Angel of Wassenaer

januari 30, 2007

Hondse praat bij Het Vijfspan

Geplaatst onder: Angel's familie — Maj @ 9:06 pm

Om de web-site van Het Vijfspan wat ‘op te leuken’ hebben de baasjes iets nieuws bedacht. Een extra pagina Hondse praat. (de Piet praat van vroeger?) Hierin worden de dagelijkse gebeurtenissen vanuit verschillende perspectieven verteld.

En natuurlijk onzettend leuk om te lezen, dus een echte aanrader! Nieuwschierig? Kijk dan maar snel op: Het vijfspan

Tyri, Amigo, Boy, Otis en Cadanz, jullie boffen maar met zulke baasjes!

januari 25, 2007

Middagje strand

Geplaatst onder: Angel, Wassenaarse slag — Maj @ 9:13 pm

Prachtig is het al een paar dagen.

Zo hebben we twee donderdagen achter elkaar flinke storm gehad, weeralarm werd er gegeven en ook afgelopen weekend was het nog bal. Angel heeft overigens nergens last van. Samen hebben we heel wat tegen de wind in geploeterd.

Maar sinds maandag schijnt de zon. Heel af en toe een winterse bui en ’s morgens vroeg krabben geblazen. Het vriest licht en vanmorgen was hier de wereld zelfs eventjes helemaal wit. Door de opkomende zon duurde dat natuurlijk niet erg lang. En vanavond wordt er zelfs voor ‘t eerst een schaatswedstrijd op natuurijs gehouden.

Hoe zou het nu aan het strand zijn? Heeft de afgelopen storm nog wel zand achter gelaten? Daar wilde ik gisteren al naar toe, maar helaas…

Het strand blijft kriebelen en vanmiddag pakken we de auto om toch maar eens een kijkje te nemen. Bal en fototoestel gaan mee. Wauw wat is het lekker. Heerlijk uitblazen en het waait nauwelijks. Dat was verleden week wel anders.

 

Het is zo ontzettend helder dat we de hoogovens in Ijmuiden kunnen zien. En Noordwijk aan Zee is zelfs op de foto te zien. Geweldig, wat genieten wij! Dit moeten we toch maar vaker doen.

Klik hier voor nog meer strand foto’s

januari 24, 2007

De C-tjes verlaten het nest

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 8:40 pm

Aan alles komt een eind! Ook Angel haar broertjes en zusjes uit het C nest zijn klaar voor de wijde wereld.

Morgen worden de eerste puppen alweer opgehaald. En de rest volgt het weekend. Wat is deze tijd toch omgevlogen. Tussen regen en storm door! Gelukkig blijven ‘mama’ Puck en Marjan niet alleen achter, want er mag een dametje blijven! En niet te vergeten is Kes daar nog met het D-nest. Voor Marjan genoeg afleiding dus!

Angel en ik wensen alle nieuwe baasjes ontzettend veel liefde en geluk toe met hun nieuwe aanwinst.

Dat jullie maar net zoveel liefde, plezier en voldoening mogen beleven als wij uit het A-team en B nest.

Kijk op Marjan’s meute voor de laatste informatie.

januari 18, 2007

Opnieuw weeralarm!!!!

Geplaatst onder: Storm — Maj @ 5:02 pm

Opnieuw stormt het in Europa en vooral hier bij ons aan de kust. En weer word ik daar heel onrustig van.

eurocross dakschadeOp kantoor blijkt het dak van ons EuroCrossgebouw het begeven te hebben. Tja Noordwijk zee en net langs de kust. Onze collega’s mogen in eerste instantie niet eens naar buiten. Je auto zal er maar staan. Daar zijn ze voorlopig nog niet klaar en wat te denken van al die regen die er ook nog eens wordt verwacht?

 

 

 

Naar huis, in mijn kleine auto, ben ik maar binnendoor gereden en heb ik de grote weg gemeden. Af en toe lijkt het of we worden opgetild door de wind. Gelukkig is Mimi thuis en daardoor is Angel ook al binnen. Alles staat er nog: Fingers crossed. En Angel heeft werkelijk nergens last van.

Als we gaan wandelen dan mijden we wederom De Paauw. Geen Goden verzoeken toch? Het is een waar gevecht, we worden vooruitgeduwd. Nog nooit zo snel gelopen nee gedragen door de wind…. En in het kleine park wil Angel natuurlijk precies tussen de bomenrij in haar behoefte doen. Ze verstopt zich dan immers altijd. Ik sta het met argusogen te bekijken. Snel weg hier, want alles kraakt en een grote tak stort net achter ons neer.

