Angel of Wassenaer

november 29, 2009

Angel’s blind date

Geplaatst onder: Angel, Wassenaarse slag, Angel's vrienden, Aiki, Mex — Maj @ 8:31 pmJa, eindelijk gaat het er dan van komen, Angel’s blind date met haar mogelijk toekomstige echtgenoot! Spannend maar weer wat het zal worden en wie we hebben uitgezocht. Haar eerste 2 mannen hebben we vanaf pup gevolgd en deze jonge man eigenlijk ook een beetje, zij het vanaf de zijlijn, omdat we er toen nog lang niet zo mee bezig waren.

En nu maar duimen op een beetje droog weer zodat we buiten genoeg foto’s kunnen maken. ‘Shambhala aan!’, zeg ik dus maar!

En dan is het zover, zijn baasjes maken er een dagje strand van en komen met hun jongeman het Westen onveilig maken. Voor ons helemaal top, zo hoeven wij niet helemaal naar het Noord Oosten te rijden voor een date. Het strand ligt hier immers vlak naast de deur!

Er valt geen onvertogen woord als Angel’s toekomstige verloofde de poort binnen komt stormen.  Beetje hyper mag wel even, na een lange autorit moeten hoognodig de poten gestrekt en de blaas geleegd. Tja, want natuurlijk ruikt die tuin wel naar een rivaal. Gijs, onze grote boxervriend,  komt hier tenslotte met grote regelmaat zijn geurtje verspreiden.

 

Omdat het nog steeds wat regent komen de tortelduifjes al snel naar binnen. Ook Aiki vindt deze jongeman helemaal super. En er mankeert helemaal niets aan zijn hondenneus, zou hij echt iets heel speciaals aan onze Aiki ruiken?

Als de regen mindert maken we wat buitenfoto’s (klik hier) omdat het binnen iets te donker is.

Met nog twee korte filmpjes van onze Angel samen met haar toekomstige lover; Zie filmpje 1 en filmpje 2

En daarna besluiten we toch ook even heerlijk mee naar het strand te gaan, op naar de Wassenaarse Slag! Als de zee geroken wordt gaan de honden helemaal uit hun dak. Het waait flink maar de lucht klaart op! Dank je wel Engelen!

Onze dames gedragen zich super samen met hun zwart/bruine vriendje en ook van deze jongeheer kan ik niet anders zeggen: Wat een vrolijke sociale lieverd! Geen strijd onderling, geen macho gedrag, nee sterker nog, als zich een stoere mannelijke Husky tussen dit drietal schaart dan valt er wederom geen onvertogen woord!

Elkaar wat afsnuffelen en daar is alles mee gezegd. Ik ben wel wat anders van reuen gewend, dus wat dit betreft kan onze vriend al sowieso niet meer stuk!

Klik hier en geniet mee van de strand foto’s van Angel’s blinddate!

En Angels dochter Aiki? Aan Mex zijn reacties te zien gaat het echt niet lang meer duren. De tekenen van een naderende loopsheid zijn er al zo lang, deze laatste week nog meer dan anders…… Zo het nu  dan toch echt bijna zover zijn? Maar de natuur is de natuur……. We wachten geduldig af wat de toekomst ons zal brengen. Zodra het haar tijd is zullen de sirenes in Wassenaar loeien……  En snellen wij naar Markelo voor haar date met Cuando. In elk geval staat dan ons 3de nestje, het C-nest van Aiki gepland!

En Angel gaat straks haar allerlaatstes nestje krijgen. Daar willen we  natuurlijk ook al onze aandacht aan besteden. Ruimte en tijd voor 2 nestjes tegelijk denken we niet aan en gaan we ook helemaal niet doen. Alles op zijn tijd!

PS: Jolien en Guido, dank jullie wel voor de gezellige dag en het mogen meegenieten van jullie geweldige kanjer Achak-Mex! Ik hoop dat hij en Angel straks prachtige zwart/bruine en ook geheel zwarte pups op de wereld gaan zetten. Want ja, deze jongeman komt uit het A-nest van ODH Kennel of Heartland, zijn oma van vaders kant is effen zwart en zijn opa van moederskant is ook geheel zwart, dus  uit deze combinatie verwachten wij zwart/bruine en geheel zwarte pups! Dat wordt weer spannend!!


april 23, 2007

Weg zonnetje

Geplaatst onder: Angel's familie, Wassenaarse slag — Maj @ 10:08 pm

Weg was het zonnetje, maar ondanks dat hebben we genoten.

