Angel of Wassenaer

september 28, 2008

NODHV Strand wandeling

En……. het is echt 100% strandweer, HEERLIJK!

Het is weer zover, de strandwandeling via de NODHV staat gepland!

Met een aantal ODH-liefhebbers is afgesproken dat ze ons via Beach End in Noordwijk tegemoet komen lopen, omdat er of een jonge hond mee gaat (Ja Djoek, jij mag nog niet zo ver) of omdat er kleine kinderen mee lopen.
Zo gezegd, zo gedaan dus.

Op de afgesproken tijd staan al enkele bekenden en onbekenden bij Manege Jonker in Katwijk te wachten. Onze eigen ‘Engeltjes’ weten al lang wat er komen gaat, want zodra die oranje zakdoek om gaat…. zijn ze bijna niet meer te houden. De één jut de ander natuurlijk wel een beetje op. Zo ook de overige honden die al staan te wachten.
De spanning stijgt, we gaan iets leuks doen!
Allemaal even ongeduldig, bijna zou je je schamen zoals wij allen weer eens vooruit getrokken worden  richting zee. Die zeelucht hebben zij natuurlijk al lang en breed geroken!


Als de honden los gaan is het even aftasten wie wie nu is en eigenlijk is al snel de rangorde bepaald. Hoe makkelijk toch weer die hondenwereld…….
We lopen met een redelijk groot groepje vanaf het strand, langs de branding naar Noordwijk.


Er valt heel wat bij te kletsen. De jongste deelnemer Rick is maar net 2 maanden oud en snurkt heerlijk verder in de kangaroezak bij z’n papa Jack op de borst.
Arme Ton moet nog even terug naar de auto omdat ik zo handig was het fototoestel erin achter te laten. Langzaam lopen wij verder richting Noordwijk.
En hebben natuurlijk even telefonisch contact met Ciska van Kaya en Lex van het Vijfspan.
Zij lopen ons vanaf Beach End tegemoet, samen met ook nog een achternichtje van Angel en haar kleine mensen roedel.
Niet ver voor Beach End sluit de groep elkaar in de armen! Gezellig!


Gezamelijk lopen we op naar Beach End en elke keer verbaas ik me er weer over hoe makkelijk onze hondjes erbij gaan liggen en ons daar ons verhaal laten doen. In het zonnetje genieten we volop, het lijkt wel hoogzomer!


De twee vreemde eenden in de bijt die ook aan onze tafels zitten vertrekken al snel, zodat de hoek waar wij zitten alleen nog maar bemand wordt door Oudduitse Herders met twee Aussies. En een bekijks dat we weer hebben………

De terugweg over het strand verloopt in dezelfde ‘rangorde’.

Altijd weer leuk om te zien hoe sommige honden elkaar vinden en strak bij elkaar in de buurt blijven.

Aiki heeft er een grauwe lover bij, Branco is  echt niet bij haar weg te slaan. Het zoute water trekt flink en een aantal honden krijgen hierdoor een gratis ontslakkingskuur.

Op de terugweg realiseren we ons dat we een groepsfoto zijn vergeten te maken, dan maar hier in Katwijk met niet iedereen erop. Diegenen die in Noordwijk zijn gebleven ontbreken dus.

 

Moe maar heel voldaan keren we terug naar de auto’s. Deze wandeling is voor herhaling vatbaar, zeker ook voor een aantal nieuwe deelnemers.

Lex & Joke met Djoek, Boy, Cadanz en Otis; Goedele met Luna; Ciska & Rikkie met Kaya; Tineke, Martin & kinderen met Dora en Senna; Jan met Branco; Hetty & Peter met Jessy; Loes & John met Rocky; Karin, Jack & Rick met Robin; Jolanda & Andre met Enzo; Diana & Dimitri met Tess; Marian & partner met Hugo; Elvira met Thor en Chaya; Astrid & partner met hun 3 herders en mijn eigen Ton met Angel en Aiki niet te vergeten:
Allemaal bedankt voor deze geweldige wandelmiddag!!

Een NODHV wandeling die echt wel voor herhaling vatbaar is, toch? En zeker met dit prachtige zonnige weer!

 Klik hier voor een rapportage van deze heerlijke middag!

En neem eens een kijkje op de web-site’s van:

Het Vijfspan
Kaya
Ook daar staat een prachtige mooie foto rapportage!

