Angel of Wassenaer

augustus 31, 2008

Oudduitse Herder familie wandeling

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Angel's vrienden, Aiki, Purmerbos — Maj @ 10:01 pm

Het houdt niet op al die feesten.

Eerst vierden de engeltjes hun eerste verjaardag en vlak daarna werd Angel alweer 4 jaar! En hebben we een lekkere strandwandeling gehad, ondanks de Zuid Wester Storm. 

Vandaag mogen we er weer aan geloven. Nee niet aan een Zuid Wester Storm of een strand wandeling, nee aan een Oudduiste Herder wandeling en wel met de naaste familie van Angel (en natuurlijk indirect Aiki ook) 

Marjan en Karin hebben als samenwerkende kennels van Marjan’s Meute en van Van de Victory een wandeling met BBQ voor de directe hondenfamilie georganiseerd.

De honden thuis raken terstond opgewonden als ze de oranje zakdoekjes om krijgen. Oh wat weten ze dat al goed. De zakdoekjes gaan alleen om als we een Oudduiste Herder wandeling hebben, want dan kunnen we ze tussen alle soortgenoten goed herkennen. 

En het werkt perfect. Want Angel’s zwarte zus Jenna uit het B nest loopt mee, haar zwarte halfbroer Item is er bij en de zwarte jongere halfzus Britt van Karin. Broer Guus uit het B nest is ook een beauty, wat lijkt hij veel op broer Boy!  De grauwe Duke uit het D nest is niet te versmaden, daar heeft Aiki ook wel wat van weg. En dan niet te vergeten de E-tjes van Kes, wauw wat zijn Chika en Lynn mooi grauw! Tess en Misty zijn net een Siamese 2ling, als pupje waren ze al elkaars evenbeeld en nu is dat nog steeds zo, prachtig hoeveel zij samen ook weg hebben van papa Sultan.  Ondanks dat Aiki volledig uit de vacht is, en daardoor wel een beetje opvalt, is het zakdoekje toch handig. Haar jongere maar veel grotere halfbroer Teun lijkt sprekend op haar, wat is ie ook prachtig!

 

Nog even en Aiki haar haren zijn hopelijk weer terug , ik kan het er wel uitkijken….. 

De weergoden zijn ons dit weekend erg goeg gezind, het is een prachtige zomerse zondag. De honden hebben het ook warm en zoeken verkoeling in de eerste de beste modderpoel. Tja en daar krijg je wel een moddermonster van. 

Over de paden en door de brandnetels struinen de honden langs elkaar en langs de wandelaars. 

  

 Er wordt volop geherderd zoals het een herder betaamd. 

  

Geen modderpoel is veilig, elke sloot of poel wordt uitgeprobeerd. Gelukkig is er ook nog een echte schone sloot waar de hondjes zich allemaal heerlijk in kunnen vermaken. 

 

De een zwemt nog makkelijker dan de ander en pootje baden is ook geen punt. En de wandelaars? Die staan te genieten, gezellig te kletsen en vermaken zich prima. Buiten diegenen die geen schonen kleren meer hebben! 

Ik zei nog zo: “ Geen witte broek aan trekken!” 

Bij terugkomt op het grote veldje zitten de puppen en jonge hondjen tot 9 maanden al op ons te wachten. Wat zijn ze leuk! Altijd weer bijzonder hoe toch iedereen zich dan ineens op zo’n kleintje stort! Een pup nodigt ook zo uit tot knuffelen en vertroetelen! De grootste pup is wel Djoek van Lex. En de kleinste? Tja, da’s Kira van Marjan zelf, het nieuwe halfzusje van Angel. Wat is zij leuk!!!!! 

Aiki en Angel zitten alweer klaar voor het vervolg van de route. Achter elkaar aan rijdt een ieder die mee eet door naar het onderkomen van Marjan’s Meute. Wij eten, ivm onze dieëten, niet mee, maar blijven daar toch even gezellig hangen en kletsen. Marjan en Roald hebben het allemaal uitstekend verzorgd en alle hondjes? Die gedragen zich weer eens super sociaal!  

    

Marjan, Roald, Karin en Jan, dank jullie wel voor deze geweldige middag! Wij hebben weer eens ouderwets genoten en de hondjes niet minder! Wij zijn er trots op dat ze tot deze super sociale familie behoren!  Heb je zin en tijd voor een kleine 100 foto’s?  Klik dan hier voor een impressie van deze geweldige dag. 

augustus 17, 2008

Zuid Wester Storm op Angel’s verjaardag?

Vandaag is Angel jarig!

