto’s, kijk maar eens op: Senna Blaft
En natuurlijk staan er ook foto’s op Angel’s web-site! Klik hier voor onze reportage.
Met veel dank aan Lex, een aantal foto’s zijn door hem gemaakt. Ons toestel stond helaas verkeerd afgesteld waardoor de meeste foto’s erg zonovergoten (overbelicht) zijn. Dat het door de zon zomer leek was goed te voelen, maar is ook aan onze foto’s goed te zien.

We hebben echt volop genoten, vooral ook omdat het heerlijk zomerweer was. De weergoden waren ons weer goed gezind, of waren het gewoon de engelen, die hier voor gezorgd hebben?

september 25, 2007

De achtste en tevens laatste week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 2:48 pm

Is alweer voorbij en wat een rare, drukke en tevens emotionele week is het geworden.
Te weten dat we nog maar een paar daagjes kunnen en mogen genieten van onze engeltjes voordat ze allen uitvliegen…..

Nadat alle engeltjes zijn goedgekeurd en hun entingen hebben gehad waren ze klaar voor de wijde wereld.
Ze hebben 2x kennisgemaakt met Gijs de boxer, die er natuurlijk helemaal niet als een soortgenoot uitziet. Ook hebben ze kennisgemaakt met Lonny een Whippet, bijna het tegenovergestelde van Gijs.

We hebben autoritjes met ze gemaakt om ze klaar te stomen voor hun lange reis naar hun nieuwe huis:

Met z’n allen in de achterbak

Het eerste ritje ging prima, niemand was er eigenlijk echt van onder de indruk. De tweede rit hebben we iets langer gemaakt, de meeste engeltjes vliegen straks immers heel ver uit en zo kunnen ze al vast wennen.

Ook hebben enkele engeltjes al kennis gemaakt met de fietskar. Weer geen probleem, mama Angel hobbelde er gezellig naast en ze vonden het prachtig allemaal.

Khes en Aiki in de fietskar

Onze eigen engel Aiki heeft zelfs al haar eerste puppyklasje doorstaan en kennis gemaakt met een paard:

Aiki in de puppyklas

Allemaal hebben ze weer een ontwormingskuur gehad en alle nageltjes zijn voor het laatst geknipt.
Klaargestoomd voor het vertrek……zucht….
Wat een raar gevoel toch, alles voor het laatst?

Maar helaas, aan alles komt een einde.
En dat is maar goed ook, want Angel werd werkelijk letterlijk bestormd door allemaal kleine Jaws, want echt, 8 scherpe bekkies die proberen je nog wat melk te ontfrutselen, da’s niet mis.
Angel had er wel wat op gevonden, kijk maar eens hoe slim deze dame is:

Angel vlucht op de bank

Zo kan ze haar engeltjes nog steeds corrigeren en zelfs wat spelen zonder ‘onder de voet’ gelopen te worden.
Angel vond het prachtig om hier zo te liggen.

Als er iemand langs kwam of als je achter in de tuin liep dan kwamen de engeltjes door het poortje aan rennen en zag je 8 koppies tegen het hek aan zitten nieuwschierig te zijn:

Een laatste blik op al Angel’s engeltjes

Wat zijn ze toch geweldig!!! Deze engeltjes van Angel.

Angel’s Angels

De laatste dag naderde met rasse schreden, de avond ervoor heb ik nog uren alleen gezeten met deze heerlijke bolletjes wol.
Vrijdag werden Ahavahel-Jimmy en Aiël-Abayomi opgehaald. Zij zijn goed thuis gekomen en hebben het inmiddels heel prima!
Zaterdag vertrokken Aniël, Aquariël-Zita, Antriël-Jazz en Ambriël-Beer naar hun nieuwe adres. Ook deze engeltjes hebben een voorspoedige reis gehad, niemand is ziek geworden en ze aarden al aardig thuis.
Zaterdagmiddag hebben we voor het laatst genoten van onze 2 achtergebleven engeltjes samen: Atuniël-Khes en Amitiël-Aiki.