Iets voor enen staan Angel en ik pontificaal klaar in de parkeerkuil van de Wassenaarse slag. Even met Walter kletsen, hij runt de Kuil en is tevens de eigenaar van een prachtige Zwitserse Herder Langhaar. De witte en de zwarte samen is toch wel een heel mooi gezicht. Even groot, dezelfde soort vacht alleen Black en White!

Precies om één uur rijdt de bus van het Vijfspan de Kuil in. Angel staat direct op scherp, ze hoort haar vriendjes in de bus al. Omdat er toch wel behoorlijk in de duinen wordt gecontroleerd besluiten we gewoon langs de vloedlijn te gaan lopen.

 Angel en ‘t Vijfspan

Het is er heerlijk. De vloed komt langzaam op en wij lopen gestaag richting Scheveningen. In de verte is de Pier redelijk door de lage bewolking te zien. De honden genieten net zo hard als de baasjes. Angel heeft al snel de bal van Boy geconfisceerd. De gehele route houdt ze keurig ‘haar’ bal bij zich. De zee zelf wordt door de honden ontweken, langs de vloedlijn is goed genoeg. Broer Boy is al net zo een zee held als zijn zus Angel. En als we op de terugweg een binnenzee tegenkomen dan weet ik weer waarom Angel en Boy broer en zus zijn. Samen spartelen ze als kleine kleuters door dat ‘meertje’.

 In de binnenzee

Aan ‘t eind van de wandeling lessen we nog even onze dorst bij de strandtent! Lex en Joke bedankt voor ‘t drankje en bedankt voor de gezelligheid! Het is weer eens voor herhaling vatbaar.

Klik hier en geniet mee van deze super gezellige strand wandeling!

maart 25, 2007

Strand met het A-Team

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, A-team, Wassenaarse slag — Maj @ 6:00 pm

Eindelijk dan is het zo ver: De A-Team wandeling aan de Wassenaarse slag! Het zonnetje schijnt volop, de lucht is strakblauw, zoals zo vaak hier in het westen. Dat zorgt er overigens wel voor dat de parkeerkuip in no time volloopt. Iedereen denkt hetzelfde: lekker wandelen aan het strand!

De A-Team leden zijn allen keurig op tijd. En ik krijg zelfs nog een verjaardagskado van Frieda, Goedele haar moeder! Dank je wel Frieda, hartstikke leuk: Beschermengel thee, helemaal TOP! Ben ik erg blij mee!

Aangenaam verrast worden we door de baasjes van Dex of Dracc’s Clan, een zwarte zoon van Djarré, die hier vlakbij in Scheveningen woont. Hij en z’n baasjes Marcel en Esther wandelen dus ook mee. Voor Dex z’n broertje Davidson natuurlijk hartstikke leuk! We missen alleen zus Luna, zij is loops en slaat deze wandeling helaas over.

  De duinen

Via de duinen lopen we gezamelijk naar het strand. De honden mogen hier eigenlijk niet los na 1 maart, gelukkig wordt er niet gecontroleerd. (Had ik die tekst toch niet helemaal goed gelezen, foei!) En aan het strand gaan de honden helemaal los. Heerlijk rennen door de binnenzee, heerlijk jagen en spelen. Boy en Harley moeten elkaar af en toe even ‘aftasten’ en broer Diesel loopt daar onverstoord tussen. De kleine broertjes Davidson en Dex genieten volop, ook Cuando vindt het allemaal geweldig. Djarré heeft haar jasje uitgedaan, ineens is zij niet meer de grote zwarte 2lingzus van Angel. Wat een flinke bos haar toch al niet doet!

 A-Team

Na het maken van een familie statiefoto gaan de jonge honden vast rusten bij de poffertjestent. Albert, John en de familie Sanders vinden het best, de hondjes ook. Wij lopen nog een stukje verder richting Scheveningen. In de verte zie je de zon verdwijnen, het lijkt wel of het in Scheveningen regent. Dus gaan we ook maar terug naar de poffertjestent voor een heerlijke rustpauze en een gezellige babbel met elkaar.

 Lekker bijkletsen

En de honden? Die genieten nog steeds. De kleine Davidson en Dex krijgen zelfs wat praatjes, zoals ze samen spelen. En als het eng wordt, dan verstop je je toch gewoon onder de trap?