 4 jaar geleden alweer dat Angel werd geboren. Samen met haar broers en zussen in het eerste nest van Puck bij Marjan’s Meute. Vanaf de allereerste gezamelijke wandeling in het hoge noorden is er veel contact met elkaar en zo hebben we ons clubje omgedoopt tot het A-team. Onze hondjes komen immers uit het A-nest!

Gefeliciteerd met jullie vierde verjaardag A-teamers!

A-team

Vanmiddag, op Angel’s verjaardag dus,  staat er een strand wandeling van Katwijk naar Noordwijk op het programma. Samen met Angel’s dochters Aniël, Aiki, Jazz en Khes. Als dat geen feest is?Helaas belt ’t baasje van Aniël af, ze heeft haar pootje bezeerd en dan is een lange strand wandeling door zand en zee natuurlijk geen optie. Blijven Jazz, Khes en haar vriendin Kayra over. De ander engeltjes hebben zich ook afgemeld. Die zien we vast wel weer een andere keer toch?

Hoewel het thuis in Wassenaar zonnig is betrekt de lucht in Katwijk al snel. De honden genieten van zand, zee en golven en wij niet minder.

 Aiki 

Met de wind in de rug lopen we gezellig langs de branding naar Noordwijk.  Khes

Het is best wel druk met vele hondenrassen, onze hondjes laveren er mooi doorheen. Soms moet er eentje terug geroepen worden als ze uit enthousiasme achter wat anders aan wil en gelukkig luisteren ze allemaal prima!

 Samenspel

Bij Beach End hebben we een sanitaire stop, of is het gewoon een drank en smul stop? Voor de hondjes in elk geval wel, zij krijgen allemaal een yoghurt ijsje.

 ijs!!

Khes weet er wel raad mee en als ze niet uit kijken worden de ijsjes zo voor de neus weggepikt. En dan…. zien we de lucht al donkerder en donkerder worden.

 nacht De drank en het bittergarnituur (dank je wel Rob) worden snel achterover geslagen, zullen we het droog houden? Helaas, we lopen nog geen 100 meter of de hel breekt los. Met tegenwind doen de slagregens gevuld met zand en zout behoorlijk pijn op onze blote armen en voorhoofd. Au……. en het is nog koud ook. Zelfs de honden hebben er last van, al dat zand en zout wat nu de ogen in druipt…… Al knipperend met de ogen lopen we allemaal in gezonde pas terug naar Katwijk. Gelukkig mindert de regen dan eindelijk als we bijna in Katwijk aan zijn. Kunnen we nog net een beetje droog lopen.

En de hondjes? Die hebben een mooi souvenir van deze dag mee naar huis genomen! Zoveel modder heb ik nog niet eerder in Angel’s vacht gezien. We koesteren het en meimeren daarmee nog even na over hoe leuk deze middag wel niet was. Ria en Rob, bedankt voor deze heerlijke middag, we hebben genoten en het is echt weer voor herhaling vatbaar! En….nee, Rob, wij zijn niet samen onder de douche gekropen!

Klik hier voor een paar foto’s van Angel’s verjaardag.

augustus 10, 2008

Zwempartijtje in ‘t Twiske

Geplaatst onder: Angel's familie, Zomer, Angel's vrienden, Angel's engeltjes, Aiki, Zwemfestijn — Maj @ 10:07 pm

Vroeger als je eens een keertje niet wist wat je nu weer met de kinderverjaardag aan moest…
Dan ging je met de kinderen zwemmen….. Een zwem- verjaardagspartijtje zeiden we dan.
Amitiël-Aiki, Antriël-Jazz en Atuniël-Khes doen het ook! Zij vieren hun eerste verjaardag in ’t Twiske bij Oosthoorn.
Voor de New Foundlanders is er een club vrijwillergers die hun NewFy’s leren reddend zwemmen. Voor meer informatie zie: Waterwerk West

Deze honden zijn echte zwemmers en om niet als vloerkleedje te fungeren wordt er behoorlijk hard gewerkt. Ze leren ‘reddend’ zwemmen en omdat hun vacht zo vreselijk dik is wordt er netjes een zwemvest gedragen. Les in reddend zwemmen en het is puur genieten, zowel voor mens als dier!
Omdat Aiki al graag zwemt en haar mama Angel alleen maar aan pootjebaden doet besluit ik Aiki mee te nemen, zij zal er sowieso meer plezier aan beleven. Als ik samen met Ingrid en haar Golden Retriever Ozzy bij ’t Twiske arriveer dan zijn Aiki haar zusjes Jazz en Khes er al. Wat een feest, wat leuk ook Jazz weer te zien.