Aiki & Khes in de engelentuin

Als zondagmorgen ook Atuniël-Khes wordt opgehaald dan blijven wij alleen achter met mama Angel en haar dochter Amitiël-Aiki.
Voor Aiki is het flink wennen, alleen zijn is niet leuk!!!

Deze 8 weken zijn werkelijk omgevlogen. Het was een vreselijk leuke en leerzame tijd. We hebben oprecht genoten.
Of we het volgend jaar nog een keertje doen???
De tijd zal het leren.

In elk geval willen we Karin en Marjan ontzettend bedanken voor hun hulp en steun die we zeer regelmatig kregen.
Zonder jullie dames… was het lang niet zo leuk geweest!
En ALLE ENGELTJES WENSEN WE ALLEMAAL HEEL VEEL LIEFDE EN GELUK TOE BIJ HUN NIEUWE BAASJES.
Dat ze allemaal maar een lang, gelukkig en gezond leven mogen krijgen!

september 17, 2007

De zevende week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 11:02 pm

Het lijkt wel of deze laatste weken veel en veel harder gaan dan de eerste. Wat is deze week toch ontzettend snel omgevlogen.
We hebben het opnieuw heel druk gehad met als topdagen de afgelopen zaterdag en zondag.
Door de week ook nog steeds veel bezoek gehad, waaronder voor de laatste keer een aantal toekomstige baasjes, maar ook heel veel vrienden en bekenden. (Nee zeggen is nog steeds heel moeilijk voor mij)
Zaterdag kregen we ’s morgens Rene en Albert van Of DRACC’s Clan op bezoek samen met Ellen van de H-D Clan. Rene en Albert zijn de baasjes van Angel’s zus Djarré en hebben afgelopen winter een nestje gehad. Toen ze hier kwamen dus eventjes pure nostalgie…. want engeltjes ’snuiven’ werd het wel.

Rene, Albert en Ellen in de engelentuin

Rene had z’n hart verpacht aan Aniël, zij was echt de favoriet.

Rene:Aniël moet wel hier blijven hoor!!

Ellen is het baasje van Angel’s broer Harley en Djarré’s zoon Davidson. Eén grote familie dus. Ellen viel als een blok op Ahavahel-Jimmy.

Ellen met Ahavahel-Jimmy

Op de web-site van Of DRACC’s Clan staat een erg leuk verslag met nog veel meer leuke foto’s!

Zaterdagmiddag hadden we echt TOP drukte. De DRACC’s waren net vertrokken toen de DA arriveerde om het hele spul gezond te verklaren en ze allemaal te enten en te chippen. Acht prachtige engeltjes, we zijn er trots op.

Enten en chippen

Bernard stond er helemaal van te kijken hoe flink ze al waren en hoe prachtig ze dus zijn gegroeid. Hij had z’n zoontje Quintin meegenomen en toen hij later klaar was werd Quitin bijna vergeten. Want intussen was er veel meer bezoek gearriveerd; Mijn zus en zwager zouden komen en vlak daarvoor arriveerden hun dochter met man en 3 kinderen en hun zoon met vrouw en kind.
Een complete kleine familie reunie. Angel vond het geweldig. En mijn familie ook!

Op kraamvisite

Echt geweldig om te zien hoe die kleintjes, zo tussen de engeltjes in, in de engelentuin zaten.

Mette tussen de engeltjes

Voor ierdereen dus genieten.

Zondagmorgen kwamen Karin en Therese. Karin is de Fokker van vd Victory, van Angel’s papa Sultan en Angel’s lover Cliff en zij kwam de puppytest doen. TT speelde voor fotograaf en heeft meer dan 300 foto’s gemaakt. Bedankt TT, ze zijn prachtig geworden, aan mij de schone taak uit meer dan 300 foto’s de mooiste foto’s te vinden, een hele klus!