Klik hier voor een heleboel strandfoto’s. En kijk ook op de web-sites van Het Vijfspan, van de H & D Clan en van de DRACC’s Clan voor nog meer foto’s!  Iedereen bedankt voor de gezelligheid, het was weer als vanouds!

maart 14, 2007

Voorproefje van de A-team strandwandeling

Geplaatst onder: Angel, Wassenaarse slag — Maj @ 7:52 pm

Aanstaande zondagmiddag hebben we weer een heuse A-team wandeling: eindelijk bijna het hele A-nest weer eens bij elkaar en dit keer bij ons op het strand!

“Voorproeven” is helemaal niet verkeerd, zeker niet als het prachtig zomers weer is. Mimi is nog thuis en wil ook wel mee ‘proeven’. Samen starten we via de parkeerkuip aan de Wassnaarse slag en lopen door de duinen richting Katwijk. Mogen de honden hier nu los of niet? Het staat er wat onduidelijk, een andere hondenbezitter overtuigt ons ervan dat ze nog steeds los mogen.  Angel neemt direct de benen, ze ruikt een spoor en gaat helemaal los! Af en toe zijn we haar zelfs even kwijt. Volgens mij is dit toch niet de bedoeling. Lopen we door broedgebied? Misschien toch verkeerd gelezen en is hier inderdaad wel de aanlijnplicht van toepassing?

Gelukkig komen we geen wetsdienaren tegen, het is warm, stoffig en stil, Heerlijk wat een rust, op af en toe racefietser na.

We lopen niet helemaal tot Katwijk maar buigen bij de 2de afslag af richting strand. Als Angel de zee ziet gaat ze opnieuw helemaal los. Als een bezetene rent ze de duin af naar beneden. Om ons toch even later weer op te halen.

Het is eb en er is weer een binnenzee. Mimi loopt langs de branding en ik aan de andere kant van de binnenzee. En Angel? Zij draaft tussen  ons in en waarempel, daar zwemt ze toch weer de binnenzee over!

 

Opgetogen wordt ze door mij begroet en beloond. In de verte zien duidelijk de witte kerk van Katwijk en Huis ter Duin in Noordwijk.

Kijk hier en geniet mee van dit heerlijke voorproefje

maart 1, 2007

Gezandstraald

Geplaatst onder: Angel, Wassenaarse slag — Maj @ 11:25 pm

Verleden jaar en ook in 2005 werden we begin maart verrast door een heuse sneeuwstorm. 

Vandaag worden we verrast door een zandstorm!Vanmiddag zijn Angel en ik even met Marrie en haar mannen naar het strand geweest. Wauw, wat een natuurgeweld! Afgelopen zondag hadden we nog een flink strand om te lopen.   Vandaag is het zelfs even zonnig, maar wat een zandstorm….  Die stormachtige wind waait al het zand omhoog en het is vloed. We hebben nu dus maar een heel klein randje zand om te lopen. Dwars door de schuimkragen heen. Eigenlijk wel jammer dat het fototoestel thuis ligt, hoewel, deze zandstorm zal hij vast niet overleven!  De honden genieten door de golven en de diepe zandgleuven. Het lijkt de Sahara wel. Uitgestorven, hier op het strand! Marrie en ik kunnen bijna niet praten, overal kruipt het zand naar binnen. Onze tanden knarsen. Grrr, zandkorrels tot in m’n laarzen, ondergoed, zelfs in m’n oren!  Het is maar goed dat Marrie rijdt want m’n bril vindt het welletjes met dat zoute zand. Totaal gezandstraald komen we weer thuis. Of de honden hier nu ook last van hadden? Nou ja, souvenirs heeft Angel in elk geval wel meegenomen: het halve strand ligt in de keuken en de woonkamer….  De volgende dag is het hier aan de kust heel helder, ondanks de storm elders in Nederland. En de maan is bijna vol!

februari 25, 2007

NODHV wandeling aan de W’naarse slag

Geplaatst onder: NODHV wandeling, Wassenaarse slag — Maj @ 5:10 pm

Regen, regen en nog eens regen, dat ziet er niet leuk uit. Maar goed, Angel moet er toch uit, of het nu regent of niet, dus we gaan gewoon. We zullen wel zien hoeveel wandelaars er mee komen…..

Vlak voordat we vetrekken word ik al gebeld door Cisca, zij zijn al gearriveerd en wachten op ons bij ‘de Badmeester’. Ze moesten op tijd het hotel in Noordwijk verlaten…  En op de valreep word ik ook nog gebeld door Sasja en Geoff van Angel’s broer Diesel met de vraag of ze nog mee kunnen wandelen. Tuurlijk, lang niet gezien, gezellig!

