Angel of Wassenaer

maart 28, 2009

Bijna 12 weken alweer!

Geplaatst onder: Angel, Puppy's, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 5:25 pm


Alweer bijna twaalf weken geleden dat de B’Engeltjes van Angel en Cuando werden geboren, wat vliegt de tijd! Twaalf weken oud en allemaal rond de 12 kg met als koploper Bahram-Indy, hij zit er zelfs ruim boven. In het nest groeide hij het hardst, hem inhalen zal niet zo snel gebeuren. Maar de rest volgt wel in colonne, keurig zoals het hoort en zoals het in de boeken beschreven staat! (Het aantal weken in kilo’s)

Tja en nog een vermelding: Bij bijna elke B’Engel staan de oortjes al fier rechtop, helemaal TOPPIE!

Babiël-Bipa

Baïtel-Daikah

Baglis-Shamal

Bahram-Indy

Balthial-Izzy

Barchiël-Souris  Barbelo-Odin

Bath Kol-Kommissar Derrick  Bedaliël-Bo

Vier weken geleden zijn de eerste B’Engeltjes uitgevlogen, de rest volgde in rap tempo en het werd stil in Huize Angel of Wassenaer. Eigenlijk best wel heel stil!

Intussen gaat het met de Bengels geweldig! Alle Baasjes zijn maar wat trots op hun kleine B’Engel. De eerste week was het natuurlijk best wennen: Zonder broertjes en zusjes zo uit je veilige warme nest in een nieuwe omgeving, alleen in de bench, geen mama Angel of Assepoessie Aiki om je mee te vermaken en vooral die eerste eenzame nachten……..Of je er nu naast sliep, de babyfoon gebruikte, je B’Engel mee naar de slaapkamer nam of je B’Engel gewoon alleen in de bench liet? Voor sommigen was het toch een paar dagen afzien. En ook het zindelijk maken is een energievol proces. Het leven van een nieuwbakken pupje (en hun nieuwe Baasjes) gaat niet meteen over rozen. Toch vond een ieder uiteindelijk heel snel zijn ritme.

Van de negen B’Engeltjes hebben er zeven nog andere viervoeters in huis. Of zelfs een éénvoeter, als we aan de kip van Barbelo-Odin denken, die rond hupt op maar één pootje. Bijna allemaal hebben ze wel één of meerdere poezen als vriendje, nou ja vriendjes moeten ze natuurlijk eigenlijk nog wel worden. Sommigen hebben zelfs eigen soortgenoten als vriendje, zoals Baïtel-Daikah met de Pyreneese Herder Esti, Baglis-Shamal met de grote Duitse Herder vriend Mike en Bedaliël-Bo met haar grote voorbeeld Daisy. Barchiël-Souris heeft het nog makkelijker, haar vriendje is Angel’s zwarte neef, de Oudduitse Herder Balou van Altdeutschen Eck. (Zijn papa is Angel’s opa). De B’Engeltjes vinden in elk geval allemaal aansluiting met hun dierlijke vriendjes! Behalve als de kip los door de achtertuin hipt………

Natuurlijk moet er ook veel geleerd worden! Allemaal op cursus en allemaal doen ze het zoals het een Herder betaamd. Tja, je hebt een Herder of niet hè. Toch is het natuurlijk ontzettend leuk te horen dat sommige mede cursisten zich als ongeleide projectielen gedragen terwijl onze B’Engel daar dan staat als vaak ook nog de jongste telg van alle cursisten, die niet alleen goed luistert, maar ook nog eens doet wat er verlangd wordt en nergens echt van onder de indruk is. Geweldig toch!

Klik hier voor weer vele mooie foto’s van onze B’Engeltjes!

Natuurlijk genieten wij ontzettend van alle mailberichten die we over en weer met elkaar delen, (ga zo door en vooral veel foto’s sturen!!) En we genieten van de twee B’Engeltjes Barbelo-Odin en Barchiël-Souris, die immers alle twee in Wassenaar wonen! Die zien we echt met regelmaat. Barbelo-Odin is zelfs al een paar keer een dagje bij ons geweest, hij gedraagt zich als de Opper God tussen zijn dames, zo mooi om te zien hoe leuk Aiki en hij elkaar uitdagen en met elkaar spelen! Nog geen week geleden was hij helaas ineens heel zielig. Bleek dat z’n melktand ontstoken was, waardoor zijn hele rechterkaak op zwol op. De tand is verwijderd en de kaak weer geslonken. Gelukkig dus een snel herstel.

Wij zijn ontzettend blij dat het allemaal zo goed gaat, dat alle baasjes vol lof zijn over hun eigen B’Engel en er ook nog steeds echt volop van genieten. Het gehoorzame, het luisteren, het sociale gedrag met het onverstoorbare niet of nauwelijks reageren op harde of vreemde geluiden en andere factoren, etc. etc.

Baasjes, ga zo door met jullie socialisatie en wij geloven dat dit echte WERELDPUPS worden.

Mama Angel Papa Cuando

Want zeg nu zelf, pups van Angel en Cuando dat kunnen toch alleen maar Wereldpups worden?

Geen Reacties

Nog geen reacties.

RSS feed voor comments op dit bericht. TrackBack URI

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.