Angel of Wassenaer

september 14, 2008

Of DRACC’s Clan triomfeert

Geplaatst onder: Angel, Angel's familie, A-team, Angel's vrienden, Aiki, Holland Sieger Schau — Maj @ 11:39 pm

De ADRV organiseert de Holland Sieger Schau in Duiven, vlak bij het dorp waar F & F op de boererie wonen. Het plan is dan al snel gemaakt dat Ton en ik met de hondjes de dag ervoor naar Herwen vertrekken en daar op de boerderie overnachten. Zo zijn we lekker dichtbij!
Dat het ook nog eens Kermis is komt eigenlijk helemaal goed uit. Omdat diezelfde avond het openingsfeest wordt gehouden mogen Ton en ik, als surrogaat opa en oma, op de kleinkinderen van F & F passen. Wat zijn ze toch lief onze twee achterneefjes met hun kleine zusje. Uiteindelijk is het al bijna drie uur in de ochtend als wij ons mandje in het gastenverblijf in duiken.
Aiki en Angel vermaken zich ook opperbest met de iets jongere Basset Louis.

 

Louis vindt Aiki echt helemaal geweldig, wat kunnen die leuk spelen!

Ondanks dat Aiki haar jas nog altijd niet terug heeft hebben we ons toch ingeschreven voor de Holland Sieger Schau. Veel kans zal ze niet maken want echt…. ze ziet er niet uit, het lijkt wel een Duitse Herder in plaats van een Oudduitse Herder. Het is maar goed dat die manen er ooit wel zijn geweest, als ik niet beter wist dan zou ik me bijna zorgen gaan maken…..
Natuurlijk gaan we ook omdat er veel familie van Angel aanwezig is!

Ton, die dit weekend weer eens urine moet sparen, is er gelukkig dus toch bij en loopt af en toe langs met een kleine container. Hij zit met Angel netjes aan de kant te kijken en entertaint zichzelf.

 

Of speelt voor fotograaf!

We zien vele bekenden en dat alleen al is een groot feest.
Danny van Indy & Bajka staat netjes bij ingang het parkeren te regelen, Nina helpt bij de keuring van de inentingsboekjes. En dan is de eer aan Hanneke van Chika’s Erf, zij regelt de vertaling en meer zaken rond de ADRV landgroep Nederland. Leuk om kleine Ubbo in ’t echt te zien en die Eilin nu in vol ornaat, wauw wat is ze gegroeid! Leuk om ook Anita van Rivange een handje te schudden; Ada met Jilles in het echt te zien; Ronald van de Toeties; Marian van Haily en natuurlijk nog veel en veel meer bekenden!

De show en keuringen vergen weer eens heel veel geduld van een ieder, maar vooral ook van alle hondjes. En wat gedragen ze zich weer prima! 
De twee grauwe B-mannekes van of DRACC’s Clan van Albert & Rene behalen een eerste en een tweede plaats! En hun zusje Djuna wordt ook eerste! Geweldig draken, DAT hebben jullie goed gedaan.
Angel’s zus Djarré (en de mama van deze draken) haalt in de ‘Zuchtklasse’ (ze boft want ze past daar nog net in) de tweede plaats!
Aiki’s papa Cliff flikt het hem ook weer, hij wordt eerste bij de Duitse Herder Langharen.

  Aiki & Cliff

Indy wordt eerste in zijn klasse, Angel’s broer Boy wordt tweede in zijn klasse! Jazeker er worden hele mooie resultaten bereikt!

Geduld is een schone zaak…..
Tijdens de rust zijn Aiki en Angel dan ook maar wat blij dat ze even de pootjes kunnen strekken.  

Aiki, als ‘Junghund’, is nog steeds niet de ring in geweest, ons geduld wordt echt op de proef gesteld.
Even na tweeen zijn wij dan eindelijk aan de beurt.

En daar is Aiki het helemaal niet mee eens:

Ik wil naar mijn mama???  

Waar is de grote baas toch? Ik vind er niets aan zo alleen…
Als Ton op verzoek dan toch Angel maar een eindje uit de buurt neemt, dan keert de rust weer terug gelukkig. Aiki is helemaal niet bang om zich te laten betasten en vindt het verder allemaal prima. En er wordt zelfs gevraagd wie haar papa is! Zou het uit hebben gemaakt als ik had gezegd dat ze een dochter van Tom-Ivan was? Ik weet het…. ze zou er zo voor door kunnen gaan…….

 

Ondanks dus die hele kale korte vacht en het niet zo netjes mee lopen juist op het moment dat de twee keurmeesters met een kritisch oog kijken, behaalt Aiki toch nog een zevende plaats onder de zestien deelnemers. Niet eens zo gek!

Tegelijkertijd loopt de Open Klasse teven in de eerste ring:
Angel’s zus Luna wordt tweede in haar klasse. En Angel’s nichtje Loba, de prachtige grauwe dochter van Djarré uit het A-nest van of DRACC’s Clan gaat er met de eerste plaats vandoor.

En… als slagroom op de taart….. wordt Loba ook nog eens Best In Show!!!
DRACC’s jullie triomf is jullie echt gegund! Ze is zo mooi en het is gewoon geweldig dat anderen dit nu ook eens beamen! Met recht mogen jullie vandaag naast de schoenen lopen!

Klik hier voor een paar foto’s gemaakt door fotograaf Ton.
Voor mogelijk meer verslagen met foto’s? Neem dan een kijkje op de web-sites van:

Of DRACC’s Clan met de prachtige winnaars; 

Het Vijfspan met Boy en Djoek; 

Van Chika’s Erf, medeorganisator van de show met Eilin

Oudduitse Herders-Belgie, medeorganisator met Indy & Bajka.

Graag bedanken wij iedereen, die zo vreselijk hard heeft gewerkt deze dag een succes te maken. 

 

Hanneke aan jou de eer, je hebt het allemaal prima geregeld! En ook jouw Eilin heeft haar prachtige tweede plaats verdiend!

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.