Angel of Wassenaer

september 28, 2008

NODHV Strand wandeling

En……. het is echt 100% strandweer, HEERLIJK!

Het is weer zover, de strandwandeling via de NODHV staat gepland!

Met een aantal ODH-liefhebbers is afgesproken dat ze ons via Beach End in Noordwijk tegemoet komen lopen, omdat er of een jonge hond mee gaat (Ja Djoek, jij mag nog niet zo ver) of omdat er kleine kinderen mee lopen.
Zo gezegd, zo gedaan dus.

Op de afgesproken tijd staan al enkele bekenden en onbekenden bij Manege Jonker in Katwijk te wachten. Onze eigen ‘Engeltjes’ weten al lang wat er komen gaat, want zodra die oranje zakdoek om gaat…. zijn ze bijna niet meer te houden. De één jut de ander natuurlijk wel een beetje op. Zo ook de overige honden die al staan te wachten.
De spanning stijgt, we gaan iets leuks doen!
Allemaal even ongeduldig, bijna zou je je schamen zoals wij allen weer eens vooruit getrokken worden  richting zee. Die zeelucht hebben zij natuurlijk al lang en breed geroken!


Als de honden los gaan is het even aftasten wie wie nu is en eigenlijk is al snel de rangorde bepaald. Hoe makkelijk toch weer die hondenwereld…….
We lopen met een redelijk groot groepje vanaf het strand, langs de branding naar Noordwijk.


Er valt heel wat bij te kletsen. De jongste deelnemer Rick is maar net 2 maanden oud en snurkt heerlijk verder in de kangaroezak bij z’n papa Jack op de borst.
Arme Ton moet nog even terug naar de auto omdat ik zo handig was het fototoestel erin achter te laten. Langzaam lopen wij verder richting Noordwijk.
En hebben natuurlijk even telefonisch contact met Ciska van Kaya en Lex van het Vijfspan.
Zij lopen ons vanaf Beach End tegemoet, samen met ook nog een achternichtje van Angel en haar kleine mensen roedel.
Niet ver voor Beach End sluit de groep elkaar in de armen! Gezellig!


Gezamelijk lopen we op naar Beach End en elke keer verbaas ik me er weer over hoe makkelijk onze hondjes erbij gaan liggen en ons daar ons verhaal laten doen. In het zonnetje genieten we volop, het lijkt wel hoogzomer!


De twee vreemde eenden in de bijt die ook aan onze tafels zitten vertrekken al snel, zodat de hoek waar wij zitten alleen nog maar bemand wordt door Oudduitse Herders met twee Aussies. En een bekijks dat we weer hebben………

De terugweg over het strand verloopt in dezelfde ‘rangorde’.

Altijd weer leuk om te zien hoe sommige honden elkaar vinden en strak bij elkaar in de buurt blijven.

Aiki heeft er een grauwe lover bij, Branco is  echt niet bij haar weg te slaan. Het zoute water trekt flink en een aantal honden krijgen hierdoor een gratis ontslakkingskuur.

Op de terugweg realiseren we ons dat we een groepsfoto zijn vergeten te maken, dan maar hier in Katwijk met niet iedereen erop. Diegenen die in Noordwijk zijn gebleven ontbreken dus.

 

Moe maar heel voldaan keren we terug naar de auto’s. Deze wandeling is voor herhaling vatbaar, zeker ook voor een aantal nieuwe deelnemers.

Lex & Joke met Djoek, Boy, Cadanz en Otis; Goedele met Luna; Ciska & Rikkie met Kaya; Tineke, Martin & kinderen met Dora en Senna; Jan met Branco; Hetty & Peter met Jessy; Loes & John met Rocky; Karin, Jack & Rick met Robin; Jolanda & Andre met Enzo; Diana & Dimitri met Tess; Marian & partner met Hugo; Elvira met Thor en Chaya; Astrid & partner met hun 3 herders en mijn eigen Ton met Angel en Aiki niet te vergeten:
Allemaal bedankt voor deze geweldige wandelmiddag!!

Een NODHV wandeling die echt wel voor herhaling vatbaar is, toch? En zeker met dit prachtige zonnige weer!

 Klik hier voor een rapportage van deze heerlijke middag!

En neem eens een kijkje op de web-site’s van:

Het Vijfspan
Kaya
Ook daar staat een prachtige mooie foto rapportage!

PS: En met dank aan Elvira voor wat foto’s van ODHerderpret in zee!!

Geen Reacties

Nog geen reacties.

RSS feed voor comments op dit bericht. TrackBack URI

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk

Gemaakt met WordPress met Nederlandse vertaling

Order your medicine online by Canada pharmacy ;&$ drugs online affordable generic pills.