Jazz logeert 3 weken bij Khes en Jazz heeft het behoorlijk naar haar zin!

Iedereen die z’n hond wil laten mee zwemmen moet bij aanvang een nummer kopen. Voor 1 euro kan je de hele dag zwemmen.Zodra je nummer wordt afgeroepen weet je dat je aan de beurt bent. En dan is de beurt aan onze kanjers, ook zij krijgen les in reddend zwemmen.
Ozzy, de Golden Retriever van Ingrid draait er zijn pootjes niet voor om. Hij weet precies wat er gaat gebeuren en zit al in de boot voordat je er erg in hebt. Om bij de boei uit de boot te springen en zo met dummy in de bek terug naar de kant te zwemmen.

De oude Kayra laat ook iedereen verbazen. Zonder probleem loopt ze de loopplank af, klimt in de boot, springt bij de boei netjes overboord en zwemt met het zwemvest aan keurig naar de kant terug.

Wat kan zij ook goed zwemmen!
De grauwe Khes gaat wat tegenstibbelend vanaf de loopplank het water in, maar als ze eenmaal zwemt…. dan is het wel leuk totdat….. ze mag achteruitzwemmen. Even kijken hoe de bespiering is!

Toch wil ze nog wel een 2de  rondje mee.
En dan is de zwart-bruine Jazz aan de beurt. Jazz haar bespiering achter is iets minder dan die van haar 2 grauwe zusjes en het is maar goed dat ze een reddingsvest om heeft. Als zij zwemt dan spat ze flink met haar voorpoten en zakt haar achterhand langzaam naar beneden. 

Gelukkig wordt er goed op haar gelet en wordt ze keurig begeleid!
Wat een topmensen zeg!
Uiteindelijk mag ook onze Aiki er aan geloven. Zonder enige problemen loopt ze vrij makkelijk de loopplank af het water in. 

Ook het zwemmen gaat goed, hoewel…. is achteruit zwemmen nu leuk of niet?

Dan is het pauze.
In de pauze krijgen alle hondjes een heus honden-ijsje. Geweldig, een ijsje van yoghurt, gevuld met hondenkoekjes, stukjes appel en als stokje een lekker kauwstaafje. 

Er wordt wat afgesmuld en het verjaardagspartijtje kan niet meer stuk!
Na de pauze mogen de hondjes allemaal nog een keer.
Rob en Ria, de baasjes van Kayra en Khes besluiten dat ze alleen Kayra nog laten zwemmen. De 2 zusjes Khes en Jazz blijven heerlijk aan de bomensgrens op het gras. 

Kayra, Ozzy en Aiki gaan er alledrie nog een keertje in.
Als Kayra weer aan de beurt is dan mag ze de boot terug zwemmen naar de kant. Zomaar zonder problemen, ofdat ze het al vele malen heeft gedaan, trekt ze al zwemmend de boot als reddingshond naar de kant toe. Ozzy redt een ‘mens’, hij heeft een pop in het water gevonden en zwemt dit lichaam keurig naar de kant toe. 

Ozzy en Kayra, ze zwemmen geweldig, deze ‘ouwe rotten’.

Aiki, als jongste telg mag nu zonder zwemvest het water in. Maar ineens is er toch plankenkoorts, die loopplank is dat nu eng of niet?
Dan maar het tuigje om met de ringen, zodat er wat houvast is voor de hulpverleners.
En met een beetje tegengestribbel gaat ze wederom het water in.
Geweldig. Eerst lijkt het even eng en wil ze wel graag terug naar de kant maar als ze dan een dummy in het water vindt is het feest kompleet.

Ook de weergoden zaten mee, hoewel het vreselijk hard waaide, bleef het gelukkig wel droog!
Moe van alle indrukken keren we heel voldaan huiswaards. Zelfs Ozzy, die eigenlijk nooit in de auto gaat liggen zakt halverwege de rit toch door de poten.
Wat hebben we genoten, dit is echt een (verjaardag’s)zwempartij om te herhalen!
Voor wie een indruk wil krijgen van dit zwemfestijn? Klik hier en ga er wederom voor zitten, want er zijn meer dan 100 foto’s te bekijken.
Op de web-site van Waterwerk West staan overigens ook foto’s, kijk hiervoor bij zondag 10 augustus.

augustus 8, 2008

Op de boerderie

Geplaatst onder: Angel, Zomer, Vakantie, Maj en familie, Aiki — Maj @ 10:11 pm

Op de ‘Boerderie’ van F & F valt er heel wat te werken.   