Puppytest

Meer foto’s volgen nog op Angel’s web-site!
Moet zeggen dat ik toch wel behoorlijk zenuwachtig was. Helemaal TOP dat Karin de hele dag voor ons wilde uittrekken, ze heeft immers zelf een nestje puppen van Nikita en deze zijn precies 2 weken jonger. Hulde aan haar man Jan, die haar toch maar even aan ons wilde uitlenen! Jan bedankt!!!
De puppytest was erg leuk om te zien. Had deze tijdens de dekking van Angel met Cliff al gezien bij Cliff z’n eerste nakomelingen dus ik wist wel een beetje wat er ging komen, maar natuurlijk niet precies hoe onze engeltjes zouden reageren.
Het was mooi om te zien dat een aantal engeltjes toch wel reageerden zoals ik al verwachtte, maar dat ik soms ook wel even verbaasd stond. Enkelen waren erg resoluut met het onderzoeken van de rest van de tuin, anderen daarentegen wilden heel graag terug naar de engelentuin. Lekker veilig, daar hoor ik immers mijn zussen en broer ravotten. Dit gaf in sommige opzichten dus ook wel wat afleiding……

In de engelentuin achter het hek

Karin vond de engeltjes allemaal geweldig, qua karakter, qua uiterlijk, qua kleur en qua vacht. We zijn goedgekeurd!! Hoera!
Na de test kwam ook Marjan van Marjan’s Meute, de Fokker van Angel’s mama Puck. Zij was erg welkom, hahaha want ze had weer kilo’s Smuldier en verse kippenekken meegenomen. Kunnen Angel en onze engeltjes weer smullen…….

Met elkaar de puppytest besproken en gelukkig, iedereen blijkt toch wel de engel te hebben uitgezocht die bij hen past.
Wat een opluchting.
Wij gaan Amitiël de grijze houden en haar naam wordt Aiki. Hoewel Ton haar Ami gaat noemen, leuke koosnaam Ton!

Amitië’l-Aiki Angel of Wassenaer

Aiki zal vast hartstikke goed bij Angel gaan passen, hun karakters lijken elkaar niet zoveel te ontlopen. (Goed gekozen Mimi)!

Karin en Marjan hebben nog de hele middag genoten van hun eigen ‘kleinkinderen’! Heerlijk in de engeletuin op de veranda.

Marjan en Karin, de Opperfokkers!

Marjan haar veters waren niet meer veilig, alles wordt gesloopt, niets is heilig, het lijken wel Jaws…..

Veters zijn erg leuk!!

Marjan’s voeten zitten in de knoop

Vlak nadat Marjan met Roald en Karin waren vertrokken arriveerde mijn moeder. Ze wilde zo graag de opgroeiende engeltjes weer zien en bleef gezellig slapen.

Vandaag, tijdens die paar regenbuien in, hebben de engeltjes zich toch keurig op de overdekte veranda vermaakt. Ze hebben de pers gesloopt en hebben kennisgemaakt met Angel’s grote vriend Gijs.

Ahavahel-Jimmy heeft lef

Gijs is een boxer, geen ODH dus het uiterlijk was wel even wennen. Zo ontzettend mooi om te zien hoe eng ze hem eerst vonden en zich veilig binnen of onder de statafel gingen verstoppen. Tot ze zagen hoe blij en vrolijk hij samen met Angel de tuin door scheurde. Al snel werden ze nieuwschierig en kwamen één voor één kijken met zelfs de neuzen door het hekje heen.

Met elkaar neuzen

Het spreekwoordelijke schaap over de dam dus….

De laatste portretjes komen er weer aan, hou Angel’s web-site in de gaten.
En het is aftellen geblazen…. nog een paar dagen en de eerste engeltjes vliegen uit…zucht…..
Gelukkig geen lege nest sydroom, we houden er immers eentje.
Maar eerst nog wat leuke dagen te gaan, heerlijk genieten en verder socialiseren……..

september 9, 2007

De zesde week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 1:39 pm

Ging natuurlijk ook weer net zo hard als de voorgaande weken. Op sommige dagen was er zoveel bezoek, dan waren we bezig van 7 uur ’s morgens tot over 12ven in de nacht. De PC bleef die dagen zeker onbemand, we zijn gewoon de hele dag buiten!
Ppfff, de dag dat ze gaan uitvliegen komt met rasse schreden naderbij……Dat zal wel niet makkelijk worden…….