We gaan dus netjes op tijd weg, je weet nooit wie er nog meer allemaal vroeg zijn. En daar zien we toch Goedele met Angel’s zus Luna. Ze hebben Cisca, Rikkie met Kaya al ontdekt. Peter en Hetty zijn er ook met hun prachtige grauwe Jessy. En Joke komt eraan met Saros. Wel jammer dat Patricia van Bold af belt. Ik had zo graag Angel’s enige zwarte broer uit het B nest in het echt willen zien!  Geheel verbaasd ben ik als ik Paula met de 6 maanden oude Aline ontdek! Geweldig dat ook zij samen helemaal hierheen zijn gekomen. En wat een beauty is Aline! 

 

Gezamelijk zetten we de honden langs de kant voor een foto. Kleine Aline doet keurig mee, prachtig om te zien, wat doet ze het goed! Dan arriveren Leo en Brigitta met hun Flirt-le. En word ik gebeld door Ria die op de verkeerde parkeerplaats staat. Nog even op Geoff en Sasja wachten en het feest kan beginnen. Een klein select gezeldschap maar oh zo gezellig. 

We zijn nog niet aan zee gearriveerd of Luna heeft een bal gezien en duikt direct de golven in. Helemaal doorweekt! Saros heeft het voorzien op kleine Aline, hij heeft z’n hormonen nog niet helemaal in bedwang.  We lopen eerst tegenwind naar Scheveningen en helaas begint het een beetje te miezeren. In Scheveningen zie je een heel grauw regengordijn hangen. Mutsen op en lopen maar. Halverwege besluiten Geoff, Sasja, Geoff z’n zusje, Paula, Ria en vriendin terug te gaan. Paula heeft tenslotte de kleine Aline bij zich. Ze gaan alvast terug naar ‘de Badmeester’.  Wij lopen nog een stukje verder maar niet helemaal tot Scheveningen hoor! Het waait behoorlijk, de regen is gelukkig gestopt, maar door de wind is het wel aardig guur.  

 

Het regengordijn komt langzaam dichterbij, dus besluiten we ook maar terug te lopen. Met de wind in de rug gaan we heel wat sneller! Saros, Angel en Luna lopen samen op. Het is weer genieten hoe al deze herders het toch steeds weer met elkaar kunnen vinden!

Bij ‘de Badmeester’, die door het slechte weer al helemaal vol zit, halen we Paula, Ria en vriendin op om met elkaar nog wat na te kletsen bij ‘De Zeester’. Daar aangekomen heeft het regengordijn ons bereikt.  Mensen het was weer heerlijk, dank jullie wel voor jullie prettige gezeldschap! 

Klik hier voor een diashow van onze wandeling. En kijk mee met nog veel meer foto’s op de web-sites van: Alpana-Aline en van Kaya

januari 25, 2007

Middagje strand

Geplaatst onder: Angel, Wassenaarse slag — Maj @ 9:13 pm

Prachtig is het al een paar dagen.

Zo hebben we twee donderdagen achter elkaar flinke storm gehad, weeralarm werd er gegeven en ook afgelopen weekend was het nog bal. Angel heeft overigens nergens last van. Samen hebben we heel wat tegen de wind in geploeterd.

Maar sinds maandag schijnt de zon. Heel af en toe een winterse bui en ’s morgens vroeg krabben geblazen. Het vriest licht en vanmorgen was hier de wereld zelfs eventjes helemaal wit. Door de opkomende zon duurde dat natuurlijk niet erg lang. En vanavond wordt er zelfs voor ‘t eerst een schaatswedstrijd op natuurijs gehouden.

Hoe zou het nu aan het strand zijn? Heeft de afgelopen storm nog wel zand achter gelaten? Daar wilde ik gisteren al naar toe, maar helaas…

Het strand blijft kriebelen en vanmiddag pakken we de auto om toch maar eens een kijkje te nemen. Bal en fototoestel gaan mee. Wauw wat is het lekker. Heerlijk uitblazen en het waait nauwelijks. Dat was verleden week wel anders.

 

Het is zo ontzettend helder dat we de hoogovens in Ijmuiden kunnen zien. En Noordwijk aan Zee is zelfs op de foto te zien. Geweldig, wat genieten wij! Dit moeten we toch maar vaker doen.

Klik hier voor nog meer strand foto’s

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.