PS: En met dank aan Elvira voor wat foto’s van ODHerderpret in zee!!

september 14, 2008

Of DRACC’s Clan triomfeert

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, A-team, Angel's vrienden, Aiki, Holland Sieger Schau — Maj @ 11:39 pm

De ADRV organiseert de Holland Sieger Schau in Duiven, vlak bij het dorp waar F & F op de boererie wonen. Het plan is dan al snel gemaakt dat Ton en ik met de hondjes de dag ervoor naar Herwen vertrekken en daar op de boerderie overnachten. Zo zijn we lekker dichtbij!
Dat het ook nog eens Kermis is komt eigenlijk helemaal goed uit. Omdat diezelfde avond het openingsfeest wordt gehouden mogen Ton en ik, als surrogaat opa en oma, op de kleinkinderen van F & F passen. Wat zijn ze toch lief onze twee achterneefjes met hun kleine zusje. Uiteindelijk is het al bijna drie uur in de ochtend als wij ons mandje in het gastenverblijf in duiken.
Aiki en Angel vermaken zich ook opperbest met de iets jongere Basset Louis.

 

Louis vindt Aiki echt helemaal geweldig, wat kunnen die leuk spelen!

Ondanks dat Aiki haar jas nog altijd niet terug heeft hebben we ons toch ingeschreven voor de Holland Sieger Schau. Veel kans zal ze niet maken want echt…. ze ziet er niet uit, het lijkt wel een Duitse Herder in plaats van een Oudduitse Herder. Het is maar goed dat die manen er ooit wel zijn geweest, als ik niet beter wist dan zou ik me bijna zorgen gaan maken…..
Natuurlijk gaan we ook omdat er veel familie van Angel aanwezig is!

Ton, die dit weekend weer eens urine moet sparen, is er gelukkig dus toch bij en loopt af en toe langs met een kleine container. Hij zit met Angel netjes aan de kant te kijken en entertaint zichzelf.

 

Of speelt voor fotograaf!

We zien vele bekenden en dat alleen al is een groot feest.
Danny van Indy & Bajka staat netjes bij ingang het parkeren te regelen, Nina helpt bij de keuring van de inentingsboekjes. En dan is de eer aan Hanneke van Chika’s Erf, zij regelt de vertaling en meer zaken rond de ADRV landgroep Nederland. Leuk om kleine Ubbo in ’t echt te zien en die Eilin nu in vol ornaat, wauw wat is ze gegroeid! Leuk om ook Anita van Rivange een handje te schudden; Ada met Jilles in het echt te zien; Ronald van de Toeties; Marian van Haily en natuurlijk nog veel en veel meer bekenden!

De show en keuringen vergen weer eens heel veel geduld van een ieder, maar vooral ook van alle hondjes. En wat gedragen ze zich weer prima! 
De twee grauwe B-mannekes van of DRACC’s Clan van Albert & Rene behalen een eerste en een tweede plaats! En hun zusje Djuna wordt ook eerste! Geweldig draken, DAT hebben jullie goed gedaan.
Angel’s zus Djarré (en de mama van deze draken) haalt in de ‘Zuchtklasse’ (ze boft want ze past daar nog net in) de tweede plaats!
Aiki’s papa Cliff flikt het hem ook weer, hij wordt eerste bij de Duitse Herder Langharen.

  Aiki & Cliff

Indy wordt eerste in zijn klasse, Angel’s broer Boy wordt tweede in zijn klasse! Jazeker er worden hele mooie resultaten bereikt!

Geduld is een schone zaak…..
Tijdens de rust zijn Aiki en Angel dan ook maar wat blij dat ze even de pootjes kunnen strekken.  

Aiki, als ‘Junghund’, is nog steeds niet de ring in geweest, ons geduld wordt echt op de proef gesteld.
Even na tweeen zijn wij dan eindelijk aan de beurt.

En daar is Aiki het helemaal niet mee eens:

Ik wil naar mijn mama???  

Waar is de grote baas toch? Ik vind er niets aan zo alleen…
Als Ton op verzoek dan toch Angel maar een eindje uit de buurt neemt, dan keert de rust weer terug gelukkig. Aiki is helemaal niet bang om zich te laten betasten en vindt het verder allemaal prima. En er wordt zelfs gevraagd wie haar papa is! Zou het uit hebben gemaakt als ik had gezegd dat ze een dochter van Tom-Ivan was? Ik weet het…. ze zou er zo voor door kunnen gaan…….

 

Ondanks dus die hele kale korte vacht en het niet zo netjes mee lopen juist op het moment dat de twee keurmeesters met een kritisch oog kijken, behaalt Aiki toch nog een zevende plaats onder de zestien deelnemers. Niet eens zo gek!

Tegelijkertijd loopt de Open Klasse teven in de eerste ring:
Angel’s zus Luna wordt tweede in haar klasse. En Angel’s nichtje Loba, de prachtige grauwe dochter van Djarré uit het A-nest van of DRACC’s Clan gaat er met de eerste plaats vandoor.