Nu ikzelf deze laatste drie weken helemaal vrij ben kan ik echt volop genieten.
Hele dagen zit ik in de tuin bij de engeltjes. En we treffen het want de weergoden zijn ons nog steeds goed gezind.
Toch wel heel vaak schijnt het zonnetje en die regen die heel af en toe valt? Nou ‘regenproof’ zijn ze sowieso, kan zeggen dat ze ook daar geen last van hebben. Gelukkig heeft deze ‘engelenveranda’ (of zeg ik ‘engelenhuiskamer’) een mooie overkapping, zodat we ook bij een beetje regen wel droog kunnen zitten.

In de ‘engelenhuiskamer’

Van de poepstrook, daar op het zand achter de veranda, wordt keurig gebruik gemaakt. Er wordt echt netjes gepoept en geplast in de tuin, zowel achter in het gras als op de strook in het zand. En eigenlijk zijn ze allemaal al wel krantzindelijk. Tijdens het spitsuur vroeg in de morgen snelt de één na de ander naar achteren voor een grote beurt of een dikke plas. In het veilige nachthok liggen dan alleen maar plasjes op de uitgespreide kranten in de hoek. Wat een ontzettend slimme nette engeltjes toch!

Angel inspecteert de poepstrook

Elke dag groeien onze engeltjes groter en groter. De tweede ontwormingskuur is alweer achter de rug. En ze eten nu alleen nog maar Smuldier Compleet. Sommige engeltjes komen wel 200 tot 250 gram per dag aan. Wat gaat dat hard! De keukenweegschaal is verleden tijd, daar passen ze niet meer op, eenvoudigweg omdat die maar tot de 5 kg gaat. Want de eersten hebben inmiddels de 5 kg bereikt! En omdat de grootste engeltjes veel sneller eten, krijgen ze nu allemaal een eigen bakje versvoer. Diegenen die als laatsten aan de beurt zijn, vinden dat niet leuk!

De 2de helft eet, terwijl de eersten het bord mogen aflikken

Halverwege komende week gaan we de brokjes uitproberen, zodat ze daar ook aan gewend zijn als ze uitvliegen.
En het spel wordt hardhandiger, ja, een stapje hoger op de rangorde lijst daar vechten ze allemaal voor. Niemand doet voor elkaar onder hoor. De één na de ander wordt belaagd.

Stoeien en vechten

Angel heeft het er maar druk mee, zo corrigeert ze heel wat af en ook het opvoeden kost de nodige tijd.
Kijk maar in haar dagboek BLaft, daarin vertelt ze zelf hoeveel werk ze er aan heeft.
En het is steeds weer heel mooi om te zien hoe dan het engeltje die weer eens de ‘pineut’ is, afdruipt en soms elders haar of zijn heil zoekt. Ook kan je goed zien met hoeveel ontzag Angel zelf door haar eigen engeltjes benaderd wordt.
Het is echt één groot opvoedkundig feest!
Alleen als de melkbar wordt aangeboden vergeten ze even allemaal de rangorde ter plekke. Het lijkt de bestorming van de Bastille wel. Arme Angel. Gelukkig is ze ook dan ‘mams’ genoeg om van zich af te corrigeren. Angel is een strenge doch rechtvaardige mama!

Angel kijkt en corrigeert

En zo hoort het ook, de engeltjes moeten nog veel leren en immers straks zelf verder in een gezin!

Alle engeltjes zijn nu echt uitgezocht, gelukkig zijn er ook nog 2de keuzes gemaakt. Van het mannetje Ahavahel is al sinds zijn geboorte bekend waar hij naar toe gaat, zijn naam wordt Jimmy! Maar zijn zusjes? Spannend of de puppytest straks zal uitwijzen of iedere gekozen engel wel in haar gezinnetje zal gaan passen. Nog een weekje geduld dus voor de definitieve keus!
Alle namen zijn inmiddels bekend:
Zo gaan ze Abayomi, Beer, Zita, Jazz, Jimmy, Aniël en Khes heten.
Aiki wordt misschien de naam van onze eigen engel. Aiki betekent: Harmonie in lichaam en geest en dat past toch wel heel mooi bij Angel. Maar heel simpelweg Ami is ook niet verkeerd. Ami betekent immers vriend. En een “Engel” en een “Vriend” samen, da’s OOK een mooie combinatie!!