Bij de kruising is de weg afgezet, een grote boom heeft zich dwars over het dak van een nieuwe auto in het tegenoverliggende pand geboord. Wat een natuurgeweld.

Heelhuids thuisgekomen zit ik net achter de PC als er ineens iets van boven met veel geraas naar beneden stort. Wat is dat? Buiten ligt er, vlak langs onze overkapping, een grote tuintafel finaal doormidden gebroken. Een tuintafel? Van wie? Waar is die nu vandaan gekomen? Via het dak van onze buren, eerst in het dak van onze garage geklapt en daarna door de zwaartekracht beneden gestort? En helaas toch wel de nodige rode dakpannen meegesleept. Wat een geluk dat die tafel net langs de veranda overkapping vloog en niet er dwars doorheen……

Deze storm lijkt zoveel harder dan die van afgelopen donderdag. Weeralarm, dat kan je wel zeggen dus!

Ook Harley en Davidson hebben een eigen web-site

Geplaatst onder: Angel's familie, Linken — Maj @ 3:12 pm

Ik zei het al eerder: ODH web-site land groeit gestaag. Ook Angel’s broer Harley en Angel’s neef Davidson hebben nu een eigen web-site.

Geweldig, zo kunnen we ook deze familie op de voet volgen! Goed gedaan Ellen, de complimenten van Angel en haar baasjes!

Neem een kijkje op hun site door op de foto te klikken.

Image

januari 15, 2007

ODH web-site land groeit

Geplaatst onder: Angel's familie, Linken — Maj @ 10:30 pm

De Draakjes van de DRACC’s Clan zijn uitgevlogen en door het hele land verspreid. Angel haar broer Harley heeft er een zwart neefje bij gekregen en hij luistert naar de naam: Davidson! Leuk gevonden John! (Dat was zeker een van de voorwaarden?)

Bij de DRACC’s Clan keert de rust weder en kunnen Djarré, Cassy en kleine Cuando weer van elkaar genieten. En dat doen ze dan ook! 

ODH web-site land groeit gestaag: Twee van de Draakjes zijn inmiddels on-line te volgen, zij hebben al hun eigen web-site! Kijk en geniet mee van het leventje van Aiko en Senza Of DRACC’s Clan.

ImageImage

Klik op de foto om hun web-sites te openen. En zet bij Senza de muziek aan!!!!

januari 11, 2007

Laatste dag van de A-Clan

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 4:09 pm

Vandaag is het de laatste dag van de A-Clan.
Morgen vliegen de eerste 4 A-tjes al uit. Zaterdag de rest en dan keert de rust weder bij de DRACC’s Clan. Kijk bij de DRACC’s Clan voor een laatste verslag!

Image

De Draakjes gaan naar hun nieuwe baasjes! Ze zijn er klaar voor. Door Rene en Albert hebben ze al een fantastische eerste socialisatie gehad en ik denk dat alle nieuwe eigenaren heel trots op deze draakjes mogen en kunnen zijn!

 ”Tante” Angel en ik wensen alle DRAAKJES een geweldig goed leven toe bij hun nieuwe baasjes! En de baasjes? Jullie allen heel veel liefde en geluk met jullie kersverse aanwinst! 

Stormy weather

Geplaatst onder: Angel, Storm — Maj @ 3:51 pm

Weeralarm is er afgegeven. En niet voor niets dus.

Hier aan de westkust stormt het behoorlijk. Als ik ’s middags thuis kom, dan ben ik blij dat de veranda z’n overkapping nog heeft. Angel ligt er onder, stel je voor zeg!

Angel op de veranda Angel zit nog veilig!

Tijdens het middageten kijk ik menig maal naar buiten, je voelt de wind razen en tieren om het huis heen. Het kattenluik klapt regelmatig compleet open en de veranda overkapping danst op en neer met de kracht van de windstoten. Brrr, ik kan wel zeggen dat ik daar onrustig van word. Het zou niet de eerste keer zijn dat de overkapping de storm niet kan doorstaan… Ooit op 2de kerstdag werden we gewekt met heel veel geraas en stond ik versteld van het natuurgeweld wat de toenmalige overkapping naar de buren had doen ‘vliegen’. Over mijn auto heen, dus gelukkig met heel weinig schade. En nu stormt het weer zo, dus blijf ik op m’n hoede.

 stormy weather Kijk deze bomen in onze achtertuin eens zwaaien….

boom in achtertuin en zwiepen met heel veel geweld en geraas….