En… als slagroom op de taart….. wordt Loba ook nog eens Best In Show!!!
DRACC’s jullie triomf is jullie echt gegund! Ze is zo mooi en het is gewoon geweldig dat anderen dit nu ook eens beamen! Met recht mogen jullie vandaag naast de schoenen lopen!

Klik hier voor een paar foto’s gemaakt door fotograaf Ton.
Voor mogelijk meer verslagen met foto’s? Neem dan een kijkje op de web-sites van:

Of DRACC’s Clan met de prachtige winnaars; 

Het Vijfspan met Boy en Djoek; 

Van Chika’s Erf, medeorganisator van de show met Eilin

Oudduitse Herders-Belgie, medeorganisator met Indy & Bajka.

Graag bedanken wij iedereen, die zo vreselijk hard heeft gewerkt deze dag een succes te maken. 

 

Hanneke aan jou de eer, je hebt het allemaal prima geregeld! En ook jouw Eilin heeft haar prachtige tweede plaats verdiend!

september 7, 2008

In een echt zwembad

Geplaatst onder: Angel, Angel's vrienden, Angel's engeltjes, Aiki, Zwemfestijn — Maj @ 10:13 pm

Vele zwembaden in Nederland stellen hun buitenbad voor honden beschikbaar op de laatste dag dat het buitenbad open is. Zo ook het zwembad in Uitgeest en vandaag is de grote dag!
Het zou natuurlijk wel lekker zijn als het die dag dan droog is. In het water word je toch wel nat, maar om nu in een flinke stortbui te zwemmen is echt minder leuk!
Ondanks de vele regen hier in Wassenaar besluiten we toch naar Uitgeest te rijden.

Onderweg doe ik flink wat Shambhala en vraag om in elk geval een beetje droog weer tijdens onze zwempartij. En… mijn gebeden worden verhoord. Op het moment dat we in Uitgeest aan komen is het droog en tijdens het zwemuurtje breekt zelfs de lucht een beetje open. Hoe wonderbaarlijk toch weer.

Omdat het niet echt heel mooi weer is is het ook niet zo druk. In het water zwemmen maar enkele honden: een Lab, een Golden en een Friesche Stabij zie ik voorbij komen. En dan mengen wij ons er tussen. Ria (Baasje van Atuniël-Khes) en ik in onze badkleding en onze honden in hun eigen wollen jas.
Angel wordt terstond een soort zenuwachtig: Wil ik dit wel of wil ik dit niet? Aiki denkt niet lang na en Khes evenmin! Zij lopen zo over die paar stenen treden mee het ondiepe gedeelte in, die bal achterna.
Kayra, de Ouwe Rot in het vak zwemt als een echte schoonzwemster zonder enige problemen in het diepe. En daarvoor moet je wel eerst die hoge rand over.

Als ik Angel mee sleep het ondiepe in kost dat behoorlijk wat overredingskracht. Nee, leuk is anders, sterker nog, ze vindt het een nachtmerrie! Spartelen en spetteren en uiteindelijk proberen zo snel mogelijk die hoge rand op te klimmen.

Dat is wel aan de diepe kant dame, dus helaas eerst even mee terug door het diepere gedeelte naar het ondiepe  begin. Angel klimt zo snel als ze kan het korte trapje op om zich meteen ergens achter Rob (Baasje van Khes) te verschuilen. Slimme dame, Rob is niet in badkleding, hij is de badfotograaf.

Aiki geniet met volle teugen, wat is ze toch ontzettend fel op de bal! Dat heeft ze niet echt van haar mama, het werkbloed van haar papa Cliff is hier heel duidelijk aanwezig. Ze is zo gefixeerd op het pakken/vangen van de bal dat ze alles en iedereen bijna blind voorbij struint.

En dat kost haar nog wel eens een pootje…… Gelukkig valt er weinig te bezeren in het water!

Ria heeft al snel haar herders op de mat in het diepe, Aiki zover te krijgen is nog een hele klus.

Maar het lukt ons en de dames kijken vol trots over het water heen.

Aiki op de mat:

 Het zwemmen gaat geweldig, Khes zwemt haar Baasje eruit! En Aiki kan er ook wat van.

Kortom het is volop genieten en zeker voor herhaling vatbaar.

Vooral ook omdat mij beloofd is dat ik uit het water opgevangen zou worden door een grote zachte handdoek…..maar waar was ie dan?

Die belofte houden we vast voor de volgende keer!

Klik hier voor onze waterpret in het zwembad in Uitgeest.
PS: Nog een kleine vermelding over de Shambhala: We zijn Uitgeest nog niet uitgereden of de stortbuien breken opnieuw los! Zo ook in Wassenaar, daar regent het de hele middag voortdurend! Hoe bijzonder toch weer!

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.