Aiki of toch gewoon Ami?

Nog twee weken te gaan……heerlijk.
Volgend weekend worden allen engeltjes gechipt en geënt. En dan kunnen ze die laatste week lekker mee naar buiten, goed voor de socialisatie. En de puppytest wordt dan gedaan! Spannend!!!!!

september 3, 2007

De vijfde week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 9:12 am

Was behoorlijk druk.
Zo hadden we echt elke dag wel bezoek, niet alleen s’middags maar ook ’s avonds. “Mogen we eventjes puppy’s kijken?” en zeg daar maar eens nee tegen. We zijn zo trots op het spul, kan het nog steeds wel van de daken schreeuwen.
Ik moest nog een gedeelte werken en had een cursus dus mijn moedertje Mop kwam logeren en heeft hartstikke fijn op de alle engeltjes gepast als ik er niet was.

Moedertje Mop met een engeltje

Alle toekomstige baasjes hebben nu zo een beetje hun keuze gemaakt, (wij dus ook) en ongetwijfelt komen ze nog een keer voordat de engeltjes uitvliegen om te kijken of die keuze nu wel de juiste is.
Ook komt Karin, van v.d. victory, de fokker van Cliff en papa Sultan hier een puppytest doen. We zijn zo benieuwd of deze test dan aangeeft wat we nu al een beetje in onze kunnen engeltjes zien……..
De één is snel, de ander wat afwachtend, de volgende een middenmoot, zo schattig allemaal.
En ze groeien zo ontzettend hard. Het zijn allemaal dikke grizzly beertjes geworden.

Afgelopen week zijn het nog meer hondjes geworden. De paptijd is alweer voorbij, de engeltjes zitten nu volledig op vlees compleet. Vier keer per dag een portie Smuldier compleet en ze vinden het toch lekker. De snelste proberen dan natuurlijk bij de langzamere te pikken. Ze krijgen per 4 een bord vlees, zo kunnen we een beetje in de gaten houden of ze allemaal wel evenveel krijgen. En dat is ook wel te zien aan het gewicht. Sommigen groeien dagelijks wel 250 gram.

Vier om vierk

Even corrigeren dus

Angel slaapt al weer een hele tijd op de veranda en biedt af en toe haar melkbar aan.

Zittend aan de melkbar

Ook zijn de engeltjes sinds een dikke week buiten en dat is echt genieten!

Buiten spelen

Hobbelen en springen door het gras, al wat proberen te graven in het zand (sorry toekomstige baasjes, ‘t wel goed voor de socialistatie hoor) En heel veel stoeien met elkaar. Nu al uitproberen wie er hoogste in rang gaat worden……..
Sinds vrijdagnacht slapen de engeltjes niet meer in de huiskamer. Het werd gewoon te warm voor ze.

Het engelen nachthok

En slim zijn ze ook al hoor, want ze willen graag nu al hun behoeftes buiten doen.
Liever ver weg, langs de rand van de ‘engelenspeeltuin’ of in het stukje zand. Prachtig toch, wat een geweldige slimme hondjes zijn ze aan het worden.

Aan ‘t eind van de engelentuin

De kleuren worden mooier en mooier. Aan aantal zijn bruin grauw en twee zijn er net grijszilveren grizzly’s. Ook de zwart/bruine beertjes zijn geweldig om te zien, wat een kuifjes met haar hebben ze toch!
Kortom, het was weer een dikke week van genieten!
Nog 3 weken te gaan, ook die benutten we volop.
Ik ben nu lekker vrij en zo kan ik al mijn aandacht aan mijn engeltjes besteden.

Houd Angel’s web-site in de gaten want week 6 komt er al weer aan, de nieuwe portretjes dus……
En ook haar BLAFT dagboek, daarin zal Angel regelmatig haar zegje doen.

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.