De tuin is zo groot dat een tuinman best welkom is.

En wat de denken van de brug, die over de sloot naar het weiland voert? 

Op dat weiland staan de twee Shetlandjes Nico en Nelson. Deze brug is ‘hand-made’ en er moet nog heel wat aan gebeuren.   

Samen met de hondjes en Moedertje Mop vertrekken wij naar de Boerderie in het oosten van Nederland, aan de grens van Duitsland. Om te arbeiden.  Hoewel, het zijn de mannen die aan ‘die arbeit’ gaan en wij dames nemen het ervan. Natuurlijk moet af en toe de inwendige mens worden verzorgd, ook daaraan geen gebrek.   

En de hondjes? 

De ‘Boerderie-hond’ is een Basset Fauve de Bretagne en hij heet Louis.   

Louis is de jongste telg van de familie, hij is 2 maanden jonger dan Aiki en vindt onze dames helemaal geweldig.  Als de dames de gekke 10 minuten krijgen en elkaar achterna zitten in de imens grote tuin dan volgt Louwietje luid blaffend. Het is geen gezicht, maar wat genieten ze.   

Helaas zijn de weergoden ons, ondanks dat het zomer is, niet altijd goed gezind.  Als de zon volop schijnt is het erg warm, maar als die donkere wolken voorbij drijven en ons trakteren op een flinke douche dan nemen de mannen een pauze en kijken ze wat Olympisch genot. 

De brug vordert langzaam maar gestaag, het is echt heel hard werken! Maar aan alles komt een eind, zo ook aan deze korte werkweek.  Jammer voor F dat het er weer op zit, ze gingen net zo lekker samen, die mannen. 

Moe maar voldaan vertrekken wij (nou ja vooral Ton) weer huiswaards.  Wie een leuke indruk wil krijgen van deze korte werkvakantie moet er echt even voor gaan zitten. Want het zijn wel bijna 100 foto’s.  Klik hier voor een kijkje op de Boerderie. 

augustus 3, 2008

Soestduinen

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Zomer, Angel's vrienden, Aiki, Soestduinen — Maj @ 8:02 pm

Heerlijk, vanmiddag staat er weer eens een ouderwetse wandeling in de Soestduinen op het program. Een gezellige wandeling met Lex en Joke van het Vijfspan.  En we zijn erg benieuwd hoe groot Djoek is gegroeid!
Omdat de buienradar veel regen voorspelt besluiten we iets later in de middag te vertrekken.
De dames thuis hebben het al lang in de gaten en lopen zenuwachtig heen en weer. Zij vinden het één groot feest om me de auto mee te mogen naar een wandeling met soortgenoten!
(en wij natuurlijk niet minder, zou dat het zijn wat ze zo enthousiast maakt…..) 

Het Vijfspan staat al klaar als wij aankomen.   

Wauw wat is Djoek gegroeid, hij is bijna even groot als Aiki. Z’n gewicht gaat nog harder, want hij is de 25 kg al ruim gepasseerd. En dat terwijl hij nog niet eens 18 weken oud is? Hij ziet er echt uit als een Grauw Beertje met een prachtige eekhoornbruine kleur! 

De dames vinden hem zeer interessant, hoewel, andersom idem dito!

Zowel Angel als Aiki willen zelfs af en toe even laten blijken dat zij toch wel hoger in rang zijn. Daar is broer Boy weer niet van gediend, dus zacht maar resoluut handhaaft hij de orde!

De regen blijft redelijk achter ons en zo hebben we een heerlijke wandeling op de paden van de Soestduinen. Met na een stief kwartiertje Djoek in de Mercedez onder de hondenkarren! Hij is immers nog zo jong!
Halverwege mag hij er eventjes uit voor een groepsfoto.

Joke en ik nemen de groepsfoto met de mannen bij de honden.

Wat een Toproedeltje is het toch!

Bij thuiskomst in huize het Vijfspan kletsen we heerlijk na met alle honden in diepe rust. Uitgewaaid zijn ze zeker!
En terug naar huis kunnen we onze diepvries weer vullen met het overheerlijke Smuldier!

Dank je wel Joke, onze 2 engeltjes zijn je weer dankbaar voor deze levering!

Het was een heerlijke middag waarbij de weergoden ons in het midden van het land zeer goed gezind waren. Thuis in Wassenaar liggen behoorlijk wat diepere plassen, hier heeft het vast veel harder gespookt!

Klik hier voor de foto’s van deze ouderwetse ontzettend gezellige mini ODH wandeling.  

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.