Angel of Wassenaer

februari 2, 2009

De vierde week

Geplaatst onder: Angel, Angel's engeltjes, Aiki — Maj @ 10:45 pm

Lijkt nog sneller te zijn gegaan dan de derde, die al om vloog door het vele bezoek.

Of gaat het nu alleen maar sneller omdat de B’Engeltjes zo hard groeien dat er elke dag wel iets leuks gebeurd?

Je ziet ze echt groeien, zowel fysiek als mentaal.

En het groeien in gewicht gaat nu nog sneller daar ze sinds vrijdag hun eerste pap hebben gehad. De een heeft er wat moeite mee en de ander eet als een bezetene. Zo grappig om te zien hoe ze eerst door het bord heen wandelen en dan ineens door hebben dat er wat lekker te halen valt. En nu vinden ze het allemaal lekker.

Als de pap straks langzaam wordt vervangen door meer en meer vlees worden ze nog veel gretiger en dan is het bijna een  taak op zich op te letten dat ze allemaal wel genoeg binnen krijgen.

 

De primaire socialisatiefase is begonnen en in deze periode wordt geleerd tot welke soort ze behoren. Deze nieuwe mijlpaal, leren wie je bent, duurt van de vierde tot en met de zevende levensweek. En Angel drukt nu haar stempel op de ontwikkeling van haar B’Engeltjes. Mooi dat ze zich nog altijd als een zachte doch rechtvaardige moeder gedraagt, waarbij ze deze keer heel goed gebruik maakt van de hulp van haar dochter Aiki, die met recht de naam Assepoessie heeft gekregen.

 

De werpkist heeft helemaal plaats gemaakt voor de hondenmand en konden ze er eerst alleen nog maar uitklimmen, nu klimmen ze in en uit en wordt er ook lekker in gestoeid.

Zo leuk om te zien hoe ze op alles en iedereen reageren.

Het maakt niet uit wie er in de hondenmand gaat zitten, de nieuwschierige B’Engeltjes volgen al snel en dan wordt het stapelen geblazen.

 

Rond de eenentwintigste dag komt het gebit door en ja, deze zijn vlijmscherp.

Pups hebben eigenlijk totaal nog geen rem en controle over hun beet. De bijtkracht valt gelukkig nog mee al wordt deze natuurlijk wel langzaam aan sterker en sterker.Staand of zittend drinken gaat nu zo in het loopje door!

Arme Angel trekt zich nu soms al even terug van haar opdringerige drinkende B’Engeltjes door over het lage hekje heen te springen, even uit de ‘Engelenkraamkamer’ haar tepels in veiligheid brengen. Door deze correctie ontneemt ze de pups de door hun gewenste melk, wat een mooie negatieve bekrachtiger is.

Af en toe hebben ze elkaar te pakken en wordt er behoorlijk gegild. Ook nu wordt de bijtrem aangeleerd en daar zijn Angel en Aiki lekker druk mee. Die opvoedkundige taken zijn er natuurlijk ook niet voor niets, hartstikke fijn voor Angel dat Assepoessie Aiki zo goed mee helpt!

 

Intussen zijn de reutjes al gekozen en de tijd zal uitwijzen of een ieder straks ook met dat reutje naar huis gaat….. Met 7 weken volgt er immers nog de puppytest.

 

De afgelopen week is er weer heel veel bezoek geweest. Moedertje Mop, onze Oppas Oma, vierde haar 82ste verjaardag en werd niet vergeten. Wat een prachtige bossen bloemen heeft ze gekregen!

Elke dag en vaak ook elke avond hebben we hier  ‘B’Engeltjes snuivers’  op bezoek, tot groot genoegen van Angel en Aiki! Wat een feest toch weer al dat bezoek en al die aandacht. En niet te vergeten die heerlijke boeren stand, die Lennard voor de dames mee nam. Ze smullen er goed van!

 

Week vijf komt eraan en doordat ikzelf maandag al in de vroege uurtjes naar Zwolle vertrek (gelukkig maar voor 2 x in deze laatste maand, de rest is heerlijk thuis genieten geblazen) worden  de portretjes op zondag gemaakt. Want maandagavond komt de kapper.

Die afspraak staat al zo lang en anders moeten we weer wachten tot dinsdag of nog later……. want dinsdagochtend staat er ook weer bezoek voor de deur, tijd voor portretjes is er dan wellicht nog steeds niet…….

Geen Reacties

Nog geen reacties.

RSS feed voor comments op dit bericht. TrackBack URI

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.