Angel en ik trotseren de storm en maken een flinke wandeling. Niet door De Paauw, want al die bomen en takken daar, dat lijkt me toch de Goden verzoeken. Samen dansen we op de wind hoewel, met sommige windstoten is het een heus gevecht tegen de storm in. Samen ongeveer 85 kg, dat moet toch te doen zijn? Ik heb meelij met al die kleine hondjes….

januari 5, 2007

Het A-Team is puppysnuiven bij de DRACC’s Clan

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 9:13 pm

Vroeg uit de veren want er staat een ‘wereldreis’ op het program. Mijn TonTon heeft al netjes de routebeschrijving met me besproken. Lang leve Map 24…..

Natuurlijk rijd ik toch 2 maal verkeerd, maar ‘t valt mee, want ik kom gelukkig ruim op tijd bij Lex en Joke in Nieuwegein aan. Even een sanitaire stop om dan met Goedele, Frieda, Joke en Lex naar Markeloo te rijden. Heel luxe, want Lex is onze taxichauffeur. Ondanks dat ik moe ben komt er eigenlijk helemaal niets van slapen, voor we het weten heeft Ilse ons naar De DRACC’s Clan geloodst.

Als Rene de voordeur halveert, dan kijken er 3 koppies overheen. Kleine Cuando kan er maar net bij. Met veel ‘bombarie’ worden we binnen gehaald, om dan maar meteen bij de puppen te starten. Ach hemeltje, wat zitten ze daar lekker in hun eigen dierentuin achter de tralies. Helemaal TOP, hier gaan we nooit meer weg! 8 hummeltjes, allen even nieuwschierig, staan zich te verdringen bij het hekje. “Ik wil eruit, ik wil eruit!” hoor je ze ‘roepen’. Nou en dat mag gelukkig.

 

Goedele arresteert meteen de liefste dame uit het nest, ze is net een heel dik speelgoed beertje. Werkelijk, wat een prachtige kleuren hebben de grauwe pups. Ja, de anderen zijn zwart en daar heb ik natuurlijk ook een zwak voor: Allemaal kleine Angeltjes…..

Djarré, Cuando en Cassy staan bijna ongeduldig te wachten achter het hek, ze willen er graag bij, maar moeten hun geduld nog wel even beproeven. Prachtig om te zien is dat de puppen (net als ook al bij Marjan haar puppen) al zo heel goed krant zindelijk zijn. Pootjes op de krant en laat maar lopen.

Na de lunch, die door de mannen perfect verzorgd was, krijgen wij samen met de puppen de primeur. Allemaal voor het eerst de riem om en samen naar buiten. De A-Clan aan de wandel! Geweldig om te zien, de ene durft alles, de ander wat schuchter, alles ruikt lekker, alles ruikt vreemd, regenplasjes zijn erg lekker, maar die halsband is niet altijd leuk. Djarré loopt er vrolijk en vrij tussendoor. Zij zorgt ervoor, dat daardoor de puppen ook wat beter lopen, ze volgen mama immers….

Moe, vol indrukken, maar vast heel voldaan gaan de puppen weer terug naar de dierentuin. Wat brokjes als beloning is een leuk zoekspelletje. En dan… krijgen ze allen wat water en een bakje eten. Dat is smullen. En die Markeloo mannen? die jongleren met de etensbakken….

Jammer dat de uren altijd weer zo vreselijk snel weg tikken, juist als het leuk is, vliegt de tijd voorbij. Rond 15.30 vertrekken we weer terug naar Nieuwegein. We hebben genoten en kletsen nog lekker na in de auto. Weer komt er niets van slapen…..

Klik hier voor een aantal prachtige foto’s van de DRACC’s Clan.

En kijk op: Het Vijfspan of op Of DRACC’s Clan. Ook daar staat een leuk verslag van deze middag met geweldige foto’s!

Oh en dat krat wat ik mee had genomen….. daar past wel zo een bolletje wol in…. zouden de Markeloo mannen nu echt niets gemist hebben???  Rene en Albert, bedankt voor de fijne middag, ik geniet nog steeds na……

En niet te vergeten Carina, mijn buurvrouw. Zij heeft Angel ’s middags uitgelaten in het park. En iedereen daar in De Paauw maar vragen of Marja misschien ziek is. Buuf, bedankt voor de aandacht die je Angel hebt gegeven!

januari 4, 2007

Puppysnuiven bij Angel’s broertjes, zusjes en bij ‘t D nest van Marjan’s Meute

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 11:00 pm

Vanmiddag snel ik naar Scharwoude, puppysnuiven bij de broertjes en zusjes van onze Angel. Deze broertjes en zusjes uit het C-nest heb ik samen met Marjan en Naphasja geboren zien worden en nu mag ik dan eindelijk aanschouwen hoe hard ze gegroeid zijn. Heerlijk, ik heb er zin in. Speciaal eerder van kantoor gegaan om een beetje op tijd bij Marjan aan te komen.

 Kes en haar puppen

En ik val natuurlijk gelijk met m’n neus in de boter. Kes is 3 dagen eerder bevallen van 8 gezonde puppen, het D nest van Marjan’s Meute dus en ook haar kan ik meteen aanschouwen. Wat ligt zij er trots bij! Geweldig om te zien hoe ontzettend veel plezier ze beleefd aan het moederschap. Wat een ongelooflijk trotse en mooie dame is Kes! 4 reutjes en 4 teefjes waarvan er zeker 3 grauw zijn en hoe de rest zich gaat ontplooien?

Enfin, aan de andere kant van de serre zitten de broers en zussen van Angel. Puck en Floor lopen gezellig rond en genieten van alle aandacht. En de puppen? Zijn net in diepe rust want ze hadden een wormkuurtje gehad. Of is er toch ééntje wakker? Ja hoor, de schoonmaak emmer wordt eerst bewonderd, om dan toch maar bij de andere broers en zussen neer te ploffen. Geweldig, wat zijn ze mooi! Kleine dikke beertjes! Dikke bolletjes wol. De ene heeft veel dikke poten dan de andere, ben heel benieuwd hoe dit opgroeid. Ik zie een kleine Luna, een piepkleine zwarte Angel, een kleine Boy en een Harley. De wenkbrauwen van papa Sultan zijn alom vertegenwoordigd.

Marjan geeft mij de eer de jonge puppen van nieuwe bandjes te voorzien. Ik zal niet verklappen wie welke kleur heeft gekregen, zo houden we de spanning er bij de nieuwe baasjes nog even in. Heerlijk, zo in de ren tussen die wollige bolletjes, hhmmmm wat ruikt dit toch lekker…. De tandjes zijn nog net niet scherp genoeg, hhmmm. Wat een scheetjes zijn het toch en, dat moet ik eerlijk zeggen, al heel goed opgevoed, want ze poepen en plassen keurig op de krant! Prachtig om te zien: als er een ’schaap’ over de dam is….

Als Puck de ren in komt dan wordt het even dringen geblazen. Eén pupje blijft erg voorzichtig, die heeft eerder de dag een flinke correctie gehad omdat er te wild werd gedaan. Goed zo mama Puck, je leert ze meteen wat wel en niet mag!

Het C nest aan de pap 

Als Marjan tot slot met een bord pap komt, dan is het feest compleet. Geweldig om te zien hoe alle puppen rond de schaal de pap opslobberen. Met pap aan de bek volgt er daarna direct een poep en pies ronde, nog heel even een wild spelletje om dan, als een blok allemaal tegelijk in slaap te vallen. Buikjes vol en dromen maar…..Klik hier en aanschou het allemaal zelf!

Marjan, bedankt voor deze heerlijke middag. Ik heb genoten. Nu hoop ik nog harder dat onze droom ook ooit uit gaat komen….

januari 3, 2007

Op mannenjacht

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, Valkenburgse Meer — Maj @ 7:52 pm

Op mannenjacht? Frieda en Goedele kwamen vanmiddag langs op mannen jacht voor Angel’s zus Luna. Voordat we op jacht gaan hebben we de dames eerst lekker uit laten hollen langs het Valkenburgse meer. Helaas staat ons nieuwe fototoestel niet op flitsen en zijn er maar enkele leuke foto’s. Even wennen dus.

Klik hier voor de foto’s.

De dames zijn aardig aan elkaar gewaagd. Wie is er nu hoger in rang? Angel probeert steeds een stapje hoger op de ladder te komen, Luna protesteert af en toe en dan is Angel weer helemaal klein. Laag en met oren naar achter wordt Luna haar bek dan afgelikt. Heel komisch om te zien hoe deze dames zich samen gedragen. Luna gaat binnen steevast op Angel’s plekjes liggen (hoe voelt ze het aan!) en Angel weet eigenlijk niet helemaal wat ze dan moet doen. Als Luna even niet oplet, gaat Angel gewoon boven Luna staan…. tot Luna wederom protesteert: “Ga weg joh, hier heb ik even geen zin in!” En als Luna aan Angel’s speeltjes of botjes komt? Geen enkel probleem, ze kijkt gewoon toe… wie is er nu hoger in rang?

Als alles goed gaat en volgens ‘planning’ verloopt dan worden Angel en Luna bij hun volgende loopsheid gedekt. Wie Angel’s lover gaat worden, DAT is al bekend. Cliff staat al maanden in haar balboekje! maanden? Volgens mij al een dik jaar! Maar voor Luna wordt nog druk gezocht. En wij zoeken vrolijk mee, het is tenslotte ook niet verkeerd om een 2de keus achter de hand te hebben, dus…..

Goedele en Frieda, het was erg gezellig, bedankt voor jullie gezelligheid!

januari 1, 2007

Nieuwjaarspuppen

Geplaatst onder: Angel's familie, Puppy's — Maj @ 10:45 pm

Hoera, Kes is vanmorgen vroeg bevallen van 8 gezonde puppen.

In sneltreinvaart bracht ze haar puppen ter wereld, zonder enig probleem. Als een geboren moedertje!

Geweldig, wat een prachtig nieuwjaarskado voor Marjan en haar Meute. Kijk voor meer info bij Marjan’s Meute

Mama Puck had het er heel even moeilijk mee, zoveel nieuwe puppengeluidjes om haar heen terwijl haar eigen puppen inmiddels de 5de week zijn ingegaan. Direct werden haar eigen moedergevoelens weer aangewakkerd. Wat een feest zoveel puppen om je heen!!!

Donderdagmiddag mag ik puppysnuiven. Heerlijk, deze opgroeiende pupsels van Puck uit het C-nest heb ik geboren zien worden en eindelijk kan ik met eigen ogen aanschouwen hoe die pupsels in 5 weken tijd gegroeid zijn. Weer een bevestiging dat de tijd vliegt….

Kleine wondertjes….grote wondertjes……

Gelukkig nieuwjaar!

Geplaatst onder: Angel, Welkom — Maj @ 11:53 am

 

Heeft iedereen de jaarwisseling overleefd?

Allen goed door het knallend geweld heengekomen? Pfff, het leek wel oorlog…….

Angel heeft nergens last van gehad. We waren bij m’n broer in een zeer druk bewoonde wijk. Bij hem op tafel lag al voor een vermogen vuurwerk te wachten om afgestoken te worden. Angel mocht wel in de eetkeuken blijven, maar omdat wij allen boven in de huiskamer zaten wilde ze daar natuurlijk toch bij zijn. Haar alleen laten in een vreemde keuken in een voor haar vreemd huis? Ironisch is wel dat Angel bij ons thuis geen trappen kan lopen, heeft ze niet geleerd en zo kunnen de poezen altijd veilig ontsnappen. Bij mijn zus in Frankrijk loopt Angel wel trap, nogwel een houten open trap, zo naar beneden de kelder in. Want daar slapen wij altijd als we daar logeren. En nu dus ook bij m’n broer, heel voorzichtig de open houten trap op naar boven.

Enfin, Angel ligt er gezellig bij en van haar hebben we totaal geen last. Als het 12 uur is begint de ‘hel’ los te barsten. Ook het gekochte vuurwerk moet er aan geloven. Ton helpt voor de verandering maar mee, want anders vreest hij dat we om 2 uur nog buiten staan….

Angel wil wel mee naar buiten, geen enkel probleem. Ook buiten op het balkon vindt ze wel prima, kwispelend staat ze al klaar. Maar omdat door de keiharde wind het vuurwerk met regelmaat toch wel een verkeerde kant op schiet, houd ik haar netjes binnen. Dan maar kwispelend bij de deur. Wij kijken samen gewoon door het raam…………

En wat zal 2007 ons brengen?

Gaat Angel misschien puppen krijgen van  Cliff???

De tijd zal het leren……..

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.