Angel of Wassenaer

september 9, 2007

De zesde week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes — Maj @ 1:39 pm

Ging natuurlijk ook weer net zo hard als de voorgaande weken. Op sommige dagen was er zoveel bezoek, dan waren we bezig van 7 uur ’s morgens tot over 12ven in de nacht. De PC bleef die dagen zeker onbemand, we zijn gewoon de hele dag buiten!
Ppfff, de dag dat ze gaan uitvliegen komt met rasse schreden naderbij……Dat zal wel niet makkelijk worden…….

Nu ikzelf deze laatste drie weken helemaal vrij ben kan ik echt volop genieten.
Hele dagen zit ik in de tuin bij de engeltjes. En we treffen het want de weergoden zijn ons nog steeds goed gezind.
Toch wel heel vaak schijnt het zonnetje en die regen die heel af en toe valt? Nou ‘regenproof’ zijn ze sowieso, kan zeggen dat ze ook daar geen last van hebben. Gelukkig heeft deze ‘engelenveranda’ (of zeg ik ‘engelenhuiskamer’) een mooie overkapping, zodat we ook bij een beetje regen wel droog kunnen zitten.

In de ‘engelenhuiskamer’

Van de poepstrook, daar op het zand achter de veranda, wordt keurig gebruik gemaakt. Er wordt echt netjes gepoept en geplast in de tuin, zowel achter in het gras als op de strook in het zand. En eigenlijk zijn ze allemaal al wel krantzindelijk. Tijdens het spitsuur vroeg in de morgen snelt de één na de ander naar achteren voor een grote beurt of een dikke plas. In het veilige nachthok liggen dan alleen maar plasjes op de uitgespreide kranten in de hoek. Wat een ontzettend slimme nette engeltjes toch!

Angel inspecteert de poepstrook

Elke dag groeien onze engeltjes groter en groter. De tweede ontwormingskuur is alweer achter de rug. En ze eten nu alleen nog maar Smuldier Compleet. Sommige engeltjes komen wel 200 tot 250 gram per dag aan. Wat gaat dat hard! De keukenweegschaal is verleden tijd, daar passen ze niet meer op, eenvoudigweg omdat die maar tot de 5 kg gaat. Want de eersten hebben inmiddels de 5 kg bereikt! En omdat de grootste engeltjes veel sneller eten, krijgen ze nu allemaal een eigen bakje versvoer. Diegenen die als laatsten aan de beurt zijn, vinden dat niet leuk!

De 2de helft eet, terwijl de eersten het bord mogen aflikken

Halverwege komende week gaan we de brokjes uitproberen, zodat ze daar ook aan gewend zijn als ze uitvliegen.
En het spel wordt hardhandiger, ja, een stapje hoger op de rangorde lijst daar vechten ze allemaal voor. Niemand doet voor elkaar onder hoor. De één na de ander wordt belaagd.

Stoeien en vechten

Angel heeft het er maar druk mee, zo corrigeert ze heel wat af en ook het opvoeden kost de nodige tijd.
Kijk maar in haar dagboek BLaft, daarin vertelt ze zelf hoeveel werk ze er aan heeft.
En het is steeds weer heel mooi om te zien hoe dan het engeltje die weer eens de ‘pineut’ is, afdruipt en soms elders haar of zijn heil zoekt. Ook kan je goed zien met hoeveel ontzag Angel zelf door haar eigen engeltjes benaderd wordt.
Het is echt één groot opvoedkundig feest!
Alleen als de melkbar wordt aangeboden vergeten ze even allemaal de rangorde ter plekke. Het lijkt de bestorming van de Bastille wel. Arme Angel. Gelukkig is ze ook dan ‘mams’ genoeg om van zich af te corrigeren. Angel is een strenge doch rechtvaardige mama!

Angel kijkt en corrigeert

En zo hoort het ook, de engeltjes moeten nog veel leren en immers straks zelf verder in een gezin!

Alle engeltjes zijn nu echt uitgezocht, gelukkig zijn er ook nog 2de keuzes gemaakt. Van het mannetje Ahavahel is al sinds zijn geboorte bekend waar hij naar toe gaat, zijn naam wordt Jimmy! Maar zijn zusjes? Spannend of de puppytest straks zal uitwijzen of iedere gekozen engel wel in haar gezinnetje zal gaan passen. Nog een weekje geduld dus voor de definitieve keus!
Alle namen zijn inmiddels bekend:
Zo gaan ze Abayomi, Beer, Zita, Jazz, Jimmy, Aniël en Khes heten.
Aiki wordt misschien de naam van onze eigen engel. Aiki betekent: Harmonie in lichaam en geest en dat past toch wel heel mooi bij Angel. Maar heel simpelweg Ami is ook niet verkeerd. Ami betekent immers vriend. En een “Engel” en een “Vriend” samen, da’s OOK een mooie combinatie!!

Aiki of toch gewoon Ami?

Nog twee weken te gaan……heerlijk.
Volgend weekend worden allen engeltjes gechipt en geënt. En dan kunnen ze die laatste week lekker mee naar buiten, goed voor de socialisatie. En de puppytest wordt dan gedaan! Spannend!!!!!

Geen Reacties

Nog geen reacties.

RSS feed voor comments op dit bericht. TrackBack